PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4115}

Benny i Joon

Benny & Joon
1993
7,7 29 tys. ocen
7,7 10 1 28779
7,0 8 krytyków
Benny i Joon
powrót do forum filmu Benny i Joon

Piękny, pełen ciepła, momentami zabawny, momentami wzruszający film.
No i mistrzowski Johnny, maj low;)

Peace;)

rozczochrany_leb

Ja też daje 10/10. Film jest genialny. Sama nie wiem dlaczego tak bardzo go lubie, ale moglabym go ogladac setki razy. No i Johnny śmieszną postać gra.

ocenił(a) film na 8
lao_mix

Cudny, boski, fantastyczny, genialny itd., itd........... 10/10 bez zastanowienia jak już wcześniej gdzieś pisałam :D:D:D:D

ocenił(a) film na 10
lao_mix

Film jest świetny.
Lubię takie klimaty... dwójka chorych, kochających się ludzi. Ma taki psychologiczny podtekst - to co najbardziej kocham w filmach.
Mistrzowska gra mojego Johhny'ego ;))
9/10 , bo na 10 oceniam tylko 2 filmy - Marzyciela i Sweeny'ego ;)

rozczochrany_leb

film jest boski!!!
przy żadnym innym tak się nie śmiałam xD i mimo tego że leciała o 3 w nocy jakoś nie dawno to warto było wstać! rewelacja!

ocenił(a) film na 9
ulus_misiu

Zgadzam się, że film jest piękny, pełen ciepła, zabawny... Nie muszę chyba popisywać się tutaj znajomością jak największej ilości epitetów. ;) Postać Sama jest cudowna, mistrzowska kreacja Johnny;ego Deppa, jak dla mnie. ;)

ocenił(a) film na 10
rozczochrany_leb

zóbmy tosty w stylu Johnnego Deppa!!! :D tak wiem. odwala mi xD taka już jestem :P

pozdro i zapraszam do siebie na bloga :D

rozczochrany_leb

Przyłączam się do osób, które wystawiły 10 punktów, uznając tym samym ten film za arcydzieło. Bardzo przyjemnie się oglądało... od początku do końca... Na szczególną pochwałę zasługuje wielokrotnie na forum wspominany Johny Deep... naprawdę nie spodziewałam się, że posiada talent akrobacki(Scena, gdy wracają z pikniku - akcje z chusteczką i ręką Benna - były kręcone bez pomocy kaskaderów...) Do tego ta niesamowita mimika... jego gra aktorska w filmie "Benny&Joon" była niesamowicie przokonująca. Całość uświetniła fantastyczna muzyka...ten sam porywający motyw, otwierający i zamykający film... Dla mnie bomba!

ocenił(a) film na 9
helga2

Depp przygotowując się do tej roli oglądał wiele filmów niemych i uczył się od mima Dana Kamina, który został jego choreografem. Sztuczki, które wyglądały na wykonane od niechcenia, w rzeczywistości stanowiły poważne wyzwanie i wymagały wysiłku fizycznego, podczas kręcenia filmu dochodziło nawet do kontuzji... Jednakże Depp szybko się uczył i wspaniale sobie poradził, jego sposób gry, wyraziste spojrzenie, subtelne, acz znaczące zmiany mimiki, gra całym ciałem, z pewnością mu się tutaj przydały, a także sprawność fizyczna, której wszakże mu nigdy nie brakowało. Również jestem pełna podziwu dla niego za to, że w filmach zawsze wszystko chce robić sam i nadaje dodatkową autentyczność swoim postaciom i prezentuje niesamowite umiejętności...

ocenił(a) film na 7
_Morgana_

no jak dla mnie urocze, sympatyczne i w ogóle..
nie jest może to jakieś nadzwyczajne cudo, ale 7 daję z czystym sumieniem.
no i jak zwykle największe brawa dla Depp'a - nie widziałam jeszcze dosłownie ani jednego gniota z jego udziałem, no i te sztuczki do ktorych musiał się tak przygotowywać.
super, naprawdę:)

ocenił(a) film na 8
anjali__

ja się oczywiście podpisuję... ależ szczęście,że jeszcze nie dotarły tu osoby kochające karcić wszystkich którzy wystawiają 10, bo gdzie temu filmowi do jakiegoś tam z Brando albo jeszcze coś mam nadzieję,że tu nie dotrą , film jest cudowny..sama chyba wystawiłam mniej, ale w sumie uważam ,że zasługuje on na miano arcydzieła w swojej kategorii i pozdrawiam wszystkich wielbicieli obrazu i gry Johnnego Deppa :_)

maga89

Obejrzałam dopiero wczoraj... Dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział, że ten film ma tak niezwykłą i piękną fabułę!?!;);)
Świetne kreacje aktorskie... Johnny Depp jak zwykle wybija się ponad przeciętność!!!

ocenił(a) film na 7
Madame

ej a jak się podoba ta piosenka co leci w czołówce??
i zarazem na koncu;)

ocenił(a) film na 8
maga89

zreflektuje się: Brando też był Kimś zdecydowanie, zresztą to idol i mentor Deppa :)

ocenił(a) film na 10
rozczochrany_leb

Zgadzam się:) Oglądałam ten film dwa lata temu, ale ostatnio obejrzałam go kolejny raz i nie nudziłam się. Johnny jest genialny jako Sam. Sama nie wiem dlaczego, ale mam ochotę zobaczyć go kolejny raz. To naprawdę prze cudowny, wzruszający i zabawy obraz życia życia ludzi, których świat zmienia się nie do poznania za sprawą jednego człowieka. Jedyne co mnie dziwi to fakt, że tak mało osób słyszało o tym filmie. Polecam gorąco i daje 10teczke:)

ocenił(a) film na 9
rozczochrany_leb

Zgadzam się :) Ja obejrzałam ten film w sumie niedawno i bardzo mi się spodobał. Johnny zagrał tam naprawdę świetnie :D Pasuje do niego ta rola :)

ocenił(a) film na 7
rozczochrany_leb

Według mnie najlepsza rola Deppa ever.
Aczkolwiek do arcydzieła to mu brakuje trochę...
9/10:)

m_aga

ja tak krótko.. podobał mi się, fajny zabawny filmik, warty obejżenia ;)

m_aga

ej, nie zagalopujcie się, to jedna z lepszych, z pewnością zaskakujących i świetnie przygotowanych ról Deppa, ale nie najlepsza, bez przesady, pokazał już o wiele więcej.

avoine

Choć przyznaję, że znów mnie zaskoczył kolejną odsłoną swoich możliwości, i stworzył naprawdę niesamowitą postać.

ocenił(a) film na 10
rozczochrany_leb

zgadzam się.. jedna z lepszych jesli nie NAJlepsza rola deppa :) film świetny a postać Sama rewelacyjna :D

rozczochrany_leb

ja jakoś nigdy nie przepadałam za Depp'em.
po prostu nie podobał mi się jego styl gry.
ale muszę przyznać że w tym filmie wypadł bardzo dobrze.
chyba jedna z jego lepszych ról.
pzdr.

ocenił(a) film na 10
Purplecuckoo

mogę go oglądać dniami i nocami, podobnie jak Don Juana ;) przezabawny i bardzo pozytywny;)

ocenił(a) film na 9
krowa_niebianska

Film jest genialny, szczególnie Sam robiący tosty żelazkiem. Świetne xD

ocenił(a) film na 8
idril_7

I "tańczące bułeczki".... ;) hehe 9/10 :)

ocenił(a) film na 7
rozczochrany_leb

bez postaci sama w wykonaniu deppa film ten byłby dość nudny. jedna kolorowa postać na tle szarości.

rozczochrany_leb

śmiałam się strasznie na filmie. świetna kreacja Deppa.

10/10 oczywiście

ocenił(a) film na 10
hellomaja

Kolejne bardzo ciekawe i oryginalne wcielenie Deppa ;)

ocenił(a) film na 8
rozczochrany_leb

film zdecydowanie niedoceniony. Cudowny klimat, wzruszająca historia, i genialna kreacja Johnny'ego Deppa.

ocenił(a) film na 8
sandroidek

Dosyć mało znany film, a dobry, nawet bardzo. Dałem 8/10. Miałem jednak wrażenie, ze niektóre rzeczy w filmie były przesadzone. np. oddanie kuzyna czy siostrzeńca pod opiekę swojemu koledze, trochę to dziwne, jego matka się tym nie zainteresowała? były jeszcze z 2 takie rzeczy no ale ogólnie na plus.

ocenił(a) film na 9
Alpha111

ciężko było się zdecydować na film bo tytuł nie zapowiadał na to że będzie to tak dobry film tym bardziej że nikt go nie polecał, na prawdę warto obejrzeć, nie wiem co w nim jest ale jest świetny chyba gra Deppa i fabuła

użytkownik usunięty
rozczochrany_leb

Witam
Fajny film
Pozdrawiam