PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567959}

Łowcy głów

Hodejegerne
2011
7,2 54 tys. ocen
7,2 10 1 54032
6,6 27 krytyków
Łowcy głów
powrót do forum filmu Łowcy głów

Film jak na skandynawską produkcję bardzo dobry. Trzyma w napięciu, wyrazisty, miał być chyba też bardzo realistyczny ale tu trochę zabrakło dlatego daje 7. WARTO.

Na szybko , z tego co pamiętam to najbardziej mi zapadło w pamięci..

- To, że perejro przeżył te starcie z tirem to jeszcze mogę przełknąć ale to, że
ciężarówka która uderza centralnie w prawe światło radiowozu nie ma szans wyrobić się na tym zakręcie przy takiej prędkości , więc powinna leżeć obok radiowozu potem, to już nie.

ocenił(a) film na 8
pimpek82

>iężarówka która uderza centralnie w prawe światło radiowozu nie ma szans wyrobić się na tym zakręcie przy takiej prędkości , więc powinna leżeć obok radiowozu potem, to już nie.

Bo tam nie było ostrego zakrętu, a nawet nie było zakrętu, a jedynie lekkie pofalowanie drogi na lewo i prawo.

>- To, że perejro przeżył te starcie z tirem to jeszcze mogę przełknąć ale to, że

A ja nie rozumiem, jak on nie miał obrażeń kręgosłupa szyjnego przy takim walnięciu w ziemię.

maraf

Nie doznał obrażeń, bo siedział wciśnięty między dwóch miśków. Widać to we wcześniejszych scenach bardzo wyraźnie.

ocenił(a) film na 6
pimpek82

Ja natomiast nie mogę zrozumieć, że na akcje jeździł prywatnym wozem i nikt nigdy go nie wiedział.

użytkownik usunięty
pimpek82

Co znaczy : "... jak na skandynawską produkcję bardzo dobry" ? Kino skandynawskie jest świetne, a to zdanie brzmi jakbyś uważał je za gówno.

ocenił(a) film na 7

Bo został mi duży niesmak po "Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" ...

użytkownik usunięty
pimpek82

Trudno mi się odnieść do tego filmu bo go nie oglądałem, ale na filmwebie ma niezłą ocenę, więc aż tak słaby być nie może.
Poza tym, oceniasz kino skandynawskie po jednym obejrzanym filmie?

ocenił(a) film na 7

To moja osobista ocena, może trochę przesadzona ale wystawiona na podstawie tego co widziałem . W sumie lubię Wallandera i ogólnie klimat zimna i tajemniczości w tych filmach. Pamiętam też "let mi in" ale to lipa była..
A co do "Mężczyźni.." to gdy w filmie padło zdanie "na podstawie książki.." , której jestem fanem, to miałem nadzieje obejrzeć chociaż połowę tego co w niej przeczytałem. A dostałem przeplatankę scen z książki , z pozmienianymi szczegółami i nie tylko. Na szczęście przyszedł Finch i wszystko naprawił :) ( http://www.filmweb.pl/film/Dziewczyna+z+tatuażem-2011-565637 )

pimpek82

"let mi in" lipa? wersja skandynawska była b. dobra ! od lat to kino trzyma poziom.

ocenił(a) film na 7

To obejrzyj, warto. Choć bez szczególnych rewelacji. Ale tam nie czytają książki podczas seansu (jak być może niektórzy się spodziewali) tylko pokazują film. Dzieło autonomiczne.

ocenił(a) film na 7
pimpek82

"Jak na skandynawska produkcje..." Hahaha. Skandynawskie kino od lat slynie z wysokiej jakosci. Dotyczy to zarowno filmow ambitnych, artystycznych, jak i produkcji sensacyjnych.