Film jest bardzo trudny w odbiorze, praktycznie 2 na 3 sceny mają ukryte znaczenie. Filozofia filmu jest bardzo charakterystyczna dla tego akurat reżysera. Nic też dziwnego iż dla większości ludzi film ten będzie po prostu niezrozumiały. Bardzo pomocne jest tu, oglądnięcie najpierw filmu " Ghost in The Shell " i do tego przesiedzieć swoje w jakiejś grze online, np. Lineage2 czy też World Of Warcraft. W przeciwnym wypadku film będzie co najwyżej ciekawostką jako połączenie polsko-japońskiej kinematografii.
9/10
grałem swojego czasu namiętnie w Knight Online(głupie turki zarąbali mi konto;/) film zdecydowanie dla fanów gier online ALE!!!!! muzyka jest zajebista i przewyższa film o kilka klas,wiem wiem,wiem to kwestia gustu itp,itd ale ja tak sądze
Film jest fantastyczny! Obok "GITS", "SE Lain", "Łowcy Androidów" czy "Matrixa" pozycja obowiązkowa dla wielbicieli cyberpunka.
Co myślisz o próbie przykładowego wyjaśnienia kliku takich scen (może w ogóle stworzyć taki specjalny temat, aby każdy mający coś do powiedzenia na ten temat mógł go łatwo znaleźć i coś dodać). Dzięki takim fanom filmu powstałby tu zbiór informacji, ala instrukcja obsługi -co jak rozumieć (dzięki czemu wszyscy którzy nie zrozumieją filmu, a chcieliby będę mogli rozkodować tę symbolikę i ew. obejrzeć film ponownie tym razem dziedzicząc się głębokim przesłaniem działa, bo zwyczajnie wiedząc o co chodzi i mogąc coś zeń zaczerpnąć dla siebie -bo są tam zawarte ciekawe wskazówki ogólnie życiowe, nie tylko dla graczy lub fanów "ducha w pancerzu").
Dziś oglądałem Avalon 3-ci raz i za każdym razem więcej łapię (nawet sprawdziłem dlaczego Asz wyporzycza te 4 książki:
The Legend of King Artur
The Chronicles of King Artur
The story of King Artur
A Kaileidoscope of Arthurian Legend
Co doprowadziło mnie do odkrycia o co chodzi w tytule:)
Więc jeśli masz jakieś przemyślenia i przykłady to dawaj tu pierwszy