7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Arcydzieło!

ocenił(a) film na 10

Pomijając fakt, że miejscami bywa przewidywalny, uważam Avatara za zajebisty film. Najlepszy jaki kiedykolwiek widziałem, a widziałem ich naprawdę sporo. Dwie godziny i 35min spędzone przy zajebistym filmie i czterech piwach - udany wieczór, a moja ocena filmu nie podlega wątpliwości - 10/10.

ocenił(a) film na 5

oj chciałem wroga poznać od środka, jakkolwiek to brzmi :D wkraść się w szeregi i wykryć najsłabsze miejsce :)

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

Najsłabsze miejse? On był gimnazjalistą i ma duże bary. Wystarczy popieścić ładkotliwie ;P Zimne w taką pogodę to czad :] Zwłaszcza jak jest już 8 ;P

ocenił(a) film na 5

będę udawał, że ostatnie dwa zdania zrozumiałem :D

ocenił(a) film na 3
Looney_Kermit

poudajemy razem

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

Piwo mi urwało w zdaniu (ważne że mam na stoliku, a własciwie już prawie nie ;P) Jutro jeszcze lepiej, bo kumpel ma poprawiny, wię szykuje si.ę barwny weekend :]

ocenił(a) film na 5

takie małe słówka, a jakże ważne :)

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

Dobrze, że tylko w zdaniu :] P.S.: Zaskakująco płynnie mi się pisze ;)

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

"Petrogejusz się zamaskował, zmienił permanentnie nick i wstawił swoja prawdziwą twarz w awatara. Ale i tak zdradza go styl wypowiedzi ;)"

Joe, odpierdol się tępy zjebie. Ja mam nick Arbiter Elegancji bodajże od trzech miesięcy, dopiero teraz się zorientowałeś, zamulony tłuku, myślący filutkiem zamiast mózgowia?

użytkownik usunięty

Ooo, kogo przywiało :D Uwazaj, bo następnego bana dostaniesz ;P

użytkownik usunięty

Słonko za mocno przygrzało w główkę, pomyleńcu? Nie dostałem nigdy żadnego bana, cały czas mam to samo konto. Wystarczy spojrzeć na daty moich wszystkich wpisów i na listę znajomych. Coś się tam nie zgadza?

ocenił(a) film na 3

Jak zwykle zero kumacji, zero luzu i zero dystansu. Chciałem iść spać ale chyba jeszcze zostanę :D

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

Ach, chcesz się mścić okrutnie za wszelkie forumowe krzywdy, jakie ode mnie otrzymałeś, debilu z gimnazjum, co nie czytał jeszcze "Quo Vadis" :)?

ocenił(a) film na 3

wybacz ale nie czytuję Sienkiewicza bo strasznie przekłamuje historię ;)

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

Niezupełnie. Bardzo wiele postaci w książce było autentycznych (Neron, Petroniusz, Seneka, Tuliusz Secenyo, Nerwa i wielu innych). On nie przekłamuje historii, tylko dodaje tu i ówdzie od siebie.

ocenił(a) film na 3

nie chodzi o postacie tylko o fakty.

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

No, chyba nie myślisz odmawiać autentyczności takim wydarzeniom, jak tragiczny pożar Rzymu, prześladowanie chrześcijan w amfiteatrach, walki gladiatorów, śmierć apostołów, czy artystyczne zapędy Nerona :)?

ocenił(a) film na 3

pisząc o przekłamywaniu historii mam na myśli całość twórczości Sienkiewicza ( a zwłaszcza Krzyżaków i Potop )
o Quo Vadis polemizować teraz nie będę bo żeby to zrobić to musiałbym teraz wstać z krzesła i sięgnąć po "Roczniki" Tacyta aby ci przedstawić namacalne dowody przekłamań w dziele Heńka, a zwyczajnie mi się nie chce. Zwłaszcza że QV czytałem raz i to bardzo dawno (gdzieś na wysokości siódmej klasy chyba)

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

No dobrze, w "Krzyżakach" i "Potopie" faktycznie parę przekłamań się znajdzie. Zwracam honor ;).

Nawiasem mówiąc, myślałem, że jesteś już z tego nowego systemu szkolnictwa po reformie (wiesz, gimnazjum zamiast dalszych klas podstawówki). Myliłem się, jak widzę :D.

ocenił(a) film na 3

źle myślałeś. Jestem starym prykiem.
idę sobie.
elosz

użytkownik usunięty

Tak. Nie ma wpisu o uciezce z okoli Bydgoszczy, cieniasie

użytkownik usunięty

UWAGA, OGŁOSZENIE DUSZPASTERSKIE NUMER 666

Użytkownik na nicku Lucifer Ewaryst ma pierdolca.

KONIEC PRZEKAZU, IDŹCIE W POKOJU CHRYSTUSA.

ocenił(a) film na 3

ale cięta riposta. spadłem z krzesła :D
oi!
sentymentalnie się robi :D

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

No więc ty pokaż co potrafisz, mistrzu tępej riposty :). Cokolwiek nie napiszesz, zawsze to ja będę po tobie jeździł, jak moja babcia po surowym cieście ;). Pogódź się.

ocenił(a) film na 3

haha, zaczyna się. uwielbiam ten egocentryzm :D
przypomina walenie pustakiem w mur :D

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

Nie potrafisz nic, poza tym wyświechtanym "hahaha, mam z ciebie polewkę"? To nawet taki debil jak Janeczek potrafi, wysil się bardziej, ponoć interesujesz się nawet literaturą?

ocenił(a) film na 3

ponoć trochę się interesuję. zaskakujące prawda?
ostatnio czytałem "pomniki ze słomy" Dyksińskiego, podyskutowałbym o niej trochę ale pewnie nawet tej knigi w rękach nie trzymałeś...

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

Tej akurat nie, za to zgłębiłem już większość twórczości Stephena Kinga. Ten gatunek jednakże trochę mi się przejada.

ocenił(a) film na 3

szczycę się tym że nigdy w życiu nawet nie spojrzałem na żadną książkę Kinga :D

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

Oj Joe, to obowiązkowo nadrabiaj "Wielki Marsz"!

ocenił(a) film na 3

w życiu. mam zasady ;)

użytkownik usunięty

]:-> Taki ładny utwór kapeli Kabanos był o tym ;P podobno od urodzenia na to cieprię ;P maminy rosołek jesteś, a nie prawdziwy gimnzjalista ;P

użytkownik usunięty

Coś te twoje zasoby są poważnie ograniczone, błazenku i komediancie. O tym rosole to już było ze dwa razy. Przy następnym poście do mnie poproś o pomoc kogoś dorosłego, sam nie podołasz takiemu wyzwaniu :).

ocenił(a) film na 3

lepiej powiedz Petro jak było w Bydgoszczy?

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

W Bydgoszczy, w ośrodku rehabilitacyjnym? Całkiem fajnie, pielęgniareczki seksowne, dobre wyposażenie, nic, tylko wracać do zdrowia... Ach!

użytkownik usunięty

Ach, te gorące 50tki ;P

ocenił(a) film na 3

ajj, rehabilitacja była potrzebna? a cóz takiego się podziało?

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

Niestety, z racji zawodu odnoszę czasem obrażenia cielesne ;). Ale warto, dla tych mocnych wrażeń... Nie zamieniłbym tego na nic innego!

użytkownik usunięty

Fikoły z osłami, hm? ;P

ocenił(a) film na 3

a cóż takiego robisz?

użytkownik usunięty
Elmo_Is_Dead

Chyba nie myślicie na poważnie, że cokolwiek wam powiem :)? To jest tylko głupie forum, nie gabinet terapeutyczny. Poza tym, gdybym wam powiedział cokolwiek o sobie, to przestalibyście się tak mną fascynować :D.

użytkownik usunięty

A potrzebujesz terapeuty?

użytkownik usunięty

Hmmm, dlaczego by nie. Wszelcy psycholodzy czy psychiatrzy to wyśmienici ludzie. Nie znasz żadnego osobiście? Bo ja owszem. I powiem tyle, że gdyby tutaj się władowali, to zaraz by takich jak my sprowadzili do poziomu dzieci tepsy :D.

ocenił(a) film na 3

oj, twoje ego by przecież tego nie wytrzymało.
ale nie martw się, raczej Ci to nie grozi....

użytkownik usunięty

Może było raz: przyznaję się, papo ;P Hehe, dobrze że jesteś Arbitrze :] Za to Twoje sa niewyczerpane i zawsze łyskotliwe, nieustrszony pogromco trolli. Znowali Cię za pijanstwo i burdy na kulturalnym forum, taka jest prawda ;P A Bydgoszczy Ci nie daruję, pijaku ;F

użytkownik usunięty

To ma być wg Ciebie kulturalne forum? Zapomniałeś już, co się wyprawiało tutaj parę miesięcy wstecz? Ja od tamtej pory nie dyskutuje już tutaj na poważnie, bo to jak rzucanie pereł przed wieprze. Wchodzę tutaj jedynie dla rozrywki albo z nudów, zdarza się.

użytkownik usunięty

Tu aż kipi od kultury. romujemy dobrą muzykę, nienwiśc do Kanady i Włoskiej piłki, Ustawki (na które NIEKTÓRZY się nie stawiają). Wszystko to podlane wysmienitym kulturalnym sosem

ocenił(a) film na 1

hehe a jednak moje poczynania są zauważalne, niektórzy używają określeń stworzonych prze zemnie

ale konto miałeś zablokowane

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

"ale konto miałeś zablokowane"

Nie, nie miałem, nigdy. O czym Ty, u diaska, mówisz :)?

ocenił(a) film na 1

Przynajmniej tak Vimo gadał !

I co znowu mam racje tak jak w przypadku avatara, Piłka wywodzi się z Europy (początki Wenecja) a Nazwę i zasady stosowane do dziś był nadane w Anglii ! Araby nie grały w Piłke bo nigdzie trawy nie mają ;p

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

Vimo? No dajże spokój, chłopie. On pewnie woli się udać w taką pogodę na grillowane kiełbaski, niż kisić się przed kompem, nie dziwię mu się ;D.