PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6694
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

...ale czy zauważyliście że przebudzeniu się rano Violka zawsze wygląda świeżo, w dodatku w pełnym makijażu ze
szminką na ustach... A włosy ułożone jakby dopiero co wyszła pd fryzjera. Nie wiem jak wy ale ja gdy wstaję rano
wyglądam jakby mnie piorun trzasnął a makijaż zawsze przed snem zmywam (podejrzewam jak większość z was). Może
to i szczegół ale ta perfekcja wyglądu Vilu z rana szczerze mnie bawi. W wielu serialach aktorki są chociaż pozbawione
makijażu po przebudzeniu i wtedy jest to wiarygodne. Wiem że się może czepiam ale myślę że twórcy o takie szczegóły
powinni zadbać. Jaka normalna dziewczyna wstaje rano i wygląda tak perfekcyjnie? Co o tym myślicie?

Lola140392

W sumie prawda...

Lola140392

O kurczę, jak ja się z tym zgadzam. Rano moja fryzura zawsze wygląda tak jakby na mojej głowie wybuchł dynamit, a i tak jak ty, wieczorem zmywam ewentualny makijaż :D
A Violka jak to Violka, nawet rano idealna jak zawsze...

esteckiewicz1

Hah. Ja jak się budzę włosy mam ok, dakeup nie noszę więc wstaje i jestem idealna. XD

Izzie_

No wiadomo, jesteś Muzyką XD

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Ja też włosy okej, ale reszta już nie za bardzo:)

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

No właśnie. Ja z rana też nie wyglądam za ciekawie i nie jestem debilem, żeby malować się na noc (tym bardziej, że i tak wytarłoby się o poduszkę). A na głowie normalnie szopa, tym bardziej jeśli usnę z mokrymi.
Ale jak tu się dziwić przecież ona jest MUZYKOM!

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Spotkałam się z tym w wielu serialach i filmach, że aktorzy po przebudzeniu wyglądają jak by dopiero co wyszli od kosmetyczki. Mogli by się postarać i zrobić to bardziej realistycznie, ale nie wszyscy lubią pokazywać się bez makijażu.

ocenił(a) serial na 4
majka5454

To normalne że większość z nas dziewczyny, wygląda lepiej w makijażu niż bez. Zaliczam się właśnie do tej grupy. Ale właśnie noc jest po to, żeby nasza cera "odpoczęła" od tych naszych "zabiegów" kosmetycznych, zregenerowała się. Jeśli o mnie chodzi to na noc obowiązkowo zawsze dokładnie zmyty makijaż i jakiś krem na noc, najlepiej na bazie naturalnej. Chemii jak najmniej. Ale co racja to racja. Są seriale i filmy, które prezentują właśnie tego typu brak realizmu. Akurat seriale disney'a zaliczają się do tej grupy. Tak jakby naturalność była czymś złym. Każda dziewczyna z Disney'a musi mieć makijaż. Nawet po przebudzeniu ma wyglądać perfect. Ale przypadek Violki to już naprawdę jest zabawny. Zarówno ona jak jej odtwórczyni Martina, bardzo ostro się maluje. W jej wieku używałam błyszczyka i najwyżej trochę mascary. U nas w szkole strasznie pilnowali, żeby dziewczyny się nie malowały. Na dobrą sprawę malowałam się dopiero w liceum ale na pewno nie tak jak ona. Nawet teraz mając 21 lat. A tutaj mamy Violkę która budzi się z krwisto czerwoną pomadką na ustach haha :D

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Ja też zawsze zmywam makijaż na noc obowiązkowo, ale rano, nawet jeśli siedzę w domu cały dzień, to się maluję, bo po prostu nie lubię siebie bez makijażu. Należę do osób, które nie wyglądają zbyt korzystnie w naturalnej odsłonie. W serialach (szczególnie disneya) wszyscy są kreowani na takich idealnych i nie mogą sobie pozwolić na jakieś niedoskonałości. Ale masz rację, co innego lekki makijaż, a co innego mocny makijaż Violetty. Chociaż te usta mogłaby zmyć i oczy, trochę naturalności by jej nie zaszkodziło:)

ocenił(a) serial na 4
majka5454

Jeju mnie by się nie chciało malować gdy jestem w domu. Nikt mnie nie widzi więc mogę sobie być bez makijażu. Najwyżej czasami koledzy/koleżanki mojego młodszego rodzeństwa, gdy do nich przychodzą. Co innego na uczelni, czy w ogóle jak wychodzę do ludzi. Chociaż bywa że jak wychodzę do sklepu, to nieumalowana :) Uwierz mi, bez make-up'u też nie wyglądam zbyt korzystnie ;-)

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

U mnie to już nawyk, wstaję z łóżka, maluję się i potem robię inne rzeczy:)

ocenił(a) serial na 4
majka5454

Nawyk to nawyk ;) Ja jestem zbyt leniwa. Nawet po to żeby w ogóle wstać z łóżka. A żeby zabrać się za cokolwiek to ło matko ;-) Tutaj potrzeba specjalnych środków :)

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Niestety, ja jeszcze chodzę do szkoły, więc muszę wstać czy chcę czy nie chcę xd

ocenił(a) serial na 4
majka5454

Ja niestety też. Parę dni temu na nowo zaczęła się harówka na uczelni. Prawdziwy dramat jest, gdy muszę wstać na godzinę 8, bo wtedy pobudka o 5.30 (mam godzinę drogi do szkoły) ;p Czwartek mam najgorszy. Zajęcia od 8 rano do 19. Pomiędzy zajęciami mamy przerwy albo 15-minutowe, albo godzinne. Tak więc cały dzień poza domem. Po takiej harówie człowiekowi już nic się nie chce. Tylko spać... :/ No i dla tych którzy nie wiedzą, 1 zajęcia na studiach trwają po 1,5 godziny, nie 45 minut, jak w szkole. Więc to tym bardziej wyczerpuje. Nie wiem czy w czwartki uda mi się oglądać Violkę, nawet o tej 20, bo mówi się że będziemy mieć jeszcze jakieś zajęcia do 21. Prawdziwy horror :/

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Właśnie słyszałam, że liceum to lajcik w porównaniu ze studiami. Zajęcia od 8-19 to musi być męka. Ja do 15 nie mogę wysiedzieć w szkole;)

ocenił(a) serial na 4
majka5454

Żebyś wiedziała że męka... Ale magisterka już lajcik. O ile dotrwam i obronię pracę, która dopiero się pisze (teoretycznie ;-)).
Tęsknię za czasami liceum bo jak się miało na 8 to przynajmniej wychodziło się wcześniej, a tutaj szkoda gadać. Oczywiście studia mają również wiele zalet ;D

Lola140392

U nas w gimie 15-latki chodzą w make-upie godnym conajmniej 25 latki, a Tini według mnie maluje się ok. Ludzieuo show biznes w końcu :|

ocenił(a) serial na 4
Izzie_

Takie niestety nastały czasy. Bywa że osoby w waszym wieku tego nie pojmują. Ja jestem z tego starszego pokolenia, gdzie, owszem, były początki "tapeciarstwa", ale większość dziewczyn z mojego gimnazjum ograniczało się do delikatnego make-up'u. Ja myślę, że Tini zdecydowanie za mocno się maluje. Powinna chociaż używać jaśniejszego odcienia szminki. A nieraz jak udostępnia zdjęcia na instagramie, to rzęsy ma wręcz sklejone od maskary. Niezbyt ładnie to wygląda z bliska. Może jestem już zgredzikiem i nie rozumiem wielu rzeczy, ale w moim mniemaniu makijaż powinien być chociaż starannie i schludnie zrobiony. Nieraz jak chodzę po osiedlu to widzę takie 15-tki, które mają pomarańczowe plamy na twarzy. O ubiorze już nie wspomnę. Akurat pochodzę z takiego rejonu Krakowa, że takie widoki są tutaj częste.

Lola140392

Kiedyś to nawet nie można było się malować w gimnazjum :)

Lola140392

Zobaczysz Tini przejdzie, jak mówiłam to show biznes. A tak na en vivo Tini ma zazwyczaj delikatniejszy i schludny makijaż ;-
A najgorsze jest to że ludzie biorą mnie za 6-klasistke O.o

ocenił(a) serial na 4
Izzie_

Być może. Z resztą w Ameryce Łacińskiej młodzież wygląda troszkę dojrzalej. Siedzę już jakiś czas w temacie telenowel i zauważyłam że od jakiegoś czasu panuje moda na angażowanie aktorek do ról bohaterek dużo starszych niż są w rzeczywistości. Kiedyś oglądałam taką telenowelę, gdzie 15-letnia aktorka, grała kobitę dwudziestoparoletnią, która się ohajtała. Dodam, że aktor grający jej serialowego męża miał po 30-tce... Na upartego mógłby być jej ojcem... Masakra jakaś :/ Tini wygląda dojrzale jak na swój wiek. Nawet w delikatniejszym makijażu. Gdy pierwszy raz zobaczyłam ją w promo 1 sezonu Violetty, to dawałam jej tak z 18 lat.

Nie martw się. Mnie nigdy nikt nie chce uwierzyć, że jestem pełnoletnia. A w marcu już 22 lata mi stukną... :/

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Oglądałam telenowelę gdzie matka była w wieku córki;)

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Wiem że to nie na temat ale w internecie znalazłam takie pytanie czy martina ma takie duże piersi. nawet ci moge podac link jak cię to interesuje. To link http://zapytaj.onet.pl/Category/001,007/2,25617847,Martina_Stoessel_ma_fajne_cyc ki_takie_duze_c039nie.html

ocenił(a) serial na 10
sara637

Niektóre osoby mają duże piersi już w tak młodym wieku, więc to raczej nie jest dziwne. Dziwniejsze jest to, że Martina ma taki duży biust, mimo że jest strasznie szczupła. Najczęściej szczupłe są płaskie, a grubsze mają wielki biust.
Jak już ktoś kiedyś powiedział: ma figurę jak lalka Barbie xd

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Właśnie o to mi chodzi że ona jest taka szczupła a ma taki duży biust a przeważnie szczupłe dziewczyny mają mały biust. A z tym że ma figurę jak lalka barbi to się zgodzę. Ona ma strasznie chude nogi.

Izzie_

To ja mam na odwrót. Chodzę to 6 klasy, a ludzie biorą mnie na 15-16 lat. Hehe.

ocenił(a) serial na 3
Lola140392

Czyli jestem jedyną osobą, która tutaj się w ogóle nie maluje? :O W szkole w sumie też... Cholera, chyba muszę się ogarnąć!

KeThA

Nie tylko ty, ja napisałam o EWENTUALNYM makijażu, czyli na takim na już takie wyjątkowe okazje XD A tak, np do szkoły, chodzę bez.

KeThA

Ja sie nie malujematko !

Izzie_

Ja też się nie maluję, no bo po co? Ale gdy budzę rano wyglądam jakby mnie tramwaj przejechał. Włosy rozwalone, a ja półprzytomna :D

ocenił(a) serial na 4
Bangie2

Tramwaj? :D
Ja to wyglądam, jakbym ledwo co uszła z życiem po apokalipsie xD Na głowie jedno wielkie siano, na wpół otwarte oczy i jeszcze moje ruchy godne zombie xD
I też się nie maluję, więc sytuacja w serilu jest dla mnie tym bardziej absurdalna :P

ocenił(a) serial na 4
KeThA

Ja się nie malujesz to powinnaś być z tego dumna i się cieszyć. Przynajmniej w wieku trzydziestu paru lat nie będziesz pomarszczona jak siedemdziesięcioletnia starsza pani ;-) Ja preferuję delikatny makijaż, ewentualnie gdy wychodzę na imprezę maluję się mocniej. Fajnie że są jeszcze dziewczyny, które lubią siebie, takimi jakimi są :D

ocenił(a) serial na 3
Lola140392

Taaa, bo ja emanuję naturalnym blaskiem i pięknem :D A tak serio to nie chce mi się wstawać wcześniej, zwlekam się z łóżka 15 minut przed wyjściem, ubieram się, nawet śniadania nie jem i wychodzę :D

ocenił(a) serial na 4
KeThA

Ehhh... Przy tobie pewnie popadłabym w kompleksy :D
Zazdroszczę... Ja na same zajęcia muszę jechać z godzinę :/

ocenił(a) serial na 3
Lola140392

Ta. bo jestem taaaaaaaka piękna, mówię ci :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Też się nie maluje, żonko ;* ~M.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Jakie my jesteśmy podobne do siebie... <3

ocenił(a) serial na 10
KeThA

To takie romantyczne XD ~M.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Prawie jak Marco z kwiatkiem gadający do swojego odbicia w lustrze *.* Znaczy... Do Fran!

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Może chciał widzieć, czy nie wygląda na zestresowanego? ~M.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Tak, to możliwe. Ale i tak to był uroczy gest <3

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Daj spokój, jakby chłopak pojechał za mną za granicę to chyba bym mu się na szyję rzuciła i jeszcze te wszystkie kwiatki <3 ~M.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Ja nie chcę myśleć, co by było jakby jakiś chłopak się tak o mnie starał. Śpiewał dla mnie (Junto a ti, veo veo) był taki uroooczy, dawał kwiaty, mówił że mnie kocha, uczył się mojego języka (wersja dla mężczyzn z zagranicy) i jeszcze jechał za mną *.* Toż to ideał! Cudownyyy... Oj, rozpływam się...

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Taki ideał, jeszcze uśmiech Xabianiego, cały Xabiani, aż się zakochałam w Marco, jakbym pojechała do Argentyny to chyba bym się na niego rzuciła, mimo że Xabi może być zupełnie inny ~M.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Nieważne, że może być inny! Marco jest cudowny <333 *.* Jego uśmiech potrawi poprawić najgorszy humor...

ocenił(a) serial na 10
KeThA

No na mnie zawsze tak działa, a jak widziałam jak tańczy, gdy Francesca śpiewa "Nel Mio Mondo" to euforia. ~M.

KeThA

Mam to po was XD

KeThA

Nie tylko ty się nie malujesz.

KeThA

Ja też się nie maluję, jakoś lepiej się czuję w naturalnym wydaniu :)

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Ja niestety w szóstej klasie (ach, te czasy pryszczy ;p) zaczęłam się uzależniać od makijażu i teraz mam - nie wychodzę z domu bez make-up'u. :P O dziwo nie używam maskary, ale cały ryj w fluidzie i pudrze - must be i ewentualnie jakiś błyszczyk, ale to niekoniecznie. Po prostu źle się czuję "saute". W wakacje próbowałam się oduzależnić, ale coś nie wyszło. ;P