PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61650
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

procesor:3.5 GHz
karta graficzna :2GB
ram:16GB
70GB miejsca na dysku
ktoś jeszcze ma pomysł niech wpisze jak podadzą to zobaczymy kto był najbliżej.

użytkownik usunięty
D1999

Ja mam do was pytanie :)
Czy możliwe jest że na takim sprzęcie mi pójdzie Wiedźmin 3 na najniższych ustawieniach ?
Sprzęt :
Karta graficzna:
Intel(R) HD Graphics 4000
Nvidia GeForce GT 720M
Procesor:
Intel(R) Core(TM) I5-3337U CPU @ 1.80GHz

500 GB na dysku i 8 RAM

ocenił(a) grę na 10

Układ graficzny w tym laptopie niestety nie nadaję się do gier, więc nie nastawiałbym się na uruchomienie Wiedźmina 3.

użytkownik usunięty
Venedet

A czy procesor mógłby być ?
P.S: Watch_Dogs i Crisis 3 mi działa

ocenił(a) grę na 10

Czy Watch Dogs jest grywalne na tym laptopie?

użytkownik usunięty
Venedet

Tak, nawet, o dziwo, nie mam wszystkich najniższych ustawień :) Przeszedłem całą grę i dodatek DLC bez żadnych problemów

ocenił(a) grę na 10

To jest szansa że na minimalnych będzie dobrze, ale ryzyko jest duże.

użytkownik usunięty
Venedet

i7 2600K
GTX 680
16GB RAM
Mam zamiar wycisnąć z Wieśka wysokie ustawienia w Full HD :)

ocenił(a) grę na 10

Wysokie myślę że są w zasięgu. Procesor można podkręcić (jeśli chłodzenie, płyta główna i zasilacz pozwala) bo dużo na wydajności można zyskać. ;-)

ocenił(a) grę na 10

a w Unity na minimum se pograsz, kpina z UBI:)

użytkownik usunięty
Rockman92

Olewam Ubi i Assasynów, nie lubię tej serii :)

Bez problemu powinnaś wycisnąć, być może nawet 2 4K uderzać na wysokich.

użytkownik usunięty
kristoff_sz

Nie mam monitora do 4K, wystarczą mi wysokie w 1080p :)

To powinna śmigać bez pierdnięcia.

Na trochę słabszym laptopowym konfigu:
i7-4700MQ
2x GTX 880m 8GB SLI (łącznie 16GB vRAM)
16GB RAM;
wszystkie nowe tytuły działają niemalże na ultra (w ACU ssie optymalizacja kompletnie, a i tak lata na ultra z różnymi spadkami fpsów niestety).
Alien Isolation nawet w dużym stresie nawet się nie zająknie ;).

użytkownik usunięty
kristoff_sz

Podobnie jest u mnie, choć AC nie lubię więc nawet nie sprawdzałam, ale np. Crysis 3, Far Cry 4, Hitman, drugi Wiesiek, wszystko śmiga bez najmniejszego zgrzytnięcia :) Zobaczę jak to z trójką będzie.

A propos horrorów - mocno polecam Aliena. Jeśli jeszcze lubisz te Alienowe klimaty - pozycja obowiązkowa.

użytkownik usunięty
kristoff_sz

Wszystkie 6 Alienów znam na pamięć :)

Zatem koniecznie musisz zagrać w Isolation ;)

użytkownik usunięty
kristoff_sz

Jak trochę więcej czasu znajdę to na pewno sprawdzę co tam nakombinowali :)

Nie będę zdradzał szczegółów, które sam ostatnio odkrywam (nie lubię psuć sobie zaskakujących niespodzianek niejednokrotnie opisanych w recenzjach), ale napiszę tylko, że nakombinowali w cholerę dużo dobrego. Silny klimat oryginalnego Obcego, rewelacyjna, utrzymana w konwencji grafika, no i to ciśnienie, kiedy stuknie went... ;)

użytkownik usunięty
kristoff_sz

A przeszedłeś już całe? Ile mniej więcej zajmuje przejście całej gry?

użytkownik usunięty
Venedet

Ok, dzięki :) Zresztą wszystko wyjaśni się w dniu premiery, ponieważ oni mogą trochę zawyżyć sprzęt przed premierą, tak jak w Watch Dogs

@Stalkiin - na minimalnyhc pójdzie tb spokojnie, pytanie tylko jaka rozdzielczość, celowałbym w 1440x900 albo coś koło tego

użytkownik usunięty
Slait

Ale czy na 100% ? Ponieważ jak Watch Dogs poszło mi na prawie minimalnych, a premiera była w maju 2014, a Wiedźmin w lutym 2015 :)

użytkownik usunięty

Data premiery nie ma tu nic do rzeczy, ważne jest to jaka będzie optymalizacja.

użytkownik usunięty

Czyli będzie działać, ok dzięki :)

użytkownik usunięty

Poprawka:
Na więcej niż minimalnych

użytkownik usunięty
Venedet

Czy teraz gdy wymagania są podane, to jak to teraz jest, pójdzie czy nie ?

Wątpię a płynnie (30fps) to na pewno nie będzie.

użytkownik usunięty
azyllo

A czy w trybie "Wysoka wydajność" ? Bo w innych grach daje mi to naprawdę dużo
Z resztą, na tej grze prawie mi nie zależy, najwyżej przejdę poprzednie części, więc jakby mi nie działała to nic się nie stanie :)

użytkownik usunięty
azyllo

Tak jak powyżej , pytam czy, przy podanych wymaganiach, zadziała mi czy nie ? Nie zależy mi na tych 30 FPS, 25 FPS chyba prawie nic nie zmienia.
Zobaczyłem zwiastuny i gra się naprawdę dobrze prezentuje, przez co bardziej się nią zainteresowałem. Przez to się pytam, czy będzie działało :)

D1999

hmmm pytanie przewrotne bo o jakie wymagania chodzi minimalne czy rekomendowane
Jezeli chodzi o minimalne to obstawie taki zestaw gtx 460 1gb AMD x4 3,2 hz i 6 gb ramu
Zalecane to bedzie geforce z serii 9 procek i7 i zapewne 16 gb ramu 1600 hz

Co do nie których co pisza ze wymagania beda kosmiczne to spokojnie Redzi musza sprzedać tą grę a pewnie celuja w 2do 3 milionów kopi z czego lwia czesc to rynek Polski wiec zoptymalizują tak żeby własciciele nie najmocniejszych komputerów mogli sobie takze pograć

ocenił(a) grę na 10
lukasz321a

Bardziej prawdopodobne że celują w pobicie łącznego wyniku sprzedaży dwóch poprzednich części (około 8 mln).
Mnie natomiast zastanawia czemu Wiedźmin 3 na rosyjskim steamie po 46zł w przedsprzedaży.

Venedet

o kur ... trzeba kupic
moze chodzi o ta gre przygodowa która teraz wyszła
co do sprzedazy 8 milionów no to byłoby zacnie
W polsce wydaje mi sie ze co najmniej 1 milion maja jak w banku ale trzeba zaczekać do podanych wymgań o których coś juz powoli słychać i o zgrozo trzeba wymienic komputer jezeli to sie potwierdzi bo minmum ma byc i5 ta mocniejsza 3,4 mhz 8gb ramu i gtx 560 i to sa minimalne hehe

D1999

Kurcze.... Żeby chociaż na średnich pograć...
I7 4* 1.8
Radeonik hd 8860m 2gb
8 gb ramu....

ocenił(a) grę na 9
D1999

Ja mam lapka
i7 2,3 GHz
12 GB ramu
Geforce gt 635m 2 GB
liczę że na średnich jakoś to odpalę, chociaż to asus i strasznie się grzeje

D1999

Witam.
Intel i5 3.0 GHz
4 GB ramu (będzie 12}
Geforce gtx 650 1 GB
może mnie ktos pocieszyć i powiedzieć że ruszy??

WitcherPL

Procek i ram spoko ale karta słaba. Gry mają zawsze większe zapotrzebowanie na kartę niż procesor , przykładem tego jest Assassin Creed Unity którego możesz odpalić w 30 kl/s na Pentiumie G3450 czyli dwu rdzeniowym procku...Chociaż ta optymalizacja Unity to śmiech na sali , fakt faktem , że wymagania są diabelsko wysokie ale żeby taka karta jak GTX 750 Ti wydajnościowo była porównywalna z GTX 670, 760 i Radeonem r9 280X to jest jakaś kpina .Odpowiadając na Twoje pytanie moje zdanie jest takie , że nawet w tej konfiguracji minimalne będą w zasięgu, możliwe ,że nie w 1080p tylko niższej rozdzielczości . Dodam jeszcze , że na Twoim miejscu nie dokładałbym ramu tylko pomyślał nowej karcie ;) starą może sprzedać i dozbierać do jakiegoś GTX-a 660 .

ocenił(a) grę na 10
kamil1076

najbardziej opłacalna karta obecnie to Radeon 280x, ja bym mu ją polecał chociaż Redzi współpracują z Nvidią a nie z AMD.

Rockman92

Moim zdaniem do Wieśka 3 tylko Nvidia. Znowu przykładem jest Unity gdzie GTX 760 jest wydajniejszy od właśnie Radeona 280x . Prawda jest taka , że z tymi Radeonami różnie bywa choć w niektórych grach sprawdzają się bardzo dobrze.

ocenił(a) grę na 10
kamil1076

pewnie tak ale karty nie kupuje się tylko do jednej gry a ceny AMD są na prawdę dobre. A jeśli wierzyć przeciekom Radeony serii 300 mocno wyprzedzą Nvidie.. Oby. BO wtedy Nvidia znowu będzie musiała zrobić jakiś krok a to wszystko opłacalne dla klientów:)

kamil1076

dzięki, chyba będzie trzeba pomyśleć o lepszej karcie.

WitcherPL

Zapomniałem jeszcze dodać , że ten Unity na Pentiumie G3450 to w 1080p na ultra -high ;)

kamil1076

Tak naprawdę to jedna wielka niewiadoma. Podejrzewam, że będą spore, a to dlatego, że gra jest już tylko dedykowana jako nex-gen. Na minimum pewnie wyjdzie coś w stylu i5 4x3.0Ghz, 6GB RAM, GTX660.

Ja mam Xeon L5420(4x2,5Ghz), GTX560 OC, 4GB RAM. Shadow of Mordor poszedł na high/ultra i było b.płynnie. Natomiast Assassins Creed: Unity ciął się strasznie na niskich detalach.

Od siebie dodam, że dużo RAMu na razie to jeden wielki mit, bo ww wspomniany SoM zabierał 1,5GB, tyle samo AC:U(na niskich). Przy wyłączeniu programów, usług(można za pomocą gameboostera) na Win7 64bit zużywa się ok 500-600MB RAMu. Zostaje więc dla gry 3GB. Wątpię aby tyle miał zużywać nawet nowy Wiesiek ;)

Jaq87

Do premiery już niewiele czasu. Nim się obejrzymy Wiedzmin 3 trafi na półki sklepowe więc możemy liczyć na jakieś informacje na temat wymagań. Sądzę , że na początku stycznia powinni coś z siebie wydusić i rozwiać cześć domysłów ;)

kamil1076

Niemozliwe zeby unity ci poszedl na pentium jak mi na Phenomie x4 W overclokingu na 4,2GHZ nie pociagnal >.>

Posejdongamer

http://pclab.pl/art59163-15.html - Poczytaj zanim coś powiesz .

D1999

Mam:

i5 2500k
6gb ram
gtx 650ti 2 gb

Wejdzie?

D1999

Powiem tak wymagania
minimalne: Amd phenom 2 x4 3,1 Ghz
Nvidia Geforce np.750 GTX 2GB
4GB RAM
45GB
Zalecane: Amd Fx x8 4,2GHZ +BOOST , Intel I7 3,8GHZ
Nvidia Geforce 980 GTX , AMD Radeon RX7
8 GB RAM
45GB
I TO SA NAJBARDZIEJ MOZLIWE WYMAGANIA ASSASINS CREED UNITY WOLA TE KARTY I TAKA ILOSC RAMU DLACZEGO TUTAJ PISZECIE 16 GB RAMU >.>

Posejdongamer

Te 16 gb ramu to do Wiedzmina nie do Unity ... Sam nie wiem o co Ci chodzi w tej wypowiedzi bo jest mało zrozumiała xd.