Po prostu znakomity ! Chyba mój ulubiony horror lub jeden z moich najulubieńszych horrorów :)
A horror nie może trzymać w napięciu ?. Moim zdaniem powinien , zatem spełnia jedną ze swoich ról :). Jeśli oczywiście tak jest z " Annabelle " , bo jeszcze nie miałem przyjemności zobaczyć tego filmu.
film rzeczywiście świetny, klimatyczny, tylko na moim seansie była grupka nastolatków, co bardzo mi przeszkadzało, mimo to seans się udał a napięcie i klimat spełniły swoja rolę. Było kilka momentów naprawdę przerażających :)))) bardzo mi się podobał. Jeszcze do niego wrócę na pewno. Pozdrawiam.
No ja jeszcze się trochę zastanawiam nad pójściem do kina na ten film , bo jak widzę ma on bardzo różne opinie. Mimo wszystko chyba się wybiorę , ale dopiero za jakiś czas , gdy będę miał chwilę. Jestem fanem m.in. takich horrorów jak "Naznaczony" i "Obecność" , więc liczę na to , że " Annabelle " będzie w podobnym klimacie. Pewnie nie będzie to ta sama klasa , co w wymienionych przeze mnie tytułach , lecz jestem w miarę pozytywnie nastawiony. Również pozdrawiam :).
Horror może trzymać w napięciu, ale film trzymający w napięciu nie musi być horrorem ;p Może ten film to i horror ale jednak słaby...
Zgadzam się , ale w tym przypadku mówimy o horrorach. Według mnie dobry horror musi trzymać widza w niepewności. To jest podstawa , inaczej nie ma co liczyć u mnie na zbyt wysoką notę.
A nie sądzisz że kapkę przewidywalny i schematyczny? Film ogólnie dobry moim zdaniem ale nie powala.