Być może to co napiszę wyda się kontrowersyjne, ale jest to moje zdanie. Osobiście uważam
iż film który gloryfikuje moc wiary chrześcijańskiej i patriotyzm sam w sobie nie może być
złym filmem, każdy polski uczeń powinien go obejrzeć i dowiedzieć się że to dzięki wierze w
Boga jedynego Polacy odnieśli ten sukces. Tego właśnie nam potrzeba w czasach laicyzacji
państwa. Technicznie jest na dobrym poziomie, znacznie lepszym niż "Ogniem i Mieczem"
czy "1612", rola Borysa Szyca myślę że nieźle namiesza na tegorocznej gali oscarowej,
wspaniała praca kamery, muzyka itp. ten film jest naprawdę bardzo dobry, może nie na 10/10
ale 9/10 spokojnie można dać.
Człowieku nie wiem który ty film oglądałeś, ale się właśnie kompromitujesz, nie widziałeś to się nie wypowiadaj.
Daniel Olbrychski chyba wypowiedział dwa i pół zdania. Szyc powiedział jeszcze mniej.Za ,krótkie epizody nie dają Oscara :)
Chyba? chyba to ty nie oglądałeś filmu, nie wiem gdzie wyczytałeś te bzdury, ale polecam nie korzystać więcej z tego źródła
Czy Ty jesteś jedną z tych osób, którym płacą za pozytywne wypowiadanie się (w tym przypadku o filmie) na forach?
Nie wiem jaki film Ty oglądałeś, ale ja właśnie wróciłem z kina i nikomu nie życzę tak bezsensownego zmarnowania kilkunastu złotych...
Szyc w filmie nie wypowiedział ani zdania. Może coś wycięli - nie wiem - ale na filmie puszczonym w heliosie nawet się nie odezwał.
Grafika jest jak na film przeokropna. Wydaje mi się, że robili ją ludzie z Reality Pump odpowiedzialni za serię gier komputerowych Two Worlds.
Sam film zaliczyłbym prędzej do gatunku fantasy. Historia okropnie przejaskrawiona, sceny bez sensu, dialogi jeszcze gorsze... Sekretny plan Sobieskiego? "zaatakujemy tam, gdzie się będą najmniej spodziewać" GENIALNE!
No i jak wytłumaczysz świecącego się wilka, który pod koniec filmu przemienił się w człowieka? (jego wykonanie graficzne pominę milczeniem)
Jak dla mnie najgłupszy film jaki w życiu widziałem, a widziałem wiele...
Daję niezasłużone 1, bo mniej się nie da.
Nie musisz od razu atakować mojej osoby opętany prostaku. Wyraziłem swoje zdanie i go nie zmienię, ten film jest fenomenalny a każdy polak który go krytykuje to zawistny kłamca.
ej no bez napinki - koleś sobie jaja robi... i to w niezłym stylu w sumie. po takiej recenzji filmu przekaz jest jasny - nie idźcie na to!!!!! panie Mesjasz - gratuluje cietej riposty
"Osobiście uważam
iż film który gloryfikuje moc wiary chrześcijańskiej i patriotyzm sam w sobie nie może być
złym filmem, każdy polski uczeń powinien go obejrzeć i dowiedzieć się że to dzięki wierze w
Boga jedynego Polacy odnieśli ten sukces." Jak nakręcę mszę w kościele, to też Twoim zdaniem będzie arcydziełem?
"na też zadzwonisz na policje ?"
nie rozumiem co pan chce powiedzieć, proszę poprawnie się wyrazić słowem to może nawiążę z panem konwersację
Nie wiem co pana tak śmieszy ale proszę rozmawiać na temat, to nie miejsce na prawienie komplementów.
Oczywiście każdy uczeń powinien to obejrzeć hahah , no i rzeczą normalną będzie jeszcze wydać 30 zł, aby kina się wzbogaciły. Bitwa pod Wiedniem jest omawiana na lekcjach historii a co do wiary, jest ona omawiana na religii. Po tytule szkoły, a raczej nauczyciele , pomyślą, że będzi to film historyczny, a jest to zwykła parodia w dodatku z motywami fantastycznymi :P , Ten film nic nie daje co do naszej wiedzy w tym o to zakresie. Niestety uczniowie będą zmuszenie do oglądnięcia tak beznadziejnego filmu, ja również pop raz drugi.
Ambitne kino - zaraz się pożygam - ty chyba nie wiesz co to znaczy. Nie wiem tylko dlaczego robisz z ludzi idiotów. Kazałeś mi zmądrzeć tak więc oto moje argumenty pod kontekstem tego oto filmu. Jak śmiesz się nasywać Mesjasz_to_ja, podważasz tym naukę Chrystusa, za którego sie uważasz, krytykujesz innych urzytkowników tak jak islamisci :P, którzy zabijali wszystkich tych co nie byli tej wiary co oni - ty masz podobne zdanie - wszyscy powinni mieć dobre opinie co do tego filmu Coś jeszcze bo moja głowa po ZMĄDRZENIU jest pełna madrości i wniosków. Szkoda tylko, że nie dostrzegasz jak banalny jest ten film, sztuczne efekty na miarę taniej gry komputerowej, animacje itp. Czowieku bitwa pod wiedniem byla w XVII wieku a nie w zmodernizowany 1683. Zobacz jaki jestes slepy i tego nie dostrzegasz, a co do OiM to uwazam, ze jest bardziej wiarzgodniejsze niz BpW, gdyz wzwolzwala ona smiech na sali i ciagle blo slzchac krytykujace komentarze.
PS nie widziłes chyba nawiedzenia kina przez szkołe