ale jak dla mnie film jest bardzo dobrym kinem akcji. sa pewne niedociagniecia np. niezniszczalna rola dennisa quaida ( dwa powazne zderzenia, a jemu prawie nic) drugie to np auto jakim jechal. choc tyle razy walnelo, to nawem z chlodnicy "dymek " nie polecial. ale poza tym fajna akcja, ciekawie zrealizowany pomysl i dosyc dobra gra aktorska.
Całkowicie się zgadzam. Pomysł faktycznie fajny - no, może realizacja nie do końca (szczególnie końcówka - tak jakby autor scenariusza miał problem, jak rozwiązać akcję), ale jako rozrywka na koniec dnia pracy sprawdza się całkiem nieźle, nawet u mnie - choć ogólnie rzecz biorąc za thrillerami politycznymi nie przepadam.
Dokładnie tak, zgadzam się z wami. Dawno nie widziałem tak dobrej sceny pościgu, chociaż zauważyłem że ta niebieska astra po kilku puknięciach była już trochę obita, a chwilę później, z innego ujęcia wyglądała jakby dopiero wyjechała z salonu:) Ale to szczegół, ogólnie dobry film akcji.
Jak wyżej - film lekko niedomaga ze względu na dość niski budżet, ale poza tym to sprawnie zrealizowane kino akcji z w miarę ciekawym pomysłem na fabułę. Kosztował 40mln$, w kinach zwrócił się nieźle http://boxofficemojo.com/movies/?id=vantagepoint.htm
Co warte odnotowania jak dla mnie miał naprawdę niezłe sceny kraks drogowych. Amerykańskie kino lubi przesadę lub brak realizmu pod tym względem, tutaj te sceny prezentują się ponad przeciętnie. Ponadto Denis Quaid tym razem mnie nie raził swoją grą.
Jak najbardziej można oglądać, tylko bez wybrzydzania - to żaden przebój
6+/10