Szkoda że wkrótce Avatar wypadnie z TOP 100 :(
Należy mu sie miejsce w pierwszej 50....
a to przepraszam( :) ).Zle to troche zrozumialem i odnioslem wrazenie ze stawiasz wyzej Krecika niz Avatara.:)
Obelix bardzo śmieszny, popieram ciebie w 100%, może kiedyś wpadniesz do mojej wioski na dziczyznę (;
Znajomego kiedyś zapytałem: ''Co widzisz w tym Avatarze?''. I wiesz co? Zamilkł. Efekty specjalnie go powaliły, a taki jak ty - truicholerawiecotamdalej - szuka na siłę przesłania.
a proekologiczne przesłanie to wg. ciebie nie istnieje? i nawiązanie do konfliktów na bliskim wschodzie? też? nic?
"a taki jak ty - truicholerawiecotamdalej - szuka na siłę przesłania"
Naucz się opcji kopiuj-wklej to wtedy będziesz się mógł do mnie zwrócic. Nie szukam w takiej bajce jak "Avatar" przesłania, jedynie dobrej rozrywki, której też nie znalazłem.
Nie znam żadnego innego pieczywa, za które się nie płaci. Natomiast jest wiele filmów, które nie trzymają się obecnych trendów i swoistej "mody" filmowej. Wtedy te filmy są szczersze. Bo nie są podporządkowywane publiczności. I wtedy reżyser faktycznie pokazuje to, co chciał pokazać. A nie pokazuje to, co my chcemy obejżeć. I szczerze powiedziawszy wolę zdawać się na inwencję reżysera, a niżeli liczyć na gust ogółu.
Nawet nie mam nic przeciwko komercyjnemu kinu. Czasem nawet lubie sobie przy nim odpocząć. A czasem jest nawet całkiem sensowne. Jedyna wada to taka, że zdecydowanie wypiera ono tę drugą stronę filmu. Tę bardziej artystyczną. Bez wywierania nacisku ze strony szerokiej publiki. Po porstu, czysta wizja reżysera. No ale cóż począć....
Fakt, "Avatar" miał tam przesłanie, a fabuła trzyma się kupy. Dla tego jest...niezgorszy.
Dzisiaj Avatar jest na 97miejscu a jeszcze kilka dni temu był na 80. Cos mi sie wydaje że ktos bardzo usilnie pomaga temu filmowi wypaść z listy ;)
nie mogę pojąć 1/10 :)
zwłaszcza kiedy dana osoba się przyznaje że wystawia taką ocenę bo ja postawiłem ocenę jak za ARCYDZIEŁO
hahhaha...
Blue_Best_Avatar - zrobiłeś (sam) z siebie idiotę i nawet tego nie zauważyłeś... [we wcześniejszych postach]
ktoś napisał że Avatar jest filmem dobrym a ocenił go na 10......................................
Dobra niech jakiś fan napisze wszystkie plusy filmu, bo jak narazie piszecie tylko że film jest arcydziełem i ma rewelacyjne efekty.
+niezła, choć bardzo, bardzo oklepana muzyka
+efekty
-zakończenie
-fabuła
-gra aktorska
-dialogi są tragiczne
Tyle mi na razie do głowy przychodzi
robiona na potrzeby filmu muzyka jest oklepana?
mam nadzieję że nie spodziewałeś się po avatarze czegoś na kształt odysei kosmicznej
Mówicie co mówce ale jak ktoś daje 1/10 to jest przegięcie... ;/
hmmm a w porównaniu na IMDB ocena wzrosła o jedno oczko od premiery.....
plantum no nie wiem co z tą muzyką, w każdym razie często muzyka kojarzyła mi się z pewną piosenką występującą w "wehikule czasu" i "wyspie" i jeszcze czymś ale nie mogę sobie przypomnieć.
No odysei kosmicznej się nie spodziewałem:) Powiem tak, zobaczyłem to czego się spodziewałem, czyli nastawionego na zarobek filmu dla każdego. Ode mnie ma 4/10 co i tak jest przyzwoitą oceną w moim systemie:)
Daj se spokój z odyseja bo ilekroć o niej piszesz ośmieszasz się i pokazujesz swoja głupotę.
to było do plantuma
"a taki jak ty - truicholerawiecotamdalej - szuka na siłę przesłania"
Naucz się opcji kopiuj-wklej to wtedy będziesz się mógł do mnie zwrócic. Nie szukam w takiej bajce jak "Avatar" przesłania, jedynie dobrej rozrywki, której też nie znalazłem.
Uważam Avatara za film dobry, ale szczerze przyznam, również się cieszę że wypadnie z TOP100. Jest o wiele więcej lepszych filmów zasługujących na miejsce w rankingu.
nie zasługuje być w topie najlepszych filmów przez parę nie dokładnie zrealizowanych szczegółów m.in fabuły była ona na poziomie drugo zrzędnego filmu.Najbardziej podoba mi się tekst nie mam co do niego zarzutów.Film morze przypaść do gustu fanatykom filmów sajensfikszyn.
? , Titanic uważam za film zdecydowanie lepszy od AV , i jeżeli miałbym wybierać wybrałbym go , coś w tym dziwnego ?
A konkretnie w czym, skoro już się w to zgłębiamy (w przypadku Titanic'a to słowo klucz)?
Może i z TOP 100 filmwebu wypadnie ale na innej liście będzie na pierwszym miejscu przez wiele lat
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_najbardziej_dochodowych_film%C3%B3w
To chyba oczywiste , po to ten film został zrobiony , komercyjny film dla mas. Cameron wie jak zarobić kokosy na byle czym.
Żart to ty i to że w ogóle powstałeś , ty durny imbecylu, fani avatara pokazują swoje prawdziwe oblicze, wyzwiska to jedyne na co ich stać , zresztą to że mam avatar Dextera nie świadczy że jestem fanem, od niedawna często zmieniam avataray.
"prawdziwe oblicze, wyzwiska to jedyne na co ich stać "
zniewaga Avatara, krwi wymaga...
ciężko trawić do waszych wąskich umysłów z wiadomością że Avatar to nie żaden zamach na ambitne kino...
no a z jakiego powodu stawiają ludzie avatarowi niską ocenę?
najczęściej dlatego że porównując z ambitnym kinem av wypadał słabo.
....obrażasz mnie, i to bardzo mocno
nigdy nie byłem typowy, wypluj to słowo....