procesor:3.5 GHz
karta graficzna :2GB
ram:16GB
70GB miejsca na dysku
ktoś jeszcze ma pomysł niech wpisze jak podadzą to zobaczymy kto był najbliżej.
Ja mam do was pytanie :)
Czy możliwe jest że na takim sprzęcie mi pójdzie Wiedźmin 3 na najniższych ustawieniach ?
Sprzęt :
Karta graficzna:
Intel(R) HD Graphics 4000
Nvidia GeForce GT 720M
Procesor:
Intel(R) Core(TM) I5-3337U CPU @ 1.80GHz
500 GB na dysku i 8 RAM
Układ graficzny w tym laptopie niestety nie nadaję się do gier, więc nie nastawiałbym się na uruchomienie Wiedźmina 3.
Tak, nawet, o dziwo, nie mam wszystkich najniższych ustawień :) Przeszedłem całą grę i dodatek DLC bez żadnych problemów
i7 2600K
GTX 680
16GB RAM
Mam zamiar wycisnąć z Wieśka wysokie ustawienia w Full HD :)
Wysokie myślę że są w zasięgu. Procesor można podkręcić (jeśli chłodzenie, płyta główna i zasilacz pozwala) bo dużo na wydajności można zyskać. ;-)
To powinna śmigać bez pierdnięcia.
Na trochę słabszym laptopowym konfigu:
i7-4700MQ
2x GTX 880m 8GB SLI (łącznie 16GB vRAM)
16GB RAM;
wszystkie nowe tytuły działają niemalże na ultra (w ACU ssie optymalizacja kompletnie, a i tak lata na ultra z różnymi spadkami fpsów niestety).
Alien Isolation nawet w dużym stresie nawet się nie zająknie ;).
Podobnie jest u mnie, choć AC nie lubię więc nawet nie sprawdzałam, ale np. Crysis 3, Far Cry 4, Hitman, drugi Wiesiek, wszystko śmiga bez najmniejszego zgrzytnięcia :) Zobaczę jak to z trójką będzie.
A propos horrorów - mocno polecam Aliena. Jeśli jeszcze lubisz te Alienowe klimaty - pozycja obowiązkowa.
Nie będę zdradzał szczegółów, które sam ostatnio odkrywam (nie lubię psuć sobie zaskakujących niespodzianek niejednokrotnie opisanych w recenzjach), ale napiszę tylko, że nakombinowali w cholerę dużo dobrego. Silny klimat oryginalnego Obcego, rewelacyjna, utrzymana w konwencji grafika, no i to ciśnienie, kiedy stuknie went... ;)
Ok, dzięki :) Zresztą wszystko wyjaśni się w dniu premiery, ponieważ oni mogą trochę zawyżyć sprzęt przed premierą, tak jak w Watch Dogs
@Stalkiin - na minimalnyhc pójdzie tb spokojnie, pytanie tylko jaka rozdzielczość, celowałbym w 1440x900 albo coś koło tego
Ale czy na 100% ? Ponieważ jak Watch Dogs poszło mi na prawie minimalnych, a premiera była w maju 2014, a Wiedźmin w lutym 2015 :)
A czy w trybie "Wysoka wydajność" ? Bo w innych grach daje mi to naprawdę dużo
Z resztą, na tej grze prawie mi nie zależy, najwyżej przejdę poprzednie części, więc jakby mi nie działała to nic się nie stanie :)
Tak jak powyżej , pytam czy, przy podanych wymaganiach, zadziała mi czy nie ? Nie zależy mi na tych 30 FPS, 25 FPS chyba prawie nic nie zmienia.
Zobaczyłem zwiastuny i gra się naprawdę dobrze prezentuje, przez co bardziej się nią zainteresowałem. Przez to się pytam, czy będzie działało :)
hmmm pytanie przewrotne bo o jakie wymagania chodzi minimalne czy rekomendowane
Jezeli chodzi o minimalne to obstawie taki zestaw gtx 460 1gb AMD x4 3,2 hz i 6 gb ramu
Zalecane to bedzie geforce z serii 9 procek i7 i zapewne 16 gb ramu 1600 hz
Co do nie których co pisza ze wymagania beda kosmiczne to spokojnie Redzi musza sprzedać tą grę a pewnie celuja w 2do 3 milionów kopi z czego lwia czesc to rynek Polski wiec zoptymalizują tak żeby własciciele nie najmocniejszych komputerów mogli sobie takze pograć
Bardziej prawdopodobne że celują w pobicie łącznego wyniku sprzedaży dwóch poprzednich części (około 8 mln).
Mnie natomiast zastanawia czemu Wiedźmin 3 na rosyjskim steamie po 46zł w przedsprzedaży.
o kur ... trzeba kupic
moze chodzi o ta gre przygodowa która teraz wyszła
co do sprzedazy 8 milionów no to byłoby zacnie
W polsce wydaje mi sie ze co najmniej 1 milion maja jak w banku ale trzeba zaczekać do podanych wymgań o których coś juz powoli słychać i o zgrozo trzeba wymienic komputer jezeli to sie potwierdzi bo minmum ma byc i5 ta mocniejsza 3,4 mhz 8gb ramu i gtx 560 i to sa minimalne hehe
Ja mam lapka
i7 2,3 GHz
12 GB ramu
Geforce gt 635m 2 GB
liczę że na średnich jakoś to odpalę, chociaż to asus i strasznie się grzeje
Witam.
Intel i5 3.0 GHz
4 GB ramu (będzie 12}
Geforce gtx 650 1 GB
może mnie ktos pocieszyć i powiedzieć że ruszy??
Procek i ram spoko ale karta słaba. Gry mają zawsze większe zapotrzebowanie na kartę niż procesor , przykładem tego jest Assassin Creed Unity którego możesz odpalić w 30 kl/s na Pentiumie G3450 czyli dwu rdzeniowym procku...Chociaż ta optymalizacja Unity to śmiech na sali , fakt faktem , że wymagania są diabelsko wysokie ale żeby taka karta jak GTX 750 Ti wydajnościowo była porównywalna z GTX 670, 760 i Radeonem r9 280X to jest jakaś kpina .Odpowiadając na Twoje pytanie moje zdanie jest takie , że nawet w tej konfiguracji minimalne będą w zasięgu, możliwe ,że nie w 1080p tylko niższej rozdzielczości . Dodam jeszcze , że na Twoim miejscu nie dokładałbym ramu tylko pomyślał nowej karcie ;) starą może sprzedać i dozbierać do jakiegoś GTX-a 660 .
najbardziej opłacalna karta obecnie to Radeon 280x, ja bym mu ją polecał chociaż Redzi współpracują z Nvidią a nie z AMD.
Moim zdaniem do Wieśka 3 tylko Nvidia. Znowu przykładem jest Unity gdzie GTX 760 jest wydajniejszy od właśnie Radeona 280x . Prawda jest taka , że z tymi Radeonami różnie bywa choć w niektórych grach sprawdzają się bardzo dobrze.
pewnie tak ale karty nie kupuje się tylko do jednej gry a ceny AMD są na prawdę dobre. A jeśli wierzyć przeciekom Radeony serii 300 mocno wyprzedzą Nvidie.. Oby. BO wtedy Nvidia znowu będzie musiała zrobić jakiś krok a to wszystko opłacalne dla klientów:)
Tak naprawdę to jedna wielka niewiadoma. Podejrzewam, że będą spore, a to dlatego, że gra jest już tylko dedykowana jako nex-gen. Na minimum pewnie wyjdzie coś w stylu i5 4x3.0Ghz, 6GB RAM, GTX660.
Ja mam Xeon L5420(4x2,5Ghz), GTX560 OC, 4GB RAM. Shadow of Mordor poszedł na high/ultra i było b.płynnie. Natomiast Assassins Creed: Unity ciął się strasznie na niskich detalach.
Od siebie dodam, że dużo RAMu na razie to jeden wielki mit, bo ww wspomniany SoM zabierał 1,5GB, tyle samo AC:U(na niskich). Przy wyłączeniu programów, usług(można za pomocą gameboostera) na Win7 64bit zużywa się ok 500-600MB RAMu. Zostaje więc dla gry 3GB. Wątpię aby tyle miał zużywać nawet nowy Wiesiek ;)
Do premiery już niewiele czasu. Nim się obejrzymy Wiedzmin 3 trafi na półki sklepowe więc możemy liczyć na jakieś informacje na temat wymagań. Sądzę , że na początku stycznia powinni coś z siebie wydusić i rozwiać cześć domysłów ;)
Niemozliwe zeby unity ci poszedl na pentium jak mi na Phenomie x4 W overclokingu na 4,2GHZ nie pociagnal >.>
Powiem tak wymagania
minimalne: Amd phenom 2 x4 3,1 Ghz
Nvidia Geforce np.750 GTX 2GB
4GB RAM
45GB
Zalecane: Amd Fx x8 4,2GHZ +BOOST , Intel I7 3,8GHZ
Nvidia Geforce 980 GTX , AMD Radeon RX7
8 GB RAM
45GB
I TO SA NAJBARDZIEJ MOZLIWE WYMAGANIA ASSASINS CREED UNITY WOLA TE KARTY I TAKA ILOSC RAMU DLACZEGO TUTAJ PISZECIE 16 GB RAMU >.>