7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Jako iż strony w tym temacie schodzą jak nigdy, trzeba już założyć 4 część.;)

ocenił(a) film na 10
Stilnes

Czasami moze uderzyc naprawde mocno, prosto w serce (ze sie tak wyraze ;)). Wtedy juz trzeba odpowiedziec... Chociaz wiadome jest, ze do rozstrzygniecia sporu nigdy nie dojdzie ;]

użytkownik usunięty
national

Bo nas lubicie trochę skarby jednak.

ocenił(a) film na 10

Uwielbiam wszelkie odcienie niebieskiego!!!!
Pisałam w wierszach: Chcę zanurzyć się w błękicie
i : Pozwól patrzeć w błękit nieba odbity w Twoich oczach!
A Ty- cały Blue!

Izunia- wcześniej była lady Isabel- pisała : że uwielbia Blue Jake'a
teraz troche mniej!
Sorry- Izuniu- pisałaś tak- pamiętasz? :)

użytkownik usunięty
Iwonka

Jezu Iwona piękne.... naprawdę skłania do myślenia i oddaje całą magię tego filmu. I to pomieszanie angielskiego z polskim. Cudne. Musisz być bardzo wrażliwą osobą.

ocenił(a) film na 10

Hmm!
Chyba jestem wrażliwa.
Przynajmniej tak mówią.( ci co mnie znają).
Może nawet nadwwrażliwa?
Tu jest dużo wrażliwych osób.

użytkownik usunięty
Iwonka

Ja jestem bardzo wrażliwym nadwrażliwcem.

Iwonka

Pamiętam, pisałam ;-) Teraz ochłonęłam;-) Wciągnęły mnie rozmowy na forum;-) a nick musiałam zmienić;-)

ocenił(a) film na 10

Lechu Anonimie- ja weszłam na to forum- bo fascynuje mnie Jake Sully.
I ten ludzki- skrzwdzony i doświadczony przez los, i ten Blue- chodzacy we śnie, chodzący przez swoje marzenia, w bajkowym świecie Pandory.
A TY?
Dlaczego jesteś niebieski?

użytkownik usunięty
Iwonka

Ja kocham Neytiri. Całym sercem, kocham wszystkie niebieskie koty, ale najbardziej chyba jednak właśnie Neytiri. I Izę :)

ocenił(a) film na 10

A ja?

Chciałabym być taka jak Neytiri.
Trzymać swojego Jake'a w ramionach.
Jak był silny- Toruc Macto- utonąć w jego mocnych ramionach, poczuć sie bezpiecznie. Jak walczył- być u jego boku, a w chwili jego słabości- być mu wsparciem i pomocą, trzymać go w ramionach i "widzieć go"!

I see You! - to najpiękniejsze wyznanie miłości.

hegemonia7

Dokładnie możemy sobie powspominać...;-)

Ja bardzo ciekawie wspominam swoje wypadki, skaleczenia z wakacji u babi. ciągle cała w siniakach, ciągle brudna (jak byłam mała). MAMA po całym dniu musiałą mnie szorować ;-)

izunia0981

ehhh i ciągle taszczyłam do domu jakieś zwierzęta....a to chorego wróbla, a to jakiegoś obcego kota hehe to były czasy ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

;) tez tak mialem... czesto dostawalem niezly ochrzan. Dostalem jakies nowe spodnie, chialem przed kolegami "zaszpanowac" to je ubralem. A tu sie okazalo, ze bedzie w pilke grac... no i coz spodni doprac sie juz nie dalo... Ehh, ale mi sie wtedy dostalo ;)...

national

hehehehee ;-)Czyli też wtedy był z ciebie brudasek ;-)Widzisz ile mamy wspólnego? Ale co pograłeś w piłkę to pograłeś ;-)

Ja zawsze spadałam a to z drzewa, a to z jakiegoś dachu...albo..wpadałam na coś np, rowerem ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

o taak... kapieli wtedy balem sie jak diabel wody swieconej ;). zawsze mowilem mamie : "po co mam sie kapac, jak i tak zaraz brudny bede?" ;]

national

Potem mama wstydziła się ze mna w kościele pokazać...

Albo w wakacje u babi. Bieganie na bosaka po polach do samego wieczora, skakanie po kałużach i zabawa w ratowanie owadów które wpadły po deszczu do kałuży...wyławiałam wtedy biedronki, motyle hihi;-)

opowiedz mi coś jeszcze, jakąś przygodę z dzieciństwa, tak ciekawie napisałeś;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Widze, ze lubilas "rozrabiac" ;]. Ale sie nam wzielo na wspomnienia ;)...

Pamietam jak kiedys kolege z 1 albo 2 podstawowki zaprosilem na wakacje do siebie ;). Przywiolz do mnie zolnierzyki, a wiec codziennie sie nimi bawilismy. Pewnoe razu znudzilo nam sie to robic ciagle w domu, wiec wyszlismy na dwor. A ze mialem duzy ogrod to zrobilismy z niego "poligon". Rozkopalismy pol ogrodka... Rodzice to zoabczyli i znow ochrzan dostal... ale tym razem za siebie i mojego kolege ;]

national

hehehe;-) No ładnie...To mama pewnie nie była szczęśliwa ;-)
Ukochane kwiatki, trawka, wszystko zamieniło się w poligon ;-)
Ale kolega pewnie za to szczęśliwy był ;-)

dobra też coś opowiem, ale nie pomyśl sobie o mnie czegoś...to było kiedys ;-)

U mojej babci jeden pracownik źle traktował zwierzęta, świnie kopał itd..Więc z kuzynką zawiesiłyśmy przy wejściu do stajni, tak by nie było widać, kubeł z zimną wodą.Jak na filmie ;-). Gdy wszedł do stajni, pociągnęłyśmy za ten sznurek i puściłyśmy...kubeł cały na niego spadł...a my uciekłyśmy no i dostałyśmy ochrzan ;-)

Opowiedz coś jeszcze...proszę ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

I slusznie ;)... ktos sobie kiedys pomysli, ze jacys nienormalni jestesmy ;), ale co tam...

Chyba kazde moje najwieksze wspomnienie z dziecinstwa konczylo sie kara na cos i dlugim gadaniem...

Co tam jeeszcze bylo... Kedys dostalem taki jkaby pojemniczek (nie pamietam po czym byl, mial ksztalt prostopadloscianu), codziennie rano wsadzalem do niego winogrona i zanosilem sobie na sniadanie (nie wiem czemu ;)), zawsze dzielilem sie z rodzicami, z ciocia wujkiem itd. Kiedys przyjechal do mnie kuzyn i nalalismy do tego pojemniczka ropy z takiego baniaka, zapewne byla do traktorow. Niestety potem znow wpakowalem tam winogrnoa... no coz dobre to one nie byly ;).

national

hehehehe;-) Domyślam się cóż musiały mieć za wspaniały smak ;-)

długo moglibyśmy tak opowiadać z tego co widzę ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Tez mi sie tak wydaje ;). No coz... dziecinstwo to ja mialem udane ;). Ale fajnie posluchac takich historii , przynajmniej ja to lubie ;]

national

fajnie ;-) Jeśli kiedys bym Cię czymś przynudzała, powiedz mi wtedy;-)
Jak zacznę opowiadać o czymś, czym się ekscytuję to mogę długo trwać w takim stanie ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

wiesz... ty mi nie nudzisz ;). Mam nadzieje, ze ja Tobie tez nie ;]

national

Od początku bardzo dobrze się z Tobą rozumiałam, tak już zostało ;-)
Jak pisałam kiedyś, patrzymy chyba w tym samym kierunku ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Najwyrazniej ;).Pierwszy raz chyba, az tak mnie cos wciagnelo...

national

;-) No wiesz mnie też ;-) Wiesz o czym mówię ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Doskonale wiem ;)... Dla nie ktorych to sa moze puste slowa, ale dla mnie sa one glebsze, lubie tutaj po prostu rozmawiac... Taki juz jestem ;)

national

Wiesz, inni nie potrafią "patrzeć" na to wszystko z głębszej perspektywy...Nie można nauczyć się widzieć, jak wyraziła się Neytiri ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Dokladnie ;). Oni uwazaja to za spam, a my za cos kompletnie innego...

izunia0981

chociaż tak na prawdę teraz też bym temu pracownikowi spuściła kubeł na głowę ;-) Zasłużył!

ocenił(a) film na 10
izunia0981

tak czytam sobie "wypowiedzi" nie których i mam wielką chęć zadzwonić do szpitala psychiatrycznego bo chyba kilku pacjentów im uciekło i szaleją w internecie.

ocenił(a) film na 10
hegemonia7

Hej, hej!
"Niebieski" Lechu Anonimie!
Gdzie jesteś?
A może "wędrujesz we śnie"?
Tak fajnie nam się pogadało.

Iwonka

Lechu teraz ze mna rozmawia na temat pewnego przedsięwzięcia.Ale nie bój się zaraz z Tobą pogada :P

ocenił(a) film na 10
Limonkaa

No to rozmawiajcie sobie.
:)
Polubiłam od razu tego "niebieskiego" nadwrażliwca

użytkownik usunięty
Limonkaa

Jestem rozchwytywaaaaaany. Hahaha :D

użytkownik usunięty
Iwonka

Wędrowałem właśnie we śnie po herbatę. W niebieskim kubku oczywiście.

hegemonia7

właśnie National, chciałabym życzyć Tobie wszystkiego naj naj najlepszego z okazji dnia Twojego Święta,z okazji Dnia Mężczyzny ;-)
Byś pozostał taki jaki jesteś, bo jesteś porządnym mężczyznom ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Dzieki, dzieki ;). No coz jezeli tak uwazasz to pozostane taki jaki jestem ;]...

national

Tak, taki pozostań ;-)

national

To ja też składam słitaśne życzenia żebyście byli koffanie :D
Muaaahhh i buziaczki dziubolki ;)

izunia0981

mężczyzną....ehhhh

ocenił(a) film na 10
izunia0981

wiedzialem, po prostu wiedzialem... Czekalem az ktorys sie do tego przyczepi ;)

ocenił(a) film na 10
national

hmmm... znow to samo napisalismy ;]

national

hehe no nie, nie wiem czy pamiętasz, ale kiedyś jak jeszcze prawie wcale ze sobą nie rozmawialiśmy, odpowiedzieliśmy komuś na jakieś pytanie, może seze...w tym samym czasie i dosłownie to samo...;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

tak, seze a bylo to chyba o wydaniu rozszerzonym na DVD (tak mi sie wydaje). Tak, wiec nie jest to 1 raz...;]

national

ach tak...teraz coś zaczynam kojarzyć. Chodziło o jakąś scenę. Chyba o scenę śmierci Tsu`teya ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

tak, tak... dokladnie. Juz pamietam ;)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Moze tutaj zacznijmy? ;)

national

jestem ;-) Tak zacznijmy tutaj;-)