Jak w tytule!! Bez sensu zakładać przed czy po nowym odc kolejny temat!!
Co myślicie o pierwszym zwiastunie 102 odc? Mała Nuran, na urodziny. Widać że pokochała Bahar, a Efsun zazdrość ściska. Tak sobie myślę że Atesik prędzej zacznie podejrzewać ze Nuran jest jego i Bahar córką. Nie podoba mi się policjant, pewnie kolejny skorumpowany glina. Nie mogę rozgrysc jakie powiązanie z Kenanem ma ta nowa Kizia.
Tutaj wyobraźnia scenarzystów już tak popłynęła, że wszystkiego można się spodziewać. W tym serialu zaskakujące jest to jak łatwo każdy trafia z rezydencji do biednej chałupki i odwrotnie (Efsun, Bahar, Hulia itd). :D I to po kilka razy :D Myślę, że już każdy się męczy z tym serialem i też nie wyobrażam sobie 60 odcinków o.O Polubiłam to jeszcze jak emitowali na pulsie, ale teraz czekam na koniec.. tymczasem mamy istną "modę na sukces" :D
Kiedyś nie mogłam się doczekać ,a obecnie od 2 tyg. mam już wyjoobane :P Wchodze i przesuwam tylko na to co sie dzieje z małą i Mehmetem. Te wrzaski, przemoc, ta mafia, już się rzygać chce. Kenan, mogę przyznać, jeszcze ma wygląd mafiozy jest zadbany i fajnie gra, ale ten obecny co się dobrał do firmy Mehmeta /nie wiem jak ma na imie/ to pożal się Boże, jakby go wzięli z programu Chłopaki do wzięcia : i ten żałosny Cemal. Dziwne, że widzowie tureccy to akceptują :/
Tez sie zastanawiam czy w rzeczywistosci w Turcji takie wydarzenia jak w serialu bylo by mozliwe. Absurd goni absurd. Jeszcze ponad 150 minut trwa jeden odcinek. Ates taki niby wielki pan adwokat ze znajomosciami i mozliwosciami a nie potrafil wsadzic mordercy syna do wiezienia. Czytalam gdzies ze 4 sezon bedzie mial podobno 40 odcinkow. Odcinkow w 3 sezonie nie moglam sie doczekac, zawsze wydarzylo sie cos ciekawego. Tworcy powinni byli zakonczyc serial po 3 sezonie. Dziewczyny byly pogodzone ze soba. Pokazac ich szczescie u boku mezow i dzieci. Zakonczyc serial z klasa. Teraz wiekszosc czeka na jego zakonczenie. Ciekawe jak to skoncza tak zaplatali, ze pewnie sami nie wiedza o co im chodzi. Przypomina juz nasze tasiemce ktore tocza sie wiele lat.
No to dopiero będzie 117 doc. Ja nie wiem co oni jeszcze chcą pokazać w kolejnych 23 doc. Może jak młoda Nuran wraca po latach do matki. Zresztą ten wątek z małą to już też jest nudny, bo ileż można wałkować temat :/
W tym serialu wiekszosc bohaterow to idioci z Hasret i Mehmetem na czele. Myslam ze prawda o malej wyjdzie na koncu sezonu i bedzie koniec. Przedluzaja w nieskonczonosc widac nikt nie wie jak godnie zakonczyc serial. Scenarzysci chyba sie sami pogubili, mam wrazenie ze jeden odcinek pisze ktos komu bardziej odpowiada postac Bahar a drugi Efsun.
Oni to chyba już całkiem odpłynęli w nieznanym kierunku, kurcze nie znam angielskiego na tyle żeby móc wstawiać opinie na You Tube :/ normalnie bym ich tam dusiła za te brednie :P:P
Cos mi sie wydaje ze w niedziele bedzie ostatni odcinek no moze przedostatni. Bahar bedzie szczesliwa u boku meza i dzieci a Efsun znowu bedzie cierpiec.
Nie sądzę :) Jak dla mnie ten serial zakończył sie na odcinku kiedy Bahar dowiedziała się prawdy o własnej tożsamości. Obecny sezon to jest jakaś patologia.
W sumie tez myslalam ze serial sie skonczy na wyjsciu prawdy o Bahar. Ewentualnie 3 sezon mogl byc ostatnim z szczesliwym zakonczeniem dla obu dziewczyn. Zalozeniem serialu bylo oszukanie biednej zle traktowanej przez adopcyjna matke dziewczyny. Gdy prawda wychodzi na jaw powinien byc wielki happy end. Kopciuszek wreszcie poczul by co znaczy milosc matki slub z ksieciem(w tym przypadku to ksiaze bardziej zblizony jest do zaby). Teraz nie wiadomo o co chodzi tworcom serialu. Jak ci aktorzy moga sie zgadzac na granie w tej meczarni. Zwlaszcza aktorka grajaca Sultan i matke adopcyjna Zaynep.
Ogólnie to na początku tylko o to chodziło, o Bahar i jej prawdziwą tożsamość. Zresztą jak sam tytuł wskazuje. Mogli to oczywiście jeszcze pociągnąć, okaay mieli oglądalność rozumiem - ale ostateczny koniec powinien być wtedy, gdy obie dziewczyny sobie wybaczyły i były w ciąży. Myślę, że to był najlepszy moment na zakończenie. Teraz scenarzyści zdążyli zniszczyć życie już chyba każdemu... i każdy po takich przejściach powinien mieć odchyły psychiczne. (chociaż...chyba mają) :D
No i nie wyobrażam sobie w tym momencie jak zakończenie miałoby wyglądać. Tzn. przypuszczam, że będzie "happy end" - mała wróci do Bahar i Atesa.. No ale co? Zapomni o Efsun i Ardzie, których tak kocha? Nagle nie będzie jej źle ? A reszta? Hmm skoro teraz naciągają tak dramaty, to do czego się posuną, żeby "naciągnąć " dobre zakończenie? W końcu trzeba będzie poskładać to do kupy.
Ehh ..oglądałam zwiastun 118 - Efsun i Arda uciekają z Nuran, a Ates ich ściga.... SERIO?
One sie w sumie kochaja i gdy.przychodzi co do czego to jedna za druga by poszla do piekla. Efsun uratowala nie raz zycie Bahar. Bahar tez pedzila Efsun na pomoc gdy ta jej potrzebowala. Mozr turcy inaczej patrza na pewne rzeczy niz my i im sie podoba co sie dzieje w serialu.
Zbaczajac z tematu troche jedyny serial turecki ktory ogladalam wczesniej bylo Wspaniale stulecie. Zbulwersowalam sie ogladajac serial by zdobyc tron wladca mial prawo zabic swoich braci i ich meskich potomkow.
Moze przez to przyzwolenie na bratobojstwo kiedys, dzis nadal e Turcji panuje przyzwolenie na pewne rzeczy co w krajach europejskich jest nie do pomyslenia.
Taaa uciekają pod pokład i co...wyjdzie na to , że mecenas Atesz na to nie wpadnie:D To jest juz jakaś komedia o zabarwieniu sensacyjno -kryminalnym
Ja jestem ciekawa czy ich dorwą na tej łajbie, czy im się uda zwiać. Nie no, tego się normalnie zakończyć nie da, to jest fizycznie niemożliwe, mała kocha Efsun i nikt i nic tego nie zmieni. Zakładając, że uciekając na łajbie zderzą się z górą lodową/hahahah/ i zginą, a mała Nuran jakoś przeżyje, to i tak nadal najukochańszą osobą w jej sercu będzie Efsun, Arda i ta pirdolnieta Sultan :) Ewentualnie jeszcze mała może gdzieś podsłuchać jakąś znaczącą rozmowę Efsun z Sultan i to będzie przełom :P:P albo jakaś choroba Nuran i konieczny przeszczepik :]
No juz myslalam ze ten serial mnie nie zaskoczy a jednak. Bahar w ciazy jeszcze bardziej okrutnie sie obeszli z Efsun. Znowu Bahar jest gora.
Betunia brawo. Przewidzialas co tworcy moga wymyslic. Wydaje mi sie ze Sultan zyje ta kobieta to by nawet z diablem wygrala. Jesli nie zyje to wroci jako duch i bedzie straszyc panstwa German i Aksan
Zobaczcie jak oni umieją ludzi denerwować. Teraz znowu ta bezdomna będzie mącić jak kiedyś Dzemre.. Nie zrozumiałam o czym mowiły E I B jak już były w willi i dlaczego E z A zabrali małą z powrotem do siebie :/ Jak dla mnie to mogła by żyć ta Sultan bo utonięcie to zbyt łagodna kara dla niej, po tym ile krzywdy wyrządziła innym. Mnie się podobał dziadek jak sobie dwie dziewczynki sprowadził/hahahah/
I najważniejsze :) Myszko chyba będziesz zadowolona, bo coś mi się wydaje, że Bahar poroni ciąże. I nagle znowu wszystko zaczyna się układać, E w jakiejś szwalni uśmiechnięta, szczęśliwa jak gdyby nigdy nic. Jp
Tez sie zdziwilam ze pozwolili zabrac mala. Moze Bahar i Ates licza na to ze Nuran z czasem sama bedzie chciala z nimi zamieszkac. Gdyby teraz znimi zostala pewnie by sie buntowala. Arda i Efsun sa swietni w roli rodzicow, Germanowie o tym wiedza zrobili by krzywde corce gdyby rozdzielili ja z Arda i Efsun.
Dziewczyna znaleziona na ulicy brudna itp nagle ma znajomosci by zalatwic takie srodki. Zastanawiam sie czy to sa tylko srodki na poronienie czy trucizna przeznaczona tez dla Bahar. Moze jeszcze Efsun bedzie probowala w to wrobic. Ale ten Vocan czy jak tam mu dziala Ardzie na nerwy. Co do Sultan nie wiem co o niej sadzic. W 97 odcinku jak sie pojawil ojciec Zaynep i bylo pokazane co jej zrobil to bylo mi jej zal.
Z małą zrobią to co z Zejnep, będzie miała dwie matki :P:P I ten przełom w życiu Huli /hahahaha/ Dwóch kowboi, w koło tyle broni, normalnie jak w jakimś Westernie na dzikim zachodzie /hahahah/ Z Muge zrobili nareszcie porządek i miałą fajny występ. Nie podoba mi się: ta bezdomna /teraz z niej zrobią maszynkę do zabijania/, że mała Nuran wróciła z E i A do domu /E i A ujdzie wszystko na sucho, przecież on ma jeszcze na sumieniu śmierć człowieka/, to że Sultan wraz z Salihem/czy jak mu tam/ poprostu utoneli po tym wszystkim co zrobili.Ja widzę,że scenarzyści rozwiązują wątki bardzo sprawnie, po prostu uśmiercają i gitara :P:P:P Smierć dziadka Bahar, Nuran, Iliasa, Hasret, policjanta, syna Atesza, a teraz Sultan z tym siwym dziadem. Może E się zmieni bo już jej nie bedzie miał kto mózgu zatruwać:P i skończą jako kochajaca się rodzina :/ Nie no wcvrviłabym się :]
Jesli chodzi o dziadka Bahar to musieli go usmiercic,bo inaczej historia by sie nie zaczela on wiedzial ktora dziewczyna jest jego wnuczka. Syna Atesa szkoda ze usmiercili,to bylo by ciekawe jak Arzu by krazyla obok B i A. Iliasa szkoda tez Hasret dobrze ze usmiercili. Za bardzo sie panoszyla w 3 sezonie nawet ochrzanila Atesa w 69 odcinku po rozprawie jak urzadzali obiad ze jedzie do syna. Jeszcze powiedziala ze to Bahar ma byc dla niego najwazniejsza. To zrozumialam z chorwackich tlumaczen.
Sultan to dla mnie zagadka. Sama zostala rozdzielona z corka ktora poznala po ponad 20 latach. Bardzo cierpiala nie wiedzac co stalo sie z jej dzieckiem. Sama skazala Bahar na podobne cierpienie. Fakt miala prawo byc na nia zla po tym co spotkalo przez nia Efsun( wiem napiszesz to byl wypadek ale teraz to mniejsza z tym)
Wyrzadzila Efsun wielka krzywde tym planem. Gdyby nie to Efsun i Arda adoptowali by inne dziecko ktore by potrzebowalo domu i rodziny, czy wynajeli surogatke ktora by urodzila ich biologiczne dziecko.
Sultan oddała dobrowolnie dziecko:)Wiesz to taka patologia, wyczuła, że może beztrosko manipulować E. Mam nadzieje, że ja rekiny zjadły, a kazdy ten rekin był tresowany przez Mehmeta i Hulie Atahan :P:P:P
Huli tez by sie przydalo spotkanie z rekinem. Tez ma wiele na sumieniu. Dobrze ze Muge wychodzi na prosto, jedyna postac w 100 procentach pozytywna. Szkoda mi sie pierwszy raz zrobilo Zaynep. Najpierw Cierpiala przaz Arde teraz przez Cemala. Stracila biologiczna matke, ktora i tak zawsze bardziej troszczyla sie o jej kuzynke. Ta Reyhan to niewdziecznica dzieki Germanom ma dach nad glowa i tak im sie odwdziecza( nadal nie znosze postaci B i A) Mam pytania czy te zlotp ten dziadek z corka to znalezli w domu Iliasa?
Tzn. ten dom to Ilias wynajmował od przybranej matki Zejnep, bo ich własny dom spłonął, a skąd się to tam wzięło złoto to nie wiem, może to jest to co E ukradła Mehmetowi.
Tak sie zastanawiam gdzie się podziały dziewczyny mieszkające z przybraną matką Zejnep, Seczil też gdzieś znikła, /w ogóle nie wiem dlaczego wróciła/, Sakine wyjechała w nieznane. Takie to pogmatwane gdzieś://
Tez sie zastanawialam, ale minelo 5 lat Hanife moze wyszla za maz zabrala matke ze soba. Ta kobieta przy kosci mogla sie po prostu wyprowadzic. Bardziej mnie ciekawi co stalo sie z synem i matka Cemre. Nie wiem po co wrocila Seczil nic nie wniosla do serialu.
Kurcze pieczone nie mam pojęcia, ten serial jest zakręcony na maxa :p Sultan hmmm, złego diabli nie biorą ale z drugiej strony Cemre też tak idiotycznie zakończyła kariere w tym serialu :P Oni nie rozwiązują wątków tylko wszystkich uśmiercają. Jeśli chodzi o Bahar to nie wiem, pamietasz zwiastun z planowanym samobójstwem Mehmeta / wyraźnie było słychać strzał/, a w serialu już nie. Więc z Bahar może być podobnie, bo ona w końcu nie wypiła tej lemoniady, Przynajmniej tak mi się wydaje:P
Tak w zwiastunach jest wiele zmylek. Ta z Mehmetem do Kenana tez wygladalo jak by strzelal Ates, z Nehrin to samo bylo pokazane jak by Ates ja zepchnal. Z Cemre to naprawde glupio rozwiazali watek. Dziwie sie ze tam nikt nie odpowiada za to co zrobil. Sultan i Efsun byly w wiezieniu. Tylko ze porwanie nie moze sie rownac z doprowadzeniem kogos do smiercu chodz nieumyslnie. Tak jak to bylo w przypadku Atesa. Ile jesli chodzi o Nehrin to bylo w obronie Bahar ktora wczesniej ja zaatakowala to w przypadku Cemre to on jest winien jej wypadku.
W tym serialu, to wszyscy chcą odebrać władze i pieniądze Mehmeta. Ja to chciałabym żeby Mehmet związał się z tą znajomą Bahar co mieszkała w ich dawnym domu. Coś mi się jeszcze wydaje /mnie czesto coś się wydaje :P/, że serial pomaleńku zaczyna się wyjaśniać. Hulia pogodzi mafie, Efsun nie będzie miał kto mieszać w głowie i zacznie myśleć samodzielnie, stanie się cud i będzie matką, Muge wraca do równowagi, zostaje jeszcze ta bezdomna i Bejza ją załatwi :P Nie mam pomysłu co zrobią z małą Nuran i nie wiem co oni jeszcze wymyślą w kolejnych 20 odcinkach.Śmieszne są momenty jak nie maja co do gara włożyć, a na drugi dzień stać ich na wszystko :P
A co niby Ates takiego robi? Nakrzyczał na biedną Efsun... jej.
A co do Cemre to Ates nie spowodował wypadku, ona sama straciła panowanie i wpadła do wody. Nehrin też nikt nie pomógł ;)
Wydaje mi się, że scenarzyści dążą do pogodzenia sióstr. Już w 118 odcinku dziwnie patrzyło się na to jak Bahar i Efsun siedzą sobie razem i rozmawiają o ciąży Bahar. Na pewno nie poroni i na pewno odzyska Nuran.
I zgadzam się z betunią już pomału wszystko się wyjaśnia - teraz ten cały Cemal dostanie za swoje.
Popchnal ja co z niego za facet ze startuje z lapami do kobiety. Jakos Arda nie podniosl reke na Bahar a mial powody by to zrobic. Jak Efsun poronila to udawal ze nic takiego sie nie stalo, ale jak juz chodzi o jego dziecko to zachowuje sie jak wariat.
Dobra wiem ty uwazasz ze Bahar nie jest winna nieszczescia. Jesli chodzi o porwania Efsun nie powinna byla zabierac Germanom tej malej. Obwinianie Efsun o to ze Bahar zle sie poczula to juz przegiecie. Jak by miala byc za to odpowiedzialna krzywym spojrzeniem czy modlitwa o ty by Bahar trafil szlak wraz z jej dzieciakiem.
A kto obwinia Efsun o to, że Bahar źle się poczuła? Widzieliśmy tylko zwiastun nie wiadomo czemu Ates popchnął Efsun. I owszem, uważam, że Bahar nie jest wina nieszczęścia, a bynajmniej nie takiego jakie Ty jej zarzucasz ;)
drugi zwiastun, nie mogę go znaleźć :/ Mnie też się dziwnie oglądało ten ostatni odcinek :/ Ale pewno jeszcze coś sie urodzi po drodez, zostaje pielęgniarka jej ojciec, złoto, Zejnep, Cemal no i Hulia ciekawe, którego wybierze/bo to chyba o nią chodzi w tym całym zamieszani, no i mała Nuran najważniejsza zagadka /to dziecko jest przeurocze jak nie Turczynka/
Chyba nie usmierca Cemala i Zaynep. Troche za duzo tych zmarlych jak na kilka odcinkow. Ciekawe kim jest ta dziwna osoba co zbliza sie do Efsun. Masz racje mala jest urocza i wyglada bardziej eueopejsko. Dzieci tureckie tez wygladaja uroczo widzialam w wspanialym stuleciu. Brawo dla tej dziewczynki za jej gre ma bardzo duzo trudnych scen. Zazwyczaj dzieci sa tylko tlem w serialach a ona gra jedna z glownych rol. Dla 6 czy 7 latki to musi byc wyczerpujace.
Wydaje mi się, że Camela walnęła czymś Muge i teraz te dwie dojdą do porozumienia. Nie wiem dlaczego Atesz krzyczy na Efsun. Podoba mi się scena jak Arda zostawia Nuran z rodzicami i patrząc na nich widzi szczęśliwą rodzinę /może w końcu zaczyna coś docierać do niego/. Zastanawia mnie postać idąca za Efsun czy to nie jest przypadkiem Salih albo Sultan :/
Nie przepadam za Zaynep,ale troche mi jej szkoda nie ma szczescia biedaczka. Matka bardziej troszczy sie o jej kuzynke, faceci traktuja ja jak zabawke. Jeszcze jej biologiczny ojciec to dran.
No i Bahar nie poronila. Z Atesa kolejny raz wyszla podlosc. Jakim prawem darl sie tak na Efsun. Co jego zona naprawde zawiniala wobec Efsun to uznal ze nic zlego nie zrobila. Efsun naprawde sie o nia martwila, po tym co Bahar jej zrobila. Teraz to Ates jest przykladnym ojcem szkoda tylko ze syna nie potrafil uchronic przed smiercia.
Biedna Muge, ten Cemal zmarnowal jej zycie. Jeszcze wiekszy lajdak niz Ates. Efsun jest odwazna w obronie swoich bliskich jest gotowa na wszystko.Bahar nie jest zdolna do takich poswiecen. Potrafi tylko sknerczec jak cos sie dzieje Ates Ates!!! No Hulya znowu pokazala swoj temperament. Reyhan i Beyza sie nie polubily. Tylko zwalac kogos z drabiny z takiej wysokosci przegiecie. Nie sadzilam ze Beyze spotka taki los.
Śmiać mi się chce jak czytam Twoje komentarze :D Naprawdę oglądamy to samo? XD
Następnym razem wezmę popcorn :P
Kuźwa szkoda tej Bejzy, miałam nadzieję, że to ona dowali tej Reyhan:/ ciekawe czy będzie powtórka z paraliżem tak jak to było z matką Mehmeta :/ Co wymyśli Hulia aby bronić dziewczyn / Matko Boska jak ten Cemal lał te Zejnep / Podobały mi się uściski i wspólne zakupy Mehmeta z tą znajomą Bahar.Zaczęło się układać to wymyślili upadek Bejzy i to dziwne porwanie Sultan / tego nie rozumiem, dlaczego, w jakim celu i przez kogo /
Szkoda Bejzy. Ciekawe skad sie wziela matka tego mezczyzny ktory zginal w 3 sezonie. Skoro w 4 sezonie wracaja stare postacie to moze wroci Arzu. Ciekawiej by sie z nia zrobilo i by namieszala w zyciu Atesa i Bahar.
Aaaa ,czyli ta starsza pani co więzi Salicha i Sultan ,to matka tego zabitego faceta co go Arda odepchnął i nieszczęśnik zmarł ?? Kto to wie czy Arzu nie wróci, bo jak na razie to ona odsiaduje najdłuższy wyrok lub o niej zapomnieli :P Życie Bahar , to oni niech już zostawią w spokoju, bo inny "kopciuszek "/jak to określili w zapowiedziach/, to już dawno by się pochlastał tępą żyletką :] Ciekawe co się stanie z Bejzusią :(