Amatorzy

Amatörer
2018
4,9 76  ocen
4,9 10 1 76
Amatorzy
powrót do forum filmu Amatorzy

czy to jest film szwedzki i czy reprezentuje on wartości europejskie, czy jest to propagandówka multi kulti i czy szwedzi już zgłupieli do końca?

brenner_haraldingo

mam pytanie

co to jest szwecja

i co to są wartości europejskie (masz na myśli cywilizację łacińską?)

MisterTornister

szwecja to dyskrecja, a wartości europejskie to euro,
tak tylko mogę odpowiedzieć idiocie

brenner_haraldingo

kocham cię

MisterTornister

a gdzie kwiaty i pierścionek?

brenner_haraldingo

przecie jesteś facetem

MisterTornister

powiedz tu na forum, jesteś kretynem?

brenner_haraldingo

obrażanie nic nie zmieni - i tak nie przestanę cię kochać

brenner_haraldingo

Natomiast ja mam całkiem poważne pytanie, co rozumiesz przez słowa zgłupieli do końca?

buterfly

ja nie tłumacze swoich postów, tak jak poeta nie tłumaczy swoich metafor

brenner_haraldingo

Jest jednak różnica twój post to nie metafora a zwyczajna głupota ;)

buterfly

autor tematu prawdopodobnie nawiązuje do tego jak bardzo faszystowska jest Szwecja (aparat państwa zabiera dzieci rodzicom), poza tym wielu tam muzułmanów

MisterTornister

Możliwe chociaż trudno to jednoznacznie ocenić, ponieważ autor tylko hasełko zupełnie go nie rozwijając ;)

Co do muzułmanów to prawda że jest ich dużo i to nie tylko w Szwecji, tylko też nie popadajmy w skrajność i nie traktujmy każdego muzułmanina z góry jako zagrożenie :)

buterfly

myślę że człowiek który wierzy że mordowanie ludzi zbliży go do 'nieba' stanowi pewne zagrożenie

MisterTornister

Cóż nie trzeba być od razu muzułmanieniem żeby taką teorię sobie uroić :)

buterfly

to prawda, ale bycie muzułmaninem w tym kontekście jest jak noszenie koszulki z napisem: 'mordujmy niewiernych'

MisterTornister

To też prawda - Chociaż też zastanawia mnie jedno jeżeli Polak zabije rodaka, to teraz przechodzi się do tego bez takiego echa ):

buterfly

nie wiem, nie zauważyłem żeby takie coś miało miejsce

MisterTornister

Ja akurat bez problemu to zauważyłem rozdmuchuje się sprawy muzułmanów, natomiast gdy zabijają nasi dość szybko się o tym zapomina ):