Czy naprawdę u nas jest tylu fanów efektów specjalnych ? Przecież ten gniot ma fabułę bez żadnego
sensu, tylko same efekty specjalne i nic więcej . Czasami to mi żal ludzi, którzy zachwycają się takim
badziewiem .
Tylko cztery razy w roku dochodzi do pewnego fenomenu, który przyciąga turystów z całego świata. Polega on na tym, że zachodzące Słońce idealnie pokrywa się z siatką ulic na Manhattanie.
Dzięki temu malowniczy zachód Słońca można obserwować w niewielkiej szczelinie między drapaczami chmur. Mieszkańcy i turyści najliczniej zgromadzili się na 34 i 42 ulicy, gdzie Słońce podczas tego zjawiska rozświetla ciepłym, pomarańczowo-żółtym światłem, zakamarki między drapaczami Empire State Building i Chrysler Building.
Ludzi nie piszcie z LebeliaSakvil, to kolejne konto dobrze znanego trolla "wiesiek1215", który obrażał wszystkich krytykujących filmy o Harrym Potterze. Podejrzewam, że posiada jeszcze kilka kont, przy pomocy których obraża innych, UWAŻAJCIE NA NIEGO!!!
Jakim trzeba być kretynem, aby pisać pierwszy wiadomość, w której mnie obrażasz, wymyślasz jakieś bzdury, a gdy oskarżasz o multikonta i nazywasz trollem?
Przemyśl sobie co Ty wyprawiasz i dlaczego zaśmiecasz kolejne fora!
Dla niego kazdy film sci-fi, fantazy = 0. Sam sie do tego przyznal (wypowiedz na nastepnej stronie)
Zastanowiłem się wystarczająco i nie znalazłem powodu, by dać temu pseudo dziełu ocenę wyższą niż 5 (no może 6).
Jeśli muszę się zastanawiać żeby docenić film to to trochę nie za dobrze o nim świadczy. Film ma mi się podobać od pierwszego lub drugiego seansu. Avatara oglądałem w kinie i kilka razy w TV i nic.
typowy przyklad "moja racja jest jedyna sluszna racja", wiecej pokory dla swiata i ludzi! :)
Ja, chyba podobnie jak ty, oceniajac film, ponad efekty specjalne stawiam ciekawa historie i dobra gre aktorska ale potrafie rowniez docenic ogrom pracy i jej efekt wlozona w realizacje pomimo, iz filmy sf mnie nie interesuja. Uwazam, ze to bardzo krzywdzace ocenic ten film na 1. Gdyby byla nota 0, ocenilbys na 0? Takie mam wrazenie czytajac twoj post
Oczywiście, że gdyby była nota 0 to prawie wszystkim filmom z tego gatunku bym ją wystawił .
Ja tych filmów z gatunku science-fiction przecież nie oglądam , przeważnie wyszukuję wszystkie z gatunku i wystawiam jedynki bez oglądania a na Avatar do kina poszedłem tylko dlatego bo ziomek miał darmowe wejściówki była późna pora i to był jedyny film jaki grali . I ja po prostu nie jestem w stanie zrozumieć, że coś co mi się nie podoba może podobać się innym .
no nie... :/
Przyznawac sie do tego, ze z automatu i bez ogladniecia dajesz jedynki filmom z gatunku, jaki cie nie interesuje... coz... z pewnoscia ocenia cie inni. Nie spodziewaj sie jednak, ze po tym wyznaniu bedziesz traktowany powaznie w dyskusjach na temat filmow.
"I ja po prostu nie jestem w stanie zrozumieć, że coś co mi się nie podoba może podobać się innym "- jesli ten brak tolerancji odnosnie gustow filmowych innych ludzi na filmwebie przeklada sie na relacje miedzyludzkie w realu to... zastanawiajacym jest, jak ty egzystujesz w zbiorowosci, bo okreslenie spolecznosc byloby stanowczo "na wyrost"
Normalnie egzystuję. Po prostu, moi znajomi wiedzą, że na temat filmów, albo muzyki nie ma sensu ze mną rozmawiać . A to jak jestem traktowany przez ludzi, których nie znam kompletnie mnie nie interesuje .
"moi znajomi wiedzą"
Chodzi o zmyślonych przyjaciół z domu Pani Foster? A może o te duszki które tak wielce cię nawiedzają. Niedorozwoje są niesamowici.
"A to jak jestem traktowany przez ludzi, których nie znam kompletnie mnie nie interesuje"
Bo niedorozwojów wierzących w duszki i strzygi, zazwyczaj nieinteresujące zdanie innych ludzi, dla nich ważniejsze są opinie tych nieistniejących duszków.
jest "straszliwie otyly" to 'fakt'! (bo tu dyskusja na 'fakty' sie toczy)
ale gdzie tu dostrzegles, zeby tom126pe sugerowal straszliwa otylosc? sugerowal raczej infantylizm psychiczny
Tak z ciekawości spytam :) Bo są przecież filmy łączące w sobie elementy zarówno gatunku s/f (tak najwyraźniej znienawidzonego przez Ciebie) jak i horroru (którego podobno jesteś znawcą)... to jakie oceny takim filmom wtedy wystawiasz? Dzielisz "na pół" i wychodzi nie więcej niż 5,0 czy jakiś inny system oceny ? :)
nie ogladasz tzn rowniez nie oceniasz? czy jednak oceniasz?
czy mam rozumiec, ze calkowicie negujesz/odrzucasz elementy sci-fi w filmach z roznego gatunku i co za tym idzie tych filmow tez nie ogladasz? chodzi mi np o komedie, dramaty, filmy akcji, thrillery itd z elementami sci-fi
Ach tak... a X-MEN Przeszlosc, ktora nadejdzie - czy to czasem nie jest film sci-fi, badz film akcji z elementami sci-fi?
Pytam, bo oceniles go na 10 a twierdzisz, ze filmow, ktore maja jakikolwiek zwiazek z sci-fi nie ogladasz...
no to jak to jest w koncu???
Bo filmy na podstawie komiksów to są komiksówki dla mnie to nie jest science-fiction .
Czary mary...
"X-men..." poczatkowo (kilka dni temu) oceniles na 10, obecnie, jak widze, na 7. Az 3 pkt w dol? Skad ta zmiana?
Dałem 10 zanim obejrzałem, bo byłem przekonany, że tak jak wszystkie poprzednie filmy z serii będzie mistrzowski . Jednak po obejrzeniu troszkę się zawiodłem dlatego zmieniłem ocenę na siedem .
Nie gadaj z człowiekiem, który stworzył sobie własny wyimaginowany wszechświat z własnymi definicjami i normami moralnymi. Nie wiem tylko po co ingeruje nim w nasz.
luuz;)
dla mnie to "oryginal", nie mialam dotychczas przyjemnosci poznac kogos takiego osobiscie:D a ze prezentuje i glosi wybitnie irracjonalne teorie, tymbardziej mnie zaciekawil;)
X-Men - komiksowka czyli NIE sci-fi, Hanks-Robbins, Adamczyk-Bonaszewski, "przylUbica" i inne "zlote mysli" (zapoznalam sie z lektura).... INTERESUJACE;)
Co takiego cie urazilo w moim komentarzu powyzej, ze w wyniku zgloszenia przez ciebie naduzycia - zostal usuniety? nazwalam cie w nim WIELKIM ZNAWCA HORROROW - czy to obrazliwe? przeciez to twoje slowa zamieszczone w opisie na profilu. A moze przyklad o nietolerancji smalcu (produktu)?
Nie mam pojęcia .Najwidoczniej ci którzy przyznają oscary nie znają się na filmach ,
"Najwidoczniej ci którzy przyznają oscary nie znają się na filmach"
gosciu, wybitna z ciebie jednostka :D
az szkoda fatygi, zeby komentowac twoje kolejne rzadkie teorie...
dla tych, ktorzy jeszcze nie mieli okazji... 'brylant' smalca:
"A tak nawiasem mówiąc, to radzę tobie i innym użytkownikom zaopatrzyć sie w dobre okulary, jeżeli nie widzicie tego , że Tom Hanks i jakiś TIm Robbins to ta sama osoba . Niby wysyłacie różne zdjęcia, ale to jest po prostu Tom Hanks na wszystkich zdjęciach , tylko inaczej ucharakteryzowany !!! Gość przybrał sobie inne nazwisko, a ludzie na świecie tego nie widzą . Dla mnie jest to po prostu nie do pomyslenia !!! W polsce też mamy taki przypadek z Piotrem Adamczykiem i kimś takim jak Mariusz Bonaszewski. Nie ma kogoś takiego jak Mariusz Bonaszewski to po prostu drugie nazwisko Adamczyka i ślepcami są ci , którzy tego nie widzą !!!"
http://www.filmweb.pl/film/Kac+Wawa+3D-2012-629035/discussion/Kurcze+tyle+czasu+ po+premierze+i+jeszcze+takie+wrzenie+na+forum,2437853
:D dobre pytanie! zdecydowanie na powaznie. Podobnych "teori" na filmweb autorstwa smalczyka jest znacznie wiecej :D
poniewaz nikt mnie nie zmusza to skomentuje: TLUSTY I PUSTY
tak sie zastanawiam... czy jestes az tak bardzo sfrustrowany, ze zywisz sie krytyka pod swoim adresem (co jest zdecydowanie wbrew logice) ? nie sprawia ci przykrosci fakt, ze wiekszosc, czytajac twoje wypowiedzi, wysmiewa cie? tylko nie odpisuj, ze opinie ludzi, ktorych nie znasz, nie interesuja cie, bo to juz wiem, czekam na cos "glebszego"
Nie nie sprawia mi przykrości jak ktoś mnie wyśmiewa . Bo wyśmiewają mnie jedynie ludzie nietolerancyjni i wulgarni . Osoby, które są tolerancyjne i wiedzą , że są różne nawet nie wiadomo jak dziwne ludzkie gusta , na tym forum mnie nie wyśmiewają .
Ty jak widzę jesteś jedną z tych osób , które potrafią jedynie wyzywać i obrażać .
no dobra, miSZCZu... gusta sa rozne i z tym sie nie dyskutuje... ale czytajac bogata liste twoich "bystrych" wpisow zauwazylam, ze niejeden wytrwaly tlumaczyl, tlumaczyl... by, gdy juz rece z niemocy opadna, zdrowo ci naciupac ;)
ja odpadam, bo nie rokujesz...
zapal sobie, to poprawia percepcje :D