PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702205}

Twoja na zawsze

Siempre Tuya Acapulco
2014
7,0 257  ocen
7,0 10 1 257
Twoja na zawsze
powrót do forum serialu Twoja na zawsze

Rozmowy o serialu

ocenił(a) serial na 5

Tak jak powyżej, w tym temacie będziemy pisać o naszych wrażeniach w odcinkach.
Zacznę od tego, że ciotka przechodzi samą siebie! Non stop się wkurza na Olvido, wyżywa się na biednej dziewczynie, która z szacunku i ze strachu (być może) jej nie odpysknie. Inna siostrzenica dałaby jej popalić.
Iran to zwykła materialistka, kasa się dla niej liczy i nic więcej. No, może jeszcze życie Diega, no bo miał ją poślubić. Gdyby facet nie stracił pamięci, dziękowałby Bogu za to, że nie mógł być na własnym ślubie...
Matka Iran też nie lepsza! Już wyswatała swoją drugą córkę, zrobiła to w niespełna pięć minut! Tylko teraz niech synkowi jeszcze żonę znajdzie.
Rodrigo z jednej strony kocha Iran i chciałby z nią być z drugiej brat... Tak więc Rodrigo został spadkobiercą i może ożenić się z miłością swojego życia...
Martha ma więcej klasy od swojej matki... Przynajmniej nie traktuje kuzynki jak wroga, szkoda że matce do rozumu nie przegada...
Zauważyliście, że w obu telenowelach główni bohaterowie stracili pamięć? Taki przypadek. Choć to klasyczna telka to może dorównać Włoskiej narzeczonej.

ocenił(a) serial na 10
777temida

Czyżby zapomnieli twórcy tej teli o tych tam tych 2óch co ta baba zakopała w domku? ciekawe

ocenił(a) serial na 5
Zbuntowany_RBD

Zakopała tego od mięsa i Gisele.

ocenił(a) serial na 10
Klaudi78

dobra juz nie waznie i kolejna telka se skonczyla a ta Esmeralda nie mam zamiaru ogladac niech se wala z nia

ocenił(a) serial na 5
777temida

No cóż każdy ma swój gust i należy to uszanować. Mnie akurat spodobała się Droga do szczęścia, a Lissete czy Rene, albo Eugenia świetnie grali, jeszcze można do tego zaliczyć siostrę Amelii (świetna villana). Co do głównych bohaterów to akurat debiutowali i nie spodziewałam się idealnej gry aktorskiej, ale miło się patrzy na nowe twarze (Televisa ciągle powtarza jednych i tych samych aktorów). Esmeraldę będę oglądać, bo nigdy jej nie oglądałam, a zapowiada się ciekawie. Ja dalej oglądam DDS na fb (jakoś tak mam, że jak zacznę telenowelę to ją kończę). A co do DDS to mogliby ją wykupić i puścić od nowa, bo zaczynało się rozkręcać i uważam, że żadna telka nie powinna być urywana po kilkudziesięciu odcinkach - to brak szacunku dla widza.

777temida

Zauważyłam, że w tej telenoweli prawie wszyscy aktorzy potrafią śpiewać. Ciekawe, czy to przypadek, czy specjalnie tak dobrali?

agneszko

Aktorzy na studiach mają zajęcia ze śpiewu.

Klaudi78

Przez pare ładnych odcinków nic się nie działo a tu nagle taki boom! wszystko w jednym odcinku. Iran to jedna z najgłubszych villan jakie widziałam, zamiast wyrzucić dowody na temat dziecka ta je sobie zatrzymuje ehhh gdyby myslała mogłaby nawet kupic inne ciuszki i zamówić u jubilera inny medalik i włożyć do paczki i oddać siostrze Stefano bo ta nawet ich nie widziała a tak jasne było co bedzie dalej już wiele odcinków wcześniej. Teraz jeszcze ta scena gdy waliła w drzwi i wołała Olvido by nie grzebała w jej rzeczach, taaak Olvido już cię posłucha :D, powinna wiać albo uszykować sobie na nią nóż czy coś i poczekać aż ta wyjdzie. A ten Nelson, nie lepszy- wychodzi kiedy chce z kryjówki i na koniec się wkopuje wyznając wszystko policji ehh :) pozostaje czekać co z Rodrigo i Angustias...

Klaudi78

Motyw z gilotyną bije na głowę wszystko, co do tej pory widziałam w telenowelach. Nawet poród przez spodnie.

agneszko

Pamiętam ten poród :D, co do gilotyny... to zastanawiało mnie, po co to wszystko trzymał ten facet w domu którego schroniła sie Iran...juz sie bałam że producenci telki zgotują nam historie jakoby ten facet sie nad nią znęcał... no i ta akcja Eufrazji z nozyczkami i to jak to nam pokazano: siedzi plecami, gwałtownie sie obraca i pokazuje opatrunki które całe przesiąkły krwią- nie lubię używac tego słowa ale normalnie-masakra! żenada jak dla mnie, to horror czy telka? Generalnie brakowało mi tu lepszego ujęcia historii o Rodrigo, jak to poznał jakoś w ciekawszy sposób swoją dziewczynę a nie tak to pokazano "na odwal". Historia siostry Stefano też powinna być lepsza a nie że niby ma się ona zadowolić pracą po stracie dziecka i całej rodziny. Powinno się okazac że jednak to ne ona była bezpłodna i spodziewa się dziecka z tym (nijakim) Pancho! Nie wspomnę już o tym że kuzynka Olvido tyle po ślubie i bez dzieci?

777temida

Kuzynka Olvido ma traumę po gwałcie, więc pewnie za bardzo się nie paliła do seksu i stąd ten brak dzieci.

ocenił(a) serial na 5
777temida

Rodriga to ja rezerwowałam dla Vanessy. Marta po ślubie i nie mieli dzieci. Po pierwsze gwałt, a po drugie Tacho był trochę w więzieniu. Veronica mogła mieć lepszy koniec w telce. Ogólnie to zawalili z Chuyem i Vanessą. Ta dwójka to NIEPOROZUMIENIE.

ocenił(a) serial na 5
agneszko

Muszę przyznać, że tym mnie zaskoczyli scenarzyści.

ocenił(a) serial na 5
agneszko

Masz rację - gilotyna przebiła poród przez spodnie :)