PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464215}
6,2 156  ocen
6,2 10 1 156
Between Love & Goodbye
powrót do forum filmu Between Love & Goodbye

Po prostu nie mieści mi się w głowie, że istnieją tacy ludzie jak April/Cole, którzy bez skrupułów niszczą czyjeś życie, to o co ktoś walczył wiele lat, od tak potrafią w nieziemsko chamski sposób wszystko zrujnować...

Z drugiej strony nie pojmuję, że Kyle był aż na tyle ślepo zapatrzony w April, że nie widział jaka jest okropnie, obrzydliwie parszywa i zakłamana... trochę naciągana ta naiwność Kyle'a, trochę to powoduje, że film staje sie mało autentyczny, chociaż z drugiej strony w życiu też tacy naiwni faceci istnieją...

A Marcel... szkoda faceta miał wszystko miłość, wspaniałego faceta dom, pracę i idealnie przechodził przez całą akcję z imigracją i pojawiła się April i zamieszała temu Kyle'owi w głowie i Marcel wszystko stracił, nie wiem co zrobił bym na jego miejscu, podziwiam go że nie poddał się i starał się do końca walczyć o Kyle'a

Film warto obejrzeć, ale ja osobiście odczuwam po nim jakąś pustkę w środku...
7/10

theserek

Naiwność Kyle'a była spowodowana tym że kochał bardzo swoją siostrę i chciał ją wspierać mimo jej niezdecydowania bo wiedział, że ma tylko jego. Do tego dochodzi jeszcze podatność na wpływy i brak własnej autonomii co doskonale wykorzystała April. Straszna manipulator ka z niej. Znienawidziłem ją od pierwszych minut filmu i to ona chyba najbardziej podtrzymywała napięcie w moim odczuciu.

Najciekawsze jest to, że gdyby Marcel był egoistą, tak jak twierdził w pewnym momencie Kyle, to nie namówił by go na wybaczenie siostrze i żyło by się im o wiele lepiej.

Film naprawdę bardzo dobry, pobudzający do refleksji , wywołujący silne emocje. Bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 7
aron788

Niby April miała tylko Kyle'a i w sumie tak było, ale Marcel po za swoim ukochanym też nie miał nikogo, była ta les, ale to tylko kumpela, z która zawarli układ odnośnie tego ślubu, a Kyle był dla niego całym światem. Szczerze to z miłą chęcią naplułbym tej April w twarz, bo rozumiem że mogła nie lubić Marcela i wgl, ale żeby posuwać się do aż takich kroków, to za dużo. Film wzbudził we mnie wiele emocji.

W sumie to ten film trochę psuje opinię środowisku LGBT, nie mówię ze nie ma w nim dużo prawdy, ale osoby trans w tym filmie, przez postać April, będą postrzegane źle, ludzie nie rozumiejący osób trans, po obejrzeniu tego filmu mogą w ogóle nie chcieć ich zrozumieć.