PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1476}

Święty dym

Holy Smoke
1999
6,1 5,1 tys. ocen
6,1 10 1 5135
5,3 13 krytyków
Święty dym
powrót do forum filmu Święty dym

Hej, wiecie o co chodzi ze sceną, kiedy Winslet pali , czy niszczy te indyjskie ubrania itp a potem idzie w stronę tego terapeuty i chce się z nim kochać ?
Sorry, jeżeli ja źle widziałem, ale czy ona (heh jak to ująć) siusiała tam ? :P To było na prawdę czy taki trik ? Jest jakieś info ? A może to miał być pot czy coś a mi się źle skojarzyło ?
lol takiego pytania jeszcze nigdy nie zadawałem , czy aktorka sikała na filmie ; i aż mi głupio pytać :)

Ta scena normalnie mnie wbiła i rozbroiła w tym filmie jednocześnie :D

ocenił(a) film na 8
kampinosek1990

Zaintrygowałeś mnie, zupełnie tego nie zauważyłam. Film jest dosyć skomplikowany i zakręcony, dużo tam symboli i niedopowiedzeń, być może masz racje, ale jeśli tak to na pewno był w tym jakiś zamysł twórców, pytanie jaki? może jakieś nawiązanie do naturalizmu?

ocenił(a) film na 7
goslawa25

Tak, jest zakręcony, ale i tajemniczy, trochę szokujący, wszak pokazuje ciemną stronę naszej natury, która w przypadku tej dziewczyny objawiła się w fascynacji sektami wschodu. Ale nie to sprawiło, że zapamiętałem film. Raczej to, że po "przebudzeniu", gdy się zorientowała w ułudzie nauk guru, nastąpiła przemiana o 180 stopni, imprezy, szaleństwa itp. Zgubiła się w prawdziwym świecie.
Co do tematu - czemu taka scena miała służyć ? - nie wiem, w każdym razie wiem, że była strasznie zmysłowa i dziwna. Może to tak interpretować, jakby , hmm, uznała, że jesteśmy tylko jednym ze zwierząt, nie ma bogów, nie ma niczego ponad, cały jej świat duchowy momentalnie runął. Jak już piszę; świetna gra aktora , który się wcielił w terapeutę, jego wzrok i wyraz twarzy, gdy zobaczył idącą ku niemu kobietę pasował do sytuacji.
Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 5
kampinosek1990

Moim zdaniem spaliła najważniejszy symbol swojego więzienia. Naga i wolna od manipulacji chciała znaleźć nowego 'guru', coś co na nowo nada sens jej życiu.
Gdy została odrzucona, zwierzęcym sposobem przyciągnęła samca, który po prostu nie mógł się oprzeć...

ocenił(a) film na 7
kostekzary

A kto by się oparł młodej Kaśce z takimi biodrami? o.O

kampinosek1990

W wywiadzie Kate Winslet mówiła ze chciała na prawdę się zsikać i tak tez zrobiła ale strumien nie płynął prosto dlatego przyklejono jej drobna rurkę z której popłynął płyn ... Moja najdziwniejsza odpowiedz na tym serwisie ;D

19kama97

Ubawiłaś mnie ostatnim zdaniem, świetne :))

kampinosek1990

Film był dość symboliczny, naturalistyczny. NIedoceniony film o ludzkiej naturze. Dobrze ukazuje też działania sekt.

kampinosek1990

Dla mnie to forma oczyszczenia się z tego było, przerażenie przed tym co nadchodzi. Zwierzęta oddają mocz ze stresu stojąc. Dla mnie to taki atawizm.