PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484120}

[Rec] 2

[Rec]²
2009
6,0 56 tys. ocen
6,0 10 1 56084
5,2 17 krytyków
[Rec] 2
powrót do forum filmu [Rec] 2

ale jakoś zawszę mnie zrażało to że film kręcony jest że tak powiem z ręki ale ostatnio coś mnie tak natknęło i odpaliłem jedynkę i chwila moment a ja już byłem wkręcony w niego więc po jedynce szybko odpaliłem dwójkę i po dwójce wchodzę na net kiedy trójka a tu proszę już za parę dni więc odpalam zwiastun a tam co ? rozczarowanie akcja dzieje się kilka godzin przed wydarzeniem w kamienicy więc to już nie to samo i do kina się nie wybieram a czwórka ma być kontynuacją dwójki czyli ta laska opuści tą kamienice... Szkoda tylko że od razu w trójce tego nie zrobili bo w tym momencie popsuli serię.Jakieś dziwne kombinacje i wydarzenia kilka godzin przed wydarzeniami w kamienicy to już słabe na maksa

JasonV

właśnie czwórka może być całkiem całkiem ;) ...Ale i tak pewnie wyjdzie dopiero za rok.

Trójka napewno nie zachwyca, ale skoro jutro premiera to można skoczyć tak dla uzupełnienia.
Ciekawy jestem czy cokolwiek się wyjaśni, tak jak to zapowiadal producent tego jakże zacnego "prequela" -_-

Z drugiej strony sama nazwa Genesis mogła być tylko chwytem marketingowym, dla zbicia kasy... no albo dwaj reżyserzy się założyli o piwo kto zgarnie więcej kasy - patrząc że dwie pierwsze kręcili wspolnie a do dwoch ostatnich osobno.

Pzdr.

ocenił(a) film na 10
Recorder

Podtytuł "genesis" nie jest przypadkowy. Jest pewien drobny szczegół, który mocno łączy się z pierwszą częścią ale tylko ci, co uważnie wszystko słuchają i oglądają to wyłapią. !!!!!SPOILER!!!!!!: Chodzi o wujka pana młodego, który jest weterynarzem i miał pacjenta w postaci rozwścieczonego psa, który wabił się Max i ugryzł go. Należał on do dziewczynki Jennifer z pierwszego filmu.

carlosss00

tak masz racje, ale tytuł pochodzi o księgi rodzaju Genesis, którą czytał ksiądz aby zatrzymać zombiaków.
Genesis czyli stworzenie świata, wg. bibli.

ocenił(a) film na 10
Recorder

Tak, to też prawda. Zapomniałem wspomnieć. Więc to słowo jak najbardziej pasuje do filmu.

carlosss00

Teraz należy zadać pytanie czy od początku tak wyglądały plany na ten film.