coz, gra prezentuje sie bardzo dobrze. gameplay jak zawsze swietny jednak przypomina mi
killzona 2, a nawet bardzo. Dlaczego ? bo gra wydaje sie malo dynamiczna, jednak mozna
to zmienic. wystarczy ustawic odpowiednia czulosc na padzie/ myszce.
grafika nie powala, ale na pewno bedzie lepsza niz MW3 ze swoim przestarzalym silnikiem.
To oczywiecie beta, wiec tekstury moga byc slabej jakosci, wiec wszystkiego sie dowiemy w
dniu premiery.
hmm a wiec to laptop. W takim razie trudno powiedziec. ja tez mam laptopa, niby super bebechy 6 gb ram, 2.80 GHz, karta graficzna tez dobra z tego co pamietam, a gry cielo jak cholera. czemu ? bo to laptop.
zanim zainwestujesz w ta gre to polecam najpierw przetestowac na innych grach. Np. Crysis 2.
Zainstalowałem Crysis 2 i chodzi mi na grafie Hardcore, myślę, że to max, prawie w ogóle nie muli, jest ok, więc BF3 powinno mi pójść, tak sądzę..;D
jak crysis 2 dziala to bf3 na pewno tez bedzie chodzil. A jesli nie do zawsze mozesz troche obnizyc parametry, ale raczej nie bedzie to konieczne.
miedzy bc2 a bf2 jest kolosalna roznica, ale jak crysis dziala to nie bedzie problemu. kup konsole to nie bedziesz sie martwil o takie rzeczy :DD
Taa tylko tu chodzi też o neta, mam nadzieję, że 6 mb wystarczy, tylko nie wiem jak z 64 graczami..;)
6 mb ? chlopie 254 kb wystarczy do grania :)) komfortowe granie juz masz od 1- 2 mb, wiec taka bzdura sie nie przejmuj. no chyba, ze siec bedzie obciazona 10 innymi uzytkownikami.
254kb? Ty chyba nie wiesz o czym mówisz.Jak nie chcesz mieć lagów np. na takiej mapce caspian border gdzie gra 64 łepków, to musisz mieć neta co najmniej 5mb
chyba nie zrozumiales. napisalem, ze od 1-2 mb mozesz juz spokojnie grac, a to prawda, bo gralem. Nie trzaba tu zadnego 5mb neta. Jesli linia nie jest obciazona, to spokojnie 2 wystarczy.
mówiłem o serii 9000<
2.30? ważne że 4 rdzenie.
A co do lapka, pewnie masz acer aspire? Jak tak, to będziesz miał 20-30 fpsów.
Graficznie - zawód. Miało być pięknie, miało być prześlicznie a otrzymujemy grę, od której Crysis 2 jest ładniejszy...
... i lepiej chodzi. Optymalizacja również na minus.
Operation Metro - sekcja tuneli i tytułowego metra bardzo CoDopodobna. Niestety z pojedynku CoD vs BF3 Op. Metro zwycięską ręką wychodzi CoD. Pierwsza mapa na minus.
Caspian Border - 20 minut na niej spędziłem. Mapa na + chociaż bardzo chaotycznie wyglądała ta gra. Po respawnie witały mnie rakiety z helikoptera czy innego pojazdu, mnóstwo kamperów itd.
Fizyka - Rozumiem że to beta ale i tak osławiony silnik Frostbite 2 nie miał pola do popisu, podczas gdy jest on motorem napędowym BFa 3.
Błędy - Tak niedorobionej bety jeszcze nigdy nie widziałem.
W dodatku co to za pomysł żeby odpalać ją poprzez przeglądarkę??
Ocena ogólna bety : 6/10. Nie jest źle, ale BF3 nie spełnia moich oczekiwań. Może w pełnej wersji się to zmieni.
rozumiem, ze grales na PC, wiec o co chodzi z ta slaba grafika ? na PC wygada fenomenalnie. no chyba, ze grasz na minimalnych detalach, bo tutaj potrzeba niezlego sprzetu.
Gra na ultra wygląda słabo (oczywiście mówię o PC) w porównaniu do tego co zapowiadali
Grafika po po prostu jest dobra ale szału nie robi ,osobiście jestem zawiedziony
Crysis 2 bije tą grę na minimalnych detalach.
Crysis 2 bije tą grę na średnich detalach.
Że o wyższych nie wspomnę.
Po prostu po zapowiedziach miała być najładniejszą grą wszechczasów, a wyszła gra ładna. To wszystko.
wersja beta nie ma opcji najwyższych detali (m.in DX11) EA mówiło o tym o przed wyjściem bety :) wiec nie oceniajmy zanim nie wyjdzie :)
czy w wersji na PCta, jak chcesz spojrzeć przez lunete to ją podnosi "całe wieki" jakby to szachy były ?
No cóż, gierka im wyszła niesamowita, tylko cholernie laguje na Caspian Berder, ale operacja metro jest miodzio, Naturalnie kilka błędów znalazłem jak to w każdej becie, ale grafika dobra, przy czym podobno w dniu premiery ma być jeszcze lepsza. Czekamy jeszcze niecałe trzy tygodnie i zobaczymy co naprawdę DICE zaprezentuje w dniu premiery, bo z tego co czytałem to Operacja metro ma być jedną z najmniejszych map i najmniej ciekawych. :) A co do MW3 to się nie wypowiadam bo przestałem obserwować tą serię po porażce Black Opsa.
pewnie MW3 zle takie nie bedzie i znow sprzeda sie 10x lepiej, bo banda fanatykow i dajacych sie nabrac na powtorke z rozgrywki dzieciakow, rzuci sie do sklepow.
a no niestety, ale my nic na to nie poradzimy. Chociaż w zamówieniach przedpremierowych wygrywa Battlefield 3 i to nawet nieźle, to pewnie i tak więcej ludzi będzie grało w MW3, niestety...
Teoretycznie się da a praktycznie to ja nie lubię grać w dwie gry jednocześnie, a w szczególności gdy to są dwie gry tego samego typu. Ja w planach do końca tego roku mam tylko dwie gry Battlefield 3, i Assassin's Creed: Revelations, a Call of Duty nie mam w ogóle w planach nawet na przyszły rok, kupię go tylko jeżeli zbierze dobre recenzje i będę miał kasę z którą nie będę miał co zrobić, lub będzie jakaś super promocja, ale w to wątpię.
jakos nie kazdego stac na wywalenie 400 stow na gry. Na szczescie nie mam tego problemu, ale nie lubie tez wywalac pieniedzy w bloto, bo wiem, ze b3 bedzie najlepszy jak na moj gust.
BF i CoD to dwa świetne FPSy i trzeba im to przyznać. Szczerze to od BFa więcej oczekuje, CoDa kupie dla świetnej filmowej wręcz kampanii jaką zawsze ta gra szykowała.
Te 2 gry razem wyniosą 260zł, jasne że to nie mało ale jedną dostaje.
ja gram na konsoli i zaplace minimum 370 zl jesli kupie zaraz po premierze.
BF to gra skierowana praktycznie tylko na multiplayer, a kampania to tylko mily dodatek od rownie milych tworcow z DICE, wiec nie oczekuj kozackiej kampanii, bo mozesz sie rozczarowac.
jak masz dobry sprzet to pewnie ja dostaniesz, ale tak czy inaczej pod wzgledem grafiki napewno bedzie lepiej niz MW3.
Mieszkam w Ameryce od kilku lat. Dzieci zazwyczaj preorderów nie składają :P
Liczy się tylko seria COD i Xbox :/
A szkoda że tylko nieliczni otworzą oczy.
Powiedziałbym że na 20 graczy tylko 1 gra na PC, 5 na PS3 reszta na klocu.
W Ameryce może wszyscy grają na Xboxie, ale w Polsce a szczególnie w FPS-y większość ludzi gra na PC, a jeśli nie na PC to większość z konsol wybiera PS3. A co do CoD-a to owszem, szkoda że nie wszyscy widzą że piękno tej gry przeminęło po CoD4.
W norwegii tak samo. Ludzie rzucili sie na Black Ops`a, a zaraz potym wszedzie ofert na necie: sprzedaje, bo nie spelnia moich oczekiwan itd.
Ale tryb zombi nawet fajny dla 2 graczy.
Ja grałem w zoombie razem z 3 kolegami czyli w czwórkę, zawsze dochodziliśmy do 10 rundy a potem zostawialiśmy jednego zoombie i ktoś się z nim gonił a reszta losowała se bronie ze skrzynek itd. Nawet fajnie się grało ale tylko przez pierwsze 2 tygodnie a potem zrobiło się nudne. Gra stoi na półce i się kurzy i nie mogę jej sprzedać bo jest przypisana do mojego konta Steam na którym mam 3 inne gry.
to wspolczuje. ja gram oczywiscie na ps3, a BO sprzedalem juz daaawno temu. Ogolnie to wszystkie gry sprzedalem ( pomijajac rzecz jasna bad company 1 i 2, fife 11 i 12 ).
No to ty się masz fajnie, a na PC robią jakieś popieprzone programy typu Steam które podobno mają chronić przed piracaniem gier a i tak każdą grę prędzej czy później programiści spiracą, i nic w tym nie przeszkodzi. A jedyne w czym przed tym te programy chronią to przed sprzedawaniem ich jeśli ci się nie podobają. I to mnie trochę dobija w grach na PC.
Gry na ps3 i xboxa dostaja online passy, ktore maja zapobiec sprzedarzy gier. Jak kupisz uzywana gre np. fifa 12, to nie pograsz przez neta jesli ktos juz wykorzystal online pass. Oczywiscie mozna go kupic w ciagu 30 sekund, ale to tez kosztuje.
Nie pochwalam takiej polityki jaka prowadza developerzy. Jak kupuje gre to jest ona moja i moge zrobic z ta plyta wszystko, a jednak takie EA chce zgarnac jak najwiecej kasy blokujac rynek wtorny. Pewnie wydaje im sie, ze gracz grzecznie pobiegnie do sklepu, aby dokonac zakupu nowej gry za 200 zl, a wychodzi na to, ze wiekszosc wg nie siega po dany tytul :)
No właśnie i wychodzi na to że takie EA zamiast zyskiwać to traci... A co do gier, to z konsol można przynajmniej sprzedać grę żeby inni mogli zagrać w singla jeśli im nie zależy na multi, a z grami na PC nie można zrobić nic więcej niż postawić na półce lub wyrzucić do kosza, i to mnie wkurza, szczególnie jeśli gra mi się nie podoba tak jak np. Black Ops.
czyli pozostaje tylko zasadzic kopa tym wszystkim ''yyynteligentom''. W koncu przejza na oczy i pewnie wycofaja te bzdury. Przynajmniej z konsol, bo na PC to sprawa wyglada jeszcze gorzej, bo tutaj gracz nie ma kompletnie zadnego wyboru miedzy nowka a uzywana. Chyba, ze siegnie po piraty. Pozyjemy zobaczymy.
Ta gra to optymalizacyjna kloaka, chyba pierwsza gra jaką uruchomiłem i nie dało się normalnie pograć na chociażby medium detale i full HD. Ja wszystko rozumiem, na Caspian Border ok - tam jest rozmach - 60 graczy, mnóstwo detali, jeżdżącego i latającego sprzętu, tysiące pocisków w powietrzu w każdej sekundzie, zaawansowana fizyka - rozumiem że tego mój dość przeciętny sprzęt nie musi uciągnąć. Ale Metro ? Mapka niewielka, liczba detali jak w grze z przed 2-3 lat, 30 graczy... grafika taka se - może się podobać, jednak osobiście wole jak grafika jest bardziej klarowna i stonowana... Jednak jest to tylko beta i bardzo dobrze że wyszła bo uchroniła mnie przed błędem jakim było by zrobienie preordera. Oceniać będe dopiero jak uzupełnie słabe punkty w swoim sprzęcie i jak pojawi się grywalna pełna oficjalna wersja po kilku patchach... bo jak tu obiektywnie ocenić kupę na monitorze w 15-25 fps ?
Jeżeli grafika Cię nie powala to zmień kompa, albo przesiądź się z konsoli na dobrego kompa. Proste.
tak, tak. kupie specjalnie komputer i to nie za male pieniadze, bo byle gowno nie pociagnie tej gry, zeby miec lepsza grafike...
i jaka minimalna ? lepsza, fakt, ale bez przesady. My nie gramy na ps2.
Żeby cię wyprowadzić z błędu:
"Na jednej z ostatnich prezentacji Battlefielda 3 studio DICE przekazało wiadomość, która powinna zmrozić krew w żyłach posiadaczom konsol, oprawa graficzna gry w wersji na X360 i PS3 będzie odpowiadała najniższym ustawieniom graficznym na PC."
Źródło:
http://gry.interia.pl/pc/news/battlefield-3-na-konsole-z-gorsza-grafika,1709385
To zalezy na jakim PC, jaka karte uzyjesz itd. Jak na takim dopakowanym bydlaku jaki mieli na tej prezentacji to sie nie dziwie. A teraz policz na palcach jednej reki : ilu graczy moze sobie pozwolic na taki wydatek dla jednej gry. I to nie tylko wymiana karty graficznej :)))
A na konsolach dostajesz dobra, ladna ( ale nie bez przesady ) gre i nie musisz sie martwic czy gra nie bedzie ci chrupac. To najwieksza zaleta konsol, a troche gorsza grafika jakos prawdziwym gracza nie przeszkadza.
I zeby ktos nie wpadl w kompleksy tak jak pan morgoth to mowie, ze moja opinia tyczy sie tylko gry na ps3, wiec grafika na PC jest 10x lepsza. Ale to tez nie powinno dziwic, bo battlefield 3 to gra robiona pod PC ( a wiec to wyjatek, bo wiekszosc robi sie pod konsole ), wiec sama gra tez powinna byc bardziej rozbudowana i chyba nawet jest.
Facet jak Cię nie stać na porządnego kompa to nie pieprz głupot o grafice w BF3 :/ Dla mnie jesteś troszkę śmieszny w tej chwili, grałem w Alphę i Betę BF3 i już wtedy prezentowała się świetnie na max detalach, oczywiście nie chcę Cię obrażać, ale za 3k można spokojnie złozyć kompa który pociągnię tą grę na full detalach :) Poza tym silniki Frostbite zawsze były bardzo dobrze zoptymalizowane, tak samo jak silniki Unreal Engine, co zreszta powinieneś wiedzieć skoro się tutaj wypowiadasz :P
chyba mnie nie zrozumiales. Stac mnie zapewne na wiele wiecej niz ciebie, ale nie zamierzam wydawac jakichkolwiek pieniedzy na rzecz ZBEDNA. Apple Macbook mi wystarcza, ale nie na tyle, aby pociagnac ta gre. Juz nawet nie mowie o tym, ze wg NIE gram na PCtach.
I nie wiem tez czemu cokolwiek pisales, bo chyba widzisz, ze JA gram na ps3, a grafika tutaj jest przecietna i tyczy sie to tylko konsol, ale tego pewnie nie zajarzyles, wiec pisanie takich bzdur zachowaj dla siebie, bo kompromitujesz sie jak dziecko.
Jesteś pewny, że stać Cię na wiele więcej? Znasz mnie? :) MacBook'a też posiadam, gościu nie pisz mi, że stać Cię na więcej bo tylko udowadniasz swoją głupotę pisząc takie rzeczy. Posiadam X360 i PS3, do tego PC-ta z najwyższej półki i MacBooka, którego w gruncie rzeczy kupiłem narzeczonej. Przestań, bo tylko się ośmieszasz....
Nie ja sie osmieszam, wiec nie spinaj sie tak. Zakladam, ze mieszkasz w pieknym kraju zwanym Polska, a ja nie, a to oznacza, ze zarabiam zapewne 5x wiecej, wiec to tylko logiczne podejscie do sprawy, ale tego tez nie rozumiesz. Pewnie tez nie zrozumiales slowa ZAPEWNE, ktore napisalem przed w poprzednim poscie :))
Gratuluje Ci posiadania PC z najwyzszej polki, ale takie gowna mnie jakos nie kreca. Szkoda, ze nie wyjasniles swojej ignorancji i...tak glupoty z poprzednich postow.
Nie wiem ile masz lat, ale prezentujesz jakis malo rozwiniety poziom.