Niby efekty dobre , niby oprawa graficzna dobra , niby scenariusz dobry ale jak dla mnie nic specjalnego. produkcja nie wnosi nic nowego . wszystko standardowe. a wiec standardowo czlowiek poszukuje sojusznika w kosmosie , standardowo otrzymuje odp i rownie standardowo zostaje zaatakowny przez wroga posiadajacego super technologie militarną i tylko tutaj mamy nowosc tym razem nie na lądzie ;) jak dla mnie wojna swiatow steven'a spielberg'a gromi ten film w kazdym elemencie. mamy oczywiście tutaj wiele plusow ale nie az takich by stał sie filmowym 'szlagierem' . Ludzie w wielu przypadkach kierowali sie do kina aby ocenic debut aktorski pewnej celbrytki ;> i powiem Wam pozytywnie mnie zaskoczyla. nie było tak źle z Jej gra jak sie spodziewałem :) jednak ... swiat kina posiada juz Michelle Rodriguez ;> wtajemniczeni dokładnie wiedzą co mam na mysli . jak dla mnie 5/10 za efekty i starania .''ale to juz było...''
co z tego, że było (chociaż nie przypominam sobie filmu o bitwach morskich z obcymi) Czy jeśli ktoś raz spróbował jeździć na rowerze to już nigdy na nim nie usiądzie bo przecież już kiedyś jeździł?
Jazda pierwszy raz po krętej ścieżce w górach jest o wiele bardziej ekscytująca niż jazda po raz pierwszy rowerem. Ba... fanatycy będą jeździć więcej i więcej, a szczytować będą gdy pierwszy raz zrobią 50, 100 i więcej km. Adrenalina i frajda z jazdy - a nie ambicja bo się udało, bo się umie jeździć. Ten film to jest ta frajda, a nie ambitniak mający coś dać, uczyć, być nowym i nieznanym.
No i miałem rację, nie dość, że 50 powiadomień, to w kazdym ten sam post. Ja przynajmniej nie plagiatowałem, ale skoro ty to robisz, to po co ja mam tracić swój czas. Wystarczy, że i tak już straciłem wystarczająco dużo na ciebie, stalkera.
Ale króciutki post. Żałosny i słaby troll. Dzięki, że cytujesz prawdę, smartfonie. Jesteś słabym i i niedoje... trollem. Sam naprodukowałeś 50 powiadomień, szkoda, że króciutkich, bo na więcej cię nie stać. Reszta prawdy o tobie jest w poście wyżej. Chyba też zacznę kopiować swoje posty, bo tymi krótkimi pościkami chcesz zakrzyczeć prawdę.
Tak, mówienie prawdy. Poza tym twój cytat jest fałszywy. Słabiutki jestes. Twoje 50 powiadomień, to tak naprawdę 1. Ułatwiasz mi sprawę, wystarczy, że kopiuję.
Frustrat, mam polew, że salejesz. Wow, jednak jakiś inny post. ale strasznie krótki. Tylko po to, żeby było 50 powiadomień. Nieważna treść, musi być 50 powiadomień. Ja nie kopiowałem postów, ale widać, że słabo ci wychodzi odgryzanie się.
Spi... trollu i to ma być post? Sam się ośmieszasz.
Wymyśl coś nowego. Sto kopii twojego postu. Sam zacząłeś i nie potrafisz przestać. Troll. Twoje słownictwo jest świadectwem.
"Słuchasz się pana". Haha.
Zgłosiłeś już swoje posty do administracji? Już nie chcesz umówić się na randkę?
Ale mam z ciebie polew, hahahaha. Po trzech dniach, haha. Już nawet się nie bronisz. "Słuchasz się pana". Coraz bardziej się denerwujesz. Sam nie wiesz, czy odpisywać, czy nie.
Ja nie mogę, znowu po 3 dniach. Robisz się coraz bardziej żałosny. A mówiłeś, jaki to inteligentny nie jesteś, jaki kulturalny.
Moją intencją jest by dotarło do Ciebie, że masz spier...ć więc z łaski swej - goń się. I 200 razy ten intencji nie zmieniłem. A ty chory człeku chcesz prowokować do zbędnej dyskusji, gdy żadnego efektu twe chore wypociny na mnie nie czynią. Dałem się sprowokować na początku, ale jak zaspamowałeś cały filmweb to uznałem, że z taką chorobą nie da się rozmawiać.
Nie mam zamiaru ani raz już odpisywać. Co ty oczywiście zrobisz by każdy widział, że miałeś ostatnie słowo. A ja uważam, że chory jesteś i będę uważał tak zawsze.
Niby jak ocenić ten film: efekty specjalne 10, fabuła 2???
A mnie ciągle zastanawia, jak zwykłe ziemskie pociski mogły zniszczyć kosmiczny statek zbudowany z nieznanych u nas substancji?
Należy też zwrócić uwagę na wątek weteranów wojennych, pod tym względem ostatnie 30 min. bardzo mi się podobało.
gigantyczna liczba nieścisłości w filmie . jednak motyw z weteranami zgadzam się ... to akurat się udało .
Z tym scenariuszem to przegiąłeś... Jak zobaczyłem 80 letnich staruszków, stojących w dość dziwnych miejscach historycznego już statku USS Missouri, to się mało co nie posikałem ze śmiechu. Straszna amerykańska kupa wyszła...
nadal uważam mimo wszystko ze ten film posiada mln wad a akurat scenariusz nie jest tak zły . ma wpadki jak wszystko w tej produkcji ale powstawały już w historii o wiele gorsze;)
Patrząc na całość może tak, ale im drobniej go rozkładam tym więcej bubli logicznych wychodzi... Takich, które w takiej produkcji nie powinny mieć miejsca - patrząc z perspektywy dorosłego widza. Jeżeli jednak ma się te 13 lat, to film ujdzie...
a mi sie film podobal bo jest nakrecony lekko i przyjemnie, w jasnej oprawie, nie mrocznej, duzo metalu jak na obcych czesto przystalo... nie lubie filmow ''bitewnych'' a ten bardzo mi sie podobal, pewnei dlatego ze uwielbiam kazdy kąsek filmowy dotyczacy czegos poza ziemskiego :) i chociaz ciezko bylo mi sie zebrac do tego filmu i wybralam go, bo nei chcialam zeby moj chlopak usnal przy jakims thrillerku znowu, to milo sie zaskoczylam... oczywiscie lubie bardziej tamjemnicze filmy no ale ten jak na film jest bardzo dobry i nie nudzi :)