PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610055}
8,2 4,8 tys. ocen
8,2 10 1 4788
Duke Nukem 3D
powrót do forum gry Duke Nukem 3D

MAM ORGINAŁ!!!

ocenił(a) grę na 10

Angielskie wydanie z 1996 roku, plyta instrukcja karta rejestracyjna i BOX, wszystko w
idealnym stanie spoczywa dumnie na polce ;)

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Nie, a powinnam??

Wróżbita Maciej, ciekawy gość a gęba mu się cały czas nie zamyka coś tam międli ozorem przez cały program a co najciekawsze ma wzięcie i nieźle zarabia.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Też mi ciekawostkę zapodałaś na miarę chińskiego ciastka niespodzianki.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

http://www.bostonherald.com/news/international/2018/03/putins_russia_from_basket _case_to_resurgent_superpower

http://www.kathimerini.gr/955711/gallery/multimedia/fwtografia/flashback-sthn-26 h-martioy

Wygląda dość osobliwie, hmmmmm.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Ty ale się nudzisz :D, że już takie rzeczy wyszukujesz. Pewnie galeria memów 10 razy przejrzana.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Nie, za to posiadam ponad tysiąc zdjęć, najlepsze z najlepszych narysowane przez arcy-mistrzów grafiki. Arcy mistrzów światowej sławy oraz tych niszowych. Jeśli jesteś fanem np sztuki współczesnej to mogę Ci wysłać tę fantastyczna kolekcję.

Jeśli tylko będziesz chciał.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Po proszę przeciętną kolekcję.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Przeciętnych rzeczy w Internecie znajdziesz od groma ale tych naprawdę dobrych znajdziesz raptem znikomą ilość. Ja się specjalizuję w tych dobrych. Bardzo chętnie bym Ci wysłała coś co akurat mnie się podoba co wcale nie jest powiedziane że Tobie się spodoba ale mam chęć podzielić się z tym, co uważam za naprawdę niezłe. Muzyka, Grafiki inne projekty ciekawy biznes plan. Jeśli nie stanowi to duży problem to napisz swój adres zamieszkania w prywatnej wiadomości to wyślę Ci pakiet bardzo fajnych rzeczy na nośniku USB.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Liczyłem że zrozumiesz mój inteligenty żart, nie mówiłem tego dosłownie.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Gorzej jak komuś wyślesz co nie wbije się akurat w gusta muzyczne. Dla kogoś kto może uwielbiać disco polo to i boys będzie szczytem osiągnięć muzycznych. Jak kolwiek nie brzmi twoja zachęta słowo dobre fantastyczne itp odnosi się tylko do poszczegółnych sytuacji a ja parafrazuję i mówię przyślij mi przeciętny.

To już rozumiem pakiet bardzo fajnych rzeczy na 1 nośniku USB czyli gołe baby, pozaznaczane na mapie miejsca gdzie jest skitrana trawka.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

: D No dobra ; )

Mam kilka świetnych business planów na których można zarobić problem jest w tym że najpierw trzeba zainwestować.

Wiem że to był żart z Twojej strony ale ja od razu podchwyciłam temat bo zależało mi na tym aby podzielić się z kimś moją kolekcją. To co tam mam to na pewno nie tylko gołe baby ale także doskonale zaprojektowane grafiki, widoki,
i inne. Ciekawe business plany itp. Ogólnie bardzo podoba mi się sztuka (przełom 20 i 21 wieku).

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Bardziej śię chwalić nie można prawda :D?

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

No cóż, trochę się napracowałam nad tym aby zebrać tą fantastyczną kolekcję więc się chwalę :)

Odniosłam takie wrażenie ze z dwojga z nas ja tu jestem większą fanką zdjęć niż Ty a więc nie będę Cię cisnąć :)

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

No to ją pokaż.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

A przez Steama można przesyłać duże pliki ? bo mogłabym wysłać ten cały stuff na Twój adres zamieszkania jak byś chciał oczywiście lub przez jakiś program gdzie można przesyłać duże pakiety.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Zawsze możesz założyć konto na discordzie.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

To jest zagraniczny program. Znajdę coś lepszego.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

No i co z tego że zagraniczny?.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Cóż, z tymi programikami na anglojęzycznych strokach tak bywa że dają ci wersję trial lub shareware a potem chcą kasę. Poza tym wtrącają spam a interface jest po angielsku. Trzeba nieraz instalować jakieś wtyczki tool bary i ch... wie co jeszcze. Stąd moja niechęć do tych programów.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

LOL! Ale teraz bzdury poszły, ten program jest darmowy. Zresztą nawet go nie musisz instalować bo masz wersję przeglądarkową. Nie zainteresowałaś się tym programem dlatego wypisujesz co ci na rękę przyniesie.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

A zatem w porządku. Rozpracuję ten program i powysyłam Ci różne rzeczy.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

To jest komunikator który służy do obsługi też grup możesz poszukać na nim grupy np Command and Conquer i być jej częścią tam ludzie razem tworzą np serwery to jest taki program społecznościowy.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

OK,

Z pośród setek map do C&C 3 tylko kilka jest zrobionych naprawdę porządnie, przez profesjonalnych map - makerów.

Fajnie że jest taki program jak Discord bo np facebooka nie lubię bo ktoś mi blokuje go. Facebook jest od niczego i nie działa przynajmniej w moim przypadku.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

discord od razu rozpoznaje gry jakie masz odpalone więc widzisz profile znajomych w co grają. Ja wyszukałem pare grup gdzie można się dogadać z kimś by pograć w dawno opuszczone tytuły.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

No, może być fajnie.

Ostatnio widziałam zapowiedź Serious Sama 4 i z tego co ujrzałam będą duże rozległe plenery i liczę na to iż ludzie z CROTEAM mnie nie zawiodą. Będzie rozległe terytorium jak w serii GTA od trójki w górę. Zastanawiam się nad jedną rzeczą skoro są duże otwarte przestrzenie to przecież gdzieś to musi się kończyć więc chyba nie wpada się na niewidzialną ścianę jak to w grach bywało bo to by było głupie. Mam nadzieję że ludzie z CROTEAM jakoś rozwiążą ten problem.

Za jakieś 5 miesięcy wychodzi Metro Exodus na steam więc będziemy mogli po chatować sobie. Discord też może być fajny jak mówisz.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Polecam ten program bo jest mało wymagający i obsługuje wszystko.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Dlaczego Lord Vader tak słabo walczył ze swoim synem Luckiem pod koniec 6 części w powrocie Jedi? To proste słabo z nim walczył bo nie chciał zrobić mu krzywdy i stąd dał się pokonać przez Luca. Normalnie Vader zniszczyłby Luca gdyby Luc nie był jego synem tyko przeciwnikiem.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

A ja wiem piwa się napił filmy z reguły są idiotyczne :D.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

No ja już za filmami tak nie przepadam jak kiedyś.

Wolę gry i to też tylko niektóre.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Zdam Ci nietypowe pytanie, czy chciałbyś być rentierem i żyć sobie z procentów nie pracując czy koniecznie musiałbyś mieć jakąś pracę? Bo niektórzy wariują jak nie mają jakiegoś zajęcia. Pytam z ciekawości.

Jeszcze jedno pytanie, czy znasz kogoś bogatego ze swojego otoczenia? bo mam kilka projektów na których można zarobić a ci bogaci stali by się jeszcze bardziej bogaci.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Zawsze musisz mieć cel bo inaczej się zdegenerujesz. Same pieniądze wyniszczą.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Słusznie powiedziane. Jednak nie może też być tak że pracujesz 12 godzin w ochronie po czym po pracy padasz na łóżko jak pies pluto i nic ci się nie chce bo jesteś wykończony. Na drugi dzień to samo i tak dalej i tak dalej. Fatalna perspektywa.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

A co pracujesz w ochronie że tak mówisz?

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Miałam kiedyś takie zlecenie i powiem Ci że praca nudna i gnuśna. To nie dla mnie.

Już w markecie jak pracowałam kiedyś to już nieco lepsza, oczywiście praca cięższa ale ciekawsza bo bardziej zróżnicowana. Nie mówię o pracy na kasie tylko przy wykładaniu towaru. Szczególnie dział piwny tam było fajnie bo nikt mną nie dyrygował sama wiedziałam co mam robić.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Powiem Ci tak do ochrony idą ludzie którzy już naprawdę mają 2 lewe ręce albo jest to wyspecjalizowana ochroną z uprawnieniami na broń i tam zarabia się już normalnie i nikt nie robi nadgodzin tylko 24 h pracy i dzień wolnego.

Takie marketowe ochrony tam przyjmą każdego nie ma kryteriów, ja w pracy mam sporo odpowiedzialności ale też nie jest to praca pospaceruj 12h i odliczaj czas. Mi czas leci jak porąbany czasami nie wiem za co się chwycić.

I pomimo dużych obciązeń to daje mi cel bo to mnie rozwija a praca na ochronie no powiem wprost nie rozwija.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Jak załatwiałam sprawy w ZUSie to tam na korytarzu kręciła się jakaś stara babcia w okularach, miała chyba z 70 lat no i to co mi utkwiło w pamięci to jej firmowe ubranie z napisem - SOLID.

Potem dowiedziałam się że SOLID Security przyjmuje na różne stanowiska a więc przyjmuje stare babcie ale na inne stanowiska jak konwojowanie dużej forsy zatrudnia już wielkich "byków" z bronią maszynową.

Powiedzmy sobie jednak wprost że gdyby jakiś gang przeprowadził zaplanowany atak na konwój to ci z SOLIDU nie mieliby szans. No ale teraz czasy się zmieniły i nie robi się już napadów na takie konwoje bo teraz gangi porobiły mnóstwo legalnych interesów z pieniędzy które z kolei pochodzą z nielegalnych źródeł no ale teraz prowadzą legalne interesy więc czują się bezpiecznie.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Mając broń zawsze masz szansę zabić napastnika. A gangsterzy to czesto debile bo inaczej by ich nie łapali.

Wiadomo że zatrudniają często emerytów na ochronę do marketów by dorobili do emerytury.

To co mi mówisz to nic nowego dla mnie.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Weź też pod uwagę że do konwojów zatrudnia się w większości byłych policjantów więc ci potrafią strzelać.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Jakiś czas temu przestępcy okradali bankomat i wdali się w strzelaninę z policją. Tyle że bandyci mieli kałasze a policja służbową broń i to dość kiepską w porównaniu z kałaszem który jest bronią typowo wojskową. Policjanci wezwali wsparcie ale część z tych policjantów poległo. Ci bandyci mięli kamizelki kevlarowe i broń długą. Nie pamiętam jak to się skończyło ale uważam że ci bandyci byli głupi bo porwali się jedynie na bankomat ryzykując wszystko.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Sory ale kałąsz obecnie to szmelc na rynku.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Zdaje się kosztuje teraz jakieś 1500zł a jak dołączysz do rosyjskich separatystów to dadzą ci go za darmo :) i jeszcze wódki dostaniesz, jedzenie itp.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Celność tej broni jest bardzo niewielka na dzisiejsze standardy ma duży odrzut i za duży kaliber amunicji. Nadaje się do walki do 300m w ciągłym ogniu. Zdecydowanie lepszy jest Beryl lub cokolwiek tworzonego w dzisiejszych czasach.

Dlatego jak mówisz o ataku jakiejś wiejskiej ekipy z kałachami to no traktuję to z przymróżeniem oka. No i jak spróbujesz kupić nielegalnie broń to wpadniesz pod oko służb specjalnych, nie myśl że nikt na to nie patrzy.

Nie żyjemy na Ukranie by tu byli Ruscy separatyści :). Poza tym nie chciałbym do nich dołączyć bo jak ich wyłapali to Ruska armia się do nich nie przyznała i zostali rozstrzelani kijowe postępowanie nie uważasz?

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Pocisk z kałasznikowa przebija stalową szynę z odległości 100 metrów i moim zdaniem kałasz jest dużo lepszą bronią niż amerykańskie M16 czy inne amerykańskie bronie.

Wcale nie myślę o dołączeniu do separatystów bo niby po co? Mam lepsze cele w życiu.

Tutaj masz fajną giwerę :

http://bron-sklep.pl/6-bron-dluga-/13-centralny-zaplon-/799--hk-243-s-tar-223rem .html

Można by było ją ulepszyć jeśli by się dało np. zwiększyć kaliber pocisku zwiększając siłę materiału miotającego tym samym (trzykrotnie większa), pociski płaszczowo uranowe, wskaźnik laserowy i dłuższa lufa. Większy magazynek. Broń byłaby 1,5 razy większa niż zwykła wersja.

http://fabrykabroni.pl/produkty/karabiny/msbs/

MSBS jest robiony własnie na wzór kałasza.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

A kałasz został zerznięty z Niemieckiego karabinu STG-43 żadena to oryginalna broń zwykła kalka i wykonanie marne.

Porównujesz obie bronie ale to broń z lat 70 a ja powtarzam są lepsze bronie o celniejszym kalibru i tu nie ma dyskusji.

https://www.youtube.com/watch?v=pabhlzczUCw

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

To jest prawda że Kałasznikow wzorował się bardzo na niemieckim STG ale jak historia pokazała Kałasz okazał się lepszy od niemieckiego pierwowzoru.

Automat Kałasznikowa faktycznie bywa niecelny ale tylko dla tych co nie potrafią z niego strzelać ;).

Karabiny niemieckie to najwyższa klasa ale miały wady np zacinały się podczas mrozu bo lufa zmieniała swoją objętość podczas bardzo dużych mrozów.

Kałasznikow jest już dużo prostszą konstrukcją ale w tej swojej prostocie działały bardzo dobrze, uwalane błotem i piachem, podczas mrozów a być może nawet działały wtedy gdy mocno namokły.

Dla ciekawości powiem że licencję na produkcję kałasza kupili nie tylko Chińczycy ale także Polacy którzy robili tę broń równą co do wartości z rosyjskim pierwowzorem tyle że już bez takich dodatków jak chromowana lufa z innymi bajerami.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Ciekawe jak można kupować od kogoś licencje kto kradnie technologie i nie uznaje praw autorskich. Ja bym nie kupił tylko sam podpieprzył w ramach ich zasady.

"Rosyjski Pierwowzór" teraz sobie jaja robisz cały ten karabin skonstruował porwany z niemiec konstruktor broni i Kałasznikow tylko go ulepszył.

Nic rewelacyjnego nie rozumiem hołdowania kacapom.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Każdy po kimś "papuguje". Na przykład z tego co słyszałam twórcami czołgu byli Anglicy którzy zaprojektowali coś na kształt skrzyżowania kombajnu z armatką to była taka mobilna artyleria i ten pomysł należał do Anglików a Niemcy podchwycili pomysł i zrobili czołg.

Wcale nie hołduję tym pijusom i wyznawcom czystego spirytusu Ruskim ale potrafię docenić to co mają dobrego.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Mamy lepsze karabiny oparte o nasze pomysły.

ocenił(a) grę na 10
nudecroft

Ja nie patrzę co mają dobrego bo to wrogowie ojczyzny. Gnoje sprzymierzyły się z Hitlerem by nas załatwić a później udawali bohaterów Europy bo ledwie udało im się wybronić.

Taka jest prawda nie po drodze naszym i ich interesom.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

To co mówisz o ruskich jest prawdą ale to co zrobili nam ruscy zrobili także Anglicy a nawet gorzej bo my Anglikom pomagaliśmy a oni wbili nam nóż w plecy.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Rosjanie jako zwykli cywile i obywatele nie są źli bo jak pojedziesz do Rosji i wybierzesz pierwszego lepszego Rosjanina z wódką przybędziesz to on przyjmie Cię z radością jako swojego brata.

Jednakże cześć z Rosjan naprawdę nam nie sprzyja ale to są ci co siedzą w Rządzie i jacyś politykierzy zasrani i psują nam relacje polsko-rosyjskie.