https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2018/09/07/ciri-wiedzmin-aktorka-netflix/
Nie wiem co o tym myśleć. Mam nadzieję, że jednak to plotka.
Jak ma być mulatką to tylko ta https://www.filmweb.pl/person/Hannah+John+Kamen-1699699 :)
a tu mam Yennefer https://www.filmweb.pl/person/Hannah+James-2245137 Yennefer jak się patrzy, obczaj jej zdj na necie
Gdzie poprawność polityczna, gdzie polityka w ogóle, a gdzie zwykle rzetelne odwzorowanie materiału źródłowego?..... widzę ze w Polskich domach nie uczy sie niczego.
Nie można się "oburzyć" na fakt zmiany koloru skory jednej z najważniejszych bohaterek powieści?
To co mam, w imię "poprawności politycznej" "cieszyć się" bo jak nie, to jestem "ultra prawicowiec?"
.... zróbmy biografie M.L. Kinga z białym aktorem, L. Kravitza, w filmy rycerskie powstawiajmy azjatow itp, itd....
... hejt na takie zjawiska to "ultraprawicowe gówno"? ... dziecinada.
NIe mam NIC do czarnych księżniczek, skośnookich wiedźminów, czarnych rycerzy - o jedno tylko proszę: niech najpierw ktos sobie stworzy sagę fantasy, w której takie postaci sie pojawiają i ja sobie ekranizuje. Tyle w temacie.
...i proszę bez bzdur ze nie ma znaczenia dla historii jakiego koloru skory jest Ciri. A jej rodzice, linia królewska - to rozumiem ze cala Cintra będzie egzotyczna? .... .
Dobre, nie chcąc czarnej Ciri, jestem rasistą. Z drugiej strony podobał mi się Luke Cage i jestem fanem Denzela Washingtona. To w takim razie kim jestem, półrasistą, może ćwierćrasistą?
Jesteś rasistą, nie ma półśrodków. Możesz szanować niektórych ciemnoskórych za ich osiągnięcia, możesz szanować niektóre aspekty innej kultury i tak dalej, ale zrób jeden krok w "niewłaściwą stronę" i łatka rasisty jest Twoja na zawsze =)
Zapewniam, że nie; to tylko pewna banda się zagalopowała, zostawiła mózgi za sobą a świat pozwolił im wyznaczać standardy.
Najprawdopodobniej potwierdziło się, że twórcy sami rozpuścili plotkę, by zobaczyć reakcję na całym świecie.
Emhyr var Emreis, "Biały Płomień Tańczący na Kurhanach Wrogów" jego córka musi być czarna. Trzeba pamiętać, że większość osób kojarzy Wiedzimina z gry. A tam Ciri jest biała. To, że nie ma wprost w książce, że jest biała nie znaczy, że to nie jest oczywiste. Jak bym pisał np książkę w której akcja dzieje się w 11 wiecznej Anglii nie muszę pisać o postaciach, że są białe bo wszystkie osoby były białe. Do tego Ciri ma w sobie krew Elfów,a elfy czarne nie były
tylko, że Wiedźmin nie dzieje się w prawdziwym świecie więc nie jest trzymany przez etniczne statystyki z naszego świata.
Tak poza tym nie zgodzę się z twierdzeniem, że wszyscy byli biali, rynek międzynarodowy istniał wtedy, nawet w legendach arturiańskich znajduje się czarnoskóry rycerz.
Nawet jak się znajduje to jest tam napisane, że jest czarny. Bo jest to coś wyjątkowego i niespotykanego w tamtym czasie. Jakbyś umawiał się z dziewczyną i ona powiedziała weź kolegę ja wezmę koleżankę i ta spytała opisz go to byś powiedział, że jest białej rasy ? Nie no chyba, że byś miał kolegę murzyna, ale wtedy byś chyba o tym wspomniał, że jest innego koloru skóry ?
A jeśli w serialu czarny kolor skóry nie będzie czymś niespotykanym czy to ci to zadowoli?
Zadowoli mnie nie wciskanie wszędzie tego lewackiego syfu na siłę i szukanie byle pretekstu by propagować multi kulti. Już jest Serial z Czarnym Achilles i Zeusem. Tylko czekać jak zaczną zmieniać postacie historyczne np Taki czarny Roosevelt ( w stanach by nie przeszło ) Cezar, albo Hitler lub Stalin ? Ich nie dadzą bo tylko pozytywne postacie można przekolorować. Jakie by było oburzenie na czarnego Hitlera. Serial by zdjeli po 1 odcinku :)
Czarny Hitler pojawił się w serialu Community, Samuel L. Jackson w filmie The Spirit paraduje w Nazistowskim wdzianku, jest też komiks o tytule "Black Hitler".
Geralt - Henry Cavill
Ciri - Freya Allan
Yennefer - Anya Chalotra
:) Ciri "została" biała :P