procesor:3.5 GHz
karta graficzna :2GB
ram:16GB
70GB miejsca na dysku
ktoś jeszcze ma pomysł niech wpisze jak podadzą to zobaczymy kto był najbliżej.
Wymaganie nie będą kosmiczne. Minimalne obstawiam:
Intel Core 2 Quad Q8400
Ram: 6 gb
Gtx 460
Do zalecanych:
Mocny I5/I7
Ram: 8
Gtx 660
Do ustawień Ulatra, razem z tymi pierdołkami co zjadają strasznie sprzęt a mało co dają:
I7
12GB Ram
GTX 780
oby tylko takie ja mam dobrego kompa ,ale z beznadziejną kartą niestety słynną GT630 (128bit ,2GB) na tej karcie nawet w jedynce w starej Wyzimie miałem zaledwie ok .20 klatek ,chociaż gdyby gierka była dobrze zoptymalizowana.Nie można złego powiedzieć o CD PROJEKT oprócz tego ,że optymalizacja ich gier woła o pomstę do nieba .
Czy jest szansa, że pójdzie mi na takim kompie jakbym dorzucił 4 gb ramu? Poniżej specyfikacja:
Intel Core i5-2410M 2.3 GHz
AMD Radeon HD 6770M - 2048 MB, DDR5
4096 MB, Hynix DDR3-1333, 1x 4 GB, dwa gniazda, maks. 8 GB
Seagate Momentus 7200.4 ST9500420AS, 500 GB 7200 obr/min Seagate ST9500420AS
Nie do mnie z tym :P Ja stawiam na konsole, za dużo subskrypcji płace, za dużo gier, książek czy płyt kupuje żeby mi jeszcze na jakiś mega sprzęt starczyło więc celuje w tańsze konsole.
Wiesz, ja tez mam laptopa. Tyle, że i7 21670 QM 4x 2.2GHz-3.1Ghz, 6GB ram i grafikę HD 7610M - to używam go głównie do śmigania po necie, a o grach nawet nie myślę (chociaż Diablo 3 na nim przeszedłem), ponieważ kiedyś na Lego Marvel Super Heros zaczął śmierdzieć skopconym plastikiem :/ Laptopy to nie urządzenia do grania, nawet jeżeli specyfikacja na to poniekąd pozwala, to po dłuższym czasie chłodzenie nie daje rady, kiedy ze sprzętu są wyciskane siódme poty. Konsola będzie dobrym rozwiązaniem, ja jeszcze pomęczę mojego X360, a za jakiś czas przeskoczę na PS4 lub Magnetowid (XBO)
Mylisz się ja mam laptopa lenovo Z510 8 gb RAM, karta graficzna nVidia GeForce GTX 760M, procesor intel core i7 2.20 GHz. Windows 8.1 i Assassin's Creed Unity mi na Ultra śmiga
Jak się ktoś nie zna to takie bzdury pisze.
Cieszę, się razem z Tobą, nie twierdze, że nie pójdzie - czytaj proszę ze zrozumieniem. Ale pograj w tego AC:U na tych "ultra" przy chociaż full hd a nie1366 x 768 (matryca nie pozwala? podlacz do tv przez hdmi) przez chociaz 6-7h tak jak to robią "gracze" i wtedy napisz (o ile bedziesz miał jeszcze na czym). Pozdrawiam
Ja mam
Intel Core i5 1.7 GHz 2.7 GHz Turbo
4 GB RAM slot na max 16 GB
1 TB Dysk twardy
Nvidia Geforce 820M 2 GB
Win 8.1
W tym przypadku problem może być z procesorem. Mój kolega w przypadku z AC Unity miał i5 3.3GHz i nie poszło mu. Karte graficzną miał 980 za ok1000zł i gówno. Ja na twoim miejscu zwiększył bym RAM do 10-16
o ile na Windows 7 pójdzie na stronie gry jest logo okna z ósemki ,ale skoro na Linuxie też ma iść to myśłe ,że nie powinno być problemu.Chyba chcą by gra trafiła do jak największej liczby graczy.
Hehehe. Według mnie minimalne będą zbliżone do tych:
Procek 4 rdzenie 2,3 Ghz, bądz jakiś mocniejszy dwurdzeniowiec.
Ram 4/6 GB
Grafika nie mam pojęcia. Ale skoro GTX 260 wystarczał w dwójce na max ustawnienia, to myślę że spokojnie z podobną kartą pogra się na minimalnych-srednich.
Miejsca na dysku pewnie koło 25GB
Zalecane to już wiadomo, trza będzie mieć najmocniejszy sprzęt.
Bez przesady z tym gtx 260 na full, ja grałem w Wieśka 2 na trochę mocniejszym hd4890 i ustawienia były co najwyżej średnie, nie pamiętam dokładnie. Dopiero po wymianie na gtx 650 ti boost działało ok na max ustawieniach, bez ubersamplingu oczywiście. W Wieśku 3 jeżeli ruszy na tym gtx 260 to z wszystkim na low.
Nie ma tu żadnej przesady.. Grałem w Wiedźmina 2 na gtx 260 na full detalach w bardzo dobrej płynności (jedynie ubersampling wyłączony)
moim zdaniem zapomnij o dwurdzeniowcu. Nawet Fifa 15 wymaga już 4 rdzeniowca w minimalnych a co dopiero Wiedźmin 3... Widziałeś jaką ma fizykę? Wszystko się tam porusza ..dosłownie... 2 rdzenie to za mało na prawdziwie next-genowe gry
nie no 2 rdzenie raczej odpadaja na minumum ja bym dał
amd x4 3.1hz
karte 460 gtx
i 6gb ramu
na zalecane
i5 x4 3.2
12gb ramu
no i raczej kara nvidia 750 ti gtx
Jeżeli dokupilbyś ramu tak ze 2 gb i karte typu geforce 9600 gt to 2jeczka ci bedzie smigać ( wiem bo sam mialem taki zestaw i grałem )
co do 3 ki to jeszcze nikt nie zna wymagań gdyż nie zostały podane a nawet gdy zostaną podane to zawsze trzeba pamiętać o tym że producenci zawyżają wszystkie wymagania minimalne i zalecane
minimum
quad core około 2,8 ghz,
karta gtx 650 ti 2gb vram
6 gb ramu
zalecane
intel i7 2600/3770
Radeon 280x 3gb vramu / gtx 770 (więcej niż jego standartowe 2 gb czyli wersja z 4 gb)
8 gb ramu.
Mam
-quad q6600 4x2,4Ghz
-8GB ram 1,3Ghz
-gtx 460
Pójdzie na minimalnych czy nie, co sądzicie?
Ja myślę że się uruchomi na 100 % ale jak chodzić będzie to nie wiadomo
Niby jak W2 chodzi ci na Ulta to W3 powinien na średnich ;)
haha mam nadzieje bo mam gtx 460
ale poważnie to gre odpalisz bez problemu ważne żeby karta obsługiwała dx 11 i shader model 4.0 wiadomo na wysokich czy srednich ustawieniach nie pograsz ale przy rozdzielczości 1200x960 gra powina być plynna ale o jakości z trailerów trzeba zapomnieć i wsumie bedzie to juz troche inna gra
Myślicie że na tym kompie pójdzie na średnich bez większych ścinek ? :
Intel core i5 4570
Gtx 660 Gigabyte
8 gb ram 1333 Mhz
20 fps to nie jest płynnie, to już jest granica krytyczna. Chociaż 25 to już jest sporo lepiej.
ale i tak wole 20 fps które prawie nie przeskakuje a jak już to do ok 20 niż 50 które nagle przeskakuje do np. 18
co kto lubi:) Co do przeskakiwania z 50 na 18 to jeszcze się nie spotkałem nigdy w żadnej grze z takimi ogromnymi przeskokami. Zazwyczaj jak gram sobie w jakąs grę w 50-60 klatkach i podczas ostrej walki spada płynność do 30-35 to tego ja praktycznie nie czuję bo podczas akcji jest dużo ruchu, dużo trzęsienia obrazu i to maskuje spadek klatek itd.