... jakie miałam okazję ostatnio obejrzeć. Nie jestem osobą wymagającą. Mam pospolity gust, generalnie większość filmów ma u mnie 6/10. Poza tym mam 14 lat, więc jestem osobą, hm, dosyć podatną na wpływy reklam, otoczenia, telewizji i internetu. Weszłam na salę z pewnymi oczekiwaniami, ale przygotowana na pewne niedociągnięcia. Ale zawiodłam się NIESAMOWICIE. Film nudny, długi, mdły, szary. Bohaterów ciężko polubić. Pandora to naprawdę przerażające miejsce. Straszne. Efekty specjalne nie robią żadnego wrażenia, aż niedobrze robi się od siedzenia tych 3 godzin plackiem. Najmilej wspominam wycieczkę do toalety :) Nie jestem anty-fanką, rozumiem, niektórym się to podoba. Moja ocena, 3/10.
Napisałaś, że jest Doda urocza....ale w którym momencie, gdy liże się publicznie czy gdy przeklina i wyzywa innych ludzi?
niegrzeczne dziewczyny są pociągające ot cała filozofia. Wulgarne zachowanie może się kojarzyć z wulgarnym zachowaniem w łóżku . chyba o to chodziło
Kobieta nie musi być wulgarna, przeklinać, lizać się w publicznych miejscach by wydawała się pociągająca.
Spójrz co mężczyzn pociąga w Neytiri...
Nie przeklina, nie liże się z Jakiem pod publiczkę, ma w sobie to coś.
Jest jednocześnie wrażliwa, delikatna, ale też tak wdzięcznie drapieżna, ale z wdziękiem a nie wulgarnie...
"Jest bystra, urocza, ma talent i więcej wdzięku niż Neytiri".
Doda bystra? Jak woda w klozecie. Urocza? Ma tyle uroku że aż żygać mi się chce. Ma talent? Spory do skandali, ale i tak nikt poza Polską o niej nie słyszał. Więcej wdzięku niż Neytiri? Pudzian ma więcej wdzięku niż Doda więc do Neytiri trochę jej brakuje.
"Pandora to naprawdę przerażające miejsce. Straszne."
Jeżeli uważasz że Pandora to straszne miejsce, obejrzyj sobie Jurassic Park.
Jak można prowadzić polemikę z osobą o tak, że żuje kolokwializmu, skrzywiony system wartości? Dziecko boi się ciemności, to i świat ukazany w filmie jest przerażający. A skoro sztuczność, silikon i prymitywna prowokacja jest dla niej subtelna... odsyłam do słownika języka polskiego, niech zacznie przyswajać terminologie, w sam raz na maturę.
tekst o tym ze to prowokacja bo dziewczyna uzywa dojrzałego języka mnie osłabił...
"My - fanatyczni fani walczymy tylko o pokój. O miejsce, gdzie będziemy mogli w spokoju wyhodować drzewo, gdzie będziemy mogli polować na tanathory, wychowywać nasze dzieci w poszanowaniu
zieleni... Będziemy sprzątać śmieci, polować na kłusowników, gonić zboków i
malować nasze ciała na kolor niebieski. Oczywiście cały czas będziemy
respektować barwy narodowe"
czytając cały temat od początku wnioskuje, że po prostu może Tortilla nie odczuwa jakichkolwiek emocji czy uczuć. Może jest z natury taka denerwująca? Nie żebym był chamski czy cokolwiek w tym rodzaju, ale może lepiej postaraj się popracować nad swymi emocjami lub uczuciami, bo jeżeli z ciekawie Ci się oglądało jak Na'vi umierają, to udaj się psychiatry :)
edit .
..nie ma dentysty (pamiętasz ile zachodu jest z bolącym zębem np. w Cast away ;)
Indianie nie znali czegoś takiego jak bolące zęby. Patrz Sat Okh. Zęby psuły się i wypadały "od jedzenia białych".
Zresztą, popatrz na zęby Neytiri, czy one wyglądają, jakby wymagały dentysty?
Jej zęby wyglądały ładnie bo tak musiały wyglądać ! - tak jak ludzie w "10000 B.C." też mieli śniezobiałe klawiery , jak prosto od prywatnego dentysty
Z tym, że oni nie byli ludźmi:/ Byli silniejsi i mocniejsi.Ich kości, mięśnie były 100 razy lepsze niż ludzkie więc zęby również. Po wyjściu z kina wiele osób przeżywało refleksję nad tym jaka Ziemia jest beznadziejna. Zgadzam się z tym. Gdybyśmy chodź w połowie żyli jak oni byłoby ok. i nie mówię o życiu w lesie tylko o braku oszustwa, zabijania, harówy itd.