PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108421}

Bez limitu

Autobahnraser
2004
6,5 2,4 tys. ocen
6,5 10 1 2382
Bez limitu
powrót do forum filmu Bez limitu

Najgorszym jego puntem jest fabuła. Miejscami jest ona tak mało realna, że chce się
rzucić telewizorem o ścianę! Np: motyw gdzie są podkładane pluskwy pod kradzione
samochody;
jeden karateka pokonuje w stylu "latających chińczyków" czterech nieuzbrojonych (?)
Ruskich złodziei, podkłada im pluskwy pod samochody po czym ucieka... To dlaczego
ich nie związał i nie powiadomił policji???
Albo dziewczyny związane w samochodzie cieszą się i że są porwane i zaraz będą
gwałcone... to bardzo dobry powód do radości. Wielki minus!

Poboczne wątki? Zdaje się że w Niemczech ładne dziewczyny da się "wyrwać" na jeden
uśmiech... a to przecież bardzo deficytowy "towar" w tamtym kraju. Także poboczne wątki
zostały spłycone do granic możliwości a nie ma ich tam wiele... chyba jeden :D

Co mnie jeszcze dodatkowo wkurzyło to prawdziwie niemiecka produkcja, w której
rozbicie kilkudziesięciu policyjnych samochodów na scenę po prostu musi być. A
oglądanie latających samochodów w każdym kierunku, właściwie nie wiadomo z jakiego
powodu jest bezsensowne!

Dziwnie to może zabrzmieć, ale wyścigi są bardzo mało dynamiczne! Brakuje
efektownych przejść kamery, dynamicznych zbliżeń i całego tego stuffu, który wbija widza
w fotel, wielka szkoda, bo ucierpiał na tym klimat...

Ale dla odmiany trzeba przyznać, że dużym plusem filmu są fajne, szybkie samochody o
bardzo rozmaitych markach. Znajdziemy tam samochody z każdej półki, od golfa poprzez
smarty, fordy, bmw, na ferrari, maserati i lamborghini kończąc.

Ogólnie, dobre samochody nie czynią jeszcze dobrego filmu 3/10.

ocenił(a) film na 9
dziubo1

Film jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 9
dziubo1

Film wybitnie dla maniaków motoryzacji :D mnie tam się podobał, ot taki luźniejszy film ;-)

ozobywatel

Mi też. Można sie przy nim odprezyc.

użytkownik usunięty
dziubo1

Wogóle się nie zgodzę z twoimi wywodami - bo od kiedy luźny, fajny, i szybki (jak na europejskie warunki) film ma się trzymać realiów?
Jak dla mnie super film odstresowujący właśnie przez te latające samochody czy dziewczyny które za jeden uśmiech można poderwać (tak się zastanawiam gdzieś ty się uchował... wieczorkiem w klubie czy na dyskotece można bardzo fajne dziewczyny na uśmiech zapoznać - luźnego podejścia więcej życzę) :)
Ogólnie polecam na smutne, dołujące dni dla osób lubiących autka, autostrady niemieckie :) i nie szukających powagi i faktów w filmach