PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27181
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Wyśmienite aktorstwo w wykonaniu gwiazd światowego formatu (Bachleda-Curuś, Adamczyk, Olbrychski), wzorowa reżyseria, błyskotliwe dialogi, piękne zdjęcia i zgodność z historią - wszystko na miejscu.

Niska ocena to efekt typowego "hejterstwa". Jestem przekonany, że po latach ten film zostanie doceniony i stanie w szeregu z innymi klasykami pokroju "Katynia", "Wojny polsko-ruskiej" czy "Czasu surferów". W końcu "Obcy" Ridleya Scotta też nie od razu został doceniony.

Film bije przekłamaną "Różę" Smarzowskiego na głowę.

Moja obiektywna ocena: 10/10.

ocenił(a) film na 3
OutOfTimeMan

hehe ;)

OutOfTimeMan

Obiektywna ocena ministra Sikorskiego, hehe: http://www.youtube.com/watch?v=coz2b8BInWY

marcel_cichosz

:) i to jest przykład inteligentnego sarkazmu :)

marcel_cichosz

Cieszę się, że nie jestem osamotniony i ktoś jeszcze potrafi docenić dobre kino.

OutOfTimeMan

lubię takie prowokacje :333

ireadyourinbox

To ciekawe, bo jestem krytykiem filmowym i to jest moja opinia.

użytkownik usunięty
OutOfTimeMan

To przydałby się popracować trochę nad gustem i wrażliwością. Natomiast nie trzeba być krytykiem by wiedzieć, że nie "bije przekłamanej "Róży" Smarzowskiego na głowę" - nie bije nawet "Ogniem i mieczem" a w założeniu miał to być podobny gabaryt...

Czujesz? To powąchaj - zaciągnij sie pokojnie i głeboko - taaaak... subtelna nutka miety, lekko kwaskowy aromat - tak właśnie pachnie sarkazm. Nie psuj tego efektu bąkami ignorancji.

użytkownik usunięty
Eddy

Nudzisz mnie. Nudzi mnie ów "sarkazm" mający znamionować wybitną inteligencję ;ale cóż człowiek przywykł do wypowiadania się na temat w temacie i o temacie. Widać ktoś tu ma sporo wolnego czasu...

owszem ma znamionować - dlatego nie dziwi mnie że nie wyczułeś ;D

Ten film trzeba zrozumieć. Proponuję obejrzeć go sześć razy, jak ja, bo wówczas wręcz oczarowuje widza.

OutOfTimeMan

nawet oszałamiające efekty specjalne nie drażnią? ani jawne niedociągnięcia, takie jak chociażby obecne godło Polski na sztandarze?

ireadyourinbox

Efekty były doskonałe i nie sposób ich odróżnić z rzeczywistością. A godło to drobnostka i myślę, że celowy zabieg. Takie oczko od reżysera do widza.

OutOfTimeMan

haha, nie, nie wierzę :O

ireadyourinbox

A jednak.

OutOfTimeMan

Nie wiedziałem, że powstała też wersja filmu dla niewidomych

użytkownik usunięty
OutOfTimeMan

Piękny sarkazm;) przynajmniej z klasą

Wypraszam sobie, jestem krytykiem filmowym.

użytkownik usunięty
OutOfTimeMan

Oczywiście, przecież nie twierdzę, że jest inaczej;) Podoba mi się Twoje poczucie humoru

ocenił(a) film na 4
OutOfTimeMan

Film może nie jest doskonały ale nie rozumiem jak ktoś wystawia mu oceny typu 1/10. Przecież zrobienie takiego filmu to ciężka praca, a budżet nie pozwolił na animacje rodem z władcy pierścieni. Aktorzy i dialogi też nie były aż takie złe w moim odczuciu 6 to dobra ocena.

użytkownik usunięty
Venris

Ruskie w cyklu adaptacji Łukianienki dysponowali śmiesznym budżetem i dali radę (nie tylko oni). Nie umiesz zrobić dobrze cyfrowych efektów specjalnych - zastąp je tradycyjnymi, albo przynajmniej się postaraj.

użytkownik usunięty
Venris

Niektóre filmy z o wiele mniejszym budżetem są lepsze od tego gniota.

OutOfTimeMan

Zapomniałeś jeszcze tylko kliknąć ocenę 10