PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 181350
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

No cóż. Jak już ktoś za pewne pisał pierwsze dwa sezony były genialne, trzeci też jako tako trzymał poziom, ale sezony 4 i 5 to już tylko co raz gorzej. To wszystko jest tak skomplikowane (głównie podróże w czasie, zmarli na wyspie) że nie ogląda się już tego z taką przyjemnością jak pierwsze 3 sezony. Sam nie długo będę już kończył 6 sezon i nie spodziewam się cudów po opiniach na forum ale jak już zacząłem to i skończę. Szkoda będzie tylko rozstawać się z tym serialem szczególnie że obejrzałem go w tak krótkim czasie (człowiek się przywiązuje :)).
Pozostaje też wiele pytań związanych z tym serialem np. co sie stało z Clair , z ciałem ojca Jacka itp. Jak już skończę z pewnością poświecę trochę czasu na poczytanie forum i innych ciekawostek. Póki co nie chce sobie psuć zabawy z oglądania ostatniego sezonu.
Pozdrawiam wszystkich oglądajacych i czytajacych.

ocenił(a) serial na 10
Dolarin

Wiecie co? Trochę nie rozumiem tych opinii o serialu w stylu "skomplikowany". Pod koniec stycznia kończę 13 lat, serial oglądałem po 12 urodzinach, wystarczy uważnie oglądać, a na pewno się zrozumie. A i wg. mnie 5 sezon jest najlepszym sezonem :)

ocenił(a) serial na 8
Uknek

No mi najbardziej się podobał sezon 4, sezon 5 już mniej, a 6 jakoś nie bardzo przypadł mi do gustu.

ocenił(a) serial na 10
Boragus

Wg. mnie ten sezon był dobry, tylko inny poprostu. No i piękne zakończenie serialu :)

Uknek

mi zakończenie nie bardzo się podobało, może z uwagi na nieścisłości, czy niedokończone czy też niewyjaśnione do końca pewne wątki. Chociaż, może to i lepiej, daje to dużo do rozmyślania i zastanawiania się co jak gdzie.

ocenił(a) serial na 7
Dolarin

Też już po 5 sezonie jestem :) A dokładniej po S06E01 :D
Te same pytania mnie nurtują, co z Claire? Co z ojcem Jacka? Co z Lockiem, bo też jakoś na razie nie mogę tego ogarnąć... ;p
Zobaczymy co nawymyślają w ostatnim sezonie, ale trochę się cieszę, że już kończę, bo za dużo już fantastyki wciskają na siłę i poziom drastycznie spada, czas na kolejne seriale :))

Dolarin

Serial od początku do końca opiera się na zagadkach, zwrotach akcji i komplikacji- taki już jest i za to go większość widzów "kocha". Fakt faktem, od sezonu 5, pojawia się stosunkowo więcej paranormalnych zajwisk, jak przenoszenie w czasie, ale myślę, że nie przegięli z tym, chociaż nie od razu mi się to podobało, ale jest to ważne z uwagi na jednego z głównych bohaterów.

Dolarin

a, i co do tego, że pierwsze 3 sezony trzymały poziom, potem coraz gorzej. Pierwsze trzy sezony (o ile dobrze pamiętam, za pomyłkę przepraszam) opierały się głownie na "innych" i na stosunkami z nimi. Gdy i to się w miare wyjaśniło, trzeba było przejść na coś innego.

Dolarin

do dzisiaj nie obejrzałem zagubionych do końca a dokładnie to chyba ostatnich odcinków bo nie pamiętam końca, pamiętam tylko że właśnie pod koniec oglądałem już na siłę bo to wszystko już w tym serialu było tak po..kręcone że nie chciało się tego ciągnąć dalej :) może niech mi ktoś koniec w skrócie :D?

ocenił(a) serial na 10
Dolarin

Nie bo i tak nie zrozumiesz ;p tego nie da się zrozumieć bez obejrzenia i zanalizowania (uwaga trzeba umieć myśleć samemu!), ale skoro dla Ciebie było to tak pokręcone, to może wolisz proste seriale, w których w każdym odcinku wyjaśnia się jakaś sprawa ;p Ja nie wyobrażam sobie jak mogłeś skończyć przed ostatnimi odcinkami. Lost jest jak książka, te też kończysz na kilkanaście stron przed końcem ;]?