PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44687
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

To totalne dno. O ile zakonczenie, jest dosc ciekawe i intensywne, to reszta sezonu, czyli pierwsze 4 odcinki to dlugawa gadanina, zero akcji, totalnie bezuzyteczny watek Benedetto. Wiekszosc czasu lezy w szpitalu, gdzie widzimy kazdy ruch pielegniarki, ktora nawet cos czuje do Paula. Jednak nic z tego dalej nie wynika... Pani Stella Gibson, caly sezon szpecze... Nie potrafi powiedziec slowa normalnym glosem. Strasznie irytujace.
Watek tego podkomendanta rowniez beznadziejny. Widzimy skutki jego stresowego zycia, ale samego zycia juz nie.

Podsukowujac, 3 sezon zawiodl.

2
emjey23

Ja też się strasznie zawiodłam na 3 sezonie. Tyle czasu czekałam a tu nagle pierwsze 3 odcinki operacje.. Czułam się jakbym oglądała Szpital na Peryferiach. Po co te wszystkie skomplikowane pojecia medyczne i zabiegi? Spokojnie mogli to zawrzeć w jednym odcinku. Potem pólgodzinne wyznania ofiary, które nic nowego nie wnosiły do serialu bo wyły powtórką. Słyszeliśmy to już ze trzy razy. Typowy wypełniacz. I kiedy w końcu coś zaczęło się dziać w dwóch ostatnich odcinkach to nagle koniec i wielki niedosyt. Nie tego się spodziewałam. Mam wrażenie że 3 sezon był robiony na siłe by jakoś zakończyć serię. A szkoda. :(

Dorma

Trzeci sezon fatalny, mogłoby go nie być... Albo można byłoby go streścić do jednego odcinka. CAŁY pierwszy odcinek to operacja Spectorka - po co? Po co te wątki z pielęgniarką itp. skoro nic z tego nie wynikało?

Lepiej by było, żeby Paul zginął w finale drugiego sezonu.

emjey23

Akurat pokazanie całej operacji w szpitalu podobało mi się: naturalistyczne i całkiem klimatyczne, nie było tu napięcia, ale miało swój paradokumentalny urok. Natomiast zgodzę się z pozostałymi zarzutami. Dodam, że najbardziej naiwne było jak ten koleś postrzelił policjanta i Paula. Ni stąd, ni zowąd się pojawia, a niby cała policja miała go szukać. Po ataku na żonę, powinien być złapany. I jeszcze ten fotograf, który nic nie wnosił. Bez sensu. Nie pamiętam czy to był 2 czy 3 sezon, ale cały ten wątek "gangsterskich porachunków" nieciekawy.