PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607588}
4,3 1,9 tys. ocen
4,3 10 1 1897
Abattoir
powrót do forum filmu Abattoir

Elegancki

ocenił(a) film na 8

W końcu fajny film, z ciekawym i oryginalnym pomysłem, mrocznym klimacie oraz muzyka i efekty dźwiękowe pierwsza klasa. Na dobrym nagłośnieniu, robi wrażenie( końcówka). Dziwi mnie tak niska nota tego filmu. O gustach się niby nie dyskutuje ale ku** takie gnioty dostają wyższą ocenę a owy film taka nędzna notę. Kiedyś opinię filmweb brałem za priorytet i sugerowałem się w ciemno a teraz tak naprawdę ocenę tą można sobie o .... podetrzeć. Pomijając, że obsada w opisie prócz głównej bohaterki nie zgadza się z faktyczną obsadą.

ocenił(a) film na 5
patriot79

Końcówka robi wrażenie? Mnie właśnie zawiodła. Może ją źle zrozumiałam... Jaka jest Twoja interpretacja? ;>

ocenił(a) film na 8
injustice

Pisząc o końcówce miałem na myśli efekty dźwiekowe ;) aczkolwiek w takich zakończeniach myślę, że interpretacja jest dowolna ;) Mnie ujął swoim klimatem i mrokiem. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
patriot79

Ach, tu się zgodzę - efekty dźwiękowe w końcówce były super. W sumie był to pierwszy i jedyny zabieg, który wywołał u mnie dreszcz.

injustice

cały ten Pan Kolekcjoner był zły i został zamordowany wraz z rodziną. On trafił do piekła, rodzina niby też. Zawarł pakt z szatanem, że jak przyniesie mu ileś tam dusz to jego grzechy zostaną odkupione stąd powrot do zywych i te ofiary z miasteczka.

Czemu z miasteczka i tak dalej to ni wazne bo film sredni mozna obejrzec ale sredni 5/10