Wiedźmin

The Witcher
2019 -
6,9 202 tys. ocen
6,9 10 1 201891
5,4 48 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2018/09/07/ciri-wiedzmin-aktorka-netflix/

Nie wiem co o tym myśleć. Mam nadzieję, że jednak to plotka.

ocenił(a) serial na 8
azeez_2

Jak ma być mulatką to tylko ta https://www.filmweb.pl/person/Hannah+John+Kamen-1699699 :)

ocenił(a) serial na 9
ParAdoXx_9

Racja.

ocenił(a) serial na 8
Jon_Snow_z_Westeros

a tu mam Yennefer https://www.filmweb.pl/person/Hannah+James-2245137 Yennefer jak się patrzy, obczaj jej zdj na necie

ParAdoXx_9

Wstawaj, zesrales sie.

ocenił(a) serial na 8
PanNikt_fw

co ty do mnie piszesz?

azeez_2

Gdzie poprawność polityczna, gdzie polityka w ogóle, a gdzie zwykle rzetelne odwzorowanie materiału źródłowego?..... widzę ze w Polskich domach nie uczy sie niczego.
Nie można się "oburzyć" na fakt zmiany koloru skory jednej z najważniejszych bohaterek powieści?
To co mam, w imię "poprawności politycznej" "cieszyć się" bo jak nie, to jestem "ultra prawicowiec?"

.... zróbmy biografie M.L. Kinga z białym aktorem, L. Kravitza, w filmy rycerskie powstawiajmy azjatow itp, itd....

... hejt na takie zjawiska to "ultraprawicowe gówno"? ... dziecinada.

NIe mam NIC do czarnych księżniczek, skośnookich wiedźminów, czarnych rycerzy - o jedno tylko proszę: niech najpierw ktos sobie stworzy sagę fantasy, w której takie postaci sie pojawiają i ja sobie ekranizuje. Tyle w temacie.

...i proszę bez bzdur ze nie ma znaczenia dla historii jakiego koloru skory jest Ciri. A jej rodzice, linia królewska - to rozumiem ze cala Cintra będzie egzotyczna? .... .

ocenił(a) serial na 1
azeez_2

Dobre, nie chcąc czarnej Ciri, jestem rasistą. Z drugiej strony podobał mi się Luke Cage i jestem fanem Denzela Washingtona. To w takim razie kim jestem, półrasistą, może ćwierćrasistą?

użytkownik usunięty
Maqis

Jesteś rasistą, nie ma półśrodków. Możesz szanować niektórych ciemnoskórych za ich osiągnięcia, możesz szanować niektóre aspekty innej kultury i tak dalej, ale zrób jeden krok w "niewłaściwą stronę" i łatka rasisty jest Twoja na zawsze =)

ocenił(a) serial na 1

No cóż, chyba jestem za mało " postępowy" jak na obecne czasy xD

użytkownik usunięty
Maqis

Zapewniam, że nie; to tylko pewna banda się zagalopowała, zostawiła mózgi za sobą a świat pozwolił im wyznaczać standardy.

ocenił(a) serial na 5
azeez_2

nie plotka

ocenił(a) serial na 4
azeez_2

Najprawdopodobniej potwierdziło się, że twórcy sami rozpuścili plotkę, by zobaczyć reakcję na całym świecie.

azeez_2

Emhyr var Emreis, "Biały Płomień Tańczący na Kurhanach Wrogów" jego córka musi być czarna. Trzeba pamiętać, że większość osób kojarzy Wiedzimina z gry. A tam Ciri jest biała. To, że nie ma wprost w książce, że jest biała nie znaczy, że to nie jest oczywiste. Jak bym pisał np książkę w której akcja dzieje się w 11 wiecznej Anglii nie muszę pisać o postaciach, że są białe bo wszystkie osoby były białe. Do tego Ciri ma w sobie krew Elfów,a elfy czarne nie były

ocenił(a) serial na 7
Delgados

tylko, że Wiedźmin nie dzieje się w prawdziwym świecie więc nie jest trzymany przez etniczne statystyki z naszego świata.
Tak poza tym nie zgodzę się z twierdzeniem, że wszyscy byli biali, rynek międzynarodowy istniał wtedy, nawet w legendach arturiańskich znajduje się czarnoskóry rycerz.

nieznajomy43

Nawet jak się znajduje to jest tam napisane, że jest czarny. Bo jest to coś wyjątkowego i niespotykanego w tamtym czasie. Jakbyś umawiał się z dziewczyną i ona powiedziała weź kolegę ja wezmę koleżankę i ta spytała opisz go to byś powiedział, że jest białej rasy ? Nie no chyba, że byś miał kolegę murzyna, ale wtedy byś chyba o tym wspomniał, że jest innego koloru skóry ?

ocenił(a) serial na 7
Delgados

A jeśli w serialu czarny kolor skóry nie będzie czymś niespotykanym czy to ci to zadowoli?

nieznajomy43

Zadowoli mnie nie wciskanie wszędzie tego lewackiego syfu na siłę i szukanie byle pretekstu by propagować multi kulti. Już jest Serial z Czarnym Achilles i Zeusem. Tylko czekać jak zaczną zmieniać postacie historyczne np Taki czarny Roosevelt ( w stanach by nie przeszło ) Cezar, albo Hitler lub Stalin ? Ich nie dadzą bo tylko pozytywne postacie można przekolorować. Jakie by było oburzenie na czarnego Hitlera. Serial by zdjeli po 1 odcinku :)

ocenił(a) serial na 7
Delgados

Czarny Hitler pojawił się w serialu Community, Samuel L. Jackson w filmie The Spirit paraduje w Nazistowskim wdzianku, jest też komiks o tytule "Black Hitler".

nieznajomy43

To jest serial komediowy i nikt tego nie bierze na poważnie.

ocenił(a) serial na 10
azeez_2

Geralt - Henry Cavill
Ciri - Freya Allan
Yennefer - Anya Chalotra

:) Ciri "została" biała :P

ocenił(a) serial na 9
davis2008

Yay!