https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2018/09/07/ciri-wiedzmin-aktorka-netflix/
Nie wiem co o tym myśleć. Mam nadzieję, że jednak to plotka.
Doprecyzowanie: Jak będzie z Japonii to nie będzie źle. Ogólnie wygląd Japończyków jest najbardziej zbliżony do opisu elfów (z kształtu twarzy).
Spoko, tylko w książce jest fragment, że u Ciri nie stwierdzono cech elfki, do kwarteronki włącznie (i nic dziwnego, bo elfką była jej pra pra pra pra pra prababka). Miała w sobie coś z elfki, ale cechy te były ledwo zauważalne.
Polecam poczytać na reddit, dużo ludzi wypowiedziało się negatywnie. Nie tylko złe "polaczki". Gdyby było mało Ciri ma mieć 15-16 lat, a na samym początku miała 10-12 lat, nie podobają mi się takie zmiany, widać będą różnice nie tylko wizualne. Najpewniej jaśniepana Andrzeja Sapkowskiego to nie interesuje, najpewniej obowiązuje go kontrakt, a poza tym ma to gdzieś, hajs się zgadza. Jeśli będzie za dużo zmian względem pierwowzoru to serial skończy się na pierwszym sezonie jako klapa. REDzi znowu wyjdą na tym najlepiej.
Widocznie serial ma byc na podstawie ksiazki a nie jej ekranizacja. Bol dupy nie jest wskazany. Wywal wlasne pieniadze i zrob to co chcesz.
Kiedyś Sapkowski wypowiadał się, że pomiędzy ekranową wersją, a książkami zawsze będzie różnica. Takich typowych fanów to nie przyciągnie to jest pewne jak nie przyciągnęło w 2001-2002, może rzeczywiście serial będzie wyłącznie dla zachodu np. dla Amerykanów i Anglików, nie pasuje tutaj tylko kręcenie w Europie Wschodnio-Środkowej, lepiej kręcić w Anglii i Ameryce wszystko na miejscu. Twórcy chcą ściągać aktorów masowo z Anglii/Ameryki, najpewniej statystów, dublerów także, co może być dość skomplikowane i powodować też błędy w scenach, bo z powrotem z daleka różnie bywa. Można maskować np. efektami, specjalnymi, lecz nie wszystko. Do serialu od początku pochodzę chłodno, bo prawdopodobieństwo nie udania jest takie samo jak to, że się uda.
Dobrze, ze na chlodno. Chodzi mi tez o roznice zamierzone, swiat jest fikcyjny wiec nie ma znaczenia gdzie to sie kreci.
Chcialbys ogladac to co czytales tak calkowicie skopiowane z pierwowzoru?
Jestem zwolennikiem zachowania cech pierwowzoru. Jeśli to ma być typowa adaptacja to znaczy, że nie będzie trzymać się pierwowzoru, podobnie jak polska wersja, to tego nie kupię jak wielu innych, rozumiem jednak będą ludzie, którzy mieli gdzieś Wiedźmina, lub o nim nie słyszeli dotychczas, może to polubić, nie wątpię. Czas pokaże co na tym zyskają twórcy, czas to dobry sędzia.
Jako, że biały jest określany jako ten zły, nie powinien się wypowiadać, tylko słuchać panów świata wielkich bojowników o wolność, czyli standardy w pp.
Historia lubi się powtarzać, czekam aż powtórzą się wycieczki helikopterem jak w Chile dla lewicowych rasistów, feminazistek i innych komuchów
Nie wadzi, literacki pierwowzór milczy na ten temat, więc interpretacja wskazana. Byleby trzymało się wszystko kupy i nagle nie okazało się, że ma brata krasnoluda Azjatę
Nie milczy.
"- Geralt... - jęknęła nagle Ciri, robiąc się biała jak welinowy papier."
Końcówka Pani Jeziora.
W książce jest opisana jako blada dziewczyna o popielatych włosach i zielonych oczach, później miała jasne pasemka, a na końcu białe, więc przy dość ciemnej karnacji nie pasuje taki wygląd, musi wyglądać całkowicie inaczej, logiczne. Podobno serial ma się różnić znacznie od książki jest to nawet potwierdzone, Ciri ma być podobno starsza od książkowej wersji, możliwe by od razu pokazać twardą dziewczynę, więc wiele zmienić się może. Wymagania inwestorów, hollywoodu itp.
Mysie włosy, jak najbardziej, co do cery nie jestem pewien. Prawdopodobnie jednak w jakimś stopniu będą musieli uhahać mniejszości, więc któraś postać musi być niekanoniczna.
Sukces czarnej pantery robi swoje, szkoda, ale mam nadzieje, że jednak zrobią to w taki sposób, ze nie będzie waliło po oczach albo będzie waliło tak mocno, że przynajmniej się pośmieje(proszę o afrykański nilfgard xD).
To jest prawdopodobne, że tak interpretują Nilfgaard. Mogą go też zinterpretować jako kraj podobny do Imperium Osmańskiego, co byłoby nawet okej.
a co za różnica jaki będzie miała kolor skóry. większość z was grała w podstawówce w jasełkach i tam nikt nie martwił się o kolor skóry. to jest tylko interpretacja wcale nie muszą się trzymać ściśle tego co jest w książce.
https://www.youtube.com/watch?v=R7MrrPEYwow
Zapraszam zwyzywać tego Pana od rasistów, w końcu jako czarny chyba ma prawo się nie zgadzać z tym wyborem.
Jeżeli jedynym sposobem na to by zrozumieć rasizm w wiedzminie przez amerykanów jest wrzucenie koloru skóry, znaczy że Ci ludzie nie wiedzą czym jest rasizm. Ciekawe że wam obrońcom SJW nie przeszkadza że usuwa się np. naturalnie rude postacie z komiksów. Jakoś nie zauważyłem żeby SJW, i biali inteligentni inaczej piali na tym że usuwana się sukcesywnie Rude postacie. Otóż w Spidermanie z 2017 roku, Homecoming, nie ma MJ, jest mulatka. Ruda poszła w odstawkę. A o ile się dobrze orientuję, od wieków rudzi ludzie mieli przekichane i są oni jedną z największych mniejszości na świecie. O ich prawa SJW nie walczą ? Czemu nie ? "
Zapraszam się z tym zapoznać https://thenerdsofcolor.org/2015/04/01/orange-is-the-new-black-racebending-redhe ads/
A jeśli mowa o mniejszościach, to WY wielcy obrońcy SJW, mam dla was ciekawą informację, otóż biała rasa jest rasą która na świecie jest w mniejszości, więc usuwanie lub zastępowanie białych postaci, innymi jest złe, w końcu MNIEJSZOŚCI należy się reprezentacja, i to jak największa.
Gdzie wy jesteście jeśli chodzi o Bollywood SJW ? Co z wami ? Hindusom się nie będzie wpieprzać w ich mało zróżnicowaną grupę aktorską ? To może kino Azjatyckie, jak tam SJW ? Kiedy ostatnio pikietowaliście w Hongkongu w ramach protestu że w kinie chińskim jest zbył mało białych i czarnych ? Albo w Japonii ? Nigdy, bo te kraje mają wasze opinie w dupie, mówiąc wulgarnie.
A jeszcze jedno, gdzie są SJW walcząc o białych raperów ? Ono, tak w rapie nie musi być multi kulti, to jest zarezerwowane tylko dla białej kultury, by dzieliła się z innymi.
Nie jest potwierdzone jest co się stanie z Cirii, ale to tylko wierzchołek góry lodowej. I temu sukcesywnemu usuwaniu białych, bacznie się przygląda krucjata wojującej lewicy. Wy jesteście bandą hipokrytów, Wy którzy żądacie by jakaś rasa kuliła się za grzechy przodków, Ja nie zamierzam.
Oczywiście że jest, bo nie zgadza się na zmianę koloru skóry Cirii. Albo idziemy w podwójne standardy. Co wolno czarnemu to nie tobie białasie?. Polaków wyzywacie od rasistów bo nie godzą się na nie białą Cirii, ale nie czarnego ?> ? Hipokryci.
Nie będę się kłócił, jeśli będzie zbyt odbiegał od pierwowzoru to porostu sobie odpuszczę oglądanie, tyle. Jeśli coś się nie podoba, to się tego nie ogląda. Jak mawia przysłowie "głową muru nie przebijesz".
"nie będę się kłócił" ile ty masz lat 5? zycie polega na kłótni tylko tak możemy się jakoś rozwinąć. druga sprawa ze ten serial jest robiony tylko i wyłącznie dla pieniędzy. tutaj nie ma żadnej kreatywności, kopiuj wklej od kogoś innego. żadnego wysiłku, żadnej pasji, tylko forsa.
dodatkowo umieszczenie innego koloru skory aktorki powoduje sensacje na skale swiatową, która jest darmową reklamą. już teraz ciri jest pełno na 9gagu, w każdm poście netflixa, czy na twiterze.
Tak działa Hollywood, maszyna do pieniędzy. Teraz liczą się łatwe chwyty i szybkie super efekty specjalne plus coś szokującego, tylko by kosić kasę. Film, seriale nie dostają tylko kasy od oglądalności samych widzów, ale także od sponsorów, inwestorów. Stwierdzenie, że kiedyś było więcej lepszych filmów i seriali to jest prawda, zdecydowanie wychodzi dużo mniej dobrych produkcji niż dawnymi czasy.
Każdy kto ogląda netflixa wie , że w większości ich serialów na siłę się wciska lewackie klimaty.Hitem póki co jest dla mnie Ania z zielonego wzgórza. Lektura dla dzieci w której oczywiście trzeba dać lesbijki i gejów bo jak by mógł powstać serial bez występu grupy lgbt. To jest 100% pewne patrząc na to jak netflix zakłamuje historie obsadzając czarnych aktorów w rolach w których nie mogli występować , że wiedźmin będzie miał cała masę zmian etnicznych.Ciri murzynką ,yenefer chinką a wiedźmin hindusem.