7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Denerwują mnie te posty. Oczywiście film ma niedociągnięcia,ale na tą notę jak najbardziej zasługuje.Nudny i przewidywalny to może być Janosik Holland. Rozumiem,że ludzie krytykują ten film bo zazdroszczą.Chcieli by zarobić tyle samo kasy co Cameron,ale pomysłu brak.Jeśli taki mądry jest jeden z drugim to niech napisze scenariusz s-f i da nam link.Wtedy to my ocenimy jacy to kreatywni są forumowicze. Ja uważam,że film jest piękny bo przenosi mnie w inny świat na 3 godziny. Później wychodzę z kina oglądam brud,biedę i chamstwo na ulicy i ciesze się że te 3 godziny spędziłem w kinie. Cóż poradzę,że większość ekranizacji nie potrafi tego zrobić. A krytyka w stylu płytki,słaby czy nudny jest żenująca. Fajnie żeby fabuła filmu była rodem ze skazanych na showshank czy zielonej mili,ale gdzie wtedy te efekty pokażesz?Ogólnie łatwiej jest krytykować a trudno coś samemu zrobić w Polce i to widać w postach pod tym filmem.

ocenił(a) film na 9
diana6echo

podkolorowałem fragment a twoje oczka od razu dopatrują się fanatyzmu

poza tym piszę o przeszłości, pewnie tobie umyka

ocenił(a) film na 6
plantum

twoje próby pozowania na inteligentnego rozmówcę są coraz śmieszniejsze

piszesz o przeszłości - no i? no i co teraz? teraz jesteś fanatykiem? czy może napisałeś to żeby nikt przypadkiem nie szukał tych twoich rzekomych wypocin? :)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

"twoje próby pozowania na inteligentnego rozmówcę są coraz śmieszniejsze"

a twoje napady śmiechu są co najmniej niepokojące

jeśli znajdziesz jakieś teksty świadczące że TERAZ jestem fanatykiem to weź je i mi machaj przed oczami, a ja przy sposobności skomentuję tak/nie

ocenił(a) film na 6
plantum

nie umiesz odnosić się do tego co napisałeś, bo dowodów jest pełno - ostatnie 5 wątków na forum i każda twoja wypowiedź to piękny przykład wyprania mózgu z czegokolwiek

ocenił(a) film na 9
diana6echo

umyka twojej uwadze że nappisałem teksty w stylu

"racja, są inne lepsze filmy od avatara"

"nie zasługuje na miano najlepszego filmu wszech czasów :)
a ja się z tym zgadzam"

ocenił(a) film na 6
plantum

po czym zaczynasz przeczyć sobie - wystarczy spojrzeć na wątki w których się udzielasz..

ocenił(a) film na 9
diana6echo

przeczę sobie sprzed pół roku?

diana6echo

Wymysla bzdury bezpodania przykładu. Kolejny troll do kolekcji.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

kenexgro - to ty jesteś trollem

wyrzekam się ciebie

ocenił(a) film na 8
diana6echo

Miś tylko dla wtajemniczonych?:-)A masz prawo jazdy?Wyobraź sobie że jedziesz jak zawsze stówkę bo bezkresnych polach,a tu zonk..Policja ustawiła atrapy domów płacisz mandat bo ograniczenie do 50. Albo wejdź do sklepu powiedz że chcesz litre wódki.A później nie!!!Pół litra...samochodem jestem. Kiedyś tak zrobiłem w sklepie.Niezły śmiech był. No ale to posty o awatarze.Cieszę sie że sie ze mną zgadzasz.

ocenił(a) film na 6
Robert83

prawa jazdy nie mam
wiem jak jest w tej naszej polandii ;)
ot, komedie Bareji są mocno osadzone w tamtych realiach, które mi nie są znane.. jam rocznik Czarnobylski :>

ocenił(a) film na 9
diana6echo

"prawa jazdy nie mam"

bardzo dobrze

bo byś wyzywała wszystkich kierowców

ocenił(a) film na 6
plantum

do wyzywania idiotów, którzy chcą zmieścić swoje 2.5 metrowe volvo w odcinku 30 cm żeby być szybciej, nie trzeba mieć prawka.
twoja głupota jest porażająca

ocenił(a) film na 9
diana6echo

hahahaha.... ;)

Robert83

Mam to samo :(

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

"można zaznaczyć że się film oglądało ale nie oceniać go."

jeszcze mi się to nie udało, jak to się robi?

ocenił(a) film na 6
plantum

czary mary - skil dostępny dla zaawansowanych

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

"Ojej. To chyba ciebie boli że ten film jest słaby i piszesz takie bzdury że komuś zazdrościmy...."

można takie odnieść wrażenie jak ktoś stawia 1/10 i nazywa ludzi tępa masą

plantum

plantum - moze i nie jestes fanatykiem, ale w ostatnich dniach nadzialem sie na wiele twoich postow i musze sie zgodzic z diana6echo w jednym - pozerujesz na inteligenciaka, a w wielu szczegolach zdradzasz swe zapedy do prostactwa. ze zawsze masz racje, a reszta to ciemniaki i sie nie znaja na kinematografii. kreca cie "soczyste boje" podparte kiepskimi argumentami i nie dociera chyba do ciebie, ze co czlowiek to opinia i kazdy ma prawo do swojej. a nietaktem jest wciskanie komus swoich racji idace w parze z jednoczesnym krytykowaniem czyjegos pogladu. Jedni lubia Star Wars, a inni Czterech pancernych i psa. To chyba oczywiste

Stinky

ja Buke z muminków lubię I plantum nie ma nic do tego

ocenił(a) film na 9
proximacentaurii

buke możesz lubić, ale nie możesz mówić że avatar to gniot w porównaniu do muminków i stawiac 1/10

nawet jeśli jedno i drugie to bajka

plantum

porzeciez nie postawiłem 1 nawet gdybym to zrobił to przez przypadek
nie lubię tego typu filmów ale też nie mogę dać mu najmniejszej oceny byłbym hipokrytą w tym czasie
dla mnie avatar ma 4 góra 5 i niech tak zostanie

ocenił(a) film na 9
proximacentaurii

ja po prostu chciałem wytłumaczyć czym są spowodowane napady furii wobec niektórych

plantum

furia hmmm dobry film

ocenił(a) film na 9
Stinky

dobra, zapędzam się za daleko

ale już dawno tu nie wychwalałem avatara

ciężko patrzeć jak krzyżak87 i jego "własne zdanie" zajmują już 3 watek....
albo jakzwolennicy THL śmieją mi się w twarz....

ocenił(a) film na 6
plantum

ty spamujesz każdy wątek

ocenił(a) film na 9
diana6echo

serio? nawet nie zauważyłem

ocenił(a) film na 5
plantum

nie zachwalasz Avatara tylko wyzywasz od debila każdego, kto wystawi mu ocenę negatywną :)

rock1979

A ty zmawiasz osobom które wystawiły ocenę pozytywną że są nienormalne :)

ocenił(a) film na 5
kenexgro

nie muszę wmawiać

rock1979

I widzisz. Znowu to robisz. Czy naprawdę to do ciebie nie dociera że jedynm avatar się podobał, innym nie. I co? Ktoś napisze że lubi Avatara to ty go od razu klasyfikujesz jak chory psychicznie. A jeśli ktoś założy prowokacyjny wątek "kto lubi avatara ten jest [obraźliwe epitety]" to jest w pełni o.k. Nie mam nic przeciwko krytyce. Ale są na tym forum osoby które naprawdę ostro przeginają.

ocenił(a) film na 5
kenexgro

nikogo nie nazwałem nienormalnym. Po prostu przez grzeczność nie zaprzeczyłem

ocenił(a) film na 9
rock1979

a ja zachwalam? wyzywam od debila każdego dającego negatywną?

użytkownik usunięty
Robert83

Marudzisz na ludzi. To najgorszy rodzaj marudzenia.

ocenił(a) film na 8

To podaj mi lepsze rodzaje marudzenie.Zrób to w kolejności od 1 do 5 jak możesz. I przysięgnij,że nigdy na nikogo nie marudziłeś?

Robert83

popieram!
właśnie obejrzałam go po raz kolejny i po prostu ten film nie może się znudzić! piękny, fascynujący, ekstra zrobiony. może i ma parę minusów i niedociągnięć co nie zmienia faktu iż, przewagę ma cała masa plusów. sam temat przewodni w tym filmie jest nietuzinkowy. wspaniała sceneria, świetne efekty no i ta futurystyka, (nawet jak dla mnie czyli zwolenniczki raczej innych gatunków filmowych), nawet mi zawróciła w głowie. wspaniałe 3 godziny.
co do maruderstwa, to i może dobrze, bo by było nudno bez nich ;D

CHCĘ DO AVATARA!!! :D

ocenił(a) film na 9
fraglespb

"CHCĘ DO AVATARA!!! :D"

heheh, ustaw się w kolejce :D

ocenił(a) film na 5
fraglespb

"sceneria, świetne efekty no i ta futurystyka"
idem per idem

ocenił(a) film na 10
fraglespb

"CHCĘ DO AVATARA!!! :D"

Chyba na Pandorę :) w ciele awatara - resztę (przeniesieni na stałe) pewnie by załatwiła Eywa...

ocenił(a) film na 10
Robert83

Nie wiem czy parka diana6echo i plantum zauważyliście ale zasraliście tak ok 85-90% tematu waszymi idiotycznymi kłótniami, wyraźnie wskazującymi wasz poziom intelektualny (a raczej jego brak). Mniej-więcej tak wygląda wasza rozmowa: "-nie masz życia poza internetem! -właśnie, że to ty nie masz! -a nie bo ty! i jescze trolujesz! -a ty masz focha! MAAAAMOOOOO! bo ona/on jest gupi(a)!"
Idzcie spać dzieci bo tu dla was miejsca nie ma!

a co o postu Roberta to się zgadzam w 100%!

ocenił(a) film na 9
LordKroq

-_-

a to że jest 30 wątków "dno 1/10" to ci nie przeszkadza?

wole zaśmiecić jeden wątek niż całe forum

ocenił(a) film na 6
LordKroq

a nie uważasz, że lepiej by było przywrócić na forum odpowiedni tok rozmowy i samemu dać przykład niż tylko wypunktować czyjeś postępowanie używając niezbyt parlamentarnego słownictwa? :) wiem, że trudno, ale wiesz.. kim cię to czyni w tym grajdołku? ;)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

" i samemu dać przykład "

idiotko - a może ty dasz przykład najpierw?

ja ci dałem przykład - udowodniłem że można nie obrażać przez tydzień

a ty coś zrobiłaś? - nic....

LordKroq - ma 100% racji - twoje wypowiedzi są idiotyczne.

wiec nie gadaj tutaj bzdur o dawaniu przykładu skoro jesteś zbyt tępa żeby się zmienić.

ja już odpuściłem sobie kłótnie w prowokacyjnych wątkach, i staram się je omijać, a ty diana? Ciągle się angażujesz w pyskówki z nomadem, kenexgro i innymi.

diana, zrób coś ze sobą najpierw

ocenił(a) film na 10
plantum

jakbyś nie zauważył, pisałem też do ciebie... -.- i jeślibyś przeczytał post Roberta to byśnie zadał "a to że jest 30 wątków "dno 1/10" to ci nie przeszkadza?" tego pytania... <facepalm>

diana, trzebaby zbanować 92 % użytkowników (m. in. Ciebie moja piękna! :P) a używać "parlamentarnego słownictwa" mogę i umiem, ale chciałem, żeby mój adresat zrozumiał;P

Aha no i daję przykład, przy okazji wypunktowując debilne uwagi bo mnie niezmiernie irytują :)
Pozdro!

ocenił(a) film na 6
LordKroq

ale w tym momencie sam nakręcasz koniunkturę :)
wiesz, ja czasem się wylogowuję, np na weekend albo na urlop, a potem gdy wchodzę na forum jest tryliard zbędnego spamu od plantuma i jemu podobnych dzieci neostrady, które nie mają przyjaciół w realnym świecie.
i przyznaję - czasem sama trolluję :D ale to tylko czasem. szybko się nudzę i poza tym szkoda mi czasu na odpowiadanie na każdy post jakiegoś matołka :)

ocenił(a) film na 10
diana6echo

No dobra mnie też czasem ponosi, przyznaję bez bicia ale to dlatego, że mnie denerwują takie rozmowy i często kapnę się o tym, że "nakręcam koniunkturę" już po tym jak coś bardzo mądrze i adekwatnie wytknę jednemu z drugim debilowi ;D
więc obojgu nam życzę, żeby nas mniej ponosiło i żebyśmy podnosili poziom dyskusji!
Pozdro!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
plantum

o tym właśnie mówię...
nie tak się zwraca do kobiety kolego! nunu!

ocenił(a) film na 9
LordKroq

wiesz dlaczego - ja ci powiem

diana dla fanów avatara jest zawsze złośliwa
nigdy nie przyznała się do żadnego błędu
kiedyś postanowiłem sobie że przez tydzień nie bedę jej obrażał
wytrzymałem bez problemu - mimo że obrzucała mnie epitetami przy każdej okazji
czeto prosi mnie o wylogowanie, lub o spokój - chociaż sama nigdy się nie zmieni

narzeka na trollowanie a sama się wpisuje do pustych prowokacyjnych wątków antyavatarowych troli - nawet gdy ma niewiele do powiedzenia

ja przestałem odwiedzać każdy wątek, przestałem walczyć z ludźmi którzy mieli oceny między 2-6

a ona? Nic nie zrobiła.

ocenił(a) film na 10
plantum

ty się chyba w niej zakochałeś, że tak ją śledzisz, wiesz wszystko i ją obserwujesz, jakbyśjąmiałw dupie,,, to byś sięnią nie interesował, ciebie kręcą kłótnie z nią ;P
Pozdro