Chodzę na seanse by zobaczyć ją na ekranie. Za każdym razem myślę że ona żyje. Przez 3 dni po pierwszym seansie śniła mi się w nocy. Co na to moja dziewczyna? Na szczęście nie wie. W czasie imprezy z kumplami z mojego roku studiów gadaliśmy o Neytiri chyba przez całe 2 godziny. Ile jeszcze czekać na te DVD? Ja chcę się z nią spotkać już teraz, ale trochę szkoda tyle kasy płacić za seanse kolejne...
Gdyby przynajmniej co 10ta dziewczyna miała cechy Neytiri. Co mi się w niej podoba? Siła, wojowniczość, drapieżność a zarazem ta delikatoność, wrażliwość i dobroć. jak sobie przypomnę te wielkie żywe oczy i delikatny uśmiech.
ilu jest takich fanów jak ja? Nie wstydźcie się.
Komu się spodobała neytiri niech podpisuje się pod moim postem i liczymy zaczynając od 1.
Ja: 1
Mnie też się spodobała. Szczególnie na tej oto wyciętej scenie z filmu. Szkoda, że bez efektu 3D.
http://rule34.paheal.net/post/view/403591?search=Na%27vi
Jaki fart, że wyrobiłem sobie pewien odruch... Otóż polega on na tym, że ilekroć widzę tego typu ohydnego fanarta, automatycznie odwracam wzrok i myślę o czymś innym. Serio, nie robię tego umyślnie, tylko podświadomie. Człowiek możne tresować także samego siebie :).
Ciebie człowieku kompletnie porąbało!? Może trochę kultury!?
Neytiri jest bardzo piękna. Piękniejsza niż kobiety z naszej rasy. Dodam, że jest jak przebiśnieg. Jej cudne oczy i twarz na zawsze pozostaną w pamięci.
Wczoraj byłem na Seansie i do teraz ciągle myślę o Neytiri , nie mogę uwierzyć że to fikcyjna postać... piękniejsza od naszych "ludzkich" kobiet...
Hmmm... pewnie jesteś stereotypowym informatykiem, który doszukuje się "piękna" w nierzeczywistym świecie ;P A tak poza tym, jeśli według Ciebie każda kobieta powinna miec ogon i dzidę to przejdź się może do muzeum sztuki prehistorycznej lub też obejrzyj Smerfy, one też mają identyczną "paletę barw" ;p
Dajcie tym chłopakom spokój, każdy ma czas na swoje fascynacje (i żeby nie było, mam 22 lata, i cudownego faceta), ja uważam np. że Jake był czarujący. A dlaczego? Bo mi np. przypominał mojego chłopaka, z charakteru, i z pewnych cech fizycznych. Co w tym złego, że Neytiri sie podoba? Zostła stworzona na wzór ludzkiej kobiety, i przecież sam Jake bedący CZŁOWIEKIEM się w niej zakochał, i tak sądzę, że jej wygląd też go pociągał. Matko, przestańcie ludziom polecać psychiatre, to, że są fani RPG i grają badz odgrywają role postaci fantastycznych, jest normalne i znaczy, że ktoś ma wyobraźnie a jak sie kilku chłopakom Neytiri spodoba, to już jest chore? Wrzućcie na luz, i dajcie ludziom pożyć.
wiesz, zawsze mozesz sprobowac ja poznac ;)
check this out:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen
No nie tylko twoim to pewne. Wystarczy spojrzeć ilu ma jej zdjęcia w avatarze i poczytać wcześniejsze 10(?) tematów o niej.
I po co to liczenie? Bezsens jak dla mnie. I pierwszy krok do X czy Y, skojarzenia, pytania etc..
a ty w ogole czytales jego posta? przeciez napisal ze ma dziewczyne. troche tolerancji czlowieku. kula w leb za zboczenia? chyba musisz przejsc na islam, tam bys pasowal idealnie.
tzn Ty do mnie to piszesz teraz? przeciez to byla odp. na jego posta 'zeby sobie babe znalazl'. troche czytania ze zrozumieniem ziomek ;)
fani ojca chrzestnego powinni nabrać dystansu do życia, na prawdę.
Czy choć jeden fan ojca chrzestnego, po filmie nabrał ochoty zostać szefem mafii? Albo miał ochotę strzelić sobie kulkę w łeb? Zapewne nie...
po co oglądać coś co łącznie jest nudniejsze niż titanic??
No bez przesady, rozumiem że można ją polubic , ale żeby zaraz zakochiwac się w fikcyjnej postaci i do tego kosmitce? Ja sam ją bardzo lubię, ale się w niej nie zakochałem. Znam dużo lepszych i co najważniejsze REALNYCH dziewczyn.
Wyobraź sobie, że 3-metrowa kobieta wchodzi do twojego pokoju i ogonem ustawia cię gdzie zechce... Może to trochę odbierze jej uroku chyba, że ty też jesteś taki wyrośnięty to nie powinno być problemu z podejmowaniem wspólnych decyzji kiedy już będziecie razem ze sobą ;) Tak czy inaczej w domu będzie niezdrowa atmosfera - albo dla niej albo dla ciebie ;)
czlowieku jezeli uwazasz ze ten kotopodobny niebieski olbrzym jest idealem kobiety to sorki wielkie - nie masz zielonego pojecia o kobietach ;)
Tez uwazam ze przydala by sie czyjas pomoc, niekoniecznie psychiatry...
Jak się ma samemu 3.30 wzrostu, nie gorszy ogon i dużego ptaka (Toruka), a przy tym złącze USB, to problemu nie widzę. :)
Panowie- błagam o litość:D
Oczywiście rozumiem, że osoba fikcyjna może się bardzo spodobać (sama nieraz tego doświadczyłam;)) i wywrzeć ogromne wrażenie.
Ale do jasnej cholery- Panowie- skoro wy się zachwycacie wspaniałością Neytiri- bo "w naszym świecie nie ma takich kobiet, walecznych, a zarazem delikatnych itp itd" to CO MAMY POWIEDZIEĆ MY KOBIETY?
Skoro Neytiri przewyższa nas (nas- ziemskie kobiety) o głowę , to Jake przewyższa Was o 3 głowy:):P
Najbardziej zachwycają się młode osoby, to normalka. Nie ma co się przejmować bo z tego się wyrasta. Niestety ani faceci ani kobiety idealne nie są. Dla tego photoshop tak często wkracza do akcji tworząc nadludzi. Ale co z tego :P? Taki już jest nasz świat, a dzieci rodzą sie dalej i jest nas coraz więcej :)
Ale żeś nas pojechała teraz... Tak nas zawstydziłaś teraz, że Turbodymoman
powinien się od Ciebie uczyć :P.
Co do Neytiri to miałem dokładnie tak samo, jak założyciel tematu i nadal
uważam ją za ideał kobiety (choć w "kosmicznych" teksturach), niemniej
szybko się z tego wygrzebałem, gdyż zdałem sobie sprawę, iż jest to tylko
postać fikcyjna, a poza tym na Ziemi również są wspaniałe i - co
najważniejsze - realne kobiety.
Drogi Kolego, zapraszam Cię w takim razie do wojska, pojedziesz z misją do Afganistanu i tam zobaczysz dopiero waleczne i twarde kobiety ;]
chociaż sama w sumie lepsza nie jestem bo na Jake'a mogłabym patrzeć godzinami ;P ale chyba jeszcze zachowałam zdrowy rozsądek bo nie śni mi się w nocy, a na seansach byłam tylko dwóch ;p
Dobre;D zgadzam się.
Ja byłam na jednym i więcej nie idę, mimo, że Jake baaaaardzo przypadł mi do gustu. Wybaczcie jednak, ale nie założę 15 wątków na temat jaki cudowny jest Jake, że śnię o nim, że nie mogę wrócić do realności i dlaczego nasi Ziemianie nie sa tacy wspaniali. :P
Ideal kobiety? 3metrowy fikcyjny kot idealem kobiety?
Boze widzisz i nie grzmisz..
Hmm chcialabym zobaczyc zeby ktos tak sie wypowiadal o niezaleznej, silnej, odwaznej kobiecie ktora potrafi
sie zbuntowac facetowi a nawet mu czasem przywalic..
Pozdrawiam tych, ktorzy jeszcze dostrzegaja piekno w PRAWDZIWYM SWIECIE I W PRAWDZIWYCH KOBIETACH...
Hmm ideal kobiety?
Szkoda, ze w realu faceci tak chetnie nie wchodza "pod pantofla".
Ona jest niebieska:> Ale nie bede rasistka.. Radzilabym poszukac idealu kobiety w kobiecie a nie w
stworzonej przez camerona postaci..
Pozdrawiam prawdziwych facetow, ktorych kreca prawdziwe kobiety :) !!!
>>przepraszam za dwie podobne wypowiedzi, ale myslalam, ze poprzednia sie nie wladowala wiec napisalam
odnowa<<
wow...i pomyśleć, że ludzie tak serio.....przecież to jest nie normalne :] to nie jest kobieta przecież - tylko stworzenie obcej rasy, które posiada jakieś kobiece cechy :| ale oprócz tego, to raczej kobieca to ona nie jest...jest za to, niebieska, ma ogon, ze 3 metry wzrostu, z zachowania przypomina kota(warczy, parska itd), zresztą twarz też ma kocią...kompletnie nie mogę pojąć skąd takie podejście bierze się co u nie których...widać dziewczyny nie pozostaje wam nic innego, jak malować się na niebiesko, dokleić sobie ogon i parskać i warczeć :] teoria rewolucji jest na etapie odwrotu :]
Jakbyście trochę pomyśleli, to byście wpadli na to, że nie chodzi o wyglad Neytiri ale o jej charakter i duszę ;]
Mam takie same odczucia jak założyciel tematu, to ideał kobiety.
Przepraszam że kopiuję posta, napisałem go już w podobnym temacie, ale chcę wytłumaczyć tym którzy tego nie rozumieją :)
Sam mam żonę, ponadto 27 lat i tytuł mgr na koncie. Ciemną masą nie jestem, jakby to zaraz mnie próbowali rozszarpać pseudo-krytycy i znawcy kina. Mimo to nie wstydzę się przyznać ze jestem tak samo zachwycony tą postacią. Nie zgodzę się z osobami, że to zoofilia i choroba psychiczna. Po prostu Cameron wiedział co robi. Stworzył postać kobiecą, która się spodoba większości facetów. jej cechy są typowo kobiece, tak kobiece że większość facetów stawia je jako idealne. Chyba każdy myślał o partnerce by była wrażliwa, delikatna, a jednocześnie silna? Ona te cechy ma. Co do wyglądu jest to wygląd całkowicie kobiecy - szczupła sylwetka, brzuszek, piękny uśmiech, duże oczy, głos. Takie rzeczy jak ogon, wzrost, kolor skóry nie mają tu zbytnio znaczenia, bo wazniejszymi elemntami, na które zwracamy uwagę wypisałem w poprzednim zdaniu.
P.S. Oby Cameron nie uśmiercił jej w następnych częściach...
Fajne kadry z filmu:
http://img94.imageshack.us/img94/6474/tumblrkvfzfhjr9m1qa5nrq.png
http://img13.imageshack.us/img13/7673/neyw.png