Piękny, pełen ciepła, momentami zabawny, momentami wzruszający film.
No i mistrzowski Johnny, maj low;)
Peace;)
Ja też daje 10/10. Film jest genialny. Sama nie wiem dlaczego tak bardzo go lubie, ale moglabym go ogladac setki razy. No i Johnny śmieszną postać gra.
Cudny, boski, fantastyczny, genialny itd., itd........... 10/10 bez zastanowienia jak już wcześniej gdzieś pisałam :D:D:D:D
Film jest świetny.
Lubię takie klimaty... dwójka chorych, kochających się ludzi. Ma taki psychologiczny podtekst - to co najbardziej kocham w filmach.
Mistrzowska gra mojego Johhny'ego ;))
9/10 , bo na 10 oceniam tylko 2 filmy - Marzyciela i Sweeny'ego ;)
film jest boski!!!
przy żadnym innym tak się nie śmiałam xD i mimo tego że leciała o 3 w nocy jakoś nie dawno to warto było wstać! rewelacja!
Zgadzam się, że film jest piękny, pełen ciepła, zabawny... Nie muszę chyba popisywać się tutaj znajomością jak największej ilości epitetów. ;) Postać Sama jest cudowna, mistrzowska kreacja Johnny;ego Deppa, jak dla mnie. ;)
zóbmy tosty w stylu Johnnego Deppa!!! :D tak wiem. odwala mi xD taka już jestem :P
pozdro i zapraszam do siebie na bloga :D
Przyłączam się do osób, które wystawiły 10 punktów, uznając tym samym ten film za arcydzieło. Bardzo przyjemnie się oglądało... od początku do końca... Na szczególną pochwałę zasługuje wielokrotnie na forum wspominany Johny Deep... naprawdę nie spodziewałam się, że posiada talent akrobacki(Scena, gdy wracają z pikniku - akcje z chusteczką i ręką Benna - były kręcone bez pomocy kaskaderów...) Do tego ta niesamowita mimika... jego gra aktorska w filmie "Benny&Joon" była niesamowicie przokonująca. Całość uświetniła fantastyczna muzyka...ten sam porywający motyw, otwierający i zamykający film... Dla mnie bomba!
Depp przygotowując się do tej roli oglądał wiele filmów niemych i uczył się od mima Dana Kamina, który został jego choreografem. Sztuczki, które wyglądały na wykonane od niechcenia, w rzeczywistości stanowiły poważne wyzwanie i wymagały wysiłku fizycznego, podczas kręcenia filmu dochodziło nawet do kontuzji... Jednakże Depp szybko się uczył i wspaniale sobie poradził, jego sposób gry, wyraziste spojrzenie, subtelne, acz znaczące zmiany mimiki, gra całym ciałem, z pewnością mu się tutaj przydały, a także sprawność fizyczna, której wszakże mu nigdy nie brakowało. Również jestem pełna podziwu dla niego za to, że w filmach zawsze wszystko chce robić sam i nadaje dodatkową autentyczność swoim postaciom i prezentuje niesamowite umiejętności...
no jak dla mnie urocze, sympatyczne i w ogóle..
nie jest może to jakieś nadzwyczajne cudo, ale 7 daję z czystym sumieniem.
no i jak zwykle największe brawa dla Depp'a - nie widziałam jeszcze dosłownie ani jednego gniota z jego udziałem, no i te sztuczki do ktorych musiał się tak przygotowywać.
super, naprawdę:)
ja się oczywiście podpisuję... ależ szczęście,że jeszcze nie dotarły tu osoby kochające karcić wszystkich którzy wystawiają 10, bo gdzie temu filmowi do jakiegoś tam z Brando albo jeszcze coś mam nadzieję,że tu nie dotrą , film jest cudowny..sama chyba wystawiłam mniej, ale w sumie uważam ,że zasługuje on na miano arcydzieła w swojej kategorii i pozdrawiam wszystkich wielbicieli obrazu i gry Johnnego Deppa :_)
Obejrzałam dopiero wczoraj... Dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział, że ten film ma tak niezwykłą i piękną fabułę!?!;);)
Świetne kreacje aktorskie... Johnny Depp jak zwykle wybija się ponad przeciętność!!!
zreflektuje się: Brando też był Kimś zdecydowanie, zresztą to idol i mentor Deppa :)
Zgadzam się:) Oglądałam ten film dwa lata temu, ale ostatnio obejrzałam go kolejny raz i nie nudziłam się. Johnny jest genialny jako Sam. Sama nie wiem dlaczego, ale mam ochotę zobaczyć go kolejny raz. To naprawdę prze cudowny, wzruszający i zabawy obraz życia życia ludzi, których świat zmienia się nie do poznania za sprawą jednego człowieka. Jedyne co mnie dziwi to fakt, że tak mało osób słyszało o tym filmie. Polecam gorąco i daje 10teczke:)
Zgadzam się :) Ja obejrzałam ten film w sumie niedawno i bardzo mi się spodobał. Johnny zagrał tam naprawdę świetnie :D Pasuje do niego ta rola :)
Według mnie najlepsza rola Deppa ever.
Aczkolwiek do arcydzieła to mu brakuje trochę...
9/10:)
ej, nie zagalopujcie się, to jedna z lepszych, z pewnością zaskakujących i świetnie przygotowanych ról Deppa, ale nie najlepsza, bez przesady, pokazał już o wiele więcej.
Choć przyznaję, że znów mnie zaskoczył kolejną odsłoną swoich możliwości, i stworzył naprawdę niesamowitą postać.
zgadzam się.. jedna z lepszych jesli nie NAJlepsza rola deppa :) film świetny a postać Sama rewelacyjna :D
ja jakoś nigdy nie przepadałam za Depp'em.
po prostu nie podobał mi się jego styl gry.
ale muszę przyznać że w tym filmie wypadł bardzo dobrze.
chyba jedna z jego lepszych ról.
pzdr.
mogę go oglądać dniami i nocami, podobnie jak Don Juana ;) przezabawny i bardzo pozytywny;)
bez postaci sama w wykonaniu deppa film ten byłby dość nudny. jedna kolorowa postać na tle szarości.
film zdecydowanie niedoceniony. Cudowny klimat, wzruszająca historia, i genialna kreacja Johnny'ego Deppa.
Dosyć mało znany film, a dobry, nawet bardzo. Dałem 8/10. Miałem jednak wrażenie, ze niektóre rzeczy w filmie były przesadzone. np. oddanie kuzyna czy siostrzeńca pod opiekę swojemu koledze, trochę to dziwne, jego matka się tym nie zainteresowała? były jeszcze z 2 takie rzeczy no ale ogólnie na plus.
ciężko było się zdecydować na film bo tytuł nie zapowiadał na to że będzie to tak dobry film tym bardziej że nikt go nie polecał, na prawdę warto obejrzeć, nie wiem co w nim jest ale jest świetny chyba gra Deppa i fabuła