PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702205}

Twoja na zawsze

Siempre Tuya Acapulco
2014
7,0 257  ocen
7,0 10 1 257
Twoja na zawsze
powrót do forum serialu Twoja na zawsze

Jak powyżej. Moim zdaniem bardzo fajnie, że puścili coś nowego z innego studia telenowel. Ogólnie moje wrażenie jest bardzo dobre. A wasze?

Klaudi78

Jak na razie to ta telenowela mnie nie wciągnęła. Zobaczymy co będzie później. Mogli puścić jakąś dramę z Korei Południowej a nie wkoło tylko z Meksyku.

Mela0203

E tam od koreii czy tam Portugalii albo Turcji jest TVP :D:D

dominik1989

A widziałeś jakiś serial koreański jeśli można wiedzieć ??? Ja tam nie przepadam za Tureckimi serialami bo się strasznie ciągną a portugalskich nie oglądam. A ty oglądasz ,że mi odpisałaś ? ?? już wole jakiś dobry film obejrzeć 100 raz np. Rocky całą serie lub Obcego albo jakiś dobry horror :)

Mela0203

TVP2 dawało Cerzaową Ki, ale nie oglądałem może przez chwile jakiś odcinek. Coś tam było, że ona udawała Chłopaka.

dominik1989

Wiem o jakiś serial ci chodzi. Ale ja go nie oglądałam bo mi godzina nie pasowała.

dominik1989

Jeśli chodzi o koreańskie seriale to mają oni ciekawsze pomysły niż te telenowele które fundują nam w telewizji. Znów ten sam pomysł główny bohater jest bogaty a główna bohaterka biedna jak Maricruz tylko ,że ta się daje bić i poniżać. Później główny bohater pewnie odzyska wzrok i przysporzy jej wielu cierpień itd. Weżnie ją do siebie bo ona mu pomogła a te bogate stado wilków będzie ja poniżało.

Mela0203

To też zależy po co kto ogląda telenowele. Ja oglądam np. dla rozrywki nie lubię jak telenowela jest smętna i bohaterowie tylko płaczą i użalają się nad swoim losem najgorsze są sceny w szpitalu heh. Lubie w telenoweli jak jest dobry czarny charakter. Tutaj podoba mi się przesadzona gra aktorów i to, że jest trochę inaczej niż w televisy. Ostatnio mi się televisa przejadła a ta telenowela dla mnie jest dobrą odmianą. Lubie też oglądać taką postacie jak Maricruz albo Olvido ale nie lubię jak się zmieniają. Może Olvido będzie inna niż Maricruz kiedy się zmieni. Gdzieś słyszałem, że ludzie lubią oglądać brzydszych ludzi od siebie a tam same brzydale po za Olvido :D:D Oglądając televise można się narobić kompleksów :D:D

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

dominik ja też oglądam telenowelę dla rozrywki. Najbardziej nie lubię podobnie jak ty jak akcja się ciągnie w Marii na początku się strasznie ciągnęła, kiedy wierzyła we wszystko Alejandrowi, potem poszła już szybciej akcja. W Televisie są przystojni aktorzy i aktorki dobrze nawet po 40 a wyglądają na 20 i można narobić się kompleksów.

Mela0203

Mam nadzieje, ze nie będzie nic z Azji. Kto by to oglądał. Juz jest za dużo tureckich telenowel.

ocenił(a) serial na 5
Roxi_w

Nie wiem czy w ogóle Polacy chcieliby oglądać coś z Azji. Inny kraj, kultura, zwyczaje itp.

Roxi_w

A co ma Azja z Turcją wspólnego?

Mela0203

Tylko tyle, ze zajmują miejsce latino.

Roxi_w

Kto by oglądał ja bym oglądała jeśli by był o fajnej godzinie i wiele wiele innych osób. Są strony internetowe gdzie można oglądać takie seriale Korei Południowej z napisami polskimi tylko ,że bardzo dużo ludzi jest tam zalogowanych więc serwer pada. Jeśli ja coś oglądam z to wole ściągnąć i spokojnie na komputerze obejrzeć. W serialach koreańskich bo oni tam mówią dramy z tych co ja oglądałam to też są tam ukazane fajne krajobrazy , kościoły takie jak u nas, są też fajne historie, odcinki nie ciągną się w nie skończoność, okazany jest szacunek dla rodziców itd. Ja polecam seriale koreańskie historyczny Moon Lovers - Scarlet Heart Ryeo (2016) lub Bridal Mask, jeśli jakieś romanse lub kom. romantyczne to Falling For Innocence, Pinocchio, Protect The Boss itd jeśli ktoś jest ciekawy tych dram to na stronie internetowej Drama@Deep jest wszystko napisane. A jeśli obejrzeć po polsku to np. drama pl.
Turcja ma też inną kulturę od naszej i króluje tam Islam więc nie pisz mi kto by to oglądał bo jakoś z Turcji oglądają.

Roxi_w

Jedynie Turcja ma coś wspólnego bo jest państwem położonym w Azji na półwyspie Azja Mniejsza, a częściowo również w Europie. W Turcji króluje Islam a w Korei wzrasta liczba katolików.

ocenił(a) serial na 5
Mela0203

Tureckie seriale też są fajne i nie koniecznie jest tam fabuła on bogaty ona biedna. Jest akcja, piękne krajobrazy, super historie.

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Na TVP królują seriale tureckie. Potwierdzam, sama oglądnęłam dwa: Tysiąc i jedna noc oraz Grzech Fatmagul. Oba bardzo fajne.

ocenił(a) serial na 5
Mela0203

Mogliby puścić coś z Portugalii np. albo coś z Brazyli np. coś w stylu Barwy grzechu

Klaudi78

Kurcze jakaś nudna leci na TVP1 portugalska co ma ponad 300 odcinków 2 lata bedą dawać jakieś złote serce :D:D A i znowu ciągną tą Turecką Tysiaclecie 2 sezon wykupili.

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Złote serce ma 300 odcinków? Naprawdę nie skrócili tego serialu? To ja już nie wspomnę o przerwie wakacyjnej, którą bez zwątpienia zrobi TVP. A co do tego Tysiąclecia to masz na myśli Sułtankę Kosem - MURAD IV?

Klaudi78

ma 326 TVP nic nie mówił czy ją skrócą. Ja Dawali wspaniałe stulecie to wydłużyli i tez było jakoś tyle samo. Dobrze, że Złote serce ma tylko 45 minutowe odcinki bo by wydłużyli do 600 odcinków :D:D

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

No to trochę się ludzie naoglądają. Ja nie oglądam, wcześniej oglądałam Grzech Fatmagul, Po prostu Maria i Trzy Razy Ana.
Ja uważam, że jak serial ma 200 odcinków to to jest jeszcze w normie jak ponad 200 to już przesada... To ile ludzie będą to oglądać trzy lata? Na pewno przerwią serial ze względu na przerwę wakacyjną...

Klaudi78

No zrobili tak z Sułtanką Kosem, ale przywrócili bo ludzie chcieli emisje w wakacje. Ciekawe czy w tym roku przerwą bo chyba do wakacji nie zdążą wszystkich odcinków dać.

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Lepiej, żeby nie robili przerwy wakacyjnej im szybciej skończą Złote serce tym szybciej kupią nowy turecki serial albo coś innego dadzą.

Klaudi78

Na TVP2 ruszył jakiś nowy turecki Cena miłości dzisiaj o 17:05 był 1 odcinek.

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Ja widziałam tylko jeden odcinek i była tam jakaś akcja. A Barwy Grzechu miały 160 odcinków i były bardzo ciekawe. Było dużo humoru. Polecam.

Klaudi78

Barwy były zabawne, ale nie lubię ich języka.Złote serce , jak dla mnie ma za duzo odciników.

ocenił(a) serial na 5
Roxi_w

No język to jest nie do zniesienia trochę jak turecki - taki strasznie ciężki. Jeśli serial czy telenowela ma do 200 odcinków to jeszcze nie jest dużo - ponad 200 odcinków to już moim zdaniem przesada. Może rozłażą to na sezony?

dominik1989

300 odcinków O.O Ja nie lubię telek gdzie jest język portuglski, on mnie strasznie irytuje i tych w polskim stylu które raczej należałoby nazwać serialami nie telkami. Tureckie takie mi się wydają być choć żadnej długo nie oglądałam a chciałbym Sila bo tam ukazana jest ta zamknieta wiekowa mentalność i nietypowa hitoria kobiety która musi sie w tym odnaleźć, "telki" kryminalne a chyba takie turecki przodują u nas mnie nie interesują, co innego wątek kryminalny a co innego cała telka z policja w tle, to nie telka...

777temida

Mam podobnie, drażni mnie ten język.

777temida

W Portugalii zajęło im puszczenia 326 odcinków w rok i 2 tygodnie i pół pewnie bez przerwy wakacyjnej.