7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Zboczeńcy.

użytkownik usunięty

Jak można podniecać się panną Neytiri? Przecież to nawet kobieta nie jest. Wielkie uszy, jeszcze większy ogon i ten nieszczęsny nos. Przecież jej bliżej do zwierzęcia, niż człowieka. To jest wasz ideał piękna?

ocenił(a) film na 10
Victor_Fw

Przecież oni wyglądali prawie jak ludzie!

Sama Zoe Saldana stwierdziła "jako kosmitka jestem całkiem seksi"

Jake Sully jako niebieski pasował do Neytiri idealnie. Zresztą na koniec filmu na zawsze narodził się w ciele avatara.

ocenił(a) film na 6
Isabelka

Pomijając 4 metry wzrostu? -_-'

To że wyglądali prawie jak ludzie to minus nie plus tego filmu.

ocenił(a) film na 10
Victor_Fw

chyba 3 metry a nie cztery.... co tam wzrost...

no a jak mieli wyglądać jak elfy?

ocenił(a) film na 8
Witek_9

Przepraszam; "nie widzę powodu, zebyś się mieszała". Bo zdaje mi się, że kobitka jesteś. Ale to nie zmienia sensu mojej wypowiedzi. Życzę ci faceta o twoich poglądach, więc chyba dobrze ci życzę i się nie obrazisz :)

ocenił(a) film na 9
Witek_9

A ja Tobie życzę, żebyś miał taki pogląd na życie jak ta, za którą rzekomo
zatęsknisz "jeśli wtedy będzie to możliwe". Wszystkie chłopy (może za
jednym wyjątkiem) to świnie. Napisałaby dosadniej, ale wrodzona skromność
mi nie pozwala.

ocenił(a) film na 10

No widać, że temacik poruszył, znaczy emocje gdzieś tam przysłaniają racjonalizm. Ok, tak mała analiza, nie odpowiada Ci, że postać Neytiri podoba się męskiej części społeczeństwa, pytanie więc brzmi: jakiego obrazu spodziewałbyś się, gdybyś na nowo chciał wykreować postać ludzką? Szata, czy ciało jest tylko jednym z wielu czynników, które klasyfikują nas zarówno w kategoriach piękna, jak też intelektu. Zaperzanie się w stosunku do niej odkrywa głęboki i silny kompleks, nie ważne czy na tle emocji seksualnych czy estetycznych, coś jednak jest niepokojące. Spoglądasz na Neytiri przez pryzmat tylko Tobie znanych uprzedzeń, nie postrzegając cech charakteru i pomijając całkowicie metaforyczny symbole jej istoty - troszeczkę zbyt radykalny pragmatyzm.

NommaD79

XD. To co wy tu piszecie przyprawia mnie o śmiech. Jakaś nabuzowana hormonami ,,LadyIsabel'' ,,chce rozchylać nózki''.

Ja sięnaprawdę nie dziwie że większość sensownie piszących fanów już dawno odeszła. Bo po ch tu siedzieć z takimi noobami?

ocenił(a) film na 9
Solidus_Snake

A może byś tak coś sensownie napisał, albo odszedł, jak wielu tobie
podobnych i równie "sensownie piszących fanów"? Mnie ta "Lady Isabel" ani
ziębi, ani grzeje, ale nigdzie nie przeczytałam, żeby chciała "rozchylać
nóżki". Ponieważ z wykształcenia jestem historykiem (historyczką? :)), to
powiem ci, jak byłbyś potraktowany w I Rzeczpospolitej, powiedzmy w XVI,
albo XVII wieku. Musiałbyś to wszystko odszczekać spod ławki w sądzie.
Zasada była taka, że musiałbyś wołać spod ławki; "Zełgałem jako pies!" I
takiego czegoś życzyłabym ci z całego serca gnojku.

ocenił(a) film na 9
roxana33

A co do "zachwycających" komentarzy pewnych osób, to wolałabym, żeby
kierowali się tym w życiu, bo piękne komentarze w sieci to nie wszystko.

ocenił(a) film na 10
Solidus_Snake

Nigdzie nie napisałam że, "chcę rozchylać nóżki".

Dzięki Bogu, że nie znam Cię osobiście.

Kiedy wy -" mężczyźni" zachwycacie się jakimiś sztucznymi paniusiami to jest ok. Ale w momencie gdy kobieta chce podziwiać mężczyznę, który według niej jest szalenie seksowny, to większość z was ma problem z zaakceptowaniem tego faktu...

ocenił(a) film na 6
Isabelka

Właśnie ten topic jest o tym, że to nie jest ok.

ocenił(a) film na 10
Victor_Fw

no!

za krótki

ocenił(a) film na 8

O kurcze, kocham was ludzie, człowiek po kilku dobrych wdechach zaczyna dostrzegać piękno tego świata. Forum Film-Web jest wyjebane w kosmos, a wy ludzie, przedstawiciele gatunku homo sapiens porozumiewający się w jakże dziwnym języku polskim, potraficie rozbawić człowieka, naprawdę.
Życie jest piękne! Wszyscy jesteśmy!

ocenił(a) film na 10
mk34

Powodzenia!

Obyś doleciał na Pandore w swoim odlocie...

ocenił(a) film na 8
Isabelka

Też mam taką nadzieję Izabelo, heh, czyż to nie piękne.

ocenił(a) film na 8
mk34

Smoke on the Water, oh yeah, komentarz za krótki nie będzie, nie nie nie o no, we never forget, a fire in the sky.

ocenił(a) film na 8
mk34

Love is all you need! Love is all you need!

ocenił(a) film na 10
mk34

ZACHOWAJ UMIAR!

Tak by Ci poradzili Navi`i. We wszystkim, co jesz, pijesz, itd...

Tylko trzeźwy umysł jest w stanie walczyć z przeciwnościami losu, no i trzeźwe ciało ;-)

ocenił(a) film na 6
Isabelka

"ZACHOWAJ UMIAR!

Tak by Ci poradzili Navi`i. We wszystkim, co jesz, pijesz, itd..."
Myślałem, że tak mówi kler.

ocenił(a) film na 10
Victor_Fw

U Navi`i najważniejsza jest...równowaga, we wszystkim ;-)

hehe, to taka czysta teoria, a w praktyce to troszkę inaczej wygląda...niestety...u mnie też ;-)

ocenił(a) film na 5

Widać niektórzy mają słabość do "kochania" zwierzątek. A zły dotyk boli całe życie.

ocenił(a) film na 9
BelzeBoobies

A mnie się Neytiri podoba. Jest nierealna, ale co z tego? Jest ładnie
wykreowaną postacią, do tego "opartą" na prawdziwej aktorce. A co do
waszych komentarzy typu "Na'vi to zwierzaki", który z was nie jest
zwierzęciem? Tak jak każde typowe zwierze podlegacie instynktom naturalnym
czy się z tym zgadzacie czy nie. Ja uważam, że Neytiri nie musi być
człowiekiem, żeby być sexy.

portakal

Ja uważam że Neytiri jest atrakcyjna. Ładna figura, piękny uśmiech, nos (nic do niego nie mam, a nawet podkreśla jej piękność), wzrok, gesty i ruchy, głos i mimika. Niebieski kolor podkreśla jej subtelność i delikatność. To wszystko składa się na piękną postać (przynajmniej w moim guście). Co do ogona, to uważam to ani za minus i ani za plus. Taki dodatek.
Jej wnętrze też jest godne uwagi, jednak wygląd idzie na pierwsze miejsce. Bo przecież każdy się ze mną zgodzi, że u Neytiri wygląd robi pierwsze wrażenie, zaś wnętrza doszukuje się po to, aby jeszcze bardziej tą postać dowartościować i upiększyć.
Zauroczenie Neytiri ma w pewnym sensie też związek z zauroczeniem się filmem.

Ale uważam że Neytiri nie jest ideałem. Niema ideałów. Każdemu pasuje co innego, i każdy chciałby co innego zmienić w Neytiri, czy w jakiejkolwiek innej osobie. Jak niektórzy piszą, że się w niej zakochali, to myślę, że racji nie mają. To nie miłość. To zauroczenie, które często ludzie czują do filmowych postaci, i nie uważam żeby było w tym coś złego.

Pozdrawiam, i już raczej nie wrócę do tego tematu. Swoje zdanie wyraziłem, i nie chcę tutaj zbędnie dyskutować.

darthbergi

Wracam jednak by dopisać rzecz, która mi umknęła. Chcę dodać że fascynowanie się kobietami z ekranu jest normalne. Przecież po to została stworzona i umieszczona w filmie piękna kobieta, aby widz mógł się nią zachwycać.

Żegnam

użytkownik usunięty
darthbergi

Neytiri is very sexy, you`re right, guys ;-)... She is beautiful and well build, and of course, she has awesome legs ;-)!

ocenił(a) film na 9

W tym że Neytiri się podoba nie ma nic dziwnego.
Poza tymi nieziemskimi cechami jest zjawiskowo piękną kobietą.
Ma doskonałą figurę, wspaniałe, długie nogi, piękną twarz...

Jeśli nazywasz kogoś zboczeńcem dlatego że mu się ona podoba, to tak samo jak byś nazywał w ten sposób kogoś komu podobają się murzynki albo azjatki.
Czarny albo żółty kolor skóry? Skośne oczy?
Fuuuu! Trzeba być zboczeńcem żeby kogoś taka kobieta kręciła!

A argument, że bliżej jej do zwierzęcia jest doprawdy absurdalny.

ocenił(a) film na 9

to prawda że niektórzy nie zważają na słowa i piszą głupstwa,
ale my się zachwycamy postacią bo nie oceniamy wyłącznie jej wyglądu - lecz także charakter :)