Nie wiem czy ktoś jeszcze zwrócił na to uwagę, ale samochody, które biorą udział w scenach z pościgu notorycznie się powtarzają. Np. taki czerwony Peugeot z szyberdachem jest widoczny w 18 (!!) różnych scenach (tak - liczyłem, ale jeżeli ktoś chce sprawdzić to proszę bardzo, może doliczy się więcej), podobnie jak czerwony Volkswagen (to jest chyba VW Polo sedan), czerwony VW Golf (stara wersja, chyba I albo II), biała Dacia Logan, albo Renault (cholera wie, bo to podobne) i pewnie wiele jeszcze innych aut. Przepraszam z góry za moją niepełną wiedzę na temat marek i modeli, w rozpoznawaniu tych samych kształtów natomiast jestem dużo lepszy. Generalnie liczbę aut jakie zostały wykorzystane do tego filmu można policzyć na palcach - no może nie jednej, ale dwóch rąk. Zainteresowanych zachęcam do przyjrzenia się bliżej scenom z pościgu. Wyłapanie tych samych samochodów wcale nie jest jakąś trudną sztuką. Realizatorzy się za bardzo nie popisali.
Dokładnie! - i po samochodach widać, że film był kręcony 50/50 w Hiszpanii i Meksyku.Co najlepsze, jest to niby Hiszpania a nie ma ani jednego seata:)
A skąd wiadomo ze w Meksyku? są południowoamerykańskie wersje VW i opla na drodze, meksykańskie busy i "garby", wóz strażacki made in usa itd. a pomijając zupełnie nie prawdopodobne pościgi, sam film do połowy jest niezły ale gdy zaczynają wyjaśniać sytuacje wszystko sie psuje:( No i jest smaczek dla miłośników lotnictwa - po prezydenta przylatuje najnowszy typ śmigłowca prezydenckiego który do służby wejdzie za parę lat - US 101 Agusta Westland(oczywiście animacja komputerowa)