PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611072}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 16156
Battlefield 3
powrót do forum gry Battlefield 3

coz, gra prezentuje sie bardzo dobrze. gameplay jak zawsze swietny jednak przypomina mi
killzona 2, a nawet bardzo. Dlaczego ? bo gra wydaje sie malo dynamiczna, jednak mozna
to zmienic. wystarczy ustawic odpowiednia czulosc na padzie/ myszce.

grafika nie powala, ale na pewno bedzie lepsza niz MW3 ze swoim przestarzalym silnikiem.
To oczywiecie beta, wiec tekstury moga byc slabej jakosci, wiec wszystkiego sie dowiemy w
dniu premiery.

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

na czym grałeś?
I nie porównuj tych dwóch gier, bo wszyscy wiemy jak będzie wyglądać grafika i gameplay w MW3 :D Jak we wszystkich poprzednich częściach.

Wszystko pięknie, tylko dźwięki al'a MOH, a tych zbytnio nie lubiłem.
No ale nagrywali je wszystkie z mikrofonu, no to co my mamy zrobić... Zgodzić się, bo to bardziej realne :P
Ogólnie wystawiłbym mocne 6/10 dla wersjii ps3, a więc po pomnożeniu PS3 x 3 = PC wychodzi nam super hiper gra! :D
Preorder zrobiony ^^

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

gralem na konsloli ps3.

dlaczego wystawiasz 6 wersji konsolowej ? przeciez logiczne bylo, ze grafika nie bedzie tak dobra jak na PC. A dzwiek jest bardzo dobry.

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

No właśnie. Wstawiam ocenę gry z 2011 roku, a nie 2005.
Dlatego uważam że taka gra powinna być tylko na PC, wersje konsolowe to miły gest od DICE ( hehe )
Bo jak dali na konsole, to i mogli dać pecetowcom DX9 nieprawdaż?

FPS w ogóle nie pasuje na te grzybki, no i mi się grało cholernie ciężko. Dużo camperów, gra o wiele mniej dynamiczna niż na PC, więc fanom COD na pewno nie przypadnie do gustu.
A jak wiadomo większość nich gra na konsolach.
ja czekam aż zobaczę "pełną destrukcje" :)
Jak na prawdę będę mógł zrównać z ziemia budynek, to chyba się zesram przed monitorem.
Dziękuje.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

hmm lepiej nie wydawac gry, bo konsola jest juz za slaba na taka jakosc, ktora prezentuje nam PC ? dziwne rozumowanie.

FPS pasuje do pada. wystarczy sie przyzwyczaic i umiec grac. jestem pewien, ze na padzie gram znacznie lepiej niz wiekszosc na klawiaturze mi myszce.

duzo kamperow ? a w codzie nie ma kamperow ? wolne zarty. Cod to jedno wielkie kamperstwo, wiec pewnie przypadnie im do gustu. chyba nie grales w black ops online.

nie wydaje mi sie, zeby byla mniej dynamiczna na konsolach. to juz zalezy glownie od graczy i nie zapominaj, ze battlefield to nie typowa gra arcade jaka sa gry z serii COD. Tutaj stawia sie na realnosc.

damian_filmweb

"jestem pewien, ze na padzie gram znacznie lepiej niz wiekszosc na klawiaturze mi myszce."

No na pewno. Gwarantuje Ci, że nawet jak masz dwa razy wieksze umięjetności ode mnie, to grając na padzie (a ja na myszce) nie zrobiłbyś nawet jednego fraga. Po prostu bym Cię zmasakrował.

I na odwrót oczywiście. Natomiast zgodzę się z supermaniakiem. Grzybki i FPS? Bleeee, kaleczenie dzieła...

ocenił(a) grę na 8
Piotrek4

ani jednego fraga ? heheh dobre. wy naprawde myslicie, ze tu chodzi tylko o szybkosc i dokladosc celowania ? zastanow sie nad tym co piszesz, bo nie wyrobie ze smiechu.

damian_filmweb

Właśnie czytam Wasz wątek, bardzo ciekawy i w sumie się wpierniczyłem na sam początek ;P. Niestety,w wielu kwestiach nie masz racji, ale już nie będę się rozpisywał, bo wątek długi i można by pisać i pisać i pisać.

A co do meritum, to tak - ani jednego fraga na skillu. Chyba, żebyś przyfarcił albo skampił. I możesz się smiać, ale tak by było. Sama szybkość reakcji to kolosalna różnica, a gdzie precyzja... hoho

pozdrawiam

ocenił(a) grę na 8
Piotrek4

My oczywiscie mowimy o grach z serii battlefield. Taka sytuacja o ktorej mowisz moze zaistniec w CODach. Tam faktycznie liczy sie jedynie szybkosc. Jednak szybka i dokladna myszka nie zastapi ci mozgu i skilla. A w battlefieldzie czesto gra sie taktycznie, wiec chyba rozumiesz co mam na mysli.

Przeciez czulosc ,,grzybkow`` mozna dowolnie zmieniac, wiec bez problemu dorownam myszce. Gorzej jesli chodzi o dokladnosc, ale to juz kwestia przyzwyczajenia.

Dlatego niemozliwe jest, abys ciagle wygrywal w battlefieldzie.

damian_filmweb

"Dlatego niemozliwe jest, abys ciagle wygrywal w battlefieldzie."

Zdajesz sobie sprawę, że i tak nikt Ci w to nie uwierzy?

ocenił(a) grę na 8
Piotrek4

czy ja zdaje sobie z tego sprawe ? ty powinienes zadac sobie to pytanie, bo nie ja tutaj opowiadam farmazony :))

damian_filmweb

Właśnie, że Ty pleciesz farmazony i każdy obiektywny gracz to potwierdzi. I się nie sprzeczaj się.

Zresztą, poczytałem temat i supermaniak i tak Cię zagiął na argumenty wiele razy. ;)

ocenił(a) grę na 8
Piotrek4

zagial ? dobre. widze, ze jestes kolejnym zapatrzonym w komputerki czlowiekiem i nie dopuszczasz do siebie mysli, ze konsola moze byc lepsza pod wieloma wzgledami. Dlatego nie mam ochoty na gadania z kims komu i tak nie przemowie do rozumu. Dales na to tylko potwierdzenie piszac, ze supermaniak gdziekolwiek mnie zagia.
Az normalnie zenujaco to wyglada.

damian_filmweb

"widze, ze jestes kolejnym zapatrzonym w komputerki czlowiekiem"

Po czym to rozpoznałeś? Tym, że mam inne, obiektywne zdanie na temat kontrolerów w FPSach? Logiczne i naturalne jest, że najlepszy konsolowiec nie ma żadnych szans w starciu z przeciętnym pctowcem, ale Ty starasz się temu zaprzeczać pisząc cos tam o taktyce. Czytając temat, raczej można by było dojść do wniosku, że ty jesteś osobą zapatrzoną w konsole. Weżmy zresztą Twoje zdanie poniżej jako przykład. Cytuję Ciebie:

"pad przebija wszystko poza grami FPS, FPP, strategiami i tym podobne"

Czyli co przebija co? Pad przebija wszystko? Pad przebija myszkę tylko w grach zręcznościowych i sportowych, a myszka pada w FPSach, shooterach, strategicznych, taktycznych, przygodowych, RPGach. Potem piszesz, że w grach przygodowych lepszy jest pad, ale jakbys zapomniał, że kolebka i całe zaplecze przygodówek, a co za tym idzie setki klasyków to point'n'click, czyli totalna domena myszki i klawy, co zresztą wskazuje sama nazwa.

To chociazby jedno zdanie potwierdza, że nie jestes osobą obiektywną, tylko prokonsolową. Zwracasz uwagę, np. że PC jest droższy od konsoli, ale jakby popatrzeć na ilośc Twoich ocenionych tytułów to wydałeś na gry więcej niż nie jeden PCtowiec na swój sprzęt+gry. Takich czy podobnych rzeczy napisałeś setki, ale wszystkich ich nie przytoczę z oczywistych powodów.

Także widzisz, ja jestem obiektywny a Ty nie. Oczywiście, możesz napisać, że to ja pieprzę farmazony bo forum jak i papier przyjmnie wszystko.

Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 8
Piotrek4

Czyli co przebija co? Pad przebija wszystko? Pad przebija myszkę tylko w grach zręcznościowych i sportowych, a myszka pada w FPSach, shooterach, strategicznych, taktycznych, przygodowych, RPGach. Potem piszesz, że w grach przygodowych lepszy jest pad, ale jakbys zapomniał, że kolebka i całe zaplecze przygodówek, a co za tym idzie setki klasyków to point'n'click, czyli totalna domena myszki i klawy, co zresztą wskazuje sama nazwa.

To przeciez napisalem, ze pad jest lepszy w grach sportowych itd, a myszka w shooterach. Nie teraz rozumiesz jednej rzeczy. Ja nie zgadzam sie tylko z jednym zdaniem jakie napisales, a mianowicie to, ze nie zdobylbym ani jednego fraga grajac padem, a ty myszka... kompletnie nielogiczna bzdura. Pewnie, ze gralbys lepiej, ale nie przesadzaj.

Mowiac, ze pad jest lepszy w grach przygodowych mialem na mysli tytulu wydane glownie na ps3, czyli taki Uncharted, Assassins creed itd. I tutaj pad sprawdza sie znakomicie i moim zdaniem jest wygodniejszy w uzyciu.

Co z tego ile wydalem ? Ja tutaj mowie o cenie samego sprzetu, bo ceny gier to juz inna bajka, a kazdy kupuje to na co go stac. Poza tym nie widze problemu w czekaniu, az dany tytul stanieje.

Czepiasz sie wszystkiego, a niewiele rozumiesz.

damian_filmweb

Grałem w betę na PC i jest lepiej niż się spodziewałem. Ta gra to arcydzieło, a BC2 to przy niej jedno wielkie GÓWNO.

ocenił(a) grę na 7
0wner2

Może i tak, ale animacja przeładowywania i dźwięk giwer były bardziej soczyste niż te z BF3

Damian@
super pro z konsoli jest na równi ze średnim graczem pecetowym.
Słyszałeś kiedyś o tym, że robili próby połączenia graczy konsolowych i PC? Wrzucili do jednego serva graczy z obu systemów na quake 4 bodajże.
Nie wypaliło, i nie trudno się domyśleć dla czego. Niedzielni gracze PC jechali po najlepszych graczach z xboxa...
na Konsoli fajnie się gra w wyścigówki, platfromówki, gry sportowe, ale FPS'y to gra która wymaga większej precyzji.

Grałem w BO na konsoli. Wszyscy biegają z famasem, galilem, augiem, lub aks'em. Nuda... multi oceniłbym na takie słabe 3/10 :D

Nie próbuj zaprzeczać. Na PC po prostu gra się lepiej, jest bardziej dynamicznie, oraz jest o wiele mniej "noobów" i "camperów"
To nie moje zdanie, to po prostu stwierdzenie.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

No to wiadomo, ze na myszce masz szybsza reakcje i obracasz sie o 360 stopni w ulamku sekundy w jakimkolwiek momencie, a to juz jest bzdurne, ze tak powiem. Wiec to ,, jechanie`` kosolowych graczy jest dlatego, ze myszka zapewnia szybsza reakcje. Jednak gadanie, ze na padach nie da sie grac w FPS to dla mnie jedna wielka bzdura.

jesli grales w BO to wiesz, ze tam graja praktycznie sami kamperzy siedzacy po katach.

To czy na PC gra sie lepiej to juz kwestia gustu, wiec nie uzywaj tego jako argumentu. Ja na przyklad nie lubie grac na PC i nie gram.

Jak to na PC masz mniej nobow i kamperow ?? Heh, sorry, ale takiej filozofi to ja nie rozumiem.....

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

No, i o to właśnie mi chodzi.
Rozumiem cię. Wolisz się rozsiąść w fotelu, i z padem w rękach rozkoszować się grą.
Po to właśnie mam PS3, ale taki BC2 na PC, to po prostu miażdży jaja.

Na PC jest o wiele mniej noobów. Dajmy dla porównania Black opsa.
O wiele więcej ludzi używa M14, FAL, i tym podobne. Czemu?
MYSZKA.
Dla tego właśnie zmienia całkowicie styl gry!
Z padem nikomu nie chce się rozglądać tymi grzybkami, więc po prostu idą przed siebie, to tak samo zmienia styl gry. O wiele łatwiej jest po prostu kampić, a na PC łątwiej sie rozglądać, śledzić celownikiem przeciwnika, Spotować, i wiele wiele innych...
Mam nadzieję że przy PS4 rozpowszechnią Myszki i klawiatury do grania, a nie dają te gówno splitfish...
Plus wymienne części... Ale jak na razie, Kocham mojego piecyka, ps3 traktuje jak byłą haha.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

moze i jest tak jak mowisz, ale zapewniam cie, ze jesli ktos opanuje pada to bedzie w stanie grac podobnie jak na PC, choc juz nie w takim stopniu. Ale w sumie na padzie zawsze mozna zmienic czulosc, wiec reakcja moze byc bliska tej z PCta.
I masz racje. Wole siedziec wygodnie na fotelu przed 50 calami, niz siedziec skulony 20 cm od monitorka, jak to robi wiekszosc PCtowcow.

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

Wygodny fotel, wygodna myszka, wygodna klawiatura, i masz normalnie Kino domowe.
No ale to ja, nie większość...

Na konsolach gram od PSX'a, i jakoś nigdy nie udało mi się opanować tego, przynajmniej w połowie tak jak na piecyku.
Przeceniasz swoje możliwości :P Myślę ze moja siostra zabiłaby cię szybciej na myszce, niż ty ja na padzie, i mówię poważnie.

Przed chwilą znowu grałem w betę, i zauważyłem, że nikt nikogo nie reanimuje. Za dużo pieprzenia z tym. Za mało refleksu, bo nie klikniesz 4 przycisków na raz + manuować dwiema gałkami.
I jaka czułość ustawić, aby mieć precyzje przy celowaniu, ale również odwracać się błyskawicznie?
No ja jakbym miał już wybierać, to stawiam na precyzje. Ale na szczęście nie muszę wybierać.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

nikt nie reanimuje, bo to trzeba odblokowac chyba, a po za tym nikt pewnie nie wie jak. pograj w bc2. tam reanimuja cie na kazdym kroku, wiec nie obwiniaj za to pada :)) moze i myszka to spore ulatwienie, ale klawiatura to porazka.

nie przeceniam swoich mozliwosci. nie bez powodu ciagle wygrywam.

damian_filmweb

Borzesztymuj! Czemu klawiatura to porażka? 0.o

O ile nie mówisz o klawiatkach za 20zł z Biedronki, które mają większe opóźnienie w przekazywaniu informacji spod palca do gry i nieruchawe klawisze to śmiało Ci wytykam pierdzielenie!

Sam używam kupionej przed paru laty klawiatury o dobrej czułości (Microsoft Reclusa na licencji Razera) i przyznam szczerze - nie wyobrażam sobie używania analoga do przemieszczania się. Jest zbyt mało precyzyjny w porównaniu z dobrze 'unerwionym' WSADem. Pomijając już fakt, że większość kontrolerów konsolowych jest zwyczajnie niewygodna(tu flagowym okrętem jest kloc do Xpudła) w porównianiu z odpowiednim układem palców na klawiaturze.

SplitFish jest dość ciekawym rozwiązaniem, bo to mysz zastępująca prawą część pada (tak mniej więcej) ale wciąż analog jest odpowiedzialny za poruszanie, co w porównaniu z precyzyjną klawiaturą daje wrażenie ślizgania się na mocno resorowanych łyżwach w tę i we w tę.

ocenił(a) grę na 8
Rejan22

fajnie, ale jesli chodzi o precyzje poruszania sie to pad niczym nie ustepuje. I wole wlasnie uzywac pada, ktory ma przyciski w takich miejscach, ze mozliwe jest wygodne robienie kilku czynnosci na raz ( np. ide, celuje, strzelam, przeladowuje, zmieniam bron i jeszcze sie odlac zdarze- wszystko to bez odrywania paluchow od analoga ).

A na klawiaturce ? nie da sie tak zrobic ( bynajmniej w wygodny sposob, bez odrywania palcow od kilku klawiszy streujacych postacia ) . A na dodatek latwo sie pomylic i zamias Y nacisniesz U...

damian_filmweb

Ale za przeproszeniem co ty pieprzysz? Ide-> W, celuje->mysz, strzał->mysz, przeładowanie->R, zmiana broni->scroll, albo 1,2,3,4, gdzie ty widzisz problem w wykonywaniu tych wszystkich czynności jednocześnie? Pomijając ten drobny szczegół że nie da się strzelać w trakcie przeładowywania (no chyba ze na konsolach jest inaczej ;))

ocenił(a) grę na 8
sonyslawek

podalem to jako przyklady, bo zwyczajnie nie gram na PC, a sa problemy w niektorych grach z takimi lub podobnymi czynnosciami. Czyli, ze musisz oderwac lape albo od myszki albo od klawiszy sterujacych postacia. Chyba, ze masz dlugie i giekkie paluchy i siegasz nimi cala klawiature.

damian_filmweb

Z ciekawości policzyłem, w zasięgu palców lewej dłoni mam 23 klawisze na klawiaturze, plus 7 przycisków na myszce. Do tego posiadając mysz/klawiaturę dedykowaną do grania mogę mieć możliwość zapisywania makr, czyli pod jednym klawiszem całą kombinację, której nie muszę wciskać sam po kolei, co znacznie ułatwia granie. Ale ta kłótnia w sumie nie ma sensu, każdy używa tego co woli, do czego jest przyzwyczajony. Np. mówi się że granie na klawiaturze w FIFE/PES jest bez sensu, tymczasem ja na padzie w ogóle nie potrafię grać, za to na klawiaturze nie miałem z tym najmniejszych problemów. Pad ma nad klawiaturą niezaprzeczalną przewagę tylko w grach wyścigowych, ze względu na gałki. A po za tym to kwestia osobistych preferencji.

ocenił(a) grę na 8
sonyslawek

pad przebija wszystko poza grami FPS, FPP, strategiami i tym podobne. Gry sportowe takie jak fifa lub wyscigi, czy tam przygodowki i platformowki swietnie dzialaja na padzie. Osobiscie wolalbym wyrzucic fife przez okno niz meczyc sie siedzac przed monitorkiem i grac na klawiaturze. To juz kwestia gustu, ale tutaj pad wygrywa.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Fakt, tylko do kompa podpinasz pada od Xboxa i nic nie tracisz
a do swojej PS3 raczej nie podepne myszki i klawiatury

ocenił(a) grę na 8
mariiox

oczywiscie, ze podepniesz sobie klawiature i mysz do ps3. Albo kupisz specjalny zestaw od sony albo adapter i podepniesz jakaklowiek mysz i klawe. To nie zadna nowosc.

supermaniak

chyba nie grales w BC2 na ps3, dynamika gry jest niesamowita, walisz tak od bani ze ida prosto ba majo grzybki -.-, wiesz co to czulosc grzybka, i sa tez opcje, i tam ustawiasz jak chcesz(oczywiscie jest roznica pomiedzy mysza a grzybkiem), ale wez nie przesadzaj,widac odrazu ze grales 30 minut na grzybku i sie wkoozyles i to walnoles w ziemie bo to wymaga czasu by sie nauczyc, jak ktos ma wprawe i zobaczysz gameplay'a na YT to sie nie skapmiesz czy gra na konsoli czy na pc

ocenił(a) grę na 7
Dr_Mouse

Zanim zaczniesz osądzać przeczytaj cały temat.
W BC2 na PS3 gram dalej na ruski rok jak mnie kolega namówi.
Lvl 27 bodajże.
Na grzybkach grałem od PSX'a, więc ty mi tu nawet nic nie mów o przyzwyczajaniu się.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

po za tym dajcie mi sie nacieszyc 136 miejscem w tym miesiacu jeszcze przez 29 minut :D

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Grałem na PS3 i kompie...
Wersja PC daje rade... Konsolowa dla mnie jest jednym wielkim nieporozumieniem

Graficznie wersja na konsole jest szpetna

ocenił(a) grę na 8
mariiox

bez przesady. jaka szpetna ?? normalna gra, ktora nie rozni sie od innch pod wzgledem grafiki ( mowa oczywiscie o nowych produkcjach).

nieporozumienie, bo konsole juz nie sa w stanie wygenerowac takiej grafiki jaka widzimy w najnowszych super komputerach ? aha.

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

Tak, zazwyczaj woli się zobaczyć grę z lepszej strony.

A co do 2 postów wyżej @
Klawiatura rzeczywiście czasami nie jest do grania, ale są specjalne mini klawiaturki, stworzone dla graczy, z wygodnym umiejscowieniem klawiszy itp.
Ja akurat miałem Microsoftu, wraz z myszką, bezprzewodową, z wygodną mata na nadgarstki... Za 40$

Damian, ja także jestem cały czas najlepszy, więc tu nie ma się czym chwalić.
Zagrałem około 20 meczy, a na połowie z nich miałem Ace Pin... Mimo że gra mi się okropnie.
Średnio K/D 1.90, zazwyczaj 25/10.
Nawet jakbym miał grę za darmo, to I tak bym w nią nie grał na konsoli. (Teraz tylko testuje)
Ta gra musi mieć dobrą grafikę. Antyaliasing, jest po prostu wskazany!

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

ja sie niczym nie chwale. stwierdzam fakty. KD 1.90 to malutko. ja nie schodze nizej niz 2.50 jesli chodzi o bc2. W ta bete pogralem jak narazie tylko raz.

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

BC2... mówię o BF3.
Na PC mam akurat 1.53... Ale cóż, nie jest to źle.

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/MilkyWayPL/

Ps. Vietnam, wszystko na platynie :)

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

czemu nie ma tam skill levela ? i czemu moja wypowiedz zniknela ?

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

ja mam 37 range dopiero. skill level 200. kd po meczu nie mniej niz 2.50

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

no tak. na tej stronie pokazuje jakies stare dane. pisze, ze mam 33 level, a mam 37.

prawie nowe dane : http://bfbcs.com/stats_ps3/damianPOLSKA

kd mamy identyczne, ale dziwne, bo nie wiem kiedy mialem ostatnio ponizej 2.50 po meczu.

supermaniak

przeglądałem waszą dyskusję i taka refleksja "mnie się wzieła nasunęła". Otóż pamiętajmy, że sony ostro pracuje nad tym movem w atrapie bodaj g36, z kolei panowie od xboxa ostro biorą się za kalibracje kinecta pod katem strzelanek. Jednoczesnie przypominam, ze wsad i myszka to najbardziej naturalny, najłatwiej przyswajalny i w tym momencie najefektywniejszy zabojca mas na serwerach, czy to chodzi o CoD czy o BF2 czy o MoH, FEAR, czy cokolwiek innego, po prostu kompy niech graja z kompami, konsole z konsolami. A grafika to inna bajka, komputery mają mozliwosc niemal pełnej edycji jesli chodzi o jakosc wyswietlania programow, a konsolka... nie tak do konca. Ale to sa moje spostrzezenia i moje zdanie, wiec jesli ktos sie nie zgadza to prosze o konkretne argumenty przeciw.

ocenił(a) grę na 7
l25l

Wszyscy wiemy jak wyglądałaby strzelanka na kinecta :D
Do dupy.
Na movie można zagrać. Ale gra się tak... Niedzielnie :P

Mi po prostu nie pasuję, że ktoś uważa że na padzie gra się lepiej. Można powiedzieć że gra się wygodniej...
Jak już mówiłem, najgorsi gracze pecetowi jechaliby najlepszych graczy konsolowych.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Nie pasuje ci, ze mam inne zdanie niz ty ? wolne zarty. Na padzie gra mi sie lepiej i wygodniej, a jesli masz z tym problem, to nie moja wina.

I zapewniam cie, ze najgorsi PCtowi gracze nie jechaliby konsolowych....

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

Spróbuj wbić platynę na M14.
Jak wbijesz, i będziesz z nią miał K/D większe niż 1.00 będę mógł szczerze powiedzieć że jesteś "dobry"

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

nie no takim gownem nie da sie dobrze grac, chyba, ze na bliskie odleglosci, bo wtedy nie ma wiekszego problemu. Ogolnie KD mam srednio 2.5 na mecz. Mozesz wierzyc lub nie, ale zadna tajemnica czy nowoscia to nie jest. Rownie dobrze moglbys byc moja ofiara, czyli 10 fragow z rzedu ( tak gram snajperem, ale nie kampie ) i nie mialoby wiekszego znaczenia, czy grasz na PC lub konsoli. Dobry gracz poradzi sobie w kazdej sytuacji dobierajac wlasciwa taktyke.

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

Dobra, nie dogadamy się chyba :D
Możesz zagrać u kolegi czy coś padem na PC w jakiegoś fps'a?

Na konsoli to ty se ich jedź....
Ale porównywanie możliwości pada do klawomychy jest śmieszne :D

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

smieszne jest to, ze tobie wydaje sie, ze to wystarczy miec tylko dobry sprzet i juz bedziesz wygrywal. Otoz tak wlasnie nie jest. Myszka i klawa pomagaja, fakt, ale nie zastapia ci mozgu :) Dlatego grajacy padem nie przegra z byle frajerem.

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

Ale są sytuacje w których mózg jest niepotrzebny, a dobry refleks i celne mierzenie w łeb.
Większość graczy konsolowych to gracze niedzielni. Dlatego nie ma spotowania, teamplayu, oraz innych, obowiązkowych wręcz aspektów, więc co ty mi gadasz o dobrej taktyce? Chodzi także o społeczność. Grając na konsoli zauważyłem tylko śladowe ilości.
Ps. To nie oznacza że na PC też nie ma "samotnych wilków" -.-
Pss. Dopiero teraz zauważyłem że nazwałeś M14 gównem. Jak widzisz, zmienia totalnie grę, bo na PC łatwiej kogoś zabić z M14, niż z jakąkolwiek inną bronią.

ocenił(a) grę na 8
supermaniak

Jesli chodzi o bad company, to nie tylko dobry refleks cie ratuje, a umiejetnosci taktyczne ( w pojedynke oczywiscie, bo zarowno na PC jaki na konsoli nie ma zbyt duzo ogarnietych ludzi ). Jesli zas chodzi o gowniane call of duty to sprawa wyglada inaczej, bo to bezsensowna nawalanka, a wygrywa tylko ten, ktory bedzie szybszy i znajdzie lepsze miejsce do kampienia.

Nie wiem gdzie wyczytales, ze wiekszosc graczy konsolowych to niedzielna polka. To samo moge powiedziec o PC, wiec takie gadanie nie ma sensu.

M14 to gowno w grze na dalsze odleglosci, czyli to co ja preferuje najbardziej, wiec chyba sam rozumiesz. Wole takie XM8 mini lub M95. A kiedy wpadam do bazy wroga to wybieram najczesciej shotguna albo wlasnie M14, ktore dopiero teraz pokazuje jakie jest grozne.

To sie nazywa taktyka, ale pewnie owej nie preferujesz, bo na PC wszyscy graja w bc2 jak w call of duty.