PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1318}

Śniadanie u Tiffany'ego

Breakfast at Tiffany's
1961
7,8 159 tys. ocen
7,8 10 1 159386
7,1 47 krytyków
Śniadanie u Tiffany'ego
powrót do forum filmu Śniadanie u Tiffany'ego

Nie oceniam tu zdolności pisarskich Capote'a (no bo jak ;) ), ale tylko sam przebieg fabuły. w książce brakowało mi takiego zakończenia właśnie jakie dali w filmie (osobiste odczucie). Zawsze w filmie komuś się tam sprzyja ;), a w książce Trumi;) właśnie nie dopieścił głównego bohatera, dlatego film w całości "rozwiązuje" niedosyt, który zostawił Trumi ;) Holly bardzo fajna postać, szczególnie pierwsza scena jak niby nocuje u "Freda". Jej swobodne szczebiotanie i prośba położenia się to jest artystyczny kunszt z wysokiej pólki. ooh, written in the stars milion miles away....

ocenił(a) film na 8
trendton

Zobacz "Pachnidło". Książki nie da się czytać, usypia się w chwilę. A film niesamowity.

ocenił(a) film na 9
trendton

jeszcze dodałbym Forresta Gumpa

ocenił(a) film na 5
wojtek_pasiak

co do forresta to się nie zgodzę, książka była bardzo fajna, i przez to że o wiele bogatsza (wrestler, gra w szachy, lot w kosmos), więc lepsza. Oczywiście film by tego wszystkiego nie pomiescil, ale te przygody, które zostały w nim zawarte, zresztą bardzo pożądnie, sprawia że film też był bardzo udany.

"Pachnidła" nie czytałem, ale film był dla mnie osobiście średni.

ocenił(a) film na 10
trendton

MIędzy filme , a książką jest kosmos . Książka jest dużo , dużó gorsza . Film jest zupełnie inną wersją historii o Holly