Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212455
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Witam!
Założyłem ten temat aby forum nie było zaśmiecane dziesiątkami różnych tematów z plakatami itp.

Wrzucajcie jeśli znajdziecie coś nowego! :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Walka musi być lecz co za dużo to nie zdrowo :). Finałowa walka w poprzednich avengersach mnie np. znudziła.

ocenił(a) film na 9
Belief

W marvelu to jeszcze te walki są w odpowiednich proporcjach, a w Zimowym Żołnierzu wręcz w idealnych. Całkowitym przeciwieństwem są chyba Transformers.
Martwi mnie jedna scena ze zwiastuna, a mianowicie jakiś walący się budynek. Nie wiem po co ta scena w tej zapowiedzi. Wprowadziła tylko niepotrzebne i słabe CGI. Mam nadzieję, że użycie tego w filmie będzie miało sens, a nie tylko pokazanie destrukcji.

wifi_wifi

Były spot w którym spadał Hulk. Z wieżowca

ocenił(a) film na 8
wifi_wifi

O Transformersach to nawet nie wspominaj. Ostatnia ich część w ogóle nie ma fabuły.

Prawdę mówiąc to nie wiem o której scenie mówisz z tym budynkiem.

Belief

Mówił o 3 zwiastunie. Po tym "nadzieję odbiorę im pierwszą".

ocenił(a) film na 9
Belief

https://www.youtube.com/watch?v=R2A5ZtRdM4Y około 30 sekundy

wifi_wifi

To mój ulubiony zwiastun

ocenił(a) film na 8
wifi_wifi

Ten zapadający się dziwny budynek z jakimś dźwigiem na dachu?

Belief

Tak. O to mu chodzi

ocenił(a) film na 8
LordVader345

To ciężko wywnioskować na podstawie tego jaki sens będzie miało zniszczenie tego budynku :)

Belief

Fakt

ocenił(a) film na 9
LordVader345

Ciężko wywnioskować to po co to wstawiać?

wifi_wifi

I don't know...

Nie odpisuj

użytkownik usunięty
Belief

Zaginiony post 2

użytkownik usunięty
Belief

http://www.youtube.com/watch?v=hpazy0BHzxY

finałowy trailer krótki ale spoilerowy

ocenił(a) film na 8

O dzięki :) Świetny :). Dodaj go na dole strony, by inni mogli go z łatwością znaleźć.

użytkownik usunięty
Belief

już dodałem jest na końcu w tym temacie, dla mnie też świetny co prawda ciągle ten pierwszy zwiastun najlepszy ale nie narzekam :) jak dla mnie promowanie filmu jest bdb jeśli chodzi o Avengers, oprócz może tych plakatów :)

ocenił(a) film na 8

Tak, plakaty to i mi się tak sobie podobają.

użytkownik usunięty
Belief

Mi też prócz może ten drużynowy który jest zbyt tłoczny :) to plakaty postaci świetne są :) i tak te plakaty pokonują plakaty z Hobbita.

użytkownik usunięty
Belief

aha tak w ogóle mój brat oglądał strażników i też nie za bardzo ich lubi :P nie podobają mu się te tańce i całe ten humor, to dziwne, bo lubi sci-fi i jest młodszy ode mnie a strażników nie lubi, pierwsza część Avengers też nie bardzo mu się podobała :)

A inne filmy od mcu?

A ile ma lat? 13? 15?

użytkownik usunięty
LordVader345

Mój brat jest z 2000 roku wieku podawać nie będę

inne lubi, spodobał mu się najbardziej Zimowy Żołnierz i mroczny świat.

Ok

Ja też lubię zimowego żołnieża

użytkownik usunięty
LordVader345

pytanie kto nie lubi zimowego żołnierza? :D

Chyba nikt

użytkownik usunięty
LordVader345

słuszna odpowiedz milordzie :D

;)

użytkownik usunięty
Belief

Zaginiony post 1

wifi_wifi

Zgadzam się co do "character development", mnie też boli, że skracają to do minimum (patrz wycięte sceny z pierwszego "Thora"), jeżeli "Age of Ultron" będzie tak zrównoważony jak "Winter Soldier" to będzie idealnie. ;)

I mam nadzieję, że nie zepsują postaci Capa, w jedynce "Avengers" zrobili z niego delikatnie mówiąc niezbyt inteligentnego wojaka, który łapał żarty z opóźnieniem i był takim kontrastem dla inteligentnego Starka. Mam nadzieję, że teraz po WS już czegoś takiego nie będzie (tak bardzo polubiłam Steve'a niech mi go nie psują....)

użytkownik usunięty
HiddenStone

Też mam taką nadzieję

ocenił(a) film na 10
HiddenStone

Zgadzam się. Cap - bez względu na to czy go ktoś lubi czy nie - powinien być przywódcą grupy, w najlepszym tego słowa znaczeniu. Bo taka jest jego rola.

wifi_wifi

Wychodzi na to że oprócz 6 avengersów, bliźniaków i ultrona pozostali to postacie 2 i 3 planowe wiec nie zajmą duzo czasu. No ale mimo wszystko masz racje 2,22 min to troche mało i pewne wątki i postacie mogą upierpieć.

kolo_103

Martwię się o to.

ocenił(a) film na 9
thorin3

http://marvel.com/news/movies/24370/elizabeth_olsen_explains_scarlet_witchs_powe r_in_new_interview wywiad ze Scarlet Witch, nie wiem czy widzieliście

użytkownik usunięty
thorin3

http://www.facebook.com/hashtag/ageofultron?source=feed_text&story_id=1101862619 830309

według oficjalnej strony marvela na facebooku mamy finałowy trailer :)

użytkownik usunięty
thorin3

http://www.youtube.com/watch?v=hpazy0BHzxY

jak w poprzednim linku nie widać na yt też już jest :)

ocenił(a) film na 8

super scena miedzy black widow a capem ;)

użytkownik usunięty
paula0fm

dokładnie zapomniałem zaznaczyć że zwiastun jest spoilerowy więc jeśli ktoś nie uznaje spoilerów konkretnych to nie oglądajcie :P

ocenił(a) film na 10

Dzięki za info. Na razie nie oglądam. Może wytrwam... Ciekawość kusi, oj kusi! :)

ALe fajny zwiastun

Ostatnie sceny z Capem i Widow są megaa! Jeżeli to jest tylko przedsmak tego co będzie się działo w filmie to już się boję :-D

użytkownik usunięty
kasiaax33

Zgadzam się przepiękne ale bardziej zajebiste, mam nadzieję że będzie maraton bo chcę iść :P

ocenił(a) film na 8

To jest raczej rozszerzony spot :) Dzięki :)

ocenił(a) film na 10
thorin3

Jednak obejrzałem. Spojlerów wielkich tam nie ma. Sekwencja z Capem i Wdową faktycznie świetna. Zapowiada się bardzo dobrze.

użytkownik usunięty
luki62

Nie powiedziałem że jest dużo spoilerów :) powiedziałem że jest większy spoiler wątków Blizniaków, film zapowiada się świetnie a Black Widow i Cap genialnie ^^

ocenił(a) film na 10

No wiem, wiem. Wystraszyłem się po prostu:) Chciałbym mieć jak najwięcej frajdy z filmu w kinie. Ale zwiastun - jak pisałem - superrrrrrr!

użytkownik usunięty
luki62

w sumie też nie wiedziałem czy chcę obejrzeć, myślałem że to nowy spot który da za dużo spoilerów mimo to jednak włączyłem jak zobaczyłem finalny trailer aż mnie zdziwiło że jeszcze 4 trailer puścili :)

użytkownik usunięty
luki62

może to jest zwiastun który zakończył serie spotów?

ocenił(a) film na 10

Na pewno nie. Jeszcze tego dużo wypuszczą.

użytkownik usunięty

.