Jak powyżej. Moim zdaniem bardzo fajnie, że puścili coś nowego z innego studia telenowel. Ogólnie moje wrażenie jest bardzo dobre. A wasze?
777temida Producenci nie mają już pomysłów i idą w myśl "najlepsze jest sprawdzone" czyli robią remake, zmienią postacie, aktorów, coś innego dodadzą i gotowe. Nie przypominam sobie podobnie jak ty, żeby remake był lepszy od oryginału, ale to dlatego, że nie oglądałam oryginału.
Poza tym nie tylko w Ameryce powracają do starych historii ale i też w Meksyku. Np. Rubi 2004, Teresa 2010. Rubi była oryginałem a Teresa remeki' em.
Wiem, Droga do szczęścia-Córka ogrodnika, Las Amazonias-Gorzka zemsta, Dzikie serce-Marimar, Kotka, Włoska narzeczona, Triumf miłości, Prawdziwe uczucie, co do niektórych nie pamietam tytułów oryginłu. Niektóre sa nawet 3-ią próbą "odgrzania kotleta" , dobrze jeśli chociaz nie widziało się ani jednego ale jeśli tak to nie mam zamiaru tego oglądać bo po co? na same twarze to szkoda mi czasu...
W przypadku Las Amazonas i Gorzkiej zemsty to łączy je to że w obu zagrała Danna Garcia. Kotka to chyba jest remakiem Marii z przedmieścia czy jakoś tak, Triumf miłości to trochę mi Nie igraj z aniołem przypominało...
Zazwyczaj w późniejszych odsłonach rzadko występuje aktor, który grał w oryginale.
Przykład produkcji (rok) Nie igraj z aniołem 2009, Triumf miłości (2010 -2011) fabuła podobna trochę pozmieniane, Włoska narzeczona 2015, Kotka 2014, Dzikie serce 2013, Prawdziwe uczucie2012- 2013, Marimar chyba 1994. Zmierzam do tego, że to są klasyczne telenowele a takie jest moim zdaniem prosto nakręcić, wystarczy pozmieniać parę rzeczy i gotowa historia...
Ja nie lubię jej telek, juz wolę Mejia. Jednak najbardziej lubię telenowele Nesme i Castro. Szkoda, że czwórka nie kupiła Pasion y poder.
Podobno Pedro Damian ma też fajne telki. Słyszałam, że El color de la pasion też jest fajny, ale już od dawna się nie łudzę, że ją puszczą ;/ Co do Meji to ludzie sobie chwalili jego Las amazonas, widziałam filmiki z protami i chemia jest :)
Mi się podobała Włoska narzeczona, mimo,że to była klasyczna historia. Chciałabym aby u nas było Las amazonas ,lubie telenowele w takim klimacie:)
Ja też lubię jak jest klimat rancza ale Las amazonas chyb jest nową wersją Gorzkiej zemsty którą akurat zbyt dobrze pamiętam by "z wypiekami" podniecać się podczas oglądania amazonek, zwyczajnie wiem co będzie...
To nie jest nowa wersja Gorzkiej zemsty tylko Córki przeznaczenia . Nowa wersja Gorzkiej zemsty to W obronie honoru , która mi się bardzo podobała : )
O Tierra de Reyes słyszałam dużo pozytywów, wiem, że jest polskie tłumaczenei w necie, ale telcie wolę w telewizji oglądać. Moją ulubioną parą jest Andrea i Samuel ♥♥ Ci to mieli chemie :) Kiedyś przez pół dnia oglądałam z nimi filmiki na youtube i tak w koło Macieju...
Scarlet fajnie wychodzą takie groźne minki ♥♥♥ Samcio też jest słodki,chemie trzeba im oddać :D Ale ogolnie te stare telcie były lepsze np. Gorzka zemsta, Cena marzeń, Grzesznica, Biały welon itp.
Ta nowa telcia, jakoś mi nie przypadła do gustu ;) Oklepane schematy, już w 3 odcinku można przewidzieć, że ojciec protki jest bogaty i potrzebuje nerki. Znam te wątki, najpierw będzie na niego zła, później pomysli, że odnalazł ją ze względu na nerkę, a na końcu mu ją odda :D
Biały welon był naprawde spoko. Jak to leciało to chodziłem do gimnazjum. Ale pamiętam, że najbardziej absurdalne było, że matka zabiła swojego syna podczas jego ślubu. Potem w Świecie serialu tam były od razu listy w którym pisali, że szkoda, że go uśmiercili i tak dalej a potem się pojawił znowu w serialu jako kto inny :D:D
z 15 lat temu to oglądałem nie pamiętam dużo. Tylko szczegóły które utkwiły mi w pamięci. Ale tradycyjnie Bohaterka ma słabe serce jakaś kobieta umiera i ona dostaje jej serce. Zakochuje się w bogaczu i rodzina ją nie akceptuje standard.
Biały welon pamiętam dosyć słabo. Ale zadziwiający był fakt , że dziewczyna która umarła w wypadku i oddała serce tej chorej, wyglądała identycznie jak ta druga :D
Gorzka zemsta i cena marzeń były świetne sama oglądałam i się z tym zgadzam. Grali tam aktorzy świetnie dobrani do ról.
Nie wiem czy Twoja na zawsze nie jest remakiem do Dzikiego serca. Zastanawiam się nad ty skoro są takie podobne do siebie.
Dla mnie Rubi z Ceny marzeń normalnie wymiata. Nadal zachwycam się jej urodą. Szkoda , że już nie gra w żadnych telciach. Dla niej chętnie bym oglądała ;) Taka mała ciekawostka. Barbara Mori została już babcią... Jej 19 letni syn został ojcem. Ma dziecko z jakąś starszą modelką... Mori ma 39 lat, a tu taka niespodzianka...
To rzeczywiście potrójna niespodzianka, raz że babcia w tym wieku nie pasująca uroda do babć, dwa że syn 19letni i trzy że matka jest jakaś starsza od niego heh :D
Co do Mori, każdemu kojarzy sie chyba tylko z zołzą z Rubi a jakiś czas temu ścięła włosy na boba by oddać na peruki dla chorych na raka i promowała takie działania, podczas gdy zawsze cukierkowa na ekranie Perroni tylko robiła pogadanki o tej akcji a sama nie zechciała ściąć tłumacząc się że nie są jej włosy "virgin" a powinny być, to niby Mori nie farbowała nigdy?
Dlatego właśnie lubię niektóre aktorki choć inni mają o nich mylne wyobrażenia...
Ja Mori też bardzo lubię. Jej pasują takie rolę niejednoznaczne. Nie jakieś święte dziewice, tylko takie postacie z pazurem. O tych włosach to nawet nie wiedziałam, szacun dla niej ;)
Z pewnościa tak nie jest, zbyt wiele dzieli obie telki. W przypadku dzikiego serca który był remakem Marimar jednym bardziej znaczącym faktem który je różnił było pojwienie się głuchoniemej siostry zamiast psa (Marimar) :D
Gorzka zemsta i Las Amazonas są podobne do siebie - akcja toczy się na ranczu, wśród konii, drogiej hacjendy... Gorzka zemsta była fajna a W obronie honoru nie oglądałam. Ale lubię takie klimaty.
Córki przeznaczenia? jeśli tak to tym bardziej bym nie oglądała, ta telka to jedna z moich ulubionych, świetne historie a aktorzy idealnie dobrani tego nie da się skopiować na lepszą nute niz oryginał! Jeśli wytwórnie nie maj pomysłów to niech ogłosza konkurs wśród fanów telek, niech ci przesyłają zarysy fabuły a nie odgrzewają kotlety! Sama mam niekonwencjomalne historie w głowie :)
Tak to Córka przeznaczenia, ogldałam tą telenowele, ale juz mało pamiętam, wiec bym obejrzała Las amazonas :)
Zgadzam się mogliby by ogłosić taki konkurs a jeszcze fajnie by było gdyby widzowie wybrali obsadę do telenoweli.
Mercik 95 Na TV4 leciała telka Włoska narzeczona i jej producentem był właśnie Pedro Damian. Oprócz El Color de pasion jest też Despertar Contigo może doczekamy się ich w Polsce kto wie?
Czekam na Desparatar Contigo . Sądząc po zwiastunie będzie to fajna telka i trochę komicznych sytuacji by się znalazło. Lubię Elę Velden. I fajnie by było gdyby zagrała z serialowym Gaelem z Włoskiej narzeczonej. Świetny duet stworzyli podobnie jak Brito i Ron.
Akurat teraz leci TRA i to telka Nesmy. Jeśli wcześniej jakieś oglądałam to nie pamiętam.
Taki poród był też w Nie igraj z aniołem gdzie Marichuy odbierała dziecko rodzącej ex kumpeli z teatru któr ja nienawidziła :) https://www.youtube.com/watch?v=knzRQpbLnVA
777temida oglądałam lata temu, ale wtedy dokładnie tego nie zauważyłam. Jeden z największych absurdów w życiu to by to nie przeszło.
Co do "cycków" u aktorów...mimo że aktor grający faceta Piny z SM bardzo mi sie podoba to gdy był bez koszulki wygladał nienajlepiej tzn. miał zbyt szerokie bary/ramiona, takie napakowane, nadmuchane no i właśnie ów cycki :) ogromne! jAkby skupił się na modelowaniu właśnie głównie tych mięśni niczym kurczak GMO :) Co ciekawe mój brat chciałby byc jeszcze bardziej umięśniony, wygląda na to, że to bardziej podoba się facetom niz nam kobietom he jhe
Aktorka grająca ciotkę Olvido wg. mnie źle gra, przesdnie jak juz pisłam a po drugim odcinku ta co gra matkę "Davida" także, ta jej gestykulacja i szamotanie się na wieść o śmierci syna były raz o.k. a raz jakieś dziwaczne...
Moim zdaniem do Azteca parodiuje telenowele televisy. I postać Ciotki jest zrobiona trochę komicznie jej miny są przezabawne ciągle nasępiona i niezadowolona. Najlepsze było jak Olvido przedstawiała mu swoją rodzinę a ta z miną nasępioną siedziała i sobie coś mruczała pod nosem :D:D Albo ksiądz Filemon który ogląda telenowele Olvido go wydała. A on, że nie ogląda telenowel. A ona dalej ciągnie :D:D A dziadek nie bądź niemiła czy coś takiego jak ksiądz mówi, że nie ogląda to nie ogląda i się uśmiechał :D:D.
Albo to jak wszyscy śpią w tej chałupie w jednej izbie jak śledzie a Diego budzi ich bo miał koszmar i wszyscy wyskakują z łóżek w dziennym ubraniu, ciotka nawet szala z ramion nie ściągnęła do łóżka :D śmieszna była cała sytuacja jak i ten nonsens z ubraniami...
P.S. ciągle nie mogę patrzeć na "sinusoidalny" poziom gry matki Diega ehhh...
A inni twierdzą, że to Azteca ma świeże pomysły a Televisa powtarza w kółko to samo i dlatego wolą Aztecę. Ja mam wrażenie, że gdzieś widziałam podobne sceny, ale to by było na tyle. Telemundo tworzy telki z krymianałem, Televisa na ogół klasyczne telki, a Azteca no cóż z nią mam pierwsze podejście. Zazwyczaj oglądam telki z Televisy, czasem z Telemundo , raz chyba z Univision i Pol-lka Producciones .
Ja tam nie narzekam, oglądam to co puszczają. A jak mi się coś nie podoba to oglądam w necie.
Azteca pewnie miała czasy świetności kiedy współpracowała z nimi Silvia Navarro naliczyłem, że w 8 telenowelach zagrała tam.
Na to wygląda zbierają najlepszą śmietankę większa kasa to zbierają się tam jak pszczoły do miodu. Co niektórych to tylko bardziej Holywood kręci :D:D Ale uważam, że Telemundo ma lepszych aktorów :D:D
Televisy ma oklepane choć sprawdzone schematy telenowel co jest sprawdzone a Telemundo ma to do siebie, że świetnie tworzy telki kryminalne np. Twarz Analiji, Gorzka zemsta, Cios prosto w serce, Kobieta w lustrze. Co do aktorów to nie wiem, chociaż trzy siostry w Gorzkiej zemście świetnie zagrały różnicę charakterów postaci, W Twarzy Analiji aktorka też się spisała.
Moim zdaniem Televisa jest bardziej nastawiona na klasykę, a Telemundo na kryminał. I to mi się podoba w tych obu wytwórniach. Włączając jedną czy drugą wiem, że się nie zawiodę. Ale najbardziej żałuję, że nie puścili Drogi do szczęścia do końca bo świetnie się zapowiadała.
P.S Danna Garcia zagrała w Televisie , gdy kręcili Las Amazonas.
Podobno ostatnie telenowele Azatci słabe. Kiedyś były dobre, ale teraz mają kryzys. Myślę, że telenowele w których grała Edith Gonzelaz były dobre, a ona przeszła do Telemundo.