To moje życie!
powrót do forum 4 sezonu

Jak w tytule!! Bez sensu zakładać przed czy po nowym odc kolejny temat!!
Co myślicie o pierwszym zwiastunie 102 odc? Mała Nuran, na urodziny. Widać że pokochała Bahar, a Efsun zazdrość ściska. Tak sobie myślę że Atesik prędzej zacznie podejrzewać ze Nuran jest jego i Bahar córką. Nie podoba mi się policjant, pewnie kolejny skorumpowany glina. Nie mogę rozgrysc jakie powiązanie z Kenanem ma ta nowa Kizia.

dropsik417

Jejku jak mnie denerwuje ten serial a zarazem nie moge sie doczekac kolejnego odcinka. Co zrobi Mehed, co z Bahar ufffff.....

betunia90

Wszyscy sa ostatnio nieszczesliwi w tym serialu. Ten kto odpowiada za fabule ostarnich odcinkow 3 sezonu i za odcinki 4 sezonu musj byc bardzo oderwany od rzeczywistosci. 106 odcinek jest piereszym odcinkiem od dawna na ktory nie czekam.

myszka4

Cemre to prawdziwa zolza pokazuje, ze nie cofnie sie przed niczym by zatruc zycie tym ktorzy sie jej narazili. Jest gorsza niz Sultan, Nuran,Bahar i Hasret razem wziete.

myszka4

A kto to Cemre ??? Co ma do powiedzenia Cemre , to juz bardziej Hulya ..buahahahahhaha

betunia90

No szlak by mnie trafil jesli Cemre ma cos do powiedzenia buahahahaahha

betunia90

Bahar jest coraz bardziej zalosna. Poleciala do ojca, powiedziec mu ze Kenan jest morderca, zabil jej matke, adopcyjnego ojca i Duruka a zapomniala, ze sama tez jest morderczynia.

myszka4

To juz przesada porownywac Bahar do Kenana. Idac tym tokiem myslenia Efsun tez jest morderczynia bo przez jej intrygi Arda zabil czlowieka :)

betunia90

Bahar jest gorsza niz Kenan. Kenan odpowie za smierc Duruka, Hasret i Iliasa. Bahar odpowiedziala tylko za strzelenie do Kenana za poronienie Efsun i jej uszczerbek na zdrowiu juz nie a szkoda. Miala byc w wiezieniu 9 lat a wyszla po ponad 5.5 roku.

myszka4

Bahar gorsza od Kenana? To jakiś absurd. Zastanów się co piszesz. Facet do końca życia powinien gnić w więzieniu. Bahar na każdym kroku ma przerąbane. Ciągle coś ją złego spotyka. W dużej mierze ze strony tych, których kocha. Nie rób z niej morderczyni bo to wielka przesada. Odsiedziała w więzieniu 5 lat. W tym czasie Efsun żyła sobie w luksusach wychowując skradzione dziecko. Myślała wtedy o siostrze? No raczej nie.

Kassandra86

Gdyby nie Bahar Efsun miala by dwoje wlasnych dzieci. Ilias i Hasret byli gotowi zrobic dla niej wszystko wiec nie przesadzaj ze taka biedna jest. Wyszla wczesniej z wiezienia niz miala wyjsc. Dzieciom Efsun zycia nic nie wroci w dodatku Efsun jest bezplodna. Efsun chciala jej pomoc a ona wrzucila ja pod samochod, szkoda ze Arzu nie zrobila z nia porzadku w wiezieniu.

myszka4

Chyba źle oglądałaś bo piszesz, że Bahar popchnęła Efsun. Przecież to był wypadek więc ile można to wałkować. Efsun to wredna franca, która robiła wszystko by unieszczęśliwić Bahar. Potem trochę popłakała nad jej krzywdą i dalej spiskowała. Jeszcze trochę a wyjdzie na to, że to Efsun jest ta najbiedniejsza i tylko jej trzeba współczuć a Bahar to tylko do więzienia wysłać.

Kassandra86

Przez glupia Bahar sa nastepne ofiary trzech policjantow zostalo postrzelonych jej oczywiscie sie nic nie stanie. Co z tego ze Bahar nie chciala zrobic krzywdy Efsun. Mogla pomyslec ze kobiety w ciazy sie nie popycha. Efsun jest bezplodna przez nia, zostala kaleka na cale zycie. Zgadzam sie ze Efsun nie powinna byla porywac dziecko, mogla inaczej sie odwdzieczyc.

myszka4

Dzisiejszy odcinek byl bardzo ciekawy, wiele sie dzialo. Szkoda mi Muge jak ten dran Cemal ja traktuje. Scena pod koniec odcinka z Cemre w roli glownej super.

myszka4

To jest jakis koszmar a nie serial

betunia90

Koszmar i to do kwadratu. Meczą nie tylko tych aktorów ale też tych, którzy to oglądają. Serial ciągnięty na siłę.

Kassandra86

Zgadzam sie 4 sezon jest gorszy od pozostalych powinni skonczyc na 3 sezonie napisac szczesliwe zakonczenie dla Bahar i Efsun, ktore zyly by sobie spokojnie i szczesliwie wraz z rodzinami.

Kassandra86

I te ciuchy Efsun. Brązowy sweter, biała spódnica i niebieskie buty. Okropność.

Kassandra86

I tutaj sie zgadzam, gmatwaja, jakies nowe postacie wprowadzaja, nie koncentrujac sie na glownych bohaterach i na sensownym zakończeniu. Denerwuje mnie, bo czlowiek wkreca sie w fajny serial (poczatkowe odcinki), a pozniej na koniec, zbywaja ogladajacych tandetnym zakonczeniem.
Efsun od poczatku jest dziwacznie ubierana.Przemoc pokazana w serialu. te strzelaniny, podpalenia, korupcja, no bez jaj k***a

betunia90

Po urywkach 107 odcinka zastanawiam sie ile jeszcze osob umrze przez lajdaka Atesa i dzieciobojczynie Bahar.

myszka4

Ja to się raczej zastanawiam ile to jeszcze osób będzie czyhać na życie Bahar. To już jest absurd. Męczą tą dziewczynę. Jak nie ucieczki to grożenie bronią, oblewanie kwasem, teraz nożyczki. Ile można? Kto to wymyśla?

Kassandra86

Nie wiem kto wymysla ale to sie robi zalosne :/ Ciekawe jak rozwiaza problrm dziecka Bahar, to nie jest dorosla kobieta tylko dziecko, ktore dowie sie, ze zostalo porwane, jak przyjmie do wiadomosci, ze kobiete, ktora kocha najbardziej na swiecie, to nie jest prawdziwa mama? Cos mi sie wydaje, ze Efsun usmierca :/

betunia90

Biedna mala matka ktora ja wychowuje jest porywaczka, biologiczna morderczynia. Juz nie wiadomo co gorsze. Efsun zle zrobila porywajac dziecko Bahar, ale Bahar nie powinna byla popychac kobiety w ciazy na srodku drogi.

myszka4

Tam tylko Bejza jest szczesliwa :P Ciekawe czy wyjasnia morderstwo z udzialem Ardy, a moze juz wyjasnili tylko ja nie zrozumialam :]

betunia90

Ten kto tworzy fabule ohb w 4 sezonie powinien sie udac na dluga terapie. Co sie dzieje w tym serialu to przechodzi ludzkie pojecie.

myszka4

Tureckie pojecie, oni chca do UE buahahahahah

betunia90

I jakie macie odczucia po kolejnym "mrożącym" krew w żyłach odcinku???

myszka4

Widać że nie rozumiesz tego serialu więc lepiej Go nie okaleczaj...

myszka4

Czytam twoje wypowiedzi i z każdą kolejną zastanawiam się, skąd wzięłaś tą ciążę bliźniaczą? O ile dobrze pamiętam, to Arda jarał się, że będzie miał syna, a później na USG wyszło, że to jednak będzie dziewczynka.
Jedyny motyw z bliźniakami był wtedy, gdy Efsun straszyła Hulię, że zostanie babcią i że to MOŻE jak u Fulii będą bliźnięta.
Co do Bahar "morderczyni", to Ates namówił Efsun i Ardę, by ukryli Bahar, ona chciała się oddać w ręce policji.
Gdy przed wejściem na prom pojawiła się policja, Bahar nie chciała już dalej uciekać, ale "święta" i "niewinna" Efsun pociągnęła ją za sobą i zaczęły biec.
Dodam jeszcze, że Efsun została potrącona przez samochód widmo, gdyż nie było tam kierowcy (taka mała dygrejsa odnośnie "profesjonalizmu" ekipy Pastela.)
Twoja niewinna i pokrzywdzona Efsun udawała córkę Mehmeta, kłamała, że przespała się z Atesem, udawała, że jest w ciąży, szantażowała Beyze, pomiatała ludźmi, podbijała do Alpa (chłopaka Bahar), olewała swoją przyjaciółkę Secil, strzelała do Bahar, rozkochała w sobie Ismaila, a potem zostawiła go dla Ardy, przez jej intrygi Arda zabił człowieka, szantażowała Arde i Hulie, ukrywała informacje o śmierci Jusufa, uczestniczyła w jego zakopaniu, przez nią Mehmet i Hulia trafili do więzienia, przez nią zginą Ismail, wyłudziła od Mehmeta kasę niby to na dom dla Hasret, a kupiła złoto, które ukradł szofer i który omal przez nią nie zginą, jeździła bez prawa jazdy, przez nią Mehmet czasowo stracił majątek <kiedy oddał wszystko za nerkę dla niej>... Można tak jeszcze długo wymieniać.
Ale najważniejsze, skąd wzięłaś tą bliźniaczą ciążę? Bo to ciekawi mnie najbardziej.

Kassandra86

Czy mnie sie wydaje tylko czy Ceren Moray jest w ciazy. Bez przerwy ubieraja ja w takie luzne rzeczy.

Kassandra86

zgadzam się z tobą. Zawsze będę za Bahar w końcu to główna bohaterka. Jeśli Efsun naprawdę się zmieniła powinna wybaczyć siostrze tak jak Bahar wybaczyła jej wszystkie świństwa jakich ta dopuściła się wobec niej. Nawet jeśli straciła dziecko to przecież jest wiele innych wyjść, wcale nie trzeba posuwać się do takiego oszustwa wobec osoby, której tyle razy mówiło się ,ze się ją kocha jak nikogo innego. Na szczęście prawda zawsze wychodzi na jaw.

Kassandra86

W zupełności popieram Cię Kassandra86

myszka4

Wniosek jest jeden dla mnie po 107 odcinku kazdy kto chce zyc i miec dzieci powinien trzymac sie jak najdalej od Bahar.

myszka4

hahahahaha dobre... Ja mam troszke inne wnioski, a mianowicie nie ogladam nowych seriali na Pulsie, bo pozniej tyle zachodu ze zdobyciem tlumaczen i jeszcze pod koniec okazuje sie, ze wkrecilam sie w jakies gowienko tj. OHB, Tylko z Tobą, Kontrakt na miłość. Nie jestem maniaczka i nie przezywam jakos bardzo osobiscie tego co tworza, ale to jest tak jakbym zrobiła pyszne uszka z miesem najwyższego gatunku i na koniec, podala je z barszczykiem z torebki, a zeby tego bylo malo to rozgotowane :P:P:P

betunia90

Niestety poziom serialu drastycznie spadł i chyba już nic go nie uratuje. Pierwsze dwa sezony były niezłe. Trzymały widza w ,,napięciu", kiedy to wreszcie Bahar pozna prawdę. Dodatkowe działania Efsun i Nuran były siłą napędową serialu. Kiedy wreszcie prawda została ujawniona to automatycznie zabrakło na niego pomysłu. A szkoda bo naprawdę można było zrobić coś ciekawszego niż przykładanie pistoletu do głowy.

Kassandra86

Szkoda ze Nuran usmiercili przed poznaniem prawdy przez Bahar. W 3 sezonie czarnymi charekterami byly Hasret i Bahar byly jeszcze gorsze niz Nuran i Efsun.

myszka4

Nie pamiętam aby Bahar i Hasret zakopywały trupa w ogródku i przez x odcinków robiły wszystko aby nikt się o tym nie dowiedział:-/. Jednak fakt, że obsada się wykrusza świadczy na jego niekorzyść. Szkoda.

myszka4

Nie usmiercajmy jeszcze Bahar hahaha.....moze ten nowy komisarz ja uratuje :P bo na Mehmeta nie ma co liczyc :/ Scena jak Bahar daje z liscia Cemre jest swietna (ciekawe za co ). Juz prawie widzialam scene, jak nadchodzi Bahar ubrana w czarna skore, uzbrojona po zeby w kajdany, granaty , bron maszynowa, wiertarki, mlotki, kleszcze i robi z wszystkich pasztet. Na koniec zabiera mala Nuran i wsiada do pieknego Hummera (samochodu), mowiac do Atesza... Asta La Vista Baby :]
Wiem poniosla mnie fantazja, ale ten serial robi sie komiczny :]

betunia90

Cieszyly sie z smierci dziecka i zniszczyly Arzu.

myszka4

Scena jak corka Huli maluje usta przed lustrem byla dziwna, niby popada w obled jak kiedys matka:/ Nie wiem jakie maja przeslanki w tym serialu, ze niby co, historia lubi sie powtarzac.

betunia90

Biedna Muge to jest jedyna poztac ktora nikomu nic zlego nie zrobila. Szkoda ze Arda ma swoje problemy bo inaczej zrobil by z Cemalem porzadek. Mam wrazenie ze ozenil sie z Muge by zemscic sie na Ardzie za Zeynep.

myszka4

Powinna już dawno kopnąć tego tureckiego Froda w d..e. Marnuje sobie tylko przy nim życie pozwalając aby ją bił i poniżał. Czy w tej Turcji nie ma normalnych facetów?

Kassandra86

To prawda duzo usmiercili postaci. Dobrze ze jedna z nich byla ta bezwzgledna i pozbawiona s... Hasret. Zasluzyla na to co ja spotkalo.

myszka4

Akurat Hasret lubiłam bardziej niż Nuran, dla której najbardziej liczyła się kasa Atahanów. Śmierć Hasret była dla mnie bez sensu. Przez ponad 20 lat kochali się z Mehmetem i powinni być razem. Odzyskali córkę, Mehmet rozstał się z rudą i mogli cieszyć się sobą. A tu wymyślili taką tragiczną śmierć. Mogli już dać inną aktorkę i dalej ciągnąć ich wątek.

myszka4

Hasret byla taka sama jak Nuran obie swiata nie widzialy pi za swoimi corkami. Ktore aniolami nie sa. Hasret byla gotowa zniszczyc kazdego dla Bahar bez wyrzutow sumienia. Nawet smierc dziecka jej nie obchodzila tylko kombinowala by Ates wrocil jak najszybciej do Bahar. Bahar i Hasret wcale nie sa lepsze od Efsun i Nuran.

myszka4

Zgodzę się tylko z tym że Efsun nie jest aniołem. Hasret uważała ją przez długi czas za córkę i dla niej była gotowa na wszystko. Efsun oczywiście to wykorzystywała wyciągając choćby pieniądze mając ją przy tym gdzieś. Dla Bahar na pewno zrobiłaby wiele ale to Nuran była tą pozbawioną sumienia. Oddała własną córkę obcym ludziom dla pieniędzy. Szkoda, że Hasret i Bahar cieszyły się sobą tak krótko

Kassandra86

Arzu potraktowala jak smiecia. Zamiast jej pomoc w koncu wiedziala jak boli strata dziecka. To tylko myslala jak sie jej pozbyc by Bahar mogla byc z Atesem. Bahar to dzieciobojczyni i niby tak zalezalo jej na Duruku a zazraz po jego smierci myslala tylko by Ates do niej wrocil. Bahar tez nie jest aniolem do Kenana tez strzelila z zimna krwia(fakt jest on lajdakiem ale to nie zmienia faktu ze zrobila to z zimna krwia i to 2 razy) tak sie zachowuje aniol?

myszka4

Efsun wcale nie jest taka zla, Bahar pozbawila jej szansy na posiadanie wlasnych dzieci a sama spokojnie urodzila swojego bachora.

myszka4

Miała się je zabić czy jak? Powiedzieć sobie, że skoro Efsun nie urodzi dzieci to ja też. ????

myszka4

Dziwie sie ze Efsun byla w stanie pokochac dziecko morderczyni swoich dzieci. Mogly przekupic lekarza by w czasie porodu poszlo cos nie tak i Bahar stala sie bezplodna na zawsze adoptowac inne dziecko a zycie corke Bahar nienawidziec.

myszka4

Wypisujesz jakieś bzdury. Bahar byłaby morderczynią gdyby CELOWO popchnęła Efsun lub gdyby zabiłaby je po urodzeniu a tego przecież nie było chyba że oglądamy różne seriale. Jak można pisać, że powinna nienawidzić dziecko, które nie jest niczemu winne albo, że powinni zrobić z Bahar bezpłodną? Efsun chciała mieć dzieci więc odebrała córkę Bahar. W końcu to serial, który kręci się głównie wokół Atahanów i byłoby dziwne gdyby małą gdzieś porzuciła a wzięła z sierocińca inne:-\