PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259149}
7,3 33 tys. ocen
7,3 10 1 32679
6,6 19 krytyków
Across the Universe
powrót do forum filmu Across the Universe

jaka piosenka z filmu podoba wam się najbardziej? ja stawiam na DEAR PRUDENCE ;p

ocenił(a) film na 10
VeronicaMars

I've just seen the face, All you need is love i Strawberry fields forever :) I oczywiście samo Accross the Universe.

Claire_J

Ja podobnie jak poprzedniczka tyle, że dodałam bym Something, a zabrała All you need is love:) Powiedzmy sobie szczerze większość piosenek w tym filmie jest dobra, po pierwsze Beatlesi po drugie cały urok filmu to muzyka:D W końcu MUSICal :)
Pozdrawiam:)

kasiul2

Ja kocham, kocham 'Across the Universe' w wykonaniu Jima. I 'All my loving'. A tak na marginesie to kocham wszystko co beatlesowkie, więc..;)

DizzyMissLizzy

Zapomniałam dodać: 'While my gituar gently weeps'..Uwielbiam

DizzyMissLizzy

Matko.. Guitar* Jak zwykle nie panuję nad swiomi palcami..;)

VeronicaMars

dla mnie najlepsza to i am the walrus !

ocenił(a) film na 10
VeronicaMars

Według mnie najlepszą piosenką z filmu było I've just seen a face.

ocenił(a) film na 10
VeronicaMars

W takiej kolejności:
1. Something
2. Across the Universe
3. Becouse

Uwielbiam tan film!

ocenił(a) film na 10
zoskakaktus

* because - późna godzina robi swoje <wciąż za krótki!!!!>

ocenił(a) film na 7
zoskakaktus

A mi najbardziej się podobały piosenki "Hey Jude" i "Let it be", muszę przyznać,że jak nie lubię Beatlesów ,tak po tym filmie cały czas chodzą mi po głowie ich piosenki.Niektóre z nich chociaż wielu ludzi pewnie się ze mną nie zgodzi moim skromnym zdaniem zostały zaśpiewane lepiej niż brzmią w oryginale.

ocenił(a) film na 10
rrr_Angel

Oj na pewno nie! Jedynie "I've just seen a face" bardziej mi się podobało. A reszta na pewno nie przebije wykonania Beatles'ów, co to to nie! Nawet Jim ich nie przebije.

Claire_J

Wiadomo, że nikt nie zrobi tego lepiej od Beatles'ów, ale chodzi o to, które piosenki najbardziej podobają nam się w nowych aranżacjach.. chyba:P Osobiście jestem megagigabeatlesową fanką i kocham wszystko co z nimi związane!:D Ale to dobrze, że nie próbowali śpiewać czysto jak Beatlesi, bo wiadomo, że by im to nie wyszło, ośmieszyliby się tylko. A tak jest świeżo i film mi się podobał.

P.S. Jim też boski!:)

ocenił(a) film na 10
DizzyMissLizzy

Większość z tychowoczesnych aranżacji była naprawdę świetna, choć i były momenty, które mi się nie podobały. Ale mimo wszytsko dałam 10, dlatego, że film jako całość powala z nóg.

ocenił(a) film na 10
DizzyMissLizzy

*tych nowoczesnych

VeronicaMars

Strawberry Fields Forever
Ogólnie moja ulubiona piosenka Beatlesów :)

ocenił(a) film na 9
Suriana

Wszystkie są świetne, w końcu to The Beatles !
A jak już wymieniać to:
1.I am the walrus
2.Strawberry Fields
3.Revolution
4.Let it be
5.All my loving.
i w ogóle wszystkie!

ocenił(a) film na 8
fioletowy_kapturek

Film bardzo mi się podobał właśnie dzięki muzyce! Wszystkie piosenki były super ale moje ulubione to: With a little help from my friends, It won't be long i...Strawberry fields forever oczywiście!:D

strawberry_filmaniak

Heh, mi sie podobały wszystkie piosenki ===> film minał mi jak jeden długi teledysk!! Ale chyba najlepiej zaśpiewał Jim Sturgess ^^

VeronicaMars

I've just seen the face,
All you need is love ,
Strawberry fields forever ,
Accross the Universe,
While my gituar gently weeps,
Becouse ,
i najlepsza na koniec : i am the walrus :)
ogólnie to wszystkie uwielbiam xDD

ocenił(a) film na 7
VeronicaMars

Why don't we do it on the road
Revolution
Strawberry Fields Forever
It won't be long
I 've Just Seen a Face
I Want You (She's so heavy)
I am the Walrus

te przede wszystkim !

ocenił(a) film na 9
Maro_13

Jak dla mnie tytułowe Across the Universe i Strawberry Fields Forever ;>

VeronicaMars

Revolution (świetnie rozegrana partia, poruszyło mnie)
Let it be (niezwykłe)
I want you (she's so heavy)
Hey Jude
Blackbird

I oczywiście All you need is love (zwłaszcza pierwsze wersy śpiewane przez Jima) + klasycznie Strawberry Fields Forever.

Ciężko tu wybrać. Jednak "Revolution" najbardziej mnie ożywia i zawsze odrywa od rzeczywistości.

ocenił(a) film na 10
VeronicaMars

"I Want to Hold Your Hand" to mój numer 1

VeronicaMars

kocham wszystko co dotyczy Beatlesów, więc wszystkie piosenki kocham. Jednak najbardziej mi sie podobało wykonanie Strawberry Fields Forever, While my guitar gently weeps i Hey Jude.
Natomiast wykonanie np. Revolution mnie rozczarowało. Nie podobała mi się ta wersja.

VeronicaMars

kocham wszystko co dotyczy Beatlesów, więc wszystkie piosenki mi się podobają. Jednak najbardziej przypadło mi do gustu wykonanie Strawberry Fields Forever, While my guitar gently weeps i Hey Jude.
Natomiast, gdy Jude śpiewał Revolution to nie mogłam tego słuchać. Kompletnie mi się nie podobało jego wykonanie tej piosenki.

ocenił(a) film na 10
little_beatle

Jak dla mnie najlepszy był kawałek Hey Jude w wykonaniu Maxa ^^

ocenił(a) film na 9
VeronicaMars

It won't be long i While my guitar gently weeps; cudowne.

VeronicaMars

ja dorzucam Happiness Is A Warm Gun, jest świetna:]

użytkownik usunięty
VeronicaMars

WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS!!

ocenił(a) film na 10
VeronicaMars

'Ive just seen a face' i 'Hey Jude' ;]
Zresztą wszystkie piosenki były super. Kocham ten film!

ocenił(a) film na 10
VeronicaMars

W trakcie oglądania filmu najbardziej zachwyciła mnie piosenka Dear Prudence.
Jednak od kilku dni "męczę" ścieżkę dźwiękową (w oderwaniu od obrazu) i lista moich preferencji lekko się zmieniła.

1. Let it be - aranżacja w wersji gospel jest po prostu niesamowita
2. I am the Walrus - Bono jak zwykle świetny, no i wykonanie jest niezwykle psychodeliczne
3. Helter Skelter - bardzo "powerful"
4. Come together - Joe Cocker i wszystko jasne ;)
5. Being for the benefit of Mr. Kite - także z powodu psychodelicznych klimatów

Tak w ogóle, to o ile nie jestem wielkim fanem The Beatles, to muszę przyznać, że ich piosenki w nowych aranżacjach nabrały zupełnie nowego oblicza. Ja jestem zachwycony całym filmem.