coz, gra prezentuje sie bardzo dobrze. gameplay jak zawsze swietny jednak przypomina mi
killzona 2, a nawet bardzo. Dlaczego ? bo gra wydaje sie malo dynamiczna, jednak mozna
to zmienic. wystarczy ustawic odpowiednia czulosc na padzie/ myszce.
grafika nie powala, ale na pewno bedzie lepsza niz MW3 ze swoim przestarzalym silnikiem.
To oczywiecie beta, wiec tekstury moga byc slabej jakosci, wiec wszystkiego sie dowiemy w
dniu premiery.
X360 kupiłem siostrze, a na PS3 gra mój ojciec, PC jest mój. Konsoli nie potrzebuję dla siebie, to moja rodzinka jest lekko zacofana w sprawach PC-ta dlatego kupiłem im obie konsole.
PeCetowców omijają największe hity jak, np. Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption a jeśli już jakiś większy hicior się pojawia to jest opóźniona data premiery najmniej o miesiąc jak w Batman Arkham City a w najgorszym przypadku tak jak to było z GTA 4 lub teraz z L.A. Noire czyli 6 miesięczna obsówa. To jeden z wielu powodów dla których lepiej być konsolowcem.
Spierał bym się czy Uncharted i HR itd to takie "największe hity" ja bym powiedział że gry jakich wiele, poza tym że exclusivy. Jedyna gra której żałowałem że nie ma na PC to Gran Tourismo 5, ale to jest jedna gra. Zresztą mit podsycany przez producentów konsol że granie na PC "nie jest trendy" i że "pc to przeszłość" chwieje się w posadach i będzie chwiał się coraz bardziej - oczywiście do pojawienia się konsol nowej generacji - z tego co teraz przeczytałem cykl życia produktu jakim jest PS3 został zaplanowany na 10 lat, od debiutu minęło 5 lat a już mamy sytuacje że wychodzi nowa gra która na konsoli wygląda jak wygląda.
Firmy takie jak Nvidia, AMD, Intel Logitech itd itp jakoś sobie radzą co przeczy "faktowi" że PC odchodzi do lamusa. Zresztą to nie jest tak że jestem przeciwnikiem konsol czy coś, sam w swoim czasie byłem zagorzałym konsolowcem - miałem pegasusa, twardo ciupałem w mario, contre i wiele innych znakomitych tytułów.
wyglada jak wyglada ? wyglada dobrze. Naprawde smieszy mnie wasze gadanie o grafice. Przeciez to niewielkie roznice, a grajac na duzym TV, a w dodatku 2-4 metry od niego, roznic nie bedzie widac...
Poza tym gry PCtowe nigdy nie beda dopracowane tak, jak na konsoli. No, przynajmniej na dzien dzisejszy, a na zmiany sie nie zanosi.
Jesli uwazasz sie za GRACZA, to dziwi mnie fakt, ze lekcewazysz takie gry jak Uncharted. Przeciez to juz klasyka. PC zawsze byl i pewnie bedzie w tyle, jesli chodzi o exclusiwy. Takich tytulow jest cala gora, ale jesli nie zagrales, to nie zrozumiesz o czym mowie.
Jasne gra to tylko gra, dzisiaj już po premierze można znaleźć materiały z prawdziwymi ustawieniami ultra - nie z bety tylko z dużymi teksturami. Nie czepiam się bo sam na ultra sobie nie pogram :) Może z ciekawości włączę na chwile w single player. No i niestety przepaść się będzie pogłębiać - przypomina mi się reklama Żywca i słynne "prawie". Swoją drogą nie wyobrażam sobie grać w FPP na padzie - ale pada to ja miewam w rękach raz na długi czas.
A co do tego dopracowania to zależy jak rozumieć - jeśli chodzi o bugi to się całkowicie zgadzam bo na PC jest milion możliwych kombinacji sprzętu, zaśmiecone systemy operacyjne i zawsze coś może nie grać. Jeśli chodzi o dopracowanie w sensie samego materiału to powiedziałbym że całkiem fajna teoria prawie tak dobra kreacjonizm i nie polemizowałbym nawet.
Co do Heavy Rain to słyszałem że fajna gra, fajny pomysł, dobry klimat, ale krótka. Co do Uncharted to sorry, ale wygląda jak Indiana Jones skaczący po dachach jak ten kolo w białym kapturze z gry której nazwa chwilowo wyleciała mi z głowy - ani nie jestem fanem Indiany, ani tym bardziej tego pana skaczącego po dachach - więc właśnie go lekceważe.
Pewnie, ze roznica sie bedzie powiekszac, ale zanim nastapi naprawde duza przepasc, bedziemy juz grali na PS4. Czyli jakies 3 lata. A mowiac przepasc mam na mysli jedynie grafike. Jak nie grasz na padzie, to sie nie dziwie. Ja z kolei nie moge sobie wyobrazic grania na klawiaturce.
Chodzi o to, ze gry na konsole przechodza przerozne testy jakosci, majace na celu wylapanie mozliwie najwiecej bledow, bugow itd. Takie testy to standard na konsolach i sa one obowiazkowe. Inaczej gra nie wyjdzie.
Niestety na PC takich testow nie trzeba robic, bo kazy moze wydac co mu sie podoba. A patche nie naprawia wszystkich bledow. Juz nie mowiac nawet, ze gry na PC sa czesto ignorowane jesli chodzi o poprawki.
Pan skaczacy po dachach to raczej Ezio Auditore Di Firenze. Uncharted to swietna przygodowka, ale takie akcje to standard w tej grze. Osobiscie nie znam lepszej przygodowki, a seria U to pierwsza 5 najlepszych gier na ps3.
Zagrałbyś w Uncharted'a zrozumiałbyś o czym mówi Damian. To niesamowita gra, a jeśli chodzi o HR i o jego długość to w dzisiejszych czasach gdzie wydawane są gry typu modern warfare 2 czy teraz 3 które można przejść w 4-5h to wynik HR czyli 9-10h grania jest moim zdaniem bardzo dobry.
Wracając do tematu głównego, czyli BF3 premiera oficjalnie w piątek ale wiele osób już ją ma i zaczynają wieszać niej nim psy pozwole sobie przytoczyć kilka przykładów:
1. Na płycie z grą miał być BF 1943,nic takiego nie ma miejsca i EA mówi że jednak go nie będzie
2. Gra ma mnóstwo błędów i jest strasznie oskryptowana tzn. stoisz 1metr dalej od drzwi które twój partner ma otworzyć animacja skryptu się nie włączy bo stoisz za daleko
3 Sztuczna inteligencja wrogów jest bardzo niska równie dobrze mogę napisać że takowej nie posiadają
Wygląda na to, że EA wybuliło masę kasy na przeciętną proddukcje która miała być przełomem tylko nie wiem jakim. Mam nadzieje, że powalająca grafika na PC oraz tryb multi będzie dobrą rekompensatą za te błędy w trybie dla jednego gracza.
To gra na wielka skale. Masa detali, przerozne lokacje. Bledow nie dalo sie uniknac, ale stopniowo zostana wyeliminowane przez stosowne patche. Ja tutaj nie widze niczego dziwnego. Byc moze powinni przelozyc date premiery, ale pewnie musieli trzymac sie terminow. Tego nie wiemy.
Pozwole sobie przypomniec, ze ta gra rownie dobrze moglaby wg nie posiadac trybu kampanii. Tutaj mamy tylko multiplayer, ktory stanowi o sile kazdej z gier tej serii. Pierwsze dwa battlefieldy wg kampani nie mialy. Ale czasy sie zmieniaja, wiec cos chcieli zrobic, ale wcale nie musieli.
Graficznie prezentuje sie bardzo dobrze nawet na konsolach. Szczegolnie efekty swietlne i inne detale. Jutro chyba bede juz mial swoja kopie.
Ja cenie konkurencje czyli Call of duty za intensywną kampanie dla jednego gracza ostatnimi laty stanowczo za któtką ale tak fajną, że można było ją przechodzić po kilka razy. Natomiast BF jeśli stawia na multi to EA powinno pójść bardziej w stronę MAGa gdzie jak dobrze wiesz był tylko tryb multi a nie ośmieszają się słabą kampanią (piszę to co mówią największe portale internetowe o grach, własną opinię wyrobie sobie jak zagram w BF3 osobiście.
przynajmniej nie robia z graczy kretynow tak jak ich koledzy po fachu z serii COD. Tutaj mozna sie dopiero pukac w glowe. Kampania moze i przyjemna, ale gra robiona od 5 lat na tym samym silniku ? Praktycznie ten sam multiplayer co roku ? Te same bledy i bugi ? I jeszcze oszukiwanie gracza w celu wyciagniecia jak najwiecej kasy sprzedajc osobno DLC, ktore juz bylo na plycie z gra ?? Tak mozna wymieniac jeszcze przez dlugi czas.
Dlatego ja sie ciesze, ze DICE ciagle sie rozwija. A czemu mieli sie osmieszac ? Kampania zla napewno nie byla.
mysle, ze ma jeszcze PSP, DS, 3DS, PSV, N64, Wii, GC, a nawet pegasusa :))
PS
to zart, wiec nie spinaj sie :)))