Jak w tytule!! Bez sensu zakładać przed czy po nowym odc kolejny temat!!
Co myślicie o pierwszym zwiastunie 102 odc? Mała Nuran, na urodziny. Widać że pokochała Bahar, a Efsun zazdrość ściska. Tak sobie myślę że Atesik prędzej zacznie podejrzewać ze Nuran jest jego i Bahar córką. Nie podoba mi się policjant, pewnie kolejny skorumpowany glina. Nie mogę rozgrysc jakie powiązanie z Kenanem ma ta nowa Kizia.
u nas na grupie dziewczyna pisała, że ma być 15. Ale jeśli chodzi o Pastel i Foxa to z nimi nigdy nic nie wiadomo. Pod koniec 3 sezonu Pastel wydał oświadczenie, że 4 sezon będzie miał 50 odcinków.
Pozostaje nam jedynie czekać na oficialne informacje na stronie Pastela albo na fb.
Jeśli na 115 mają zakończyć to będzie to szybko finał ,ciekawe czy zamkną wszystkie wątki, liczę ze Arduś ,Efsun,Salich,Sultan i Kenan wyladują w więzieniu ale pod ziemią (nawet i żywcem ),ewentualnie mogą umyć auto jak Cemre
Całą tę szajkę powinni wysłać do kopalni o chlebie i wodzie. I najlepiej w różne części Turcji, żeby nie mogli się kontaktować i znów czegoś razem knuć.
Wow to był świetny odcinek. Nareszcie Mehmed był na właściwym miejscu. Scena jak wchodzi Kenan(lubię go jak chroni Hulię) z Hulią była superrrr, jak Hulia zakłada rękawiczki, szkoda, że tej Sultan nie przylała.
Może ktoś w dwóch zdaniach napisać co na końcu 112 odcinka mówiła Efsun do ciotki? /bariera językowa:( / Ona coś tam fiksowała pod nosem.
Jeśli chodzi ci o końcówkę odcinka, to Efi powiedziała, że ma już dość. Że ona je wszystkie załatwi. Secil, Bahar, pielęgniarkę i Hulię. Że została zmuszona do ostateczności.
Więcej będę mogła powiedzieć jak wyjdzie wersja z rosyjskimi napisami, czyli gdzieś koło czwartku.
Dla mnie Efsun jest postacia tragiczna. Gdyby w realu Istniala osoba z takimi doswiadczeniami to bym jej wspolczula. Efsun wie ze jej postepowanie czesto bylo niewlasciwe. Nie stety, pozwolila na to by Nuran i Sultan nia manipulowaly. To nie Efsun wpadla na to by zabrac dziecko Bahar, dawala znaki Sultan w szpitalu by tego nie robic. Hulya pokazala znowu swoja prawdziwa twarz bezwzglednej i okrutnej. Szkoda ze Cemre nie zyje, bo przy niej Hulya byla malutka, nawet wzbudzala wspolczucie.
Ja bym współczuła Bahar - z jej doświadczeniami. ;) Szczególnie jakby miała taką .. siostrę. Efsun postacią tragiczną - hahah bardzo śmieszne.
Jaaaa czekałam na twoją wypowiedź :D
Efsun postać tragiczna Francja która nawet teraz harda nie chce oddać dziecka matce i to jak ardus powiedział Bahar ze nie dostanie Nuran bo to jego córka!!
Obie na dno Bosforu.
Szkoda ze Hulia nie złożyła pięści na gębie sułtan i EfI :/
Ale nasteny odcinek liczę na to ze nasza bogini Efsun zaliczy w wiezieniu
Zgadzam sie ze kazda matka zasluguje by miec swoje dziecko przy sobie. Tak jak kazda kobieta ktora jest w ciazy zasluguje na szczesliwe rozwiazanie a nie przez nieodpowiedzialna i niemyslaca siostre stracic je na srodku drogi pod kolami samochodu.
Wygląda na to , że będą przeciągać serial :-/ Po ostatnim zwiastunie nie spodziewam się rewelacji :-/ Sultan znowu coś wymyśliła i delikatnie mówiąc, wkurzyłam się :-/ myślałam, ze teraz to będzie 5 minut Atahanów, a tu klops :-/ Jeszcze Arda fika sobie do Bahar. Mnie się wydaje, że Efsun uśmiercą, bo jak inaczej wyjaśnią małej co się stało.Przecież raczej nie będą wracać do manipulacji testami DNA / byłby to nonsens/. Efsun chce wszystkich załatwić jak jakaś opętana. Buuu, dalej będziemy oglądać naciągniętą fabułę :-/
Efsun powiedziała do Sultan, że chciała być dobra to wszyscy są dla niej źli. To teraz ona będzie zła. Teraz ona ani nad Hulią ani Secil, ani Bahar litości mieć nie będzie. <A kiedy sie litowała nad Bahar?>. I niech teraz ludzie się jej boją.
Nie oskarzyla jej o spowodowanie poronienia i btrwalego uszczerbku na zdrowiu a mogla to zrobic. Bahar byla oskarzona o morderstwo a nastepne oskarzenie by zwiekszylo wyrok. Nawet plakala gdy ogloszono wyrok i bylo widac ze jej zal gdy oblano Bahar kwasem. Efsun stracila przez Bahar szanse na wlasne dziecko i ojca.
Jeszcze wraz z Arda probowala uchronic ja przed wiezieniem a Bahar bardzo pieknie sie im odwdzieczyla.
O tuż to, kiedy Efsun była dobra od 1 odc., ciągle coś knuje :-) jak nie na Bahar to na innych. O ile dobrze zrozumiałam to Bahar nikogo nie zabiła. Nie wyobrażam sobie co jeszcze wymyślą, jaka teraz będzie Efsun. Ten serial jest mocno przesadzony, wydaj mi się, że nawet w Turcji i to na dodatek w Stambule nigdy coś takiego nie miałoby miejsca, żeby ktoś mógł przetrzymywać wbrew woli rodziców ich własne dziecko :-/ No nic innego nie pozostało, tylko cierpliwie oglądać kolejne odcinki :)
Te zabranie dziecka ze szpitala to bylo mocno naciagane ktore w rzeczywistosci nie moglo miec miejsca. Tak jak strzelaniny co chwila ktorymi nawet policja sie nie zainteresowala.
W Turcji obowiązuje prawo krwi. Geny przede wszystkim, więc nie ma się co martwić. Sąd przyzna dziecko biologicznym rodzicom. Tłumaczyłam dziewczynom z grupy streszczenie odc. 113, więc jeśli chcecie, mogę się nim z wami podzielić.
Ten serial jest mocno oderwany od rzeczywistosci jak mozna powiedziec rodzicom ze dziecko nie zyje a nawet nie pokazac ciala dziecka. Jeszcze rozumiem gdyby Efsun i Bahar urodzily w tym samym czasie i dziecko Efsun umarlo i Sultan by je zamienila to by jeszcze moglo sie wydarzyc.
kgsd ja bardzo chętnie przeczytam streszczenie 113 odc. więc jeśli masz czas to napisz ;) Wracając do genów to wszystko wydaje się ok. tylko porównując ten sezon do pierwszego, historia się powtarza/ i obym się myliła/, żeby wspaniała Efsun nie wpadła na pomysł, fałszerstwa testu DNA ;) Drugi zwiastun kolejnego odcinka też nie zapowiada jakichś rewelacji :/
Sfalszowane DNA nikt nie uwierzy to by bylo mocno naciagane. Chodz scenarzysci moga jeszcze zaskoczyc widzow.
Ten serial już jest naciągnięty, wychodzi poz wszelki możliwe granice rzeczywistości :) Wyobrażacie sobie, że ktoś /w cywilizowanym świecie/ dla kaprysu przywłaszcza sobie cudze dziecko i na dodatek dziecko, jednego z najlepszych adwokatów w dużym mieście :/
Tylko teraz rodzice znają już prawdę, więc będzie łatwiej i nikt im nie podrzuci innego dziecka.
Bahar słusznie powiedziała Efsun, że tyle sierot wokoło, a ona musiała zabrać właśnie jej dziecko. I że zabrała jej Denis, bo zawsze chciała mieć to co miała Bahar.
Ja już od dawna to wiedziałam, dobrze, że Bahar też w końcu to zrozumiała.
A oto streszczenie 113
Agresja Efsun sięgnie szczytu. Dokona każdego zła, byleby Bahar nie dostała Nuran. Ale życie zawsze rzucało jej kłody pod nogi. Zostanie <zostaną> na ulicy. Choroba Nuran stawia Efsun i Ardę w beznadziejnej sytuacji. Efsun sprzeciwi się nie tylko Atahanom, ale i całemu światu, byleby chronić córkę. Bahar i Ates rozpoczynają proces prawny. Wniosek trafia do prokuratury i sprawa przeciw Sultan i Efsun nabiera tempa. Więzienie jest nieuniknione. Sultan za wszelką chce chce chronić Efsun. Hulia pragnie zachować pieniądze. Choroba Nuran się nasila, z powodu braku pieniędzy Arda i Efsun są postawieni pod ścianą.
To prawda jest wiele sierot i mogla adoptowac inne dziecko, ale gdyby nie Bahar Efsun miala by wlasne dziecko. Zgadzam sie ze E chciala to co B i w koncu by mialy to samo. Bahar nie raz dala do zrozumienia "siostrze" ze jest lepsza. Kiedys powiedziala ze nie zasluguje na taka matke jak Hasret, nie raz dala jej do zrozumienia ze jest madrzejsza itp. Na koncu pokazala swoja wyzszosc ze ona urodzila dziecko a Efaun nie bedzie to dane. Jeszcze nawet jej nie przeprosila na porodowce za to co zrobila. Skoro jest tyle sierot to czemu sama jakiejs nie adoptuje. Efsun nie powinna byla zabierac B dziecka tak jak B nie powinna byla pozbawiac Efsun szansy na macierzynstwo.
Jesli bohaterowie Ohb sa odzwierciedleniem prawdziwych ludzi to Turcja jest strasznym krajem. Wspolczuje ofiarom i ich rodzinom. To straszne by bylo miec w swoim otoczeniu; Kenana, Sulta, Hulye czy Bahar.
Przestań odpowiadać na moje komentarze!!!!!
Nie rozumiesz, że nie chcę mieć z Tobą do czynienia?
Mam Ci to bardziej dosadnie napisać?
Po co się wtrącasz konwersacje między mną, a betunia90 ?
Idź siać ferment gdzie indziej, albo odpowiadaj na własne komentarze, jak to robiłaś wyżej.
Idąc Twoim tokiem myślenia... kierowcy samochodów specjalnie rozjeżdżają pieszych i specjalnie wjeżdżają w innych kierowców, a piloci samolotów specjalnie wywołują katastrofy.
Jeśli zabiję człowieka w samoobronie, to jestem tak samo winna jak bandyta, który zabija z zimną krwią na zlecenie?
I nie odpowiadaj mi. Nie ma sensu, skoro i tak wiesz lepiej...
Sultan bardziej troszczy się o Efsun niż o własną córkę. Zachowuje się jak opętana :) i obawiam się,że zdobędą pieniądze na leczenie Nuran. Na zwiastunie jest scena jak Sultan kogoś okrada, a ten ich wspólnik niesie w ręce jakąś walizkę i to są pewno pieniądze Atahanów.
To mi wygląda na rezydencję Atahanów. I wydaje mi się, że chcą okraść Hulię, tylko czy im się to uda?
Jest jeszcze drugi zwiastun, no i Pastel wypuścił zdjęcia...
Szkoda, że nie było odcinka, bo już bym chciała obejrzeć, ale żal też wszystkich, którzy zginęli w zamachu w Stambule :(
Też czekałam na kolejny odcinek :( Szkoda i wierzyć się nie chce, że to od nas zaledwie półtorej godzinki /samolotem/ i jesteśmy w Turcji :)
Aż wierzyć się nie chce, że swój zabija swego. Przecież Kurdowie to tez islamiści mieszkający między innymi w Turcji. Szkoda, że państwa, które zagarnęły ich ziemie, nie mogą się dogadać i im tego oddać. Jakby Turcja Irak Iran i Syria oddały co zabrały, nie byłoby takiego "cyrku".
Niech się wysadzają jak chcą, tylko po zakończeniu serialu OHB :P /żarcik/ :x Najgorsze jest to czekanie i jeden odcinek w plecy, no ale trudno. Pamiętam rok temu też takie coś miało miejsce :) Pozdrawiam
Jak już się muszą wysadzać, to niech wskoczą w czarną dziurę i tam się biją ;)
Tak, tak było już coś takiego, a w tym roku to już 3 zamach w Stambule. Ja byłam tam na wakacjach między zamachem na lotnisku, a puczem. Piękne miasto i mega życzliwi ludzie <tak jak to pokazują w serialach, tam nikt nikogo na ulicy nie zostawi, nawet obcego>.
Zniosę jajo od tego czekania do niedzieli.
Dziękuję, również pozdrawiam i miłego dnia życzę ;)
Ja też byłam na wakacjach tylko w Alani i Bodrum. Przepięknie i te kawiarenki, bajkowo. Może właśnie dlatego mam słabość do tureckich seriali
Oj coś się będzie działo, trzeci zwiastun jest już konkretniejszy , mam nadzieję, że Sultan już się nie wywinie i zostanie w więzieniu, a za jej przykładem trafi tam cała jej świta, oczywiście z Ardą w składzie :)
Powtorka z rozrywki, wszystko ma to samo miejsce gdy wyszla prawda o Bahar. Widac ze nikt nie ma nowych pomyslow na ten serial. Najlepiej niech wprowadza do scenariusza jakis zamach gdzie wszyscy zgina.
Ehh no oczywiście. To by było za proste, gdyby teraz wszystko zaczęło się układać. Bahar i Ates wiedzą już, że to ich córka, więc trzeba inaczej pokomplikować . Dobrze, że chociaż Sultan dostała nauczkę.
Bahar jest sobie sama winna nieszczesc ktore na nia spadly. Mogla nie strzelac do Kenana a pozniej ukrywala sie jak szczur, przed policja gdy szukali jej w domu Iliasa. Na koncu w najgorszy sposob jaki mogla skrzywdzila swoja siostre doprowadzila do jej poronienia i bezplodnosci. Fakt ma prawo byc z corka, Sultan i Efsun nie powinny zabierac jej malej. Ona odzyska dziecko predzej czy pozniej, ale ona nie naprawi szkod jakie przez nia poniosla Efsun.
Wiedziałam, że tak będzie. Teraz zaczną manipulować małym dzieckiem i jego uczuciami :) chory scenariusz, już widać jak mała ucieka, bo to oczywiste, że kocha Efsun i nie rozumie całej sytuacji :) Ja wam mówie, że Efsun muszą uśmiercić albo musi gdzieś wyjechać :) Sultan nie dość, że się włamuje do cudzego domi i kradnie pieniądze to jeszcze pluje w twarz Huli /masakra/ Ten przydupas /mąż czy tam ex mąż Muge/ nagle staje się kimś, z kim się liczy mafia /żenada/ I kolejny zwiastun hahahaha nagle Efsun z żebraczki staje się damą ????? ten scenariusz piszą jacyć fanatycy okrucieństwa. Na dokładkę Zejnep odwiedzająca Muge, straszne :/
Popie ten serial, dali małą przynętę, a teraz będą odstawiać cyrki nie z tej ziemi :) Nie mówcie mi, że tureckich widzów to kręci :/ Jejku jaka ja jestem naiwna i daję się wkręcać w kolejne odcinki, za dwie godziny to już bym okna na święta umyła, a nie dała się raczyć takim dnem :/
Mnie tez przeraza co sie dzieje w tym serialu. Zawsze mi sie wydywalo ze Turcji blizej do europy niz dzikich krajow. Historia na poczatku i z Efsun jakos miala rece i nogi. Sfalszowanie DNA jest mozliwe wiec to jakos uszlo. Ale zabranie dziecka ze szpitala i wmawianie rodzicom ze nie zyje przegiecie a gdzie cialo? Historia by miala sens gdy Bahar i Efsun rodza w tym samym czasie dziecko Efsun umiera. Sultan dowiaduje sie o tym jako pierwsza i zamienia dzieci placac pielegniarce za milczenie. Te strzelaniny i policja sie tym nie interesuje masakra. Czy ten facet z Cemalem to nie jest ten z Cmentarza co tak sie sciskal z Kenanem na pogrzebie Nehrin?
Absurd goni absurd. To co się tam dzieje, to jakaś masakra.
Na dobitkę wstawiam streszczenie 114
Efsun musi się zmierzyć z dwiema dużymi stratami. Choroba Nuran będzie postępować. Bahar i Ates nie pozwolą Efsun zobaczyć się z Nuran. Sultan zostanie zaatakowana w więzieniu przez ludzi Kenana. Tracąc dwójkę najważniejszych osób w swoim życiu, Efsun przechodzi do ataku na rodzinę Atahan. <Kendisine ve ailesine yapılanların bedelini en başta Hülya’ya ödetmeye kararlıdır - "on i jego rodzina zapłacą za to co zrobili Hulii???" > Atesz i Bahar nawet na chwilę nie opuszczają Nuran. Ich jedynym celem jest jej powrót do zdrowia i powiedzenie jej prawdy o prawdziwej rodzinie. Niestety trzeba czekać, ponieważ Nuran słabo reaguje na leki. Efsun wie, że jej przygoda z matkowaniem Nuran dobiega końca. Efsun świadomie powraca do zemsty szykując coś nietuzinkowego.
Efsun powracająca do zemsty??? A czy ona kiedykolwiek przestała?
Zwiastun 115 : No nareszcie sprawy nabrały tempa. Sułtan i Efsun nareszcie wylądowały w więzieniu - tam gdzie ich miejsce. Ponoszą karę za to co zrobiły. Strasznie szkoda w tej całej sytuacji dziecka... Nuran tak naprawdę nie rozumie co się dzieję i było oczywiste, że nie zapomni tak po prostu o Efsun i Ardzie ( jakby nie patrzeć byli świetnymi rodzicami). Ale dobrze, ze wszystko zmierza ku końcowi - niedługo koniec moi drodzy :D
Szkoda ze scenarzysci wymyslili dla Efsun taki koniec. Chodz zrobila wiele zlego Bahar pod wplywem Nuran i Sultan to nie zasluzyla na taki koniec. Efsun uratowala zycie Bahar kilka razy, probowala uratowac ja przed wiezieniem. Bahar czeka szczesliwe zakonczenie a przez nia i Atesa wiele osob cierpialo. Bahar tak naprawde nigdy nie kochala Efsun w przeciwnym razie nie zabilaby jej dziecka\dzieci i nie pozbyla by sie tak latwo wyrzutow sumienia ze przez nia Efsun nie moze miec dzieci.
Oj ja jak nie zobaczę ostatniego odcinka, to nie uwierzę, że to jest już koniec Efsun :p Fantazja scenarzystów tego serialu już niejednokrotnie nas zaskoczyła, więc mam pewne obawy :) Tak się zastanawiam czy Arda czegoś nie wykręci i co zrobi biedna Muge :/ Tak na marginesie pytam, czy Arda odpokutował zabójstwo tego mężczyzny ???? czy poszło to w niepamięć ??? Może ja coś przeoczyłam:]
Arda zostal aresztowany w 84 odcinku za zabojstwo ktore popelnil. Nie odpowidzial za nie dlatego ze Kenan zaplacil komus by wzial wine na siebie. Bahar i Ates maja prawo byc wsciekli za to ze stracili 5 lat z zycia corki. Tylko nie rozumiem skoro Bahar to taka pozytywna postac nie ma ani troche wyrzutow sumienia za to co zrobila Efsun. Tylko jest zla za to co ja spotkalo. Efsun jest wieksza ofiara Bahar niz odwrotnie. Efsun nie ma rodzicow Bahar ma ojca. Efsun poronila i jest bezplodna. Dziecko Bahar zyje i je odzyskala i moze miec ich wiecej.
Efsun do tej pory żyła jak "pączek w maśle" , ukradła Bahar wszystko co miała najcenniejsze, mniejsza o to , że Efsun mieszkała sobie w willi, na jakiś czas przywłaszczyła sobie rodziców Bahar itp.,itd.,Efsun poszła o krok za daleko odebrała dziecko, kochającej matce i kochającemu ojcowi. Bahar nie chciała tak naprawdę uciekać przed policją , to Efsun namawiała ją do ucieczki, Bahar miała dość tego szalonego pomysłu i odpychając Efsun, doszło do wypadkui tyle :)
Ates to psychopata rzucil sie na Arde z taka furia ze asz strach. Sam stracil syna i byl gotowy wtedy na wszystko by go pomscic. Pkakal jak urodzil sie Omut w samochodzie za swoim synkiem. Powinien wiedziec co czuja Efsun i Arda po stracie dziecko i jak bardzo bolalo ich szczescia Atesa i Bahar. Bahar nawet nie przeprosila Efsun na porodowce za to co zrobila nie blagala o wybaczenie. To przez Atesa pozbyla sie tak szybko wyrzutow sumienia. Kazal jaj myslec o dobru dziecka a mial na samym dnie to ze inna kobieta przez jego zone nigdy nie urodzi. Bahar popchnela Efsun i dlatego woadla pod samochod. Bahar widzi swoja krzywde a winy swojej nie widzi.