2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273273
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

i powiadama wam

ocenił(a) film na 2

przeżyją tylko snobistyczne dupki, nieliczni wybrańcy, murzyni w Afryce i małe pieski. Jedno jest pewne koniec będzie efektowny, widowiskowy i głośny, a do tego pelen patosu z domieszką głupoty. Mimo wszystko oceniam go 7/10, bo przynajmniej nie będzie nudno.

zonk_2

post bardzo trafny, ocena zdecydowanie za wysoka!
oczywiście tylko wg. mnie. ;-)

ocenił(a) film na 2
pflajszer

może i za wysoka, ale człowiek całkiem inaczej podchodzi do oceniania filmu gdy za niego nie płaci - miałem darmowe bilety ;)

ocenił(a) film na 2
zonk_2

Ciekawe, ja na Ogniem i mieczem też miałem darmowe, a nie zmieniło to mojej, bardzo negatywnej, oceny tego filmu.

ocenił(a) film na 2
zonk_2

z reszta nie przesadzajcie 7/10=dobry. W kategorii filmów katastroficznych 2012 nie jest tragiczny,nie rewelacyjne, ale po prostu dobry. Jeśli ktoś spodziewał się po Emerichu dogłębnej analizy społeczeństwa ogarniętego globalną katastrofą geologiczną, przedstawioną w konwencji thrileru S-F powinien udac się do lekarza. Miało być wielkie jebudup z happy endem i nic więcej, a gdyby nie te darmowe bilety szkoda by mi bylo kasy na oglądanie po raz kolejny czegoś co było w "Pojutrze" i "Dniu Niepodległości", a tak przynajmniej nie nudziło mi się w niedziele wieczorem ;)

ocenił(a) film na 2
zonk_2

Ja byłem już u lekarza. Powiedział mi, że wszystko ze mną prawie wszystko w porządku, mam tylko lekką nadwagę i nadciśnienie.

zonk_2

ja również dałam 7 ... tak na prawdę to do końca nie wiem jak ocenić ten film - wg mnie efekty świetne ale sam film beznadziejny

jedyna moja refleksja to taka, że gdyby taka tragedia miała nas dotknąć to szkoda tych wszystkich kultur, języków, zabytków itp o których nawet w książkach już nie poczytalibyśmy niestety ;)

ocenił(a) film na 2
chick_no1

Przepraszam, nie moja sprawa, ale to już któryś post, w którym napisane jest: film słaby, ale efekty świetne, daję 7-8-9/10. Oceniamy tutaj film (czyli całość: grę aktorską, scenariusz, reżyserię, zdjęcia, efekty), czy pokaz najnowszych możliwości grafików komputerowych?