PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1318}

Śniadanie u Tiffany'ego

Breakfast at Tiffany's
1961
7,8 159 tys. ocen
7,8 10 1 159385
7,1 47 krytyków
Śniadanie u Tiffany'ego
powrót do forum filmu Śniadanie u Tiffany'ego

Witam wszystkich fanow dobrego kina. Umnie zainteresowanie filmem zaczelo sie wlasnie od tego filmu. Pamietam ze chcialem ten film obejrzec z uwagi na pewnego aktora, bylem ciekawy jak on wyglada gdy byl mlodzszy. Tak mnie zaciekawil i poruszyl ze polubilem takie filmy. Jest cos w tym, nie wiem moze aktorka glownej roli jest taka jakas naturalna, niewiem swieza, cos wtym jest. A moze pokazane jest tak jak w rzeczywistosci jest naprawde. Chcialbym tez napisac pare slow w kierunku osob co uwazaja ze, M.Monroe lepiej by to zagrala, watpie. Przeciez to byly zupelnie dwa odmienne chcaraktery w zyciu prywatnym. Wiadomo jak MM skonczyla, a co zrobila A.Hepburn po zakonczeniu kariery filmowej, na to tez trzeba patrzec. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
KinoManiak_12

Hm.. Nie oglądałam tego filmu, więc moja opinia o postaci Holly jest jakby to powiedzieć - bez zniekształceń :)

Czytając "Śniadanie u Tiffany'ego" miałam wrażenie, ze Marilyn jest bardziej odpowiednia do tej roli niż Audrey. Ale cóż, obejrzymy zobaczymy :)

ocenił(a) film na 8
szuwarcia

Film ma niewiele tak naprawdę wspólnego z książką. To zupełnie jak przy "Tażsomości Bourne'a". Niby bohater nazywa się tak samo, punkt wyjścia podobny, ale później toczy się zupełnie inna historia, co wcale nie oznacza, że gorsza niż ta z książki.

KinoManiak_12

Ja uwielbiam Audrey. Ona ma klasę i wdzięk. Jestem pełna podziwu dla niej.

użytkownik usunięty
KinoManiak_12

zgadzam sie z Tobą.. wg mnie Audrey bardziej sie do tej roli nadawała:)