PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1318}

Śniadanie u Tiffany'ego

Breakfast at Tiffany's
1961
7,8 159 tys. ocen
7,8 10 1 159385
7,1 47 krytyków
Śniadanie u Tiffany'ego
powrót do forum filmu Śniadanie u Tiffany'ego

Historia powstania tego filmu jest tego dowodem.Truman Cappot stworzył postać głównej bohaterki,wzorując się na Marilyn Monroe.Chciał,by MM zagrała główną role,ale ona nie chciała bo wolała ambitniejsze role,niż role panienek do towarzystwa.Odstąpiła tę role Audrey,która dzięki temu filmowi stała się naprawdę sławna. Film nie zrobił na mnie żadnego wrażenia,audrey wg mnie jest nijaka i sztuczna ,i cieszę się,że Marilyn nie zagrała w tym gniocie;p warto przypomnieć tutaj wszystkim,którzy uważają,że audrey jest lepsza od Marilyn,że gdyby nie MM,nie byłoby audrey;p

ocenił(a) film na 10

Nie prawda.Koleina prowokacja.MM dostała tylko wstępną propozycję od wytwórni i to wytwórnia wybrała do tej roli AH.Proszę poczytać biografię i opierać się na żródłach.Jeśli uważasz że kręcenie pupą jest bardziej ambitne od bycia na ekranie sobą to oczywiście twój wybór,ale nie mój.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Czarna_mamba, chyba nie masz pojęcia o czym piszesz. Audrey były już znaną aktorką, kiedy przyjęła rolę Holly - zdobyła Oscara za "Rzymskie Wakacje", i uznanie za role chociażby w "Sabrinie" czy "Historii Zakonnicy". Holly w wykonaniu MM byłaby zapewne zupełnie inną postacią, natomiast prawda jest taka, że to dzięki Audrey "Śniadanie u Tiffany'ego", przeszło do historii kina...

ocenił(a) film na 7

nie wiem w czym widzisz sztuczność Audrey. A poza tym: czy to, że wg Twojej wypowiedzi Cappot "stworzył postać głównej bohaterki, wzorując się na Marilyn Monroe" niejako nie przeczy Twojej tezie, że "nie chciała [przyjąć roli] bo wolała ambitniejsze role, niż role panienek do towarzystwa"? Skoro była inspiracją do stworzenia takiej postaci to... resztę dopowiedz sobie sama :))