7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822305
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Chodzę na seanse by zobaczyć ją na ekranie. Za każdym razem myślę że ona żyje. Przez 3 dni po pierwszym seansie śniła mi się w nocy. Co na to moja dziewczyna? Na szczęście nie wie. W czasie imprezy z kumplami z mojego roku studiów gadaliśmy o Neytiri chyba przez całe 2 godziny. Ile jeszcze czekać na te DVD? Ja chcę się z nią spotkać już teraz, ale trochę szkoda tyle kasy płacić za seanse kolejne...
Gdyby przynajmniej co 10ta dziewczyna miała cechy Neytiri. Co mi się w niej podoba? Siła, wojowniczość, drapieżność a zarazem ta delikatoność, wrażliwość i dobroć. jak sobie przypomnę te wielkie żywe oczy i delikatny uśmiech.

moja_neytiri69

ja też współczuje ludziom dla których ideałem jest naytiri. przecież taka kobita to z jednej strony aseksualny pasztet( jakby pasztet mogł być pociągający) a do tego straszna nudziara.

Nie rozumiem facetów którzy potrzebują wsparcia i obrony od strony kobiet!!
Kuźwa świat stanąl na głowie zamiast facet bronić kobiety , to faceci chcą aby ich taka nejiri prowadziła za rączkę i broniła ...

dajćie spokój , chyba się zwymiotuję

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

To rzygaj! Ktoś Ci broni? Kogo to wogóle obchodzi że zaraz chyba zwymiotujesz!

ocenił(a) film na 10
moja_neytiri69

No to Panie King.. Chyba wolalbym zebys jednak nie mial racji.. To juz zaczyna podchodzic pod uzaleznienie, obsesje. W sumie poniekad z pewnoscia jest..

Tak jak ludzie potrafia sie uzaleznic od MMORPG (Lineag2, WoW, etc.) i zaczac mierzyc zycie miara osiagniec wirtualnego swiata, tak i tutaj powoli to zjawisko zaczyna sie ukazywac..

Daje temu gora 5 lat i pojawi sie nowa specjalizacja studencka. Jak teraz mamy psychologie biznesu, tak i pojawi sie psychologia wirtualna.. Problem bardzo dobrze poruszaja filmy takie jak "Gamer" czy "Surogaci".. Ku temu zmierza era rozrywki.. Ku autodestrukcji prawdziwego swiata na rzecz doznan wirtualnych. Z reszta kina 4d juz istnieja. Brakuje jeszcze tylko "akupunktury nerwowej" i mamy wspolczesny Matrix.. I'm deadly serious. Z reszta wspomnicie moje slowa

stev1989

mistrzu doskonale to ująłeś i w perfekcyjny sposób przeszedłeś do przesłania matrixa. A mówi ono że wszyscy podażamy owczym pędem i ślepo bez żadnej negacji tego co twierdzą inni . A czyż nie każdy powinien postrzegać świat subiektywnie . A nie powielać kogoś opinie sądząc że ona jest obiektywna.

Takie fora inne gry świadczą że jesteśmy najdalej w historii od samych siebie stajemy się zakladnikami własnej samotności. przyczyniają się do tego głównie wspólczesne media ( wszystkie)

niektórzy z was wierzą w pondorę a czy nie mamy pandory na ziemii ?? to wyjdz zagadaj do sąsiada, powiedz dzien dobry , zrób coś dla innych a nie siedz tylko przed komputerem i gloryfikuj film , który nie jest dla Ciebie tylko dla dolara

użytkownik usunięty
stev1989

To nie jest chore wg mnie. Takie same rzeczy się działy przy Star Wars i Władcy Pierścieni. Opisałem to w temacie:
http://www.filmweb.pl/topic/1300432/Wr%C3%B3%C5%BC%C4%99+Avatarowi%2C+%C5%BCe+te n+film+przejdzie+pr%C3%B3b%C4%99+czasu+Dlaczego+Bo+to+rewolucja+w+kinie.html

''To juz zaczyna podchodzic pod uzaleznienie, obsesje. W sumie poniekad z pewnoscia jest.. ''

Raczej każdy popadajacy w zachwyt jest tego swiadomy, ze to fascynacja po obejrzeniu filmu, która nie wpłynie na jego życie.
Po prostu to jest taka fascynacja fanów. Teraz to się wydaje nieco bardziej dziwne bo mamy do czynienia z postacią wykreowaną komputerowo. Jednak jak się pomyśli ze wielu wpada w taki sam zachwyt po obejrzeniu filmu z Angeliną Jolie, Sandra Bullock czy Scarlett Johanson to się wydaje normalne. Podoba im się kobieca postać, która istnieje jedynie w filmie, ponieważ podoba się facetom jej prawdziwy wygląd to jednak reszta m.in. cechy charakteru są tylko w tej postaci filmowej. Aktorki w swoim życiu osobistym różnią się od swoich kreacji. Mimo to fani są zauroczeni ich postaciami ze względu na wyglad (realny) i charakter (nierealny). Tutaj to się rzuca mocniej w oczy bo wygląd jest wygnerowany komputerowo. Jednak ich zauorczenie polega na tym samym bo widzą cechy kobiece partnerki jaką sobie wyobrażają.

P.S. Co prawda zdarza się oszołomstwo np. ten Japończyk głośny który wziął ślub przez komputer z tą wirtualną postacią. :)

co jest fajnego w nejtiri ??

jakie cechy charakteru ?

kuźwa czego wy oczekujecie od kobiet :(
ja chyba upadłem na głowę

użytkownik usunięty
Krzyrzak69

Nie pisz ''wy'' :) Nie pisałem czego ja oczekuję od kobiet na żadnym forum jeszcze (bo jeszcze się zlecą jak muchy :D )

Wg mnie to wyłącznie kwestia gustu.
Niektórym odpowiada typ kobiety jaki pokazał Cameron. kwestia gustu i tyle. :)

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Co do charakteru to Neytiri jest silna i waleczna, a przy tym czuła i kochająca. To jest przepis na ideał

Co do wyglądu to gdyby dać jej większe piersi to byłby ideał (tu jestem subiektywny)

użytkownik usunięty
loon

za bardzo by dyndały w czasie większych akcji filmu i trzeba byłoby zawyżyć kategorię wiekowa ;)

amazonki ucinały sobie pierś aby lepiej z łuku strzelać .

a czy to nie mężczyzna powinien być silny i waleczny ??

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

"amazonki ucinały sobie pierś aby lepiej z łuku strzelać ."

Nikt sobie nic nie ucinał :) Robili testy i piersi nie przeszkadzają w strzelaniu z łuku

loon

a od czego masz nazwę amazonki :P

ale prawda taka że piersi potrzebne tylko do karmienia dzieci ( oczywiscie my mężczyźni mamy inne zdanie)

zadam głupie pytanie czy chcielibyście aby kobieta nad wami dominowała ??

bo neititi dominowala nad jakiem .

użytkownik usunięty
Krzyrzak69

Dominowała na początku. Potem brał ją za rękę i za nich chodziła. Wydawał jej zresztą rozkazy. :)

ocenił(a) film na 9

Część wypowiedzi, które tutaj przeczytałem, aż mnie przygnębiła; jednak chyba w "uwielbieniu" dla trzymetrowej damy nic złego.

Rozumiem, że ta "kosmitka" to postać przypominająca człowieka i do "fanów" przemawiają jej ludzkie cechy zarówno wyglądu, jak i charakteru. Podobnie można zakochać się w bohaterce/bohaterze anime, mimo iż jest on/ona tylko narysowana/y. Jednakże szczerze powiem, że to trochę dziwne. Mieć filmową idolkę to jedno, ale kochać się (sic!) w kimś nierealnym to drugie.
Zawsze jak byłem w kinie na jakiejś animacji, to moją uwagę przykuwały raczej kobiety siedzące na sali, aniżeli naszkicowani bohaterowie.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Muszę potwierdzić że z całą pewnością uważam że niewątpliwie upadłeś na głowę i to z dość dużej wysokości.

ocenił(a) film na 10
brovar69

Do krzyrzaka.

ocenił(a) film na 6
moja_neytiri69

Stwierdzam wszem i wobec że powinieneś się leczyć zanim będzie za późno, o ile już nie jest. Proponuje elektrowstrząsy. Albo idź do zoo i wyrwij jakąś pumę albo gorylicę. Wspólczuje Twojej dziewczynie i to bardzo. Świat zwariował.

użytkownik usunięty
jacazone

Dlaczego każdy porównuje to do zoofili. Postać Neytiri ma cechy kobiece i wygląd też: taka kobieta pomalowana na niebiesko, z ogonem i większymi oczami.
Gdyby tak było to film zostałby wycofany z kin bo propaguje zoofilię - miłość i pożądanie seksualne człowieka do kosmitki (która dla wielu przypomina bardziej zwierzę niż człowieka) :)

ocenił(a) film na 10
jacazone

Neytiri jest bardziej kobieca niż większość Ziemianek

ocenił(a) film na 10
loon

Sprostowałbym Twoją wypowiedź:
Neytiri jest bardziej fikcyjno-kobieca niż większość realnych Ziemianek..

loon

Niż większość, ale nie wszystkie, bo są też takie ziemianki.

ocenił(a) film na 9
moja_neytiri69

Widziałem już sporo dyskusji na filmwebie, ale ta jest bezapelacyjnie najgłupsza... :)

Chciałem jeszcze coś napisać... Ale się poddałem....

ocenił(a) film na 10
1lukidabro

No widzisz, a Neytiri by się nie poddała

użytkownik usunięty
moja_neytiri69

http://www.youtube.com/watch?v=0Bc-qdLIxXI

ocenił(a) film na 3
moja_neytiri69

Czy Was, ze sie tak nieladnie wyraze, pojebalo? Ile Wy macie lat? 12? 13? Chrsyte Panie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Disco_Destroyer

kultury trochę. ADHD też się leczy

użytkownik usunięty
moja_neytiri69

http://www.youtube.com/watch?v=0Bc-qdLIxXI

ocenił(a) film na 10

przed chwilą dałeś ten sam link w tym samym wątku plus w jeszcze innym
chyba już starczy

użytkownik usunięty
loon

pojawiła się nowa strona, myślałem że się nie wkleił.
Co ten koleś mówi? Nie działa mi youtube z powodu skanowania antywir.

moja_neytiri69

Szczerze, to po przeglądnięciu kilku wątków, widzę, że robi nam się tutaj FlameWar na filmwebie.
Fani Neytiri zachwycają się nią, antyfani radzą psychiatrę i stwierdzają zoofilie. i raczej nikt nie przekona drugiej strony do swoich racji, bo tak si po prostu nie da.
A ja jako member pierwszej grupy trwam sobie w swojej i egocentrycznej ignorancji i fascynacji, i zastanawiam się, kur.na, dlaczego tyle osób musi wpieprzać się do życia drugiego człowieka? Kimże wy jesteście, żeby ludzi oceniać i próbować naprostować go do własnej chorej miary? I dlaczego wam się w ogóle chce to robić?

Bllake

Czyli temat nie ma sensu

kamilx98

nie, ma. Tyle, że fani Neytiri chcą wyrazić swoją opinie o filmie i postaci, a antyfani wyrazić opinię o fanach.
Fani nie obrażają antyfanów, ani też nie uważają się za lepszych-
prezentując także lepszy poziom- spokojnie odpowiadają na argumenty, natomiast wypowiedz antyfana często składa się z jednego cholernego zdania.

ocenił(a) film na 10
użytkownik usunięty
Bllake

Odpowiedź jest prosta - niektórzy widzą jedynie siebie. To co wg nich jest dobre uważają za wyznacznik normalności. To co odbiega od ich poglądów jest wg nich gorsze.

ocenił(a) film na 8

King_Louise_Assurbanipal - tak przy okazji, bardzo żeś konkretnie rozszczepił Avatara na czynniki pierwsze w swoim profilu. Napisałeś całą prawdę o tym filmie! Zgadzam się w 100% :)

pozdro

użytkownik usunięty
bob_Lazar

moczycie się na widok niebieskiej małpy????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

użytkownik usunięty

sądzę po nicku że masz 13 lat

użytkownik usunięty
bob_Lazar

Miło mi słyszeć że przeczytałeś moje wypociny. :)

użytkownik usunięty
moja_neytiri69

http://img690.imageshack.us/img690/8049/50844798.jpg

ocenił(a) film na 6

Ooj nie strasz, nie strasz...

użytkownik usunięty
Drimek

http://www.youtube.com/watch?v=dM3_9RCGyIw
haha

ocenił(a) film na 6

I tak skończą fani:P

użytkownik usunięty
Drimek

haha

http://www.youtube.com/watch?v=2zaJdq0VUtk&feature=related

ocenił(a) film na 8

Nie! Nie! To niemożliwe! Ludzie kompletnie zwariowali.... Zachwycacie się
Neytiri, postacią fikcyjną, niebieskim stworkiem. Błagam was. Rozumiem
chociaż, gdyby była realna, Na'vi istnieli, lub jeśli różnili się od nas
wyglądem w takim stopniu co np. Volkanie. Ale te stworzenia przypominają
bardziej koty! Ogon, żółte oczy, niebieska skóra, dwa ostre kły, szpiczaste
uszy... To podchodzi pod zoofilię! Niektórzy ludzie wpadają w depresję po
obejrzeniu Avatara, ponieważ Pandora nie istnieje! Skoro Avatar tak działa
na ludzką psychikę, to zaczynam się zastanawiać kim jest James Cameron...
Strach się bać.

użytkownik usunięty
Gondor3124

Od razu zoofilia. Z kota to ma jedynie ogon i uszy, bo całe ciało jest ludzkie lecz szczupłe, a kształt głowy i rysy twarzy typowo ludzkie, oprócz tego że nos trochę szerszy i większe oczy. :D

ocenił(a) film na 10
Gondor3124

"Zachwycacie się Neytiri, postacią fikcyjną"

To że ktoś zachwyca się zmyśloną postacią to nic nowego. Ile to ludzi się zachwyca nad jakimiś postaciami z książek czy innych filmów (niekoniecznie realnych)?

"Ale te stworzenia przypominają bardziej koty!"

Na'vi mają tylko kocie cechy, bliżej im do ludzi.

"Ogon, żółte oczy, niebieska skóra, dwa ostre kły, szpiczaste
uszy..."

Ogon jest mały więc nie robi dużej różnicy :)
Niebieska skóra? Ludzie też mają różne kolory skóry. Można się przyzwyczaić.
Dwa ostre kły? Ludzie też mają takie jakby dwa kły...
Szpiczaste uszy? Widziałem ludzi którzy dali by wiele by zamienić swoje uszy na szpiczaste :)

"To podchodzi pod zoofilię!"

Dlaczego nikt nie oskarża wielbicielów wampirów o nekrofilie?

użytkownik usunięty
loon

lub miłośników nizołków o pedofilię. :)

użytkownik usunięty
moja_neytiri69

Polem zobaczyć najpierw tą:

http://www.youtube.com/watch?v=f7oqU2w6ObM&feature=related

a potem tą:

http://www.youtube.com/watch?v=2zaJdq0VUtk&feature=related

Jaka decyzja? Ja wybieram nr 1 :D

ocenił(a) film na 10

Niezły żart z tą drugą :)) Pierwsza nawet niezła