Jak powyżej. Moim zdaniem bardzo fajnie, że puścili coś nowego z innego studia telenowel. Ogólnie moje wrażenie jest bardzo dobre. A wasze?
Spoko można się pośmiać :D:D Tylko nie rozumiem czemu w każdej telenoweli jakaś wredna ciotka się pastwi nad główną bohaterką. A ona nawet jest nie odpyskuje tylko potulnie wszystko przyjmuje. Ale ta ciotka jest dobra hehe. dwie były mega śmieszne sceny. Pierwsza niezdarny kolega Diega który niechcący wyrzuca spadochron z samolotu przez co ginie :D:D I druga w której niezdarna Olvido pali dom i przychodzi dwóch typków do niej z pomocą.
dominik też mam wrażenie, że początek przypomina mi Dzikie serce. Olvido podobnie jak Maricruz była nie wykształcona. I tak wkurzające, jest to, że Olvido nic nie powie ciotce tylko jeszcze jest grzeczna i uczynna. Eufrazja mnie wkurzyła bo narzeka na Olvido, że oddaje jej pieniądze itd., jakby myślała, że ta chowa przed nią jakieś zaskórniaki, a ile może zarobić na stoisku z kwiatkami? I najlepszy ten tekst kuzynki, że Olvido mogłaby mieć porządną pracę, gdyby poszła do szkoły na co nie pozwoliła jej Eufrazja.
Mnie Olvido przypomina Marię z Po prostu Maria choć Maria nie kształciła się dalej z powodu śmierci matki o tyle Olvido z powodu kaprysów ciotki. Mogła przyjąć propozycję przyjaciela i z nim zamieszkać. Ciekawi mnie co będzie potem czy Olvido spełni swoje marzenie i się wykształci? Biorąc pod uwagę, że to telenowela rossa czyli klasyczna to pewnie tak będzie.
Protka choć debiutuje to ma u mnie plus. Świetnie gra. Najbardziej wkurzała mnie ciotka, już nawet kuzynka Olvido nie była tak wkurzająca.
Moim zdaniem ona nic jej nie mówi bo boi się że ją wygna. A na pewno kocha swoje rodzeństwo i dziadka i nie chce ich opuścić. Postać ciotki jest spoko właśnie lubię takie postacie. Z tego co mówił ten dziadek to ona ją nie nawidzi bo jest córką siostry która odebrała jej faceta.
Jak dla mnie początek średni.Pierwszy odcinek przypomina mi Dzike serce, ale tam bohatera chociaż potrafiła się postawić, a tu nawet nie próbuje się bronic .Nie rozumiem po co ona mieszka z tą ciotką jak i tak odaje jej wszystkie pieniądze .Jenyny plus to ładne widoki i nowe twarze.
Jestem kolejną osobą, która uważa, że pierwszy odcinek przypomina Dzikie serce haha :D
Miałam też skojarzenia z Kotką (La Gata), tam też protka na początku mieszkała w takiej chacie i stara kobieta się nad nią znęcała.
Tak w ogóle to odcinek nie powalił mnie.
Interesujący początek.
Olvido jest prześliczna,aż traciłem orintacje w akcjach których brała udział.Nie mogłem oczu od niej oderwać.Jest mega atrakcyjna.Chciałbym być na miejscu Diega...co tam spadający samalot...też bym tak chciał żeby znalazła mnie taka dziewczyna i później się zakochała....
Kolejny odcinek który przypomina dzikie serce. Pojawia się Ojciec Olvido który dowiedział się, że ma córke i tak samo jest ciężko chory tak jak Ojciec Maricruz. Wyraźnie widać, że wzorowali się na tym serialu :D:D
Co do nowych twarzy to nie plus bo dłużej się zapamiętuje postacie. Ale zazwyczaj do tygodnia ma się już wszystkich obcykanych góra 2 tygodnie.
Ciekawe jak będzie odbierana Olvido, jest bardzo spokojną, miłą osobą, do tego biedaczka w identycznej chacie co Maria i pewnie też do czegoś dojdzie, tak wielu ludzi narzekało na te kwestie :)... a gł. amant wypisz wymaluj młodsza wersja Cristobala (wygląd) he he i co teraz???
Co do mojego zdania, aktorka naprawdę śliczna jedna z najładniejszych, jakie widziałam w telkach, co do samego serialu na razie nie wiele można powiedzieć, ale powinno być dobrze.
Są rzeczy, które mi się nie spodobały, raziły, nie przekonywały:
-rodzina Olvido mieszka w takiej szopie a przecież jej kuzynka pracuje w porządnym salonie fryzjerskim, Olvido dużo nie zarobi, ale zarobi, dziadek powinien mieć emeryturę (chociaż jakąś), ciotka obłożnie chora nie jest do roboty iść powinna (na razie nic o tym nie wiadomo) a mieszkają w takiej ruderze? Jakoś mnie to nie przekonuje.
-dobór aktorów
~gł.bohater nie jest ani żadnym ciachem, ani nawet ciekawy, ujmujący, zapamiętywalny co sprawia, że ohy ahy Olvido mnie śmieszyły, no ale może pośród przeciętnych Meksykanów to jest "coś" bo rysy i cera Europejskie :)
~narzeczona bohatera również do pięknych nie należy, co też mnie rozbawiło, gdy on tak o niej mówił, do tego jej makijaż...no i wygląda na niemal, albo już 40kę! jej matka jest o niebo ładniejsza i wyglądają na równy wiek (sprawdziłam pierwsza miała 33 druga 47 ale wygląd to wygląd) stąd, gdy matka mówiła o sukni ślubnej myślałam, że to panna młoda :)
~gra ciotki Olvido straszna, przesadzona gestykulacja i mimika, nawet o to nie chodzi... nienaturalna i sztuczna była gdy się złościła, bardziej komiczna niż rozgniewana
~to jak matka rozmawia z córką o planie kradzieży szmaragdów- matka tak by to przyjęła??? jakieś naciągane
~zachowanie powyższej córki, jej powiedzonka typu "super, hiper, duper"- przerysowana jakaś irytująca idiotka wyszła
Przychodzi przymknąć oko na te rzeczy i przywyknąć bo sama historia może być fajna, Olvido normalna, miła, sympatyczna dziewczyna, szkoda tylko, że nie ma ani jednego porządnego ciacha :(
A przypomniało mi się... największym absurdem tego odcinka był fakt, że nikt przed ślubem nie sprawdził czy Pan Młody żyje czy coś w tym stylu... Nikt do niego nie zadzwonił potem, a Iran wyżyła się na biednych ludziach....
Mnie dziwi go ,ze nikt do niego nie zadzwonił aby np zapytać kiedy przyjedzie, jak mu poszło. Co on miał 8d raz z lotniska na ślub przjechać.
Jak dla mnie to oni nie powinni być aż tak biedni aby mieszkać w takiej chacie. W Dzikim sercu Maricruz i jej siostra nie pracowali ,dlatego nie mieli gdzie pracować , a tu prawie każdy chyba pracuje oprócz ciotki i dziadka. Nie każda biedna dziewczyna musi mieszkać w chacie.
Nie wiem czy oglądałaś Włoską narzeczoną, ale tam identycznie jak Vanessa się zachowywała Roxana. Tak się zachowuje typowo rozpieszczone bogaczki :D:D Ona pewnie ma mentalność bogatej nastolatki.
Nikii to do przesady na szczęście potem się zmieniła i Roxana też ciekawe czy Vanessa się zmieni wydaje mi się, że nie bo ma zepsutą matke. Która mi przypomina Victorie z Moje serce bije dla Loli. Ale już prędzej Vanessa się zmieni niż ta jej druga córka.
Dokładnie! zaraz gdy zobaczyłam tę dziewczynę pomyślłam o Roxanie :D, i racja Niki z "PU" też taka była. Mnie denerwuje to, że tak często uzywa tych zwrotw ale po 2 odcinku załapałam, że ta postac ma byc o komediowym zabarwieniu :) więc o.k.
Ona jest raczej z tych średnio zamożnych, jej zachowanie wynika raczej z przekonania jaka to jest super, piekna i światowa itp. cyt. "prawdziwa queen" :)
Tak Vanessa ma coś z Roxanny, tylko ta druga potem się zmieniła. W ogóle siostra Iran mnie śmieszy. Nie wie, że prawdziwe szmaragdy trzyma się w bezpiecznym miejscu...?
Jak dla mnie w tej telenoweli Olvidio jest jedyną ładna dzewczyną .Facetów tes nie ma za bardzo przystojnych. Paola Nunez grała kiedyś w Azace i jak dla mnie jest ładną kobietą.
Jak się tak pogrzebie w ich starszych telenowelach To nawet Silvia Navaroo zaczynała od grania w telenowelach Aztecy :D:D
Olvido i ta milf tj. niedoszła teściowa Diego zliczają się do pięknych kobiet więc mamy 2:0 dla dziewczyn, reszta ujdzie jakoś w tłumie oprócz Iran i tej co szaleje za Panczo czy jak mu tam (może tak myślę bo mi nie zależy- nie wiem). W sumie bardziej mnie razi przeciętność facetów niz kobiet :) U mnie kierownik wielobranżowego wygląda jak Diego a babka z okienka ZGKiM jak Iran :) https://www.youtube.com/watch?v=CTMROYtjCnA widać że niby będzie lepiej naliczyłam ze 3 niezłych kolesi pod koniec video w tym sobowtór Wiliama Levy i chyba tyle samo kobiet- przynajmniej tak wygladają na tych foto które nie pochodzą z telki bo w telce mogą mieć gorsze stylizacje albo w ruchu bez photoshopa wypaść gorzej ale jeśli nawet tak dobrze wyglądają a będą epizodami to niewiele to daje, czołówka powinna być niezła...
Z tymi porównaniami do Dzikiego serca macie rację. Główny bohater nie jest zły z wyglądu, ale raczej nic specjalnego. Widać, ze chodzi na siłownei i wygląda jakby miał cycki. Podobnie miał Sebastian Ruli , który też był umięśniony i tez miał takie cycki :D Ogólnie to fajnie jak facet o siebie dba. Tylko, że oni te cyki mają większe niż niektóre kobiety. Jakoś mnie to raziło, gdy Diego nie miał na sobie koszulki. Ta ciotka to jakiś hardkor, gdyby Olvido była odważniejsza to powinna ją po mordzie lać. Cioteczka to zwykła su.. jakich mało. Na prawdę trzeba być bez serca, żeby ślepego faceta po wypadku wywalić na ulicę. Telki nie będe oglądać, raczej tylko z doskoku :)
Jak dla mnie Sebastian Rulli jest przystojny, ale faktycznie ma za duże cycki :) Oni chyba chcą dobrze wyglądać ponieważ często grają bez koszulki. Tak jak teraz Dawid Zapada w Trzy razy Ana.
Zgadzam się Rulli to ciacho i dobrze gra. Ogólnie ci meksykańscy aktorzy mają czasem dziwną skłonność do przerysowanej gry aktorskiej, ale u niego jest ok :)
Sądzę, że telka będzie w klimacie Dzikiego serca. Ma klasyczną fabułę, czyli pewnie Olvido będzie się kształcić podobnie jak Maricruz.
Nie lubiłam Maricruz. Taka sama tępa strzała jak ten Octavio. Zawsze się dziwiłam, że Octavio dostawał hejty, a o Maricruz było cicho... Dzikie serce było tak debilne, że powinno być w rankiugu rekordów Guinnessa :D W kategorii najgorszej telci wszech czasów. Nie wiem co miała scenarzystka w głowie, gdy pisała ten scenariusz. Odpowiadała też za telenowele Nie igraj z aniołem, więc to mówi samo za siebie..
Nie oglądałam telki do końca więc nie mogę ocenić całości. Przynajmniej Maricruz umiała się postawić w przeciwieństwie do Olvido... Co do producentki to akurat Latrilleux , tworzy telenowele na poziomie i moim zdaniem trochę przesada jak gł. bohaterka chodzi umorusana, no ale.. takie są telki... Z tego co mogę powiedzieć o Dzikim sercu to wiało nudą, dlatego do końca nie oglądnęłam ( oglądnęłam jakieś z kilkadziesiąt odcinków i odpuściłam) Nie igraj z aniołem pewne rzeczy były trochę przesadzone ( do dzisiejszego dnia, zastanawiam się jak poród może odbyć się przez spodnie) ale takie są telki tej producentki.
Dla mnie jej telki to beznadzieja, już chyba wolę Nesme. Rzadko teraz oglądam telki, czasami z braku laku sobie obejrzę :) Ale praktycznie wszystkie telcie są robione na jedno kopyto. Sama nie wiem, może już z tego wyrosłam. Nie chodzi mi o wiek, bo można oglądać w każdym wieku, ale już mnie to nie kręci.
Ps. Poród przez spodnie to było coś :) Jak to telcia rządzi się swoimi prawami. Teraz czekam na poród przez ucho :D
haha. Widzę , że lubisz Bundych ♥♥♥ Ja ich uwielbiam. Jeden z lepszych amer, seriali. Czsami lecina filmiebox albo na ATM Rozrywka. Masz jakieś ulubione odcinki ? Duet All i Jeferson to normalnie cud,miód :D
Wszystkie są spoko. Te starsze ze Stevem też są niezłe chociaż na początku za nim nie przepadałem :D:D
Jeferson '' Piękniś'' jest lepszy . Ja mam kilka swoich ulubionych, jeden z nich to jak All, Peggy, Marcy i Jeferson poszli robić zakupy do marketu, bo był jakiś konkurs :D Słyszałam gdzieś, że może powstać kontynuacja Bundych, ciekawe co z tego wyjdzie :)
No tak słyszałem. Moim zdaniem najlepiej jakby wyszedł premierowy odcinek już w tym roku na 30 lecie serialu. To ma być remake i w głównej roli ma być Bud. Ale myślę, że to nie dobre miejsce do pisania na ten temat ;)
Lepiej nie odgrzewać dobrych rzeczy nie przypominam sobie by remake kiedykolwiek wyszedł w porządku w porównaniu z oryginałem.