PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27181
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

O tym, że film to gniot jakich mało, że żenada, że efekty sprzed 20 lat, że po angielsku, że przekłamania historyczne itp. napisano już dużo. Mnie ciekawi natomiast co kierowało nazwiskami takimi jak Szyc czy Olbrychski (czegokolwiek byśmy nie mówili o ich aktorstwie, w Polsce są to mocno rozpoznawane osoby) żeby zagrać w gniocie..10planową rolę. Po co? Po co gość jak Szyc, który generalnie występuje w głównych rolach tutaj wystąpił jako ktoś kto w określeniu postaci po prawej stronie od swojego nazwiska na filmwebie mógłby mieć wpisane- żołnierz z wąsem po prawej stronie Sobieskiego.

Myślałem, że zarabianie pieniędzy w gniotach typu Kac Wawa to dno. Okazuje się, że jeszcze niżej znajduje się chęć zarabiania pieniędzy grając drzewo w jeszcze większym gniocie.

ocenił(a) film na 1
BJFK

Szkoły na to pójdą, więc adamczyk i szyc potem powiedzą, że grali w świetnie sprzedanym filmie.

Poza tym jak wspomniałeś: kasa, kasa, kasa...

ocenił(a) film na 1
BJFK

heheheh,chyba jedyna przyjemnosc po stworzeniu takiego filmu to czytanie trafnych,dowcipnych i ciętych komentarzy tak jak to napisal BJFK Uwielbiam filmy historyczne i mialem isc w ten weekend do kina na ten film -ale teraz sie zastanawiam mocno.Swoją droga ci znani aktorzy jak-szyc nie mają za grosz szacunku do siebie,chyba stac ich juz na to by grac w filmach ktore cos wnoszą do kinomatografii,a nie są tylko gniotem.

ocenił(a) film na 1
przemek_ok1

Ja również uwielbiam filmy historyczne, i wybrałem się wczoraj na ten film. Stary, nie idź na to. Ten film niema nic wspólnego z historią. To jest jakieś fantasy z historią w tle. Takie filmy możesz sobie obejrzeć na TV4 albo PULS w okolicach godz 17. Miecz zrobiony z krzyża, który się grzeje, nocny mary, mnich cudotwórca, wilki jakieś... JA P......E.

ocenił(a) film na 2
pmichalak31

To jest jakieś g.wno z mezozoiku. Największe z wszystkich...zgadzam się z przedmówcą. Jakiś wilk i jeszcze zrobiony komputerowo na fatalnym poziomie, to już te z ''Akademii Pana Kleksa'' lepiej wyglądały.

ocenił(a) film na 2
BJFK

Lubię filmy historyczne, spodziewałem się hitu, a doczekałem się kitu, spodziewałem się militariów, a mam jakiś ''Zmierzch'' o wilkołaku i mnichu.