Najlepsza i dla osatnia czesc Gothica. Po niej juz nic dla mnie nie ma. Świetna fabula
rozbudowany system rozwoju "Bezimiengo" kompani z poprzednich czesci:) i niesamowity
klimat Myratny:D w raziu problemow z misjami. Prosze pisac:P
Zdecydowanie najgorsza część Gothica (Arcania nie zasługuje nawet na to miano). System walki polegał tylko i wyłacznie na bezmyślnym klikania lewego przycisku myszy, bardzo słaby klimat (no, może za wyjątkiem muzyki), słabe zakończenie, nudne, mało klimatyczne miasta/osady oraz nieciekawa fabuła. Nie wiem jak komukolwiek mogła podobać się ta część. Może sama gra ujdzie, ale w porównaniu do 1 i 2 części oraz Nocy Kruka jest to kompletne dno.
Kompletne dno to to nie jest bo gra ma jakiś tam klimat ale odjął bym parę punktów za niektóre rzeczy które wymieniłeś i minus jeden punkt za skopaną optymalizacje zdecydowanie nie zasługuje na 10 góra 6 no może 7 w porównaniu do G1 i G2NK
Haha gothic 3 i niezła fabuła aleś mnie rozśmieszył.Gothic 3 to gra kompletnie bez fabuły z masą zadań typu ,, przynieś , podaj , pozamiataj '' ze słabym systemem walki i bez jakiegokolwiek klimatu . Jeśli chcesz dobrego klimatu to zagraj w morrowind . Jeśli chcesz dobrej fabuły to zagraj w fallout . Jeśli chcesz dobrego systemu walki zagraj w wiedźmina.